1,5 kiló vadnyuszi hús (négy lába, gerince, többi alkatrész lövés és kutya okán értékelhetetlen volt, kuka, szemetet nem főzünk meg)
Erdei gomba címszó alatt kapott 30 deka nyári vargányát, még tavalyelőtti készletből. Többi hozzávaló értelemszerű.
A vastag húst kicsontoztam, nagy darabokra vágtam, csontját a raguhoz hozzáadtam, pirítottam, főztem, végén kidobtam.
Hozzáadtam a nyúl zuzáját is. :D
(azaz két fácán belsőségeivel bővítettem)
Sajnos a nyúlhús főzési idejét alábecsülve adtam hozzá a répát, ami kicsit (nagyon) túlfőtt.
Sebaj, jó lett.
Nekem zacskós sztrapacskám volt hozzá, gnocci helyett, ez is jó. Nagyon bejött volna egyszerű krumpligombóccal is, de nem volt több időm foglalkozni vele.
Nem. A ragadozó meghatározása nem pontos, de általában azt mondjuk ragadozónak, ami magával összemérhető állatokat eszik (azaz egyesével vadássza le a zsákmányt). Ha egy planktonikus rák más plaktonikus rákot eszik az ragadozó. Ami planktont szürcsöl, az nem.
na, a zasszony csinalt kacsaaproleklevest, ures palacsintat, es ket doboz tolteleket: citromos kremturot es fozott vaniliakremet. mindenki azzal eszi, amivel akarja. lekvarok is vannak bontva.
A képen kék színű bélbe töltöttük régen a hurkát, hurkapálcával zárva. Ilyent még nem láttam árulni. Gyomor, kuláré, sőt vakbél (Kata könyöke) is kapható, de ilyent még nem láttam árulni. Marad a kocabél. (42-46 kaliber.)
Vagy húsz éve nem vettem hurkát, készíteni szoktam. Az, a vastag, fodros bél, amibe háznál töltötték, nem kapható. A bolti vastagabb az a kocabél (nagysúlyú sertés vékonybele). Kuláréba (sertés végbél) régebben a füstölt májast töltöttem, az karvastagságú megtöltve. Már azt is inkább marha vastagbélbe töltöm.
ez most hazinyul. az orsegben ugyanezt vadnyulbol csinaltam. annyi csak, hogy amikor mar kesz lett, akkor beletettem egy zacsko lidlis gnoccit es osszefoztem. jo lett.