Nagy meglepetésemre a hegyvidéki hentesnél (Józsi utódja) az idén igen szerethető hurka meg kolbász volt. Ha ki mernék merészkedni vennék is megint. Sajnos gyáva öregasszony lettem és nem merem kockáztatni a jégen járást.:-(
A májashurkát nem szereted? Vörösvár messze van neked? A Mester Hentes nagyon tudja a sváb véreshurkát, (FB-on is vannak). Nekem is az a kedvencem. Meg a ropogós bőrű sült császár.
Mi is ettünk minden nap rendesen, de nem többet mint normálisan. Szerintem minden nap normálisan eszünk, akár hétköznap van akár ünnepnap. Kivétel az újévi malac, de attól se estünk kómába, csak az tényleg csak egyszer egy évben fordul elő.
Van még számomra kis adag sültkacsa és lencsefőzelék. Aztán kicsit könnyebbeket készítek. Gombás-diós krém, lengyeltojás kacsazsírral (ha már van), bontok egy üveg zakuszkát. Vettem kocsonyának valót, annak is már ideje van.
Ha kipihentem az ünnepeket, akkor jön majd a csülköspacal.
Huh, későn szólok. A szárnyas újévkor elröpül a szerencsével.
Nálam tegnap volt újévi vendégség, így már lehetett. Naggyon jó lett a kacsa combok és mellek. A húsos felét egy kis majorannával megszórom, ne legyen túl kacsa szaga, és egy narancsot szeletelve szétosztottam közöttük. Én a narancsból is ettem, olyan finoman összesült. Volt mellé lilakáposzta és röszti. Gyerekek és unokák, csak úgy tolták befelé.
Nagy volt itt a csend az ünnepek alatt, mindenki kajakómában leledzett?
Nem vittem túlzásba a főzést, amikor főztem, az több napra is elég volt, így nem kellett minden napot a konyhában töltenem. Szenteste tapas tál: füstölt lazac, chilis-fokhagymás garnéla, guacamole, koktélszósz. Sütemények.
Másnap Húsleves a fagyasztóból, Hubertus szarvasragu erdei gombákkal, grillezett libamájjal, krokett.
Vasárnap jött a lovag ebédre, aszaltszilvás-sajtos rakott csirke volt krumpligratin-nel. Újévkor malacsült, lencseraguval.
Tegnap telefőztem a legnagyobb fazekamat székelykáposztával (füstöletlen csülök, debreceni), ebből még holnap is bőven lesz. Már másodszor ebben a téli szünetben, csak az első, amiből még karácsonykor is volt választékbővítőnek a halas cuccok mellé (töltött káposztával nem bíbelődtem) persze pulykahússal készült.
Úgyhogy most kísértést érzek hogy ennek a maradékába majd egyszerűen beleborítsak egy konzerv lencsét, nem lesz tőle valószínűleg se jobb se rosszabb, és eleget tettem a babonának abszolút lusta módon 😊