Keresés

Részletes keresés

Wic Creative Commons License 2009.12.07 0 0 990

Fel.

Mik teljesültek a hiteles kampány ígéreteiből? :o)

Előzmény: Wic (988)
meret99 Creative Commons License 2009.04.03 0 0 989
Igen! Ez a kampány! Bajnai igen kemény és szavazóbázist csökkentő "programja" csali! A maszop nem fogja engedni és azt fogják mondani, hogy íme, ezt akarja 1 párton kívüli, de mi megvédjük öregjeinket és ezzel szavazatokat szereznek az előrehozotton!
Előzmény: Wic (988)
Wic Creative Commons License 2009.04.03 0 0 988
Látjátok?
Az mszp betartja, amiket ígért itt, a valódi, hiteles kampányban.
A falu Bikája Creative Commons License 2007.01.31 0 0 987
lilaköd mámor Creative Commons License 2006.09.26 0 0 986
"Magyarországnak nincs szüksége megszorító költségvetésre, mert a költségvetés és a közfinanszírozás helyzete nem indokolja ezt." (MTI, 2005. október 11.)
"A megszorítás politikája, miközben a jövőbe fektetünk be, az a jövő eltékozlásának politikája. A megszorítás politikája a szociális elszegényítés politikája, és én ezt a politikát az ellenzék kérésére sem, a jegybank elnök ostorozására sem és Brüsszel figyelmeztetésére sem fogom bevezetni" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc az MSZP platformjainak vitafórumán. 2005. november
"A mi kormányunk az adócsökkentés kormánya. Legőszintébb becsületszavamra mondom. Csökkent az adóterhelés, az előző kormány alatt növekedett az adóterhelés . Kossuth Rádió, Krónika, 2005. június 5.)
"Mit akarunk lefaragni? Az államháztartási hiány köszöni szépen, jól van." (Világgazdaság, 2006. március 17.
Wic Creative Commons License 2006.08.24 0 0 985
Előzmény: Wic (983)
Wic Creative Commons License 2006.08.24 0 0 984

na, meg is találtam!

 

Tényleg ezt ígérték áprilisban:

 

 

Előzmény: Wic (983)
Wic Creative Commons License 2006.08.24 0 0 983

2006-08-24 12:20
Utazási kedvezmény és 13. havi bér nélkül?

 

Új, teljesítményalapú közalkalmazotti bérrendszeren dolgozik a kormány - írja több kormányközeli napilap. A tervek szerint ennek részeként megszüntetnék a közszolgák 13. havi bérét, valamint a nyelv- és a gépkocsi-vezetői pótlékot. Megszűnne az utazási kedvezmény is.


// <![CDATA[ var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write(''); // ]]>

A ruhapénz és az étkezési hozzájárulás ugyanakkor megmaradna. Az eddig pluszjuttatásokra fordított pénzt azok kaphatják, akik jól, vagy jobban dolgoznak.

Az alapbéreket a tervezet szerint két évre befagyasztanák, és az elbocsátottak felszabaduló fizetését csak 2008-tól használnák fel a béremelésekhez.

 

 

megpróbálom megkeresni az archívumban ennek a választási plakátjait.

Wic Creative Commons License 2006.08.22 0 0 981

Egy lazán kapcsolódó cikkecske:

 

 

Mi vagyunk a hülyék, a nép  

Kósa András 2006. augusztus 16. 07:48

 

Először azt kell a szánkba rágni fizetett hirdetésekkel, hogy dübörög a gazdaság, most meg azt, hogy „Miért kell megtenni, ha fáj”, de hogy jobban értsük (sok a funkcionális analfabéta az országban), még egy tátott szájban turkáló fogorvosi tükröt, felkarba fúródó injekciós tűt is odatettek mellé.

 


Senki nem felelős sem a városházán, sem a BKV-nál a nagykörúti villamosbotrányért – állapította meg a Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szakértőinek vizsgálata. A nagyon független bizottság azért komoly kritikai megjegyzéseket tesz: a BKV-nak már a kezdet kezdetén közölni kellett volna, hogy itt egyelőre próbaüzem zajlik, ebbe a vezetékszakadás is belefér, az egész nem is az, aminek látjuk, majd csak október végén -november elején lesz átvéve az egész beruházás, akkor járjon a szánk.

 

Világos. Mi vagyunk a hülyék, akik azt hittük, hogy ha Demszky Gábor és Aba Botond június elején előbb külön átadja a megérkezett villamost, majd Vajda Pál a felújított peronokat is, akkor azok át vannak adva, és nem a próbaüzem folyik. Akkor ez a sok átadás maga is csak próba-átadás volt, vagy a próbát adták át, és akkor most lesz majd mindenből még egy igazi is?

 

Értetlenkedünk itt összevissza, meg elégedetlenkedünk az időnként összeomló körúti villamosközlekedés miatt, holott meg sem érdemeljük ezt a hiperkompetens városvezetést. De a kormányt sem.

 

                                                  *

 

Először azt kell a szánkba rágni fizetett hirdetésekkel, hogy dübörög a gazdaság, most meg azt, hogy „Miért kell megtenni, ha fáj”, de hogy jobban értsük (sok a funkcionális analfabéta az országban), még egy tátott szájban turkáló fogorvosi tükröt, felkarba fúródó injekciós tűt is odatettek mellé. Én például addig nem hiszem el, hogy létezik a Pannon Puma, amíg legalább egyszer meg nem mutatja nekem egy fizetett hirdetésben a gazdasági miniszter, de valahogy ő is kevesebbet beszél erről mostanában.

 

Nem értünk mi semmit, nem látjuk, milyen tudatos koncepció húzódik meg amögött, hogy előbb törvényt hoznak arról, hogy tizenkét féléven át ingyenesen lehet tanulni a felsőoktatásban, majd alig egy év múlva bevezetnék az utólagos képzési hozzájárulást, amit aztán az utolsó pillanatban mégis egyből fizetendő fejlesztési részhozzájárulásnak keresztelnek el. Vagy, hogy bejelentik az azonnali tíz százalékos leépítést a mentősöknél, aztán két napra rá azt jelentik be, hogy mégsem úgy és annyit. Na és persze azt is a szánkba kellett rágni jónéhány interjúban, hogy valójában értünk hazudtak a kampányban, nem ellenünk.

 

Még jó, hogy van, aki látja a „koncepciót a kommunikációs hibák mögött”. Medgyessy Péter látja, most mondta a hétvégén a Nap-keltében. Igaz, ő a saját maguk kidolgozott reformjait is látta, például az egészségügy terén, csak hát időközben megbukott a kormány, amiről nem ő tehet.

 

Annyira hülyék vagyunk, hogy nem is érdemes szóba állni velünk, ha kinyitjuk a szánkat, csak dől belőlünk a tudatlanság, például azt sem értjük, hogy eltűnhet egy állami bankból kézen-közön úgy sokmilliárd forint, hogy senki nem felelős érte, leginkább a bank első embere nem, aki nagy ártatlanságában leginkább bécsi kávézók teraszán szeretett nyilatkozni évekig az őt ért méltánytalanságokról, és most tessék, első fokon kiderült, hogy igaza van.

 

De mert a hülyeségünket még akadékoskodással is tetézzük, előbb a jeles férfiú ügyvédjének kell a szánkba rágnia, hogy „a bírósági ítéletek nem laikusoknak készülnek”, majd a legfőbb bírának kell végleg helyre tenni a dolgokat, hogy az ilyesmiről való diskurzust hagyjuk csak meg az arra érdemeseknek a megfelelő szaklapok oldalain.

 

Reménytelenül hülyék vagyunk. Tessék minket annak is nézni, és közben lassan, tagoltan, tőmondatokban mondani, amit közölni akarnak velünk, hogy mindenki megértse.


A cikket a Hírszerzőn itt találja:
http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=17362

 

Wic Creative Commons License 2006.06.23 0 0 980
Előzmény: Wic (979)
Wic Creative Commons License 2006.06.23 0 0 979

http://www.youtube.com/watch?v=8_gziz2JzRI

 

Ezt a kampányfilmet ideje lenne újraforgatni... :o)

Wic Creative Commons License 2006.06.19 0 0 978

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vitaindítójában azt hangsúlyozta: a mostani javaslatok összhangban vannak a választási és a kormányprogrammal, nem ellentétesek velük.

 

 

lásd:

 

http://www.nagyajolet.info/irasok/latomhiszemakarom.htm

 

télleg:

 

szinte szóról szóra.

Előzmény: Wic (976)
Wic Creative Commons License 2006.06.19 0 0 977
Előzmény: sti (974)
Wic Creative Commons License 2006.06.19 0 0 976

Reform vagy megszorítás? - Gyurcsány: A javaslatok nem ellentétesek a választási programmal

 

2006. június 19., hétfő 14:24

 

406 olvasás

 

Reform, vagy megszorítás? címmel politikai vitanapot tart az országgyűlés a kormány és az ellenzék kezdeményezésére. A törvényjavaslatokat érdemben kedden tárgyalják.

 

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vitaindítójában azt hangsúlyozta: a mostani javaslatok összhangban vannak a választási és a kormányprogrammal, nem ellentétesek velük. Ugyanis a pénzügyi stabilitás a feltétele a program megvalósításának, hogy az ország képes legyen befogadni a rengeteg fejlesztést, megvalósulhasson az Új Magyarország. Ha nem így tennénk, újabb hiteleket kellene felvenni, és ez már kockázatos lenne, mondta a kormányfő.

Az ő beszéde után hat órás politikai vita következik Reform vagy megszorítás? címmel. A kormánypárti és az ellenzéki képviselők 3-3 órás időkeretben fejthetik ki nézeteiket.

Az adóemelésekről és más szabályváltozásokról szóló konkrét törvényjavaslatokat ezután késő este kezdi el tárgyalni az Országgyűlés, de vitájuk zömére kedden kerül sor, és kedd este le is zárják ennek első szakaszát, hogy az új törvényeket júliusban elfogadhassák és szeptember elsejétől hatályba léptethessék.

Egyébként az ülés elején a Ház megszavazta három ellenzéki javaslat sürgős tárgyalását. A kormánypárti képviselők zöme is igent mondott erre. A fideszes és KDNP-s képviselők közös indítványai szerint az alkotmányba illesztenék bele az úgynevezett Költségvetési Tanács szerepét, amely a kormány javaslatát ellenőrizné, továbbá csökkentenék a miniszterek és államtitkárok fizetését, és ebből a kisebb jövedelemből is levonnának, ha az illető által irányított ágazat költségvetési hiánya túllépné a tervezettet.

Azt nem fogadta el az Országgyűlés, hogy ezeket a javaslatokat már e héten tárgyalják, de a megszavazott sürgősség azt jelenti, hogy 30 napon belül napirendre kell tűzni őket.

Domány András, MR

 

 

Wic Creative Commons License 2006.06.15 0 0 975

reggel.

 

Előzmény: sti (974)
sti Creative Commons License 2006.06.15 0 0 974
Wic! Csinálsz egy "El lehet menni az országból!" plakátot?
Előzmény: Wic (972)
lábatlan Creative Commons License 2006.06.12 0 0 973
h
Wic Creative Commons License 2006.06.12 0 0 972
Wic Creative Commons License 2006.06.12 0 0 971

Nem érted Te ennek a topiknak a lényegét... :o)

Előzmény: Törölt nick (966)
Wic Creative Commons License 2006.06.12 0 0 970

Reggel a Nap-keltében azért Varga Misi végül kimondatta a kérdező riporterrel:

 

Gyurcsány hazudott a kampányban.

 

:o)

Előzmény: sashimi (968)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.12 0 0 969
ha lehúzod a fidesz szar retorikáját, akkor

1. ezekről a bajokról eleget beszéltek
2. a kormányzati kommunikéből nem lehetett tájékozódni a gazdasági helyzetről - csak a független elemzésekből > ez nagyon nagy baj! egy demokratikus intézmény hazudik
3. az mszp bátran szembeszáll a saját maga kreálta bajokkal.
NB.: gondolod, ez főleg a GYF kabinet tagjait fogja sújtani??? mármint az, hogy meg kell fizetni a bajok árát. szerintem őket a legkevésbé. egyszerűen: más f@szával verik a csalánt.
Előzmény: sashimi (968)
sashimi Creative Commons License 2006.06.11 0 0 968
A valasztok tobbsege hiteltelennek tartotta az mszp kampanyat. Az fideszet azonban meg hiteltelenebbnek. Ma mar kicsit hitelesebb az mszp, mert beszel a problemakrol. A fidesz meg ugyanazt a hulyeseget nyomja.


sashimi
Fortissimo Creative Commons License 2006.06.11 0 0 967
s mostantól a 750 illió/hó Ft fenntartási dijat kell fizetni a most átadottért..
az M5 fenntartási dija 25 mrd Ft/év, ha jól emlékszem..

(ebben a felűjítás nncs benne, azt az adófieztők további költségén a mindenkori magyar állam állja (csak hótakarítaniuk kell ennyi pénzért..:((
Előzmény: markastor (888)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.11 0 0 966
szerintem a "hiteles kampány" topik az eddigiek ismeretében le is zárható.

a válasz:


MSZP. A hiteltelen kampány.

maszop ma.
duma és marketing 6 évben.
a tömegetető: Gyurcsány Ferenc.

ámen.
Wic Creative Commons License 2006.06.09 0 0 964
Előzmény: Wic (961)
Wic Creative Commons License 2006.06.09 0 0 962
dehogy. szánlak titeket, hogy még mindig próbáltok a fideszre mutogatni...
Előzmény: Neocortex (960)
Wic Creative Commons License 2006.06.09 0 0 961
1000 milliárddal számolta el magát a kormány

* - dg -

2006. június 8., csütörtök 17:07

Az adatok politikai célú felhasználásától tartva a pénzügyminiszter a választásokig megtiltotta a tárca apparátusának, hogy olyan számításokat végezzenek, melyekből kiderülne, hogyan alakul a tényleges költségvetési hiány a tervezethez képest. Ezt maga Veres János mondta el, megerősítve, hogy az idén 8 - a nyugdíjkorrekció nélkül 9,4 - százalékos lesz a hiány."

Neocortex Creative Commons License 2006.06.02 0 0 960
A topiknyitó sírna-rína a legjobban.
Előzmény: Logofet (959)
Logofet Creative Commons License 2006.06.02 0 0 959
   Az Mszp programja hiteltelen volt. A Fideszé dettó. Aki azt mondja, hogy ő azért szavazott valamelyik pártra, mert azt gondolta jelentős adócsökkentést fog megvalósítani, az hazudik, vagy fogalma sincs a gazdaságról. Elsősorban persze nem bevételeket kellene növelni, hanem kiadást csökkenteni. Az ún. lakástámogatási rendszer -ami ma banktámogatási rendszer- megszüntetésével, az árrendszert torzító kompenzáció csökkentésével, az oktatás átalakításával, az önkormányzati rendszer drasztikus átalakításával, az állam valóban hatékony működtetésével. Na, ha ez esetleg megkezdődik, akkor mekkora lesz a sírás-rívás?  
felpillantó küllő Creative Commons License 2006.06.02 0 0 958

"Választási ígéretei a pártoknak vannak, nem?"

 

Bonyolult ez, te nem is értheted.

 

Pl. az szdsz ígért ugye szja-csökkentést, az mszp pedig fűt-fát. Ha az egyenlet oldalait közös nevezőre hozod, elosztod pível és gyököt vonsz belőle, mit kapsz?

Na ugye, hogy áfaemelést.

Előzmény: Wic (946)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!