Közben keresgéltem még a neten, a legjobban tényleg az első, Drosophiliade család fruit flies / vinegar flies típushoz hasonlítanak. Valószínűleg korábban sose zoomoltam rá a nyári muslincákra, hogy azok is légy alakúak. De az biztos, hogy nem ennyire feketék.
Tkp. nem is a pontos állattani meghatározás a fontos, hanem az, hogy vajon mire jönnek/hol tenyésznek a lakásban.
Volt már párszor molylepke inváziónk, ezt szeretném elkerülni. És főleg a karácsonykor felhalmozott pisztácia-mogyoró-pekándió stb. készleteinket megóvni. :))
Tányéron láttam mászkálni a kekszmorzsák mellett. Nagyító kellett hozzá, mert kb. 3-4 milliméter volt a rovar összesen. Én valami atkafélére gondolok, de passzolom.
Molnárka? Felénk ezt a helyes hosszúlábút molnárkának nevezzük, de szeretném megtudni, valójában ki ő, mi ő? És ha jól láttuk, amit láttunk, ketten közülük éppen a fajfenntartáson ügyködtek? Ha igen, akkor nem értjük, miért ilyenkor ősszel, amikor jön a hideg. De most nagyon nyüzsögnek ezek a kis jószágok, egyre másra röpködnek a kertben, és ha tehetik, bejönnek a házba.
Barátunk Budafokon kertes házas részen lakik, ott fotózta a kertben ezt a kb. 4 cm hosszú bogarat. Kérdezzük, hogy vajon mi lehet? Mondjuk nekem az sem viágos, hogy a két képen lévő jószág egyforma vagy más fajta?
segítenétek beazonosítani mi ez? 2 db-ot találtunk, valami fullánk vagy mi. Az egyik a gyerek kezében volt a másik a szobában. Budai kertes ház. A 2. 3.képen levő kicsit nagyobb, kampósabb, ez volt a gyerek kezében.
Igen, szerintem is bodobács. Hársbodobácsra (Oxycarenus lavaterae) tippelek, de ebben nem vagyok biztos. Rá kell keresni, akkor már lehet látni, olyan-e.
Védekezésre a szúnyoghálónál nincs jobb.
Tapasztalatunk szerint a lehúzható szúnyogháló mellett a poloskák be tudnak jönni, fix szúnyogháló mellett nem. Mi kicseréltettük a lehúzhatót fixre, bár engem nem nagyon zavarnak a poloskák, megfogom, kirakom, és kész.
Segítséget kérnék. Ez az állatka nem régen jelent meg a szoba ablakjainál, a redőny keretnél. Azóta rengetegen lettek és már a lakásba is bejön, pedig van szúnyogháló.
5-6 mm hosszú, némelyik repül is. Nem büdös, még ha összenyomom sem!
Tiszteletem a csoportnak. Ma a virágosládában földcsere közben, találtam, ezeket a szépen begöngyölt lárvákat. Ilyet még nem láttam. Milyen lárva lehet ez?