Köszönöm, harmadszorra működött, cserébe eltűnt a dátum és idő kijelzés az alsó sorból. ;)
Úgy tűnik, időnként van érintkezési hiba, vagy valamiért nem mindig reagál a billentyűkre, F8-at egyáltalán nem szereti, F2 és F12 is csak többszöri újraindítás után sikeres.
A BIOS nagyon új nekem, elleszek a kijegyzetelésével.
Safe Boot (Csökkentett mód) módban kell újraindítani a Windowst (msconfig), aztán a kikapcsolást választani.
Másfél órás szenvedés után végre találtam egy videot, ahol megmutatták, hogy csak a menüben kattintgatva működik a dolog, a végső képernyőn a 4-et választottam.
Az új indításkor a BIOS-ban át kell állítani AHCI módra a lemezkezelést.
Igen, és ugyanott vagyok, újraindításkor közli, hogy nincs bootable device. :-((
Lehet, hogy valami POP/IMAP-szűrést (védelmet) állított be az ISP. Vagy éppen csak megpusztult vmi cucc, és a gyöngébb tartalék viszi/kezeli a forgalmat...
"a .firefox, és a .thunderbird mappát" ... "a régi laptoprol átmásoltam"
Egész pontosan a 'saját' könyvtárból ('Saját mappa') a .mozilla/firefox és a .thunderbird mappákat, ill. a teljes tartalmukat kell felülírni.
Vigyázat: ezek (a név elején levő pont miatt) alapból 'el vannak dugva', a fájlkezelőben be kell kapcsolni a rejtett fájlok megjelenítését!
"A thunderbird meg minden levelet mutatott, nagyon egyszerű volt. Bár már vagy 3-4 éve volt, nem biztos, hogy jol emlékszem, de mintha az egyik mappa vagy 2-3 gigás lett volna..."
Én mikor vettem egy uj laptopot, és felraktam rá a kubuntut (az elözön is az volt) a telepités végeztével egyszeruen töröltem a .firefox, és a .thunderbird mappát a nyers, uj rendszeren, majd a régi laptoprol átmásoltam ezt a két mappát. Mikor elinditottam öket, minden a helyén volt, a böngészö háttere, a könyvjelzök, a bejelentkezések jelszavai, minden... A thunderbird meg minden levelet mutatott, nagyon egyszerű volt. Bár már vagy 3-4 éve volt, nem biztos, hogy jol emlékszem, de mintha az egyik mappa vagy 2-3 gigás lett volna...
Van-e valami módszer, hogy a Firefox ((és a Thunderbird, bár ez kevésbé) egy érintetlenül hagyott /home mappával) ugyanazokkal a beállításokkal fusson, elmentett bejelentkezése, jelszavak, könyvjelzők, stb. Mert új profilt csinál, a .mozilla és a .thunderbird mappákban a fájlok a régi profil mappájából az újéba átrakás nem segít.
Ez a wifi setup csak bizonyos esetekben lesz így használva, egy laptop és max 3 telefon, de inkább kettő, mind belőhető ezzel a bakter módszerrel. Újra bekapcsolva a rendszert múltkori este óta, még működik...
Mondgyuk egy darabig nem konnektálsz az egyik telóval, megkapja a címet valami más, aztán meg jössz te a fix, de már foglalt IP-ddel, oszt' kész a havária! ;-D
Megoldás: vagy adc a dhcp-tartományon kívüli címet (de akkor meg máshol lehet belőle gond), vagy pedig maradc az eredeti javaslatomnál (reservation).
"teljesen abbahagytam a geekeskedést"
Kb. 3* végig köllött olvasnom, mire leesett, hogy nem a gyerekeskedést hagytad abba! =:D
"De, gyorsfordítós add-on okozta. Máshol nem csinált ilyet, úgyhogy fel sem tűnt. Kidobtam, úgysem használom." Nekem a 'Simpla translate' bevált, nincs vele gond. Tudja használni a deepl-t is:
Nem tudom, jó ötlet-e. A NetworkManager-t használva nem találtam jobbat. 15 éve leszedtem volna a NetworkManagert, és meg tudtam volna oldani a problémát. Azóta viszont teljesen abbahagytam a geekeskedést, csak felhasználó vagyok..
De, gyorsfordítós add-on okozta. Máshol nem csinált ilyet, úgyhogy fel sem tűnt. Kidobtam, úgysem használom.