Keresés

Részletes keresés

Wichtigtuer Creative Commons License 2012.05.22 0 0 293

Olyan igazi, wirtigli fideszes...

Előzmény: fontolóra fogjuk venni. (292)
fontolóra fogjuk venni. Creative Commons License 2012.05.22 0 0 292
Na de mi is várható attól, aki vígan leköcsögözi a képviselőtársait és még csak bocsánat kérésre sem hajlandó? Igazi kihaénnem tahó.
Előzmény: toloba (291)
toloba Creative Commons License 2012.05.22 0 0 291

Már magyarázkodik, menekül...

 

 

Elírás volt csak Bánki Erik diplomája

2012. május 22.,

 

Bánki Erik fideszes képviselő visszautasította azt az jobbikos vádat, hogy éveken át valótlanul tüntette volna fel iskolai végzettségét, bár az, hogy diplomája van, "technikai hibaként" valóban szerepelt átmenetileg az önéletrajzában.

Bánki Erik szerint az Országgyűlés honlapján olvasható önéletrajza május 10-én új formát kapott, és ekkor került bele, "technikai hibaként", hogy rendelkezik diplomával, ám ezt a kitételt május 21-én már korrigálta is. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a parlamenti honlapon, iskolai végzettségeinek feltüntetésekor mindig is felsőfokú képesítésként szerepeltette végzettségét.

 

A tévesen feltüntetett információ csak az életrajzában bukkant fel egy rövid ideig, abban a rubrikában azonban, amely az iskolai végzettségét tüntette fel, végig helyesen szerepelt az adat - emelte ki. Szerinte ezt megelőzően is az szerepelt, és hétfő óta is újra az szerepel az önéletrajzában, hogy felsőfokú közgazdász képesítéssel rendelkezik. Mint megerősítette, ez valóban nem diploma, de felsőfokú képesítésnek számít.

Hozzátette, a képzése a diplomával ellentétben nem szakdolgozattal, hanem záró dolgozattal zárult, amelyre ötös minősítést kapott, azzal a megjegyzéssel, hogy a turizmusbankról szóló anyag kidolgozottsága "PhD-szintű". Hozzátette: az iskolát az Econovum Akadémia Kft.-nél végezte.

Bánki Erik szerint a politikusi képesség nincs diplomához kötve, ezt szerinte Szilágyi György jobbikos képviselő is tudhatja, hiszen ő szintén nem rendelkezik diplomával. Közölte még, hogy a politikában töltött huszonkét év alatt "végigjárta a ranglétrát", és többször választották meg egyéni képviselőként választói, akik tudták: nincs diplomája.

A jobbikos Szilágyi György kedden arról beszélt: Bánki Erik éveken át valótlanul tüntette fel iskolai végzettségét.

 

http://hvg.hu/itthon/20120522_eliras_banki_erik_diploma#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_5_22

Előzmény: toloba (290)
toloba Creative Commons License 2012.05.22 0 0 290

Gyorshír: Újabb diploma-botrány robbant a magyar Parlamentben


Jobbik: „Bánki Erik éveken keresztül valótlanul tüntette fel iskolai végzettségét”

 

A jobbikos Szilágyi György szerint éveken át valótlanul tüntette fel iskolai végzettségét a fideszes Bánki Erik.

hirdetés  

Az ellenzéki képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján állításának alátámasztására a fideszes politikus országgyűlési honlapon közzétett önéletrajzait mutatta be. Mint elmondta: az egyik, a honlapra korábban feltett önéletrajza szerint Bánki Erik közgazdász diplomával rendelkezik, amelyet 2010-ben szerzett, a másik, módosított, 2012. május 21-i változat szerint közgazdász képesítése van, „amivel elismerte, hogy nincs diplomája".

Szilágyi György közlése szerint a kormánypárti politikus a Econovum Akadémia Kft.-nél szerzett képesítést, ami egy OKJ-s tanfolyamnak felel meg. A kft.-nél érettségivel vállalatgazdász képesítés, bármilyen korábbi diplomával pedig felsővezetői vállalatgazdász képesítés szerezhető meg - mondta.

Az ellenzéki politikus arra volt kíváncsi, hogy Bánki Erik hol szerzett 2010-ben közgazdászdiplomát, vagy ha nem szerzett ilyen végzettséget, akkor két éven keresztül ezt miért tüntette fel.

A jobbikos képviselő Orbán Viktor miniszterelnöktől, a Fidesz elnökétől arra vár választ: mielőtt az EP-képviselői helyre jelölte az államfővé választott Áder János helyére Bánki Eriket, megkérdezte-e tőle, hogy rendelkezik-e diplomával, illetve azt, hogy miért állított valótlant ez ügyben.

 

http://hetivalasz.hu/itthon/a-politikus-azota-modositotta-a-dokumentumot-49495

Kiss G. Eszter Creative Commons License 2010.03.31 0 0 288
Erdekes, hogy Álomvédelmi twist nem volt meg itt az evek alatt pedig igerte ;-)
Előzmény: Kiss G. Eszter (287)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2010.03.31 0 0 287
Csalással jutott a nyugdíjához a fideszes ámokfutó?

Az Egyenlítő TV szerint az autósüldözéséről elhíresült Törő Gábor sohasem végzett a bányában olyan tevékenységet, amiért pedig a Fejér Megyei Közgyűlés fideszes alelnöke a nyugdíját kapja. A helyi bányászok szerint korábban bevett gyakorlat volt, hogy a jó kapcsolatokkal rendelkezőknek "igazolták" a bányában eltöltött éveket.

Előzmény: toloba (282)
Aurelius_ Creative Commons License 2009.11.16 0 0 285

"Csaló fideszes politikus"

 

Egyszerű, mint at 1x1! Aki csalt, az kapja meg azt a büntetést, ami neki jár! ÉS itt most tökmind1 melyik párt tagja. Mint a hülyegyerekek az óvodába bakker, egymásra mutogatnak: ha MSZP-s bukik le, akkkor jön a mantra: debezzag aszemétfideszes iscsalt, ha FIDESZes bukik, ugyanez fordítva.... elnézést az ovódásoktól a durva hasonlatért! :)

zuglo_14 Creative Commons License 2009.10.30 0 0 283
Virág Lászlót a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat korábbi alelnökét, később a város tulajdonában álló Debrecen Airport Kft. vezetőjét különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt a Debreceni Ítélőtábla 2007. december 6-án jogerősen 1 év 6 hónap (2 év próbaidőre felfüggesztett) börtönbüntetésre ítélte. Virág a megyei önkormányzat alelnökeként 2002 júliusában úgy engedélyezte 88 millió forint átutalását egy kivitelező cégnek, hogy tudta: az elvégzett munkálatok mindössze 52 millió forint értékűek. Szeptember 15-től a Debrecen köztisztaságáért felelős AKSD Kft igazgatójává nevezte ki az önkormányzat.
toloba Creative Commons License 2008.02.29 0 0 282
Hazug csaló...még felsőfokú végzettsége sincs....
Holnaptól Dr toloba vagyok....


A fideszes alpolgármester elismerte, hogy 7 éven át hazudott

2008. február 29. 14:01


Noha több kérdésre azután sincs válasz, hogy a bíróság megszüntetette a Salgótarján fideszes alpolgármestere ellen folytatott büntetőeljárást, az biztos: az érintett maga ismerte el, hogy nem doktor, és az is biztos, hogy hét éven át közszereplőként hazudott a salgótarjániaknak - mondta a diplomabotrányt kirobbantó szocialista politikus.

Fenyvesi Gábor, Salgótarján fideszes alpolgármestere ellen öt rendbeli közokirat-hamisítás bűntette és négy rendbeli magánokirat-hamisítás vétsége miatt emelt vádat az ügyészség, mert a politikus úgy használt doktori címet, hogy felsőfokú végzettsége sincs.

A bíróság viszont tárgyalás nélkül szüntette meg a büntetőeljárást arra hivatkozva, hogy a vádirat szerint Fenyvesi Gábor névviseléssel összefüggésben követett el okirat-hamisítást, de a doktori cím nem része a névnek, így az alpolgármester nem követett el bűncselekményt.

Huszár Máté,aki az MSZP salgótarjáni önkormányzati képviselőjeként tavaly márciusban robbantotta ki a diplomabotrányt, a döntés ismeretében azt mondta: bár ő bejelentő volt az ügyben, a hírről a sajtóból értesült, nem kapta meg az iratokat, így nem tudja, hogy az ügy érdemi részével foglalkozott-e az ügyészség.

Foglalkozott-e azzal, hogy Fenyvesi Gábor egy középiskolában tanított, vizsgáztatott, bizonyítványokat írt alá, és mindezért anyagi ellenszolgáltatást kapott, miközben nincs államilag elismert felsőfokú végzettsége? Foglalkozott-e azzal, hogy 2002-ben polgármester-, 2006-ban képviselőjelöltként csapta be a választókat doktorként fellépve, vagy hogy alpolgármesterként úgy írt alá dokumentumokat, kötelezettségvállalásokat, hogy azokon nem a saját neve szerepelt? - kérdezte. Ma még nincsenek válaszok, de az biztos: Fenyvesi Gábor maga ismerte el, hogy nem doktor, amikor múlt év nyarán töröltette okmányaiból a titulust, és az is, hogy hét éven át közszereplőként hazudott a salgótarjániaknak - tette hozzá.

Salgótarján alpolgármestere egy államilag nem akkreditált miskolci magánegyetemet végzett el 1999-ben, és 2001-től használt doktori címet. A magánegyetem elnöke arról tájékoztatott, a rendőrségen is elmondta, hogy hallgatóikkal nyilatkozatot íratnak alá, amelyben tudomásul veszik, hogy az iskola nem ad diplomát.

A Salgótarjáni Városi Bíróság megszüntető döntését 19 oldalon át indokolta, ebben azt is leírják: "A bíróság csakis a vád tárgyává tett magatartások értékelését végezte el, kizárólag büntetőjogi szempontból. A jelentős közérdeklődést kiváltó eset előzményeivel, politológiai, erkölcsi megítélésével, tanulságaival nem foglalkozott."

A Nógrád Megyei Bíróság szóvivője pénteken azt közölte az MTI-vel, hogy az ügyészség február 20-án érkezett átiratában ejtette a vádat. Barsi József hozzátette: a vádelejtés nem tartalmazott indoklást, de a ténye arra utal, hogy az ügyészség szerint sem bűncselekmény a vádlott terhére rótt cselekmény. A szóvivő elmondta: a bíróság már február 6-án meghozta a döntését, csak annak írásba foglalása volt folyamatban, ezért a vádelejtést már nem lehetett joghatályosnak tekinteni. A vádelejtés ellenére tehát az ügyészség - csakúgy, mint a vádlott - még élhet fellebbezéssel a bírósági döntés ellen - tette hozzá.


MTI
http://hvg.hu/itthon/20080229_mszp_hazudott_polgarmester.aspx
zsolti05 Creative Commons License 2008.01.29 0 0 281

Megszűnt Fót fideszes polgármesterének jogviszonya2008. január 28., hétfő 14:53     

Sorozatos törvénysértő tevékenysége miatt a Pest Megyei Bíróság Közigazgatási Tanácsa megszüntette a fóti polgármester jogviszonyát - közölte a város önkormányzatának jogi képviselője.

 

if(!window.goAdverticum)document.write(''); if(window.goAdverticum)goAdverticum.addZone(40577);

1

Határ Győző emlékeztetett: a bíróság tavaly indított eljárást a fideszes polgármester ellen, egyebek mellett az önkormányzati törvény többszörös megsértése miatt.

Amennyiben az ítélet jogerőre emelkedik, akkor időközi választást kell kiírni Fóton.

Szent-Iványi Géza polgármester közölte: még nem kapta meg a bírósági döntés írásos dokumentumát, de fellebbez.

A politikus úgy fogalmazott, hogy az ellene indított hadjárat egy politikai játszma része.

Unua Creative Commons License 2008.01.29 0 0 280
Persze jogilag nem is kell lemondania. Majd, ha pár év múlva jogerős ítélet lesz ellene.

Amúgy meg nem olyan komoly bűntény ez, egy kisstílű sznob lebukott. Ha orvosdoktornak adta volna ki magát, azzal több kárt tudott volna okozni.

Az viszont érdekes, hogy a Fidesz továbbra is kiáll bűnöző tagja mellett.
Előzmény: toloba (276)
Unua Creative Commons License 2008.01.29 0 0 279
Ez a topik tavaly áprilisban indult.

Az érvelésed pedig az óvodás szintet üti: "Pistike is megette a kakit".
Előzmény: dermedwe (277)
toloba Creative Commons License 2008.01.28 0 0 278
Ne terelj, a ganéról beszélj!
Előzmény: dermedwe (277)
dermedwe Creative Commons License 2008.01.28 0 0 277
Újra egy propaganda topic. Gratula. Csaló a fideszes, és az MSZP túliskolázott miniszterelnöke hülyeséget beszél a világbankiak előtt, az mi? Na vajon az mi?
toloba Creative Commons License 2008.01.28 0 0 276
ganaj!!!

Nem mond le a fideszes áldoktor



2008. január 28. 21:34


Nem mond le Salgótarján fideszes alpolgármestere, aki ellen a napokban emelt vádat az ügyészség közokirat- és magánokirat-hamisítás miatt. Fenyvesi Gábor egy politikai támadás részének tartja az ellene indult támadást.


A vádirat szerint annak ellenére használt doktori címet, hogy államilag elismert felsőfokú végzettsége sincs. A politikus 1999-ben végzett a Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyetemén, és 2001-től használta közszereplőként doktori címét. A nyomozás során bebizonyosodott, hogy az intézmény nem jogosult államilag elfogadott diploma kiadására, így az alpolgármesternek nem csak doktori címe nincs, de államilag elismert felsőfokú végzettsége sem. (MR)


http://www.mr1-kossuth.hu/index.php/HIR/Itthon/Nem-mond-le-a-fideszes-aldoktor.html?mr=1/2008-01-28_21:34:35
Unua Creative Commons License 2008.01.26 0 0 275
Ez olyan óvodás érvelés: Pistike is rápisilt a labdára...
Előzmény: telisport (271)
toloba Creative Commons License 2008.01.24 0 0 274
Előfordul az ilyen jobbakkal is...
Előzmény: telisport (273)
telisport Creative Commons License 2008.01.24 0 0 273
nem tehetek rola de ha csalasrol hallok valahogy az mszp jut eszembe elöször es csak utana a többiek.
Előzmény: toloba (272)
toloba Creative Commons License 2008.01.24 0 0 272
nem tudom, keresd meg, aztán uccu a topikjába...itt csaló, hazug, fideszesről van szó...
Előzmény: telisport (271)
telisport Creative Commons License 2008.01.24 0 0 271
Hogy is volt az eu parlamentben levö mszp-es hölgyel aki mindenfele cimeket adomanyozott maganak.Eliteltek mar???
Előzmény: toloba (270)
toloba Creative Commons License 2008.01.24 0 0 270
MSZP: mondjon le a fideszes "áldoktor"


2008-01-24 17:44:21


Lemondásra szólítja fel az MSZP Nógrád megyei ügyvezető alelnöke Salgótarján fideszes alpolgármesterét, aki ellen a napokban emelt vádat az ügyészség - ezt maga a szocialista alelnök jelentette be salgótarjáni sajtótájékoztatóján - közölte a Híradó a távirati irodára hivatkozva.

Huszár Máté közölte: Fenyvesi Gábornak, Salgótarján fideszes alpolgármesterének egyetlen elfogadható döntése az, ha lemond mandátumáról és visszavonul a közéletből.

A magát doktori cím használatára jogosultnak feltüntető Fenyvesi 2002-ben polgármester-, majd 2006-ban képviselő-jelöltként tévesztette meg a salgótarjáni választókat, miközben 2006 októberéig egy alapítványi középiskolában is tanított és vizsgáztatott úgy, hogy nem rendelkezik felsőfokú végzettséggel - emlékeztetett Huszár Máté.

Fenyvesi Gábor ellen a napokban emelt vádat a Salgótarjáni Városi Ügyészség.
mti-mtv


http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=205607&fr=hk
Unua Creative Commons License 2007.10.13 0 0 269
Lemondott mandátumáról a szavazathamisító magoszos

* Index - ugyelet@mail.index..hu

| 2007. 10. 12., 16:38 | Frissítve: 9 órája

Lemondott képviselői mandátumáról Kispál Ferenc, aki suttyomban frakció- és padtársa nevében szavazott a parlamentben. A Fidesz politikusa egy darabig annak ellenére tagadta, hogy megnyomta a másik képviselő szavazógépének gombját, hogy esetet egy mobiltelefonos felvétel rögzítette.
h i r d e t é s

"Olyan hibát követtem el, amely összeegyeztethetetlen az országgyűlési képviselői megbízatással, ezért a mai napon lemondok képviselői mandátumomról." Kispál Ferenc néhány órával a mellészavazásról szóló hír nyilvánosságra kerülése után pénteken délután adta ki a szűkszavú közleményt.

Több alkalommal is a parlamenti ülésteremből távolmaradó frakciótársa helyett nyomott szavazógombot Kispál Ferenc fideszes képviselő. A szavazathamisításról elsőként a Népszabadság számolt be. Az újságnak egy olyan, mobiltelefonnal készített felvétel jutott a birtokába, amelyen elég egyértelműen látszott, hogy Kispál Ferenc fideszes országgyűlési képviselő padtársa gépén is szavazott. A felvétel tanúsága szerint a padszomszéd Nagy Sándor nem volt a közelben, a parlamenti jegyzőkönyv szerint mégis ugyanúgy szavazott, mint Kispál.

A 61 éves növényvédő és villanyszerelő végzettségű Kispál korábban a Magosz nagyválasztmányának elnöki tisztét töltötte be. A Fidesz képviselőcsoportjába a Magoszszal kötött megállapodás alapján a Csongrád megyei területi listán szerzett mandátummal jutott be.

A Magosz vezetése már a nyáron is okozott problémát a Fidesznek. Augusztusban Jakab István elnök került a bulvársajtó vezető hírei közé, amikor kiderült, hogy miután felesége tetten érte 24 ével fiatalabb titkárnőjével, otthagyta családját.
zsolti05 Creative Commons License 2007.06.26 0 0 268
Zuschlag barátja
toloba Creative Commons License 2007.06.26 0 0 267
Töröltette doktori címét a fideszes alpolgármester


Harmath József2007. 06. 25., 18:17

Töröltette doktori címét a személyi igazolványából Salgótarján fideszes alpolgármestere, akinek diplomaügyében rendőrségi nyomozás folyik, mivel a politikus felsőfokú végzettség nélkül használta a doktori címet.

Fenyvesi Gábor alpolgármester ellen május 15-én rendelt el nyomozást a salgótarjáni rendőrkapitányság, mert megalapozott a gyanú, hogy doktori címe használata kapcsán közokirat-hamisítást követett el. Az általa elvégzett miskolci magánegyetem ugyanis nem adhat ki államilag elfogadott diplomát, így a politikusnak államilag elismert felsőfokú végzettség híján doktori címe sem lehet.

Fenyvesi Gábor a távirati irodát arról tájékoztatta, hogy töröltette igazolványából a doktori címet, és már nem használja nevében a titulust. A politikus arról is beszámolt, hogy az újonnan készülő önkormányzati anyagokon már a doktori cím nélkül szerepel a neve, mint ahogy az önkormányzat honlapjáról és a névtáblájáról is levetette a címet.

Az alpolgármester ügyében az ügyészség június 25-ig adott határidőt a nyomozás lezárására, ám a rendőrség kérésére a határidőt két hónappal meghosszabbították, mivel nem tudták határidőn belül elvégezni a szükséges nyomozati cselekményeket.

http://www.origo.hu/itthon/20070625toroltette.html
saukoo Creative Commons License 2007.05.16 0 0 265

Ugye hülyeségért nem jár börtön.

 

Talán nyócáltalánossal még lehetne hülyének lenni, de doktorként... :-)

Előzmény: Bimbum (261)
Bimbum Creative Commons License 2007.05.16 0 0 264
Ez a Fenyvesi "doktor" vagy hülye, vagy szemérmetlen gazember. Évekig tanul egy intézményben, s nem tudja, hogy az egy nem akreditált oktatási intézmény? Vagy tudta, de úgy gondolta, hogy senki sem veszi észre a trükköt. S mindezt csak azért, hogy a sznob állatja a neve elé írhassa a dr-t.
ex_lx Creative Commons License 2007.05.16 0 0 263
Nem, sajnos nem. Viszont mégis csak be kéne vezetni valami választhatósági szellemi minimumot, magasan az ő szintje fölött - merő jóhiszeműségből -, és azt még mindit nem lehetne cenzusnak tekinteni, csak elővigyázatosságnak.
Előzmény: Bimbum (261)
flexi2 Creative Commons License 2007.05.16 0 0 262
Miért van olyan aki nem csal???D
Bimbum Creative Commons License 2007.05.16 0 0 261

Mindenkinek joga van magát védeni.

 

Ez az alak csak akkor úszhatja meg az elmarasztaló ítéletet, ha bizonyítja, hogy jóhiszeműen állította magáról, hogy doktor.

 

Ugye hülyeségért nem jár börtön.

Előzmény: toloba (260)
toloba Creative Commons License 2007.05.16 0 0 260
Salgótarján fideszes alpolgármestere a magánegyetemet hibáztatja


2007. május 16., szerda 16:24 InfoRádió / MTI


A doktori címről okiratot kiadó magánegyetemet hibáztatja Salgótarján diploma-botrányba keveredett fideszes alpolgármestere; Fenyvesi Gábor szerdán sajtótájékoztatón kijelentette: ha tudta volna, hogy az oklevél nem a valóságnak megfelelő adatokat rögzít, és nem jogosítja fel őt a doktori cím használatára, nem használná doktori címét.


1
Fenyvesi Gábor ellen kedden rendelt el nyomozást a salgótarjáni rendőrkapitányság, mert megalapozott a gyanú, hogy doktori címe használata kapcsán közokirat-hamisítást követett el.

A fideszes politikus diploma-ügye márciusban robbant ki, azóta már bebizonyosodott, hogy az általa elvégzett Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyeteme nem jogosult államilag elfogadott diploma kiadására, így államilag elismert felsőfokú végzettség híján doktori címe sem lehet.

Nem sejtette

Az alpolgármester szerdán felolvasta a magánegyetem által 1999-ben kiadott dokumentumot, amelyben a kommunikáció tudományában való képzettségét és tudását Psd doktori címmel ismeri el, és feljogosítja a doktori cím használatára.

"Én azzal tisztában voltam, hogy nem állami egyetem, de arról nem volt tudomásom, hogy nem államilag akkreditált. Egy percig sem tételeztem fel, hogy olyan oklevelet állítanak ki részemre, mely nem a valóságnak megfelelő adatokat rögzíti, és mely nem jogosít fel a doktori cím használatára. Amennyiben erről tudomásom lett volna, természetesen nem használnám doktori címemet, mint ahogy azon társaim sem, akik szintén ilyen oklevelek birtokosai" - fogalmazott.

Nem mond le

Fenyvesi Gábor a vizsgálat alatt is teljes erővel végzi alpolgármesteri teendőit, tisztségéről nem áll szándékában lemondani, és az ügy hivatalos lezárásáig nem kíván ezzel a kérdéssel foglalkozni, "mert ez az ügy már így is több felületet kapott, mint amit érdemel, hiszen lassan azt fogjuk támadni, aki romlott húst evett, és nem azt, aki átcímkézte és forgalomba hozta."

Az alpolgármester "már-már koncepciós perré alakuló" politikai támadásról beszélt, és nem válaszolt az újságírók kérdéseire.

http://inforadio.hu/hirek/belfold/hir-122486

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!