szakértő a pali.... :-D szerintem elég lett volna szétszedés helyett az ac membránt és a talp tömítését cserélni és az üzemanyag csövezést ellenőrizni. és letakarítani azt a rengeteg olajat a megszakítóknál, amit idióta módon odalocsolt. esetleg még egy karbi beállítás.
de leginkább nem kellene szerelgetnie azt a motort. :-D
Nem kaptam semmit az üres mail óta , azt hittem megfeledkeztél róla . Egy mail érkezett de abba csak írtad hogy van írás meg kép de arra válaszoltam is hogy üres mail jött át
Sziasztok . tanácsot és infót szeretnék . Miért fűrészelik be a motor gyújtó tekercs vasmagját , mennyit változik ettől a szikra ? ha jó dolog kb mennyit kell befürészelni és hogy keresztbe vagy hosszába (forgásirányba ) . Köszi
Nehéz is összehasonlítani, mert más anyagról van szó. A csövön földgáz jön, a tartályba meg PB-t hoznak. Más a fűtőértéke is, de még a mértékegysége is. (m3, ill. kg. vagy l.)
Persze a vezetékes is érdekes, a gáztőzsdén is kW (MW)-ban számolnak, nálunk meg a számlán átalakítja a m3-t MJ-ra, azt se lehet kisilabizálni, hogy az emelt árú gáz hány m3, és mennyibe kerül az egységár.
De ez már itt nagyon off, az offtopicban lehet folytatni.
Nincs még döntés. Tartályos gáz, vagy vegyes a lehetőség.
Az én agymenésem:
Faék egyszerű pelletégetőt lehet csinálni...... és minden évben rengeteg kukorica megy a szemétbe mindenféle gomba, meg egyéb fertőzés miatt.
Ha meg lehet oldani, hogy a tartály-adagoló-égő folyamatnál ne szálljon a levegőben a penészpor, akkor ez majd ingyér működne.
De a jelen állás szerint egyre kevesebbet kell fűteni.
Azt gondolom, mire kitavaszodik /megnyárul :)) /, belülről lakhatóra elkészül. Mire megőszül, a külső kabát is rákerülhet. Költözni meg csak 200m-t kell.