Karácsonyi vásáron a töki pompost szoktam keresni (tejföl, szalonnaa, lilahagyma), mert az finom és nem kapni évközben. Néhány pékség tart egy paródiát (ott inkább a langalló nevet használják) de az vacak, vékony, nem ropog eléggé és persze a füstösség is hiányzik.
Nem néztem még meg, most van-e már valami, de itt Óbudán jó szokott lenni a vásár, nem kicsi a választék se bizbazokból se kajából, miközben azért valamivel olcsóbb a Vörösmarty térnél. És jó a hangulat, köszönhetően elsősorban az alkalmi jégpályának.
Mondjuk ez erdekes: "Fontos tudni egyébként, hogy mindkét helyszínen van naponta egy étel 1600 forintos fix áron, ez 100 forintos emelést jelent tavalyhoz képest, akkor ugyanis 1500 forintba került a legolcsóbb menü. A Vörösmarty vásáron lecsót adnak kolbásszal és kenyérrel, a Bazilikánál pedig székelykáposztát."
Szoval ha csak bámészkodni akarsz ez igazan jó opcio, hogy ne éhen tedd, de gondolom ez nincs kiplakatolva a bejaratoknal.
Osszefoglalo a kollegatol - kulinaris elmenyeik Budapesten (3 napban) :) Ugy tunik a very-fine-dining árait sok(k)alták.
We had trouble lunching in BUD. We just wanted a sandwich and coffee. Seemed most places did Goulash soup or langosh or pizzas.
So Starbucks for lunch. Dinner was (sorry) Vietnamese one night which was really nice. Goulash and Langosh (rubbish). Apostolok (really good). Really lovely city. Really enjoyed it.
gondolom a (fantazia)nevet inkabb a kinezete utan kapta. en is draganak talaltam, es szinten ez a harcsa szurt szemet, hogy nem szurke.
ill. tegnapi cikk a zindekszen. szimpatikusnak tunik, de az arak a belveresben is elvereznenek. elkepzelem, ahogy a cinkotai buszgarazsbol a sofor heti szinten benyom egy becsiszeletet 9-ert, meg egy makosgubat 4-ert.
Ma fedeztem del, hogy megn0ilt a Felicita helyén valami totál ázsiai kajálda van. Tele volt f fiatalokkal. Majd kiváncsi leszek, néhány hét múlva mennyien lesznek.
Ismét megnyilt a Hegyvidéki bevásárló központban valami a Felicita helyén. A berendezés a régi, neve nincs, még nem próbáltam ki. Azt se tudom mit adnak, étlap nincs kint.
Minden esetre a török akármi helyén egy sima eszpresszo lett.
Tudtok nekem mondani "posh" éttermet a Deák/Felszab tér kornyeken? Kollegam (brit) + felesege mennek Budapestre es a feleseg minden este vacsorazni szeretne!
Leginkabb persze olyan kellene, ami errefele (Anglia) nincs, olyan "magyarosch" vonal.