Keresés

Részletes keresés

Contempt Creative Commons License 2007.06.04 0 0 832
Megszólal a Blikknek a lábon lőtt Széna téri túsz

 

Blikk, 2007-06-04

Budapest - Pokollá vált az élete a Széna téri szabadító akcióban meglőtt túsznak: L. Mária (61) combját szétroncsolta a kommandósok lövedéke, s azóta az idős hölgy ágyhoz kötve, lábában szegecsekkel és gyötrő fájdalmak közepette éli mindennapjait. Mária a túszdráma óta senkinek sem nyilatkozott, a Blikknek beszél először szörnyű megpróbáltatásairól.

Május 4., délután fél négy, Széna téri OTP. Mária élete legnagyobb hibáját követte el, amikor belépett a bankba.

- Számot húztam, örültem, hogy csak ketten vannak előttem - idézte fel kálváriája kezdetét az asszony. - Észrevettem egy hangoskodó, tréningruhás férfit, azt hittem, valami félnótás. Igaz, az is feltűnt, hogy a többiek fagyos csendben merednek rá, és amikor a férfi megfordult, a kezében megláttam a fegyvert.

Azonnal lefeküdtem a földre, nehogy lelőjön - mondta. - Készséges volt, hat-hét túszt elengedett, amikor még csak két járőr volt a helyszínen. Engem és egy másik nőt is elengedett volna: Adjanak egy férfit helyettük” - követelte a rabló. Az egyik rendőr fel is ajánlotta magát, de ő nem kellett neki. Később a túsztárgyaló pedig nem engedte, hogy a biztonsági őrrel cseréljünk.

Máriát ekkor parancsolta előre Cseh István (†40). Az asszonynak túsztársával a rabló mögé kellett ülnie egy padra. A rabló ekkor már egyezséget kötött: kap ötmilliót és elmehet: úton van a pénz a Duna Plázából.

- Végh József túsztárgyaló hamarosan behozta egy zacskóban a követelt pénzt, letette az asztalra, hogy számolják át - folytatta Mária. - Ekkor két robbanás rázta meg a termet. Félni azonban csak pár másodpercem maradt. Még láttam az álarcos kommandósokat, majd iszonyatos fájdalmat éreztem. Tudtam, hogy lövés ért. Utána nem sokra emlékszem, bevittek a kórházba, s a műtét után tértem magamhoz.

Mária biztos benne, hogy maradandó károsodás nélkül nem ússza meg sérülését.

12 lyukon keresztül, acélcsavarokkal rögzítették bal combját, gyakorlatilag nincs olyan pillanat, hogy ne hasogassa a fájdalom, állandó gondoskodásra szorul. A kéthetes kórházi kezelésért 29 ezer forintot és vizitdíjat is fizetett, most saját költségén jár kontrollra, alkalmanként 10 ezer forintért. - Az OTP vezetői ajándékcsomaggal, virággal és egy borítékkal jöttek hozzám a kórházba. A borítékot nem fogadtam el, én tisztességes kártérítést szeretnék.

Ha nem marad más lehetőség, akár pereskedés útján is - mondta az asszony, aki azért vállalta a nyilvánosságot, hogy felhívja a bankok figyelmét valamilyen átvilágító rendszer szükségességére, amellyel megelőzhetőek a hasonló tragédiákat.
- Az OTP és a rendőrség sem tartja magát felelősnek ügyfelem sérüléseiért - közölte dr. Magyar György, az asszony ügyvédje. - A csokoládé és a virág nem kárpótolja a hölgyet, úgyhogy valószínűleg jogi úton kell igazságot szolgáltatni.

Az OTP Bank kommunikációs osztálya korábban úgy nyilatkozott: pénzintézetük biztonsági rendszere az ügyfelek védelmét szolgálja, a Széna téri fiókban is megfelelően működött május 4-én.

Lapunk megkérdezett egy, az ügytől független jogászt: milyen típusú kártérítésre számíthat a hölgy? Dr. Ábrahám László szerint - ha az asszony maradandó fogyatékosságot szenvedett - havi járadék illeti meg az OTP részéről. A jogász becslése szerint 40-80 ezer forint körüli öszszeg járna Máriának élete végéig.

Sch. Zs.-M. S.

Törölt nick Creative Commons License 2007.05.16 0 0 830

Hát nem.

 

Következő kérdés? :-O

Előzmény: Törölt nick (828)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.16 0 0 829
Régi szép idők... :)))
Előzmény: Törölt nick (827)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.16 0 0 827
Régen a katonaságnál aki lopott bajtársaitól, azt kivégezték, mivel méltatlanná vált és szégyent hozott az egyenruhára.
Előzmény: rice (821)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.16 0 0 826
Jó, nem is mondtam, hogy te írtál volna ilyeneket. Csak ilyenekből szoktak aztán jönni a faszságok, meg a fasz emberek. És ilyenekből sok van. :(
Előzmény: panabubus (825)
panabubus Creative Commons License 2007.05.15 0 0 825


Ha nem jött volna le, nem sok bajom akad a zsarukkal. Ez így is marad. És nem hiszem, h. olyasmi is kijött volna a billentyűmből, ami éppen a az ÁVÓ-zásra utalna :-D
(Ellentétben azokkal, akik elég idétlen módon általánosítva lopogatással, stb. jellemzik a rendőröket, (asszem valahol olyan is elhangzott, hogy "azért lőtték le, hogy lopni lehessen") én meg akkor teljesen általánosítva akkor úgy véleményeznék: Ők azok, akik megtalálják az elveszett gyereket, vagy kihoznak az égő házból, segítve a tűzoltóknak. Vagy éppen beugranak a folyóba, a fuldoklóért. Ezek az esetek sem általánosak, de nem is ritkábbak, mint a most elég erősen felturbózott tapsikoló, fujoló hangulatot kiváltó , egyelőre csak EGYIK bizonyított eset. )

Tehát, a "konkrét szituációismeret" hiányában megtett eszmefuttatás, igazad van, storno. Nem is személy szerint EGY kommandóson akartam morfondírozni szándékom szerint. Jobban ki kellett volna a gondolatsorból hozni inkább azt, hogy (feltehetően) miért nincs pénz arra a qrva IPSC-re pl., hogy akár korlátlanul lehessen tartani, gyakoroltatni? És persze akár korlátlan lőszer-kerettel...

A tévedésem oka, amit be is ismerek: a hsz.-om írása előtt futottam át (és szó szerint, sebtében) a ZSM- t. Ott a 13. oldalon ez a szöveg áll: "....Ráadásul ilyenkor célszerű több lövést leadni, pláne, ha feltételezhető hogy a túszejtő alkoholos, vagy kábítószeres befolyás alatt áll." Szerző: V.A.
Én ezt a figyelmetlenségem folytán úgy értelmeztem, hogy CSAK ilyen módon tudták a konkrét esetben "hatástalanítani" az elkövetőt.

Ez a félreértés azért nem zárja ki a takarékosságról támadt gondolataimat, hiszen nagyobb gyakorlattal, világos, hogy nagyobb biztonsággal lehet kezelni a helyzetet ebben a formában is.

Az első részét illetően viszont tartom a tétet. Márminthogy semmi részvétet nem tudok érezni a f*szinger iránt. És az ott leírtak szerint.
Előzmény: Törölt nick (823)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.15 0 0 824

javítom:

"személy szerint"

Előzmény: Törölt nick (823)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.15 0 0 823

Az a baj az ilyen eszmefuttatásokkal, hogy lehet itt kérdéseket feltenni, de nem voltál benne abban a szituációban, amelyben annak a kommandósnak lőnie kellett. Innentől kezdve nincs mire alapoznod a véleményalkotást. Vagy alapozhatod, de akkor oda süllyedsz, ahol jópáran vannak, hogy tudatlanul vádaskodnak, kritizálnak, okoskodnak, aminek a vége megint (még mindig??) a kommunistázás, rohadt ÁVÓ-zás lesz. Azt meg én [b]személy szerint[/b] nem szeretem...

(nem véletlen emeltem ki!)

Előzmény: panabubus (822)
panabubus Creative Commons License 2007.05.15 0 0 822
Imádom a média-fogalmazást. "Túszdráma"....

Annak tuti, hogy télleg dramatikus élmény, aki beugrik egy bankba, felváltani egy nagyobb címletű bankjegyet, és ehelyett stukkert nyomnak a hátába.
De az elkövető szempontjából, főleg a túszejtés megvalósulásától számolva...

Hogy is van BTk-ban? " aki.......tettének követlkezményeit felismerve, abba belenyugodva...." stb.
ha másutt nem, éopp elég krimben látni, de hazánkban is volt már rá példa, hogy a tússzedőket(esetleg) le is lőhetik...

Akadnak vitathatatlanul kritikus helyzetek az ember életében. Még talán odáig is elmegy, hogy öngyujtó/gázpisztollyal a frászt hozza egy kiscsajra az ablak mögött, odaadva némi staneclit megtöltés végett. Már ezt is úgy kell azért neki számolni eleve, hogy (elég híradás szól erről is) 2-8 évig, minősített esetben 5-12 a jutalom érte.

De ezt "színesítve" éles fegyverrel, azért sztem más. Mert az ugyebár, ha az isten is úgy akarja, el szokott sülni. Ehhez aztán hideg fejjel, vagy épp hisztizve oylan embereket is hozzáadni lehetséges áldozatként, akiknek az égvilágon semmi közük az egészhez, az ilyen mindenre méltó inkább, csak részvétre nem.

Amikor aztán az ilyesmi befuccsol, és az elkövető már ilyen szintig képes elmenni, nem lenne korrektebb: vesszen a nyele is a fejszének, csövet a szájba, és csak egy ujjmozdulat.

Nekem inkább az a furcsa, az egyik magyarázatnál, ami a ZSM-ban jelent meg, hogy a legvégső esetben a biztos ártalmatlanná tétel végett kellett többször lőni.

Én úgy tudom (lehet, hogy rosszul éppen) hogy a TESZ és hasonló alakulatok kiképzésénél, de főleg az akciópk.-k felkészítésénél azért tanítanak egyet-mást.
Sz'al ha ilyen problémakezeléshez Bruce Willist kell jáccani, (mondjuk ott jól mutat, amikor egy emberre egy Beretta tára kiszalad) akkor azért valam bibi csak van.

TESZ-nél nem lenne szituációs lövészet? Hm.
Ja, tudom, az ország nehéz gazdasági helyzete... amikor ha igazán akarsz kicsit gyakorolgatni, vehecc hozzá saját lőszert.
rice Creative Commons License 2007.05.15 0 0 821

te hulye vagy:(

 

 

rizsa

Előzmény: Törölt nick (819)
panabubus Creative Commons License 2007.05.15 0 0 820
Nem kapsz érte "újítási díjat". Mármint a javaslatodért....


Kulcsárral, Schöntalllal mis is van? Az ősz óta nem hallani felőlük. De ismételt foglyosításukról sem... Igaz, hogy ez ingoványos pálya, sehova nem vezet ebben a témakörben.

Már csak az lenne most a hab a tortán, ha a "nemzeti oldal" önjelölt valamelyik ősbarma bejelentene egy tüntetést: "vonulás a gyilkos kommandósok ellen" címmel.

Ja, és ezt valaki engedélyezné is, a menetet meg a REBISZnek kéne biztosítani...:-DDD

Előzmény: Törölt nick (815)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.12 0 0 819
Hát ez tényleg az. Az ilyen rendőrökkel szemben a halálbüntetés visszaállítása szerintem helyénvaló lenne.
Előzmény: sensei47 (818)
sensei47 Creative Commons License 2007.05.12 0 0 818
Megdöbbentő...

=============

Túszdráma: az ügyészség szerint lopott a helyszínelő rendőr
2007. május 12. 0:04

MNO
A hirTv információi szerint pénteken azonnali hatállyal felfüggesztettek állásából egy rendőrtisztet, aki a múlt pénteki Széna téri túszdrámát követően helyszínelt a bankfiókban. A rendőr ügyében a Katonai Ügyészség nyomoz.

Az esetről Jármy Tibor, a BRFK szóvivője a hírTV kérdésére csak annyit mondott, hogy a rendőr alkalmatlanná vált beosztására és méltatlanná vált a rendőri munkára, ezért függesztette fel őt az állomány vezetője.

Ács Tibor, a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője a távirati irodának elmondta: csütörtökön gyanúsították meg a rendőrt azért, mert pénzt tulajdonított el a túszejtés helyszínén.

A hirTV úgy tudja: a túszejtő lelövése után többen is helyszíneltek még éjfélig a Széna téren. A televízió infrormációi szerint közben több százezer forint tűnt el a bankból. A rendőr ügyében a Katonai Ügyészség nyomoz.

Jakab Géza, az OTP Bank biztonsági igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy az OTP tett feljelentést, miután észlelték a pénz eltűnését a fiókban. A túszdrámát követően rovancsoltak a fióknál, és ekkor észlelték, hogy hiányzik a pénzösszeg. A feljelentéssel együtt eljuttatták az illetékesekhez a biztonsági kamerák felvételeit, amelyek utalhattak arra, hogy hogyan tűnhetett el a pénz.

Mint ismert, május 4-én egy férfi ki akarta rabolni a Széna téri OTP-fiókot, mivel azonban a rendőrök megjelentek a helyszínen, túszokat szedett. Ötmillió forintot és szabad eltávozást követelt. A kommandósok a pénzátadás közben csaptak le rá. Hatszor lőttek rá a túszejtőre, aki belehalt sérüléseibe.

(HirTV/MTI)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.08 0 0 817
Akkor egy másik cikk:

szichológus segítségét kérte orvosaitól Sz. Tamás, a pénteki túszdráma szerencsés túlélője. A fiatalember csak lélekjelenlétének köszönheti, hogy könnyebb sérüléssel megúszta a véres végjátékba torkolló eseményeket.

- Cseh a túszdráma kezdetétől a fiamat használta pajzsként, magához ragadta, és fegyvert szegezett neki - mondta lapunknak Sz. Péter, a fiú édesapja. - Egy pillanatra sem engedte el. Azzal fenyegette, hogy lelövi, ha nem engedelmeskedik, ő volt az első számú túsz. Közvetlenül a rendőrségi akció előtt Cseh rászegezte Tomira a pisztolyt, ekkor a fiam úgy érezte, hogy cselekednie kell. Megragadta Cseh karját, ezért a lövése csak a kézfejét találta el. Tomi arrébb ugrott, ekkor szabaddá vált az út a rendőrök előtt, és így tudták leteríteni a túszejtőt - idézte fel a torokszorító pillanatokat az apa. Tamásnak egyelőre nyugalomra van szüksége, tegnap ugyan elhagyhatta a kórházat, de még képtelen beszélni a megrázkódtatásról.

Detre Zoltán, a Szent János Kórház orvosa szerint a másik sérült rehabilitációja másfél évig is eltarthat. Nagy erejű lövés érte a combcsontját, további műtétre szorul, amely nem nevezhető rutineljárásnak.

Közben a fegyverszakértő vizsgálja a Parabellumot, amelyet Cseh István használt az OTP-ben. A szakértők véleményezik a lefűrészelt csövű puskákat is, amelyeket a rendőrség a solymári házában talált. Arra kíváncsiak, használták-e már korábban is bűncselekmények elkövetéséhez.

- A hét elején felboncolják az elkövetőt, a toxikológiai vizsgálat állapítja meg, hogy fogyasztott-e alkoholt vagy kábítószert a túszejtés előtt - közölte Horváczy Emese, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője.

Tegnap a Honvédelmi Minisztérium (HM) közleményt adott ki, ebből kiderül, hogy Cseh István sorkatonaként szolgált a seregben, 1990. augusztus 29. és 1991. augusztus 15. között 352 napot húzott le ott. Cseh nem vett részt külföldi misszióban.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hol is volt ekkor az idős hölgy, aki azt hitte, hogy csak vicc?? Otthon fogyasztotta a délutáni teáját a kanapéján??

Elismerem, a cikk a Blikk honlapjáról van, de valószínűleg semmivel sincs több/kevesebb valóságalapja, mint a lentinek...
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.08 0 0 816
De az nyílt terepen volt, ez meg egy viszonylag kisebb, zárt helységben.
Előzmény: Törölt nick (814)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.08 0 0 815
Már kezdem én is azt hinni, hogy hibát követett el a rendőrség. Szerintem, hagyni kellett volna elmenni. Úgysem bántott senkit, csak ötmilliót kért. Szerintem ezentúl nem is kellene törődni a bünözőkkel, hagy lopjanak, raboljanak. Aztán majd tényleg rajtunk röhög a világ, hogy itt mindent meg lehet tenni, mert a "jó" magyar ember úgy van vele, hogy "hát ha neki szabad lopni, akkor nekem is", hameg valaki meghal bankrablás közbe', abból meg nemzeti hős lesz, mer' a mocskos kommunisták példát akartak vele statuálni... >_>
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.08 0 0 814
Én egy lőtér közelében azt hittem, hogy valami építkezés, csak amikor közel értem, láttam öles betűkkel kiírva, hogy "Schiessanlage"... :-)
Előzmény: Törölt nick (813)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.08 0 0 813
Bár én még nem hallottam a közvetlen közelemben fegyvert elsülni, de hogy azt hinni, hogy "csak leesett valami"...
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.08 0 0 812
nem érezte életveszélyben magát

Persze még azelőtt elment a helyszínről, hogy a bankrabló a plafonba kezdett volna lövöldözni.

fiatalabb hölgyek sírtak, az egyik remegett a félelemtől

No hát akkor ráadásul már a rablás elején is egyedül lehetett magabiztos érzésével ez a hölgy...
Előzmény: dokibácsi (811)
dokibácsi Creative Commons License 2007.05.08 0 0 811

Az egyik túsz szerint nem volt vadállat a bankrabló

 

2007. május 8. FigyelőNet

 

 

A Széna téri bankrablás egyik túsza a FigyelőNetnek elmondta, nem érezte életveszélyben magát, és először azt hitte, kandikameráról van szó. A neve elhallgatását kérő szemtanú térde egyébként szintén megsérült a támadás során.

A lapunknak nyilatkozó szemtanú elmondása szerint a bankrablás ideje alatt egyáltalán nem érzett félelmet, percekig fel sem fogta, mi történik vele. „Egy átutalással kapcsolatos információkérés miatt mentem elsősorban a bankba, ezt követően pedig pénzt szerettem volna kivenni az automatából. A kilences pultnál épp az ügyeket intéztem, amikor bejött a bankrabló, majd eldördült egy lövés. Nem fogtam fel először, hogy mi is ez, kérdőn néztem a többiekre, azt hittem, csak eldőlt valami, attól volt a csattanás. Amikor a támadó azt mondta, ez egy bankrablás, de nem bánt minket, azt hittem, ez csak egy vicc, egy kandikamera” – mondta. A hölgy hozzátette: először akkor ijedt meg kicsit, amikor a biztonsági őr elhaladt mellette, hogy telipakolja a szatyrot pénzzel. „Megkérdeztem tőle, hogy ez most komoly? Azt válaszolta, igen. Kérdeztem tőle, miért nem csinál semmit, nincs fegyvere? Azt mondta, már nincs” – emlékszik vissza a hölgy. Ő volt egyébként az a túsz, aki egy oszlop mögé behúzódva – a bankrabló felszólítása ellenére – mobiltelefonjáról felhívta közelben dolgozó kollégáját, aki aztán értesítette a rendőrséget.

Amikor a rendőrség szirénázva kiért, a szemtanú elmondása szerint mindenki lefeküdt a földre. „Én sem maradtam állva, célpontnak, ekkor húzódhatott meg a térdem, amit azóta is vizsgálnak. Mellettem fiatalabb hölgyek sírtak, az egyik remegett a félelemtől. Próbáltam nyugtatgatni őket. Váratlanul felállt egy idősebb hölgy, hogy rosszul érzi magát és ki kell mennie. A rabló kiengedte. Erre még ketten-hárman felálltak, hogy ők is el akarnak menni. A túszejtő először azt mondta, jó, majd meggondolta magát. Azt mondta, ha elmennek, senki nem marad a bankban. Erre azt mondtam neki, hogy a banki alkalmazottak maradnak, de az ügyfeleket engedje el, nekünk semmi közünk ehhez az egészhez. Átkaroltam egy lányt, aki sírógörcsöt kapott, és bár nem mondta hogy mehetünk, megfogtam és kisétáltam vele az ajtón. Nem éreztem magam életveszélyben” – mondta az egyik túsz.

A szemtanú szerint a bűnöző nem volt felkészült gengszter, a cselekményben semmi koncepció nem volt. Meglepődött azokon a későbbi kijelentéseken, amelyek a bankrablót vadállatként állították be, mert tapasztalatai nem ezt mutatták, ám nem tudhatja, hogyan változott meg a viselkedése az elengedett túszok távozása után. „Azt gondoltam, hogy elkapják, de azt nem, hogy hat lövéssel végeznek vele” – fogalmazott.

hento Creative Commons License 2007.05.08 0 0 810

Te idióta. Legalább olvass utána mielőtt baromságokat írsz. A megsérült nőnek sem csintját sem létfontosságú szervét nem érte a lövés. A fiával volt interjú, ő azt mondta az anyja jól van, éppen műtötték de semmi komoly

 

Na? Ki az idióta? Seggfej vagy.

Előzmény: feketemadár (389)
hento Creative Commons License 2007.05.08 0 0 809

Sem eret, sem csontot nem értek a lövések - mondták a rendőrök, bár a megsebesült nő nyolc napon túl gyógyul, ezért súlyosnak minősíthető a sérülése.

 

Ja. Másfél évig.Hazudozós komcsik.

Előzmény: feketemadár (479)
hento Creative Commons License 2007.05.08 0 0 808
 

A bankrabló halott, a túszok élnek.

Ez itt a lényeg.

 

Persze. Csak az egyik túszt nyomorékká lőtték.

Előzmény: Babco (573)
hento Creative Commons License 2007.05.08 0 0 807

Miért kussolnának?Tele minden a hírekkel,hogy meglátogatták és rendbe fog jönni.Nem lesz maradandó sérülése.Nyilván kap majd némi casht az OTP-től meg a rendőrségtől is és boldog lesz mindenki.Neked meg nem kéne hazudni és ferdíteni.

 

Másfél évig is eltart a gyógyulás. A jelenlegi állapotában úgy néz ki, hogy nem kell amputálni.

No akkor ki a hazug? Szokás szerint te, a te fajtád!

Előzmény: Törölt nick (758)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.07 0 0 806
A bűnözők sajátosan primitív, nagyképű emberek, (azon felül persze, hogy geci, tesztoszteron-túltengéses állatok)

Ez csak akkor van így, ha a bűnüldözés elég hatékony, és mindenki más el van rettentve: akkor csak ezek maradnak. Ha a bűnüldözés nem elég hatékony, akkor a balfaszok és a szofisztikált, de alacsony önbizalmú és tesztoszteron-hiányos emberek is bűnözni kezdenek.

egyáltalán nem lőtt emberre, csak a plafonba, ami nem más volt, mint üres elszántáság fitogtatás.

Biztosan megbocsátasz nekem: ha elkezdene a plafonba lövöldözni a túszejtőm, akkor nekem halálfélelmemben tán még a záróizmaim is elengednének. Ez van, én ilyen ember vagyok. Pedig (szerinted) tök veszélytelen, csak a plafonba lövöldöz, üres elszántság fitogtatás...
Előzmény: Álomvédelmi twist (583)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.07 0 0 805
Egyébként baszott könnyen szarházizol le nagyon nehéz helyzetben nagyon nehéz körülmények között döntési helyzetbe került tapasztalatlan (mert vedd észre, hogy ötszáz túsz kiszabadításában a világon senkinek nincs tapasztalata, kivéve - most már - a 2002-es dubrovkai csapatnak) embereket. Azt kell észrevenni, hogy a nagy túszejtések zöme a túszejtők jóindulatán és/vagy ügyetlenségén múlik, hogy sikeres szabadítással, vagy a holttestek megszerzésével, vagy még azzal sem végződik. A legügyesebb rendőrség is teljesen tehetetlen egy mindenre elszánt és profi túszejtővel szemben.
Előzmény: Álomvédelmi twist (586)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.07 0 0 804
Akkor miért nem árulták el a gázt, ha nem ostobaságból? Azt akarták, hogy minél több áldozat legyen?

Maga a dubrovkai akció profin kivitelezett volt, és nem is lehetett volna mást csinálni olyan túszejtőkkel, akik maguk deklarálták, hogy mártírhalált akarnak halni. Mégis miről tárgyaltak volna velük? Vagy mit kellett volna csinálni? A gáz használata kábé az egyetlen lehetőség volt, csak az volt elbaszva, hogy a gáz miatt szükségképpen egy csomó túsz túladagolást szenvedett. Valszeg elkerülhetetlen volt, hogy néhányan meghaljanak, de ha közlik a kórházakkal, mit használtak, és az ellenanyagot is eljuttatják hozzájuk (magyarul: ha rendesen megszervezik a mentést), akkor az akcióba nem lehetne belekötni. (Így is voltak egyébként olyan félelmek, hogy a városban tartózkodó csecsenek vagy maffiás üzleti kapcsolataik, Berezovszkij-félék esetleg segítenek nekik, és az előkészületekről tudomást szereznek.)
Előzmény: Álomvédelmi twist (586)
Contempt Creative Commons License 2007.05.07 0 0 803
"a másik sérültre újabb műtét vár. Őt combtájékon érte a lövés, amely nagy eret sértett meg, így kezelése még heteket vehet igénybe. Detre doktor azonban cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint esetleg amputációt kell végezniük. A beteg jelenlegi állapota alapján – mint mondta – erre nincs szükség."
Előzmény: Contempt (802)
Contempt Creative Commons License 2007.05.07 0 0 802
"a lábsérüléseket szenvedett nő további műtétek előtt áll, jelentette ki Detre Zoltán, a sérültek kezelőorvosa a kórház traumatológiai osztálya bejárata előtt tartott sajtótájékoztatón.

Mivel nagy energiájú lövedék okozta a nő sérülését, ezért nem csupán egy egyszerű rutinműtétet kell elvégezni, mondta Detre Zoltán. Hozzáfűzte, hogy az operáció utáni rehabilitáció várhatóan egy-másfél évig tart. "

Törölt nick Creative Commons License 2007.05.07 0 0 801
De ezt inkább hagyjuk. Van itthon is elég összeesküvés elmélet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!