Keresés

Részletes keresés

tobias007 Creative Commons License 2006.12.08 0 0 18

Sziasztok!!

Szükségem lenne egy Medion MD9653-hoz való szoftverre. 2 évvel ezelőtt vásároltam a gépet, de megsérült a szoftvere. Így nem tudom telepíteni újból a gépre. E-mail címem: szi.ii@citromail.hu   Előre is köszönöm a segítségeteket!
István

M62 265 Creative Commons License 2004.03.20 0 0 17
Szevasztok!
Újra van gépem. Decemberben visszakaptam a masinát javítva (nem bújt ki az optika). Vidáman hazaviszem, kipróbálom, hát nincs AF (sőt az enyémen MD-9801 manuálfókusz sincs). Vissza a szervízbe. A múlt hétre sikerült kicserélniük. 3 hónap, a garancia nem hosszabodik ilyenkor - nem értem miért, hoszen most új gépet kaptam.
Egyébként mindenkinek ajánlom egy kártyaolvasó beszerzését (2-3000 Ft), SOKKAL gyorsabb a képek áttöltése, nem merül le az akku, és nem kell bajlódni a hülye német szoftverrel.

"papíron a közelpontot 8 cm-ben adják meg, személyes tapasztalatom alapján 3-4 cm-ről lehet makrózni"
A legtöbb gyártó a közelpontot a CCD-től méri, nem az objektív végétől, ezért van az eltérés az elvi-mért érték közt.

Légyszi rakjatok fel sok szép nagy képet, ami ezzel a géppel készült! Hamarosan hozok én is, csak oothon nincs netem, kissé nehézkes a dolog...

Walton Creative Commons License 2004.01.20 0 0 16
Akkor valószínűleg csak véletlen egybeesés lehetett. Az 500 eddigi kép alatt még csak harmadszor van feltöltve az akku, úgyhogy nem voltam én sem biztos benne, van-e összefüggés a két dolog között. De semmi más probléma nem volt vele. Remek masina!:) A digi gépeknek az áramfogyasztás szokott lenni a legnagyobb bajuk, és ahogy olvastam, ebben Nálad is kiválóan teljesít:)
Előzmény: Baxter (15)
Baxter Creative Commons License 2004.01.19 0 0 15
viszonylag ritkán csinálja, és általában akkor, amikor sok képet csinálok egymás után. elképzelhető, hogy hirtelen csökken ilyenkor az akku feszültsége, és ettől van... bár a töltöttségjelző ilyenkor teli akkut mutatott mindig, és még utána is sok (>50) képet készítettem vele.
Előzmény: Walton (14)
Walton Creative Commons License 2004.01.19 0 0 14
Bocs, sajnos nem mindig vagyok gépközelben, általában csak este.

Igen, előfordult. Úgy vettem észre, mintha az akku merülésével lenne kapcsolatban a dolog. Vhogy amikor 3-ról 2-re ment le töltés, annál a képnél nullázta az órát. De sajnos pontosabban nem tudtam megfigyelni. És igen, minden egyebet megtart. Nálad többször előfordult már? Mondjuk két akkufeltöltés között egyszer, vagy többször is?

Előzmény: Baxter (13)
Baxter Creative Commons License 2004.01.18 0 0 13
Ezekbe a problémákba még nem futottam bele eddig, általában egszerre letöltöm az összes képet, utána pedig törlöm is egyúttal a gépből.
Az viszont már néhányszor előfordult, hogy a fényképezőgép órája egyszercsak visszaállt alaphelyzetbe, minden előjel nélkül :( Az egyéb beállítások megmaradnak, csak az óra áll vissza. Ezt mindig két kép elkészítése között csinálja egyébként. Nálad még nem volt ilyen?
Előzmény: Walton (12)
Walton Creative Commons License 2004.01.18 0 0 12
Szia Baxter,

Igen, a 2.08-as asszem. De nem zavar különösebben, elvagyok vele. Próbáltam angol nyelvűt találni hozzá, de csak a Skanhex honlapján, és a Minoltánál találtam, azokkal viszont nem hajlandó együttműködni. A gyári szoftver símán fut. Csak arra kell vigyázni, nehogy áttöltés közben lemerüljön az aksi, mert akkor "végzetes kivétel történik", és a Windows meghalt.

Egy dolog zavart a szoftverben, de nagyon, amíg rá nem jöttem a megoldásra: a leírása szerint vagy egy képet jelölök ki és töltök át, vagy az összeset. Köztes állapot nincs, pedig sokszor csak az pl. utolsó 5 képet szeretném áttölteni a 200-ból (mert 195-öt már korábban letöltöttem, csak nem töröltem a kártyáról). Ekkor vagy egyenként mentegetem, ami elég hosszadalmas, vagy mind a 200-at kijelölöm, amiből 195 már megvan. Bocs, ha ismered a megoldást, de én nagyon örültem, amikor rájöttem: az első képet bal egérgombbal kell kijelölni, az utolsót meg shift+balegérrel. Ekkor csak a kijelölt 5-öt tölti át. Egyébként a szoftver egyszerű, de végül is a célnak megfelel.

Előzmény: Baxter (11)
Baxter Creative Commons License 2004.01.18 0 0 11
Szia Walton,

te is német nyelvű szoftvert kaptál hozzá?

Előzmény: Walton (10)
Walton Creative Commons License 2004.01.18 0 0 10
Sziasztok!

Én bő egy hónapja vagyok boldog tulajdonosa ennek a gépnek, túl 500 képen, eddig teljes megelégedéssel. Jó 15 éve foglalkozom - hobbiként - fotózással, ez az első kirándulásom a digitális világba, és mondhatom, mindenben megfelel a gép az elvárásaimnak. Igaz ugyan, hogy a teljes manuális beállítás lehetősége jól jönne, de ez még a jóval drágább kategóriákban sem általános. Ennek ellenére a gép automatikája ritka jól sikerült, remek képeket készít. Családi, általános jellegű fotózásra tökéletesen alkalmas, még "művészibb" hangulatú felvételek is készíthetők vele. Erre lehetőséget ad a jól megválasztott záridő-tartomány, ami 2s-től 1/500s-ig terjed. A 2s már elegendő hosszú éjszakai képekhez is (természetesen állványról). Látszólag hiányosság, hogy 1/500s a legrövidebb záridő - de ennél rövidebb időre igazán sport- és akciófotózáshoz lenne szükség, arra pedig a kompakt gépek eleve kevésbé alkalmasak (lassabb autofókuszrendszerük miatt is), mint a drága tükörreflexesek. Ami nagyon tetszik benne: fejlett lencserendszer (9 lencse 6 csoportba rendezve, ebből 3 aszférikus kialakítású, ami széles látószögnél a torzítás kiküszöbölésére alkalmas), pontos autofókusz (még sosem tévedett, életlen képek csak hosszú záridőnél, bemozdulás miatt születtek - erre egyébként a kamera figyelmeztet is!), rendkívül jó makroképesség: papíron a közelpontot 8 cm-ben adják meg, személyes tapasztalatom alapján 3-4 cm-ről lehet makrózni, tűélesen, a legkisebb befogható terület szélessége pedig 4 cm! Ezek kiemelkedő értékek! Manuális beállításként a +/- 2 EV érték jól használható, eszerint 2 fényértékkel növelhető vagy csökkenthető a kép megvilágítása az automata beállításhoz képest - mintha két rekeszértékkel vagy exp. idővel nagyobb vagy kisebb értéket állítanánk be. A manuális fókusz szintén jól működik, bár ebben az esetben az LCD kijelzőn lehet csak ellenőrizni az élességet, ami elég nehéz.

Elemekkel a masina kb. 50 képet készít, én 4 Sanyo 2100 mAh-ás akkuval használom, így állandó LCD, gyakori (kb. 70%) vaku mellett 160-170 képet lehet vele készíteni, ami teljesen jó.

Rendkívül érdekes dolgokat tudtam meg a gép családfájáról: eszerint egy régóta gyártott, folyamatosan fejlesztett, kiforrott típus, létezik 2,3,4 és 5 megapixeles (Mpx) változatban. Alapvetően egy tajwani gyártó, a Skanhex terméke (de manapság melyik, elfogadható árú gép nem a távol-keleten készül?). A gépet sok neves gyártó is felvette a kínálatába, így a Minolta a 2 Mpx-es változatot forgalmazta Minolta 2330 néven, a német Jenoptik a 2,3,4 és 5 Mpx-est is kínálta, illetve forgalmazza jelenleg is. (A Jenoptik egyébként régi, jóhírű cég, a jénai Zeiss Optikai Műveket rejti a név - jó ajánlólevél). Még ennél is érdekesebb, hogy ugyanezt a masinát a Rollei is forgalomba hozta saját neve alatt 2-3-4 Mpx-es változatban! Ha pedig a Rollei a nevét adja hozzá, akkor csak jó lehet!

A tengerentúlon Concord néven árulják, mi Medionként ismerjük - kiterjedt rokonság. Én a német Medion termékeit már régebb óta ismerem, jelenleg a fényképezőgépen túl egy órás rádió és egy Medion monitor dohog otthon - mindenkinek csak ajánlani tudom, megbízható darabok!

Szóval a fényképezőgép jóval túlmutat árkategóriáján, képminősége remek, szolgáltatásai pedig mindenképpen megfelelnek az átlagos igényeknek. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Előzmény: Baxter (4)
Baxter Creative Commons License 2004.01.10 0 0 9
:)) kellő megvilágításban és szögből a vasorrú bába is lehet szép!
Előzmény: kékszemű (8)
kékszemű Creative Commons License 2004.01.10 0 0 8
Jó kis kép. Sok utómunka van benne, pl. nagy munka lehetett az eredeti SWISS MADE feliratot átírni CHINA MADE feliratra :-)))))
Előzmény: Baxter (7)
Baxter Creative Commons License 2004.01.08 0 0 7
Túl az 1000. képen, még mindig működik, és jól. És LEHET vele jó fotókat készíteni, például ilyet.
Baxter Creative Commons License 2003.12.07 0 0 6
Remélem, én nem járok ilyen csúfosan... kb. 500 kép készült eddig a géppel, és még mindig megy :)
Előzmény: M62 265 (5)
M62 265 Creative Commons License 2003.12.07 0 0 5
Sziasztok,

No, az új gépem is elpusztult (pesrsze ez is Ausztriában). Be lehet kapcsolni, a képeket lehet nézegetni, csak az objektív nem bújik elő bekapcsoláskor. A szervízben már név szerint köszöntöttek :-/ Kérdeztem a szervizes srácot, hogy valóban ennyire "megbízható-e" a márka: azt felelte, hogy a Media Markt-ba kirakott 3000 darab közül pont egy selejtet sikerült kiválasztanom. (Azért megemlítette, hogy volt, akinek 24 kép után halt meg a gépe).
Szóval nem is rossz átlag: ~1000 kép/fényképezőgép....
"Apró" megbízhatatlansága ellenére nagyon jónak tartom (igaz, még nem volt EOS D10 a kezemben, összehasonlítási alapom szinte nincs)

Előzmény: M62 265 (3)
Baxter Creative Commons License 2003.11.30 0 0 4
Sziasztok,

én két hete nyúzok egy ilyen szerkezetet, és meg vagyok vele elégedve. A hozzá adott 16 megás kártya kicsit kevéske, ezért beszereztem két nagyobbat (egy 128-as noname és egy 256-os Kingston); gond nélkül lekezeli őket. A 256-os kártyán a legnagyobb felbontás és legkisebb tömörítés mellett kb. 175 kép fér el. Sajnos összehasonlítási alapom nincsen, mivel ez az első digitális gépem, úgyhogy (szubjektív) véleményem szerint igencsak jó képeket csinál. A gép funkcionalitása amolyan családi mindentlefotózunk kategória számára elégséges, komolyabb célokra nemigen lehet jó. Nincs lehetőség a rekesz és a záridő kézi befolyásolására például.. Az érzékenysége fixen iso100, ez is csak átlagos felhasználásra jó. Az optikai zoom funkciónál a keresőben lévő látvány nagyon pontosan követi az lcd-n látottakat, úgy gondolom, ez igen korrekten meg van csinálva: az lcd bekapcsolása nélkül is teljesen jól használható a zoom (ez számomra kellemes csalódás volt, rosszabbat vártam ebben az árkategóriában). Az autofókusz is jól működik, bár van lehetőség manuálisan is fókuszálni (nemigen próbáltam). Az AF-nél van lehetőség arra, hogy central, illetve spot mérést csináljon (valaki elmagyarázná nekem, mi a különbség a kettő között?). Szintén van ilyen választási lehetőség az exposure-nél (gondolom, ez a fénymérés lenne), miszerint full, central és spot. Itt lehet még -2 és +2 között változtatni valamiféle EV értéket is, amit szintén nem tudok, hogy micsoda :) A képek áttöltése a pc-re USB-n keresztül igen lassú, és a hozzáadott német nyelvű szoftver sem lett a kedvencem, ezért egy CF-picimaci átalakítóval közvetlenül a kártyáról másolgatom a képeket (sokkal gyorsabban). Ami kicsit zavaró volt, hogy USB-n rádugva a kamerát a gépre, a szoftver feltelepítése után a CF tartalma nem jelenik meg mint egy drive a gépen, én ugyanis azt vártam volna, hogy a standard windows alkalmazások ekként látják a kamerában lévő file-okat. Sajna a linux sem áll jobban e téren, bár lehet, hogy csak kicsit hozzá kellett volna olvasni a témához.. Ja igen, egy negatívum a kamerával kapcsolatban (eddig ez az első): előfordult vagy kétszer, hogy a jószág órája egyszerűen visszaállt 2001.03.01. 00:00-ra. Mindezt teljesen észrevétlenül, két kép elkészítése közben.
A gépet 2000 mAh-s NiMH akkumulátorokkal használom (nem is próbáltam elemekkel). Egy töltéssel kb. 200 képet készítettem, minimális vaku- és lcd használat mellett, szerintem ez egész jó. A TV out funkció is működik, bár a minősége kb. olyan, mintha az lcd képét látnám nagyban (erről nyilván nem a kamera tehet, tévén nem lehet nagy felbontású képet megjeleníteni).

Várom a többiek véleményét, tapasztalatait is!

M62 265 Creative Commons License 2003.11.16 0 0 3
Sziasztok!

Én is egy ilyen gép boldog tulajdonosa voltam, amíg az ezredik kép környékén el nem pusztult (persze egy külföldi kirándulás során). Visszavittem a szervízbe, 2 hét múlva kaptam helyette egy MEDION 7425-öt. Ez a gép kicsit gyengébb képeket készít, sokkal joban néz ki és kaptam hozzá egy 128-as CF kártyát, akkut+töltőt. Megérte.
Egyébként a 9653-at ajánlom mindenkinek, gyönyörű képeket készít, a valódi felbontása 3,8 MPixel (2272*1704).

amatőrke Creative Commons License 2003.11.12 0 0 2
Sziasztok!

Én is ilyet akartam venni, szerintem nagyon megéri 49990-ért 128MB memóriakártyával, de csak 2 darab volt Miskolcon, azt is elvitték, állítólag Debrecenben lesz 10000-rel olcsóbban, mert 128MB memóriát nem adnak hozzá.
Ha tud valaki infót, hogy hol kapható ilyen gép küldjön az e-mail címemre.

B0gyee Creative Commons License 2003.11.09 0 0 1
Helló!
Én is ilyen gépet szeretnék venni remélem még van a Media Markt-ban, nem tudjátok meddig van még ez az akció?Mert újságban azt láttam, hogy a kispesti Media Markt ujranyitasatol 3napig van... weboldalukon meg nem is talalom ezt az akciót..

Talaltam viszont egy oldalt ahol ez a gép van ill. egy ugyan olyan kinezetű:
http://www.gejanssen.com/nieuwecamera/indexenglish.html

boojum Creative Commons License 2003.11.08 0 0 0
Az Europarkban lévő MediaMark nyitóakciója keretében hirdették ezt a gépet. Neked sikerült venned, és most nem tudod hogy működik, vagy ezután szeretnél venni?
Előzmény: csabipici (-)
csabipici Creative Commons License 2003.11.08 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
A MEDION MD9653 kérnék véleményeket tapasztalatokat és technikai adatokat.
Amit tudok: 4.1MP.Ez tényleg ennyi? Honnan lehet ezt kideríteni? 3x optikai zoom(Zoom 8-24mm/F3 4-3.6 <-Ez mit jelent?). Aspherical Lens.
Ja és nem utolsó sorban: 29990 Ft-ba került.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!