úúúúúú ez tényleg nagyon jó hely, csak hónapokig kell rá spórolnom, hogy egy jó kis napot csapjak ott, és tapasztalatból beszélek. megérte! jövőre ismétlés. :D addig is fogynak a heineken hungary termékei! gut wasser kaiser :DDD
A budavári sörfeszivál tényleg nagyon jó - rengeteg finomat kóstoltam ott, de szerencsére azért annyit nem, hogy törlődjenek az emlékeim :) A kézműves sörök szerelmeseinek tudom javasolni az előbb említett helyet: http://www.kezmuvessorok.hu/skanzenclub.php
A budavári sörfesztiválon találkoztam idáig egy helyen a legtöbb kézműves/különleges sörrel :) idén is feltétlenül megyek! Ami kellemes csalódás volt még nem hétköznapi sörök terén, az a nagy port kavart "közösségi dohányzóhely" :) bármennyire is utálom a cigifüstöt, a hangulatos hely, és a finom sörök valahogy elfeledtették velem ezt egy este erejéig
Mútkor dobtam egy hátast. Véletlenül Pásztóra vetődtem, sört akartam venni, mondják a helyi erők, hogy menjek el a Pocak fantázia nevű palackos áruk boltjába. Ott vettem műanyag üvegben Palóc sört. Minden tekintetben agyonbaszza a 700 ft-os söröket! Hajrá Palócország!!
Sziasztok! Szükségem lenne néhány szakértői véleményre :)http://kwiksurveys.com/?s=LLKDFL_b694c1e4 csapolt sörökről szóló kérdőív. Nagy segítség lenne a szakdolgozatomhoz és megköszönném, ha kitöltenétek páran :)
Nem egészen világos, hogy miért támadsz egyből??? Nyílvánvaló ha már felmerül a kérdés akkor az a valaki nem egy életben egyszer akar házi sört inni hanem töbször is hisz ilyen helyet keres, ha megkostolni szeretné rendelhetne... És mivel ha tetszik ha nem magyarország népességének több mint 10% pesten vagy ahhoz nagyopn közel lakik ellenben az általad említett helyhez közel valószínűleg kevesebben azt hiszem jogos volt a felvetésem.
Az meg, hogy én merre szoktam járni arról fogalmad sincs és kérlek ne is személyeskedj, én sem tettem, de hogy egy sörözésért nem fogok kilómétereket utazni az is biztos, ha meg igen akkor egyenesen Ausztria...
Egyébként tegnap este is beültünk egyik jóbarátommal sörözni, de csak Heineken-t csapoltak (ami nem aranyászok :)), tehát ezzel kellett beérni :)
Van Budapesten is egy sörözőlánc. Az a neve, hogy Mister Söröző, és több kerületben is megtalálhatjuk, azt hiszem a Kőbánya-Kispest metróállomáshoz közel van egy. Na, állítólag ott lehet még jó házisört kapni egész olcsón.
Én nem a Heinekent tartom a leglágyabbnak. Akkor már inkább a 'nagy' belga sörök, amiknek olyan telített az ízük. De buliba pl a Heineken is tökéletes.
Ez szép, de Zámoly???? 8-assal kezdődik az irányítószáma is .) Kétlem, hogy sok embernek megfelelő lenne... Arról nem is beszélve hogy az itallapukon még csak árak sincsenek :S
Én eddig egy helyen kaptam ittam Budapesten házi sört mégpedig a Tekecsárda nevű helyen a Blahátol 5 percre, de sajnos mára már ott sem kapható... Tavaly még igen de ma már nem, pedig nagyon finom kellemes lágy íze volt. Mondjuk kicsit kevés volt benne a szénsav, de ez nem is igazán zavar, mert legalább több könnyebben csúszott :) Kicsit talán a Heineken-hez tudnám hasonlítani az ízét, csak kevesebb szénsavval meg kicsit még lágyabban, habár a Heineken-t így is az egyik leglágyabb sörnek mondanám..
Ismerek legalább 5 helyet csak Budapesten ahol házi sört forgalmaznak. Mondjuk nem mindegyik finomabb vagy olcsóbb, mint a nagy sörgyárak termékei, de azért akad olyan hely ahol olcsón kapsz finomat. A körúton az egyik helyen például kifejezetten finom, bár kicsit vízes a házi sör.
De azért van kevés helyen, mert sok esetben a vendéglátósok nem akarnak ilyennel foglalkozni, meg amúgy is vizezik a gyárból hozott söröket is. Meg persze az is ott van, hogy hamarabb romlik, mint a palackozott, ez pedig nagyobb "fogyasztóvédelmi felelősséggel" is jár.
A vendéglátósok nagy része meg sikítva menekül ha a fogyasztóvédelem szót meghallja! :D
Ha az ember otthon főz magának sört, akkor szerintem nem megy kocsmába, hanem áthívja magáz a haverokat. Már persze, csak, ha jófej. :D
A sörnek valószínűleg tényleg nem nagy az előállítási költsége. A kérdés már csak az, hogy mennyi fogy az adott helyen sörből és annak az előállításához szükséges felszerelés és technikai háttér fenntartásához mennyi pénzre van szükség. Nem is beszélve a mindenféle engedélyeztetésről: HACCP meg ilyenek.
Egy nagyobb szórakozóhely, szerintem simán csődbe tudna menni rövid úton.
A házi sörnél nincs jobb! Igaz elég hülyén nézne ki, hogy bemegyek a kocsmába, és kösz nem kérek semmit, hoztam otthonról.. :)
Amit viszont furcsálok, hogy egy kocsmában se készítenek házi sört..(vagy van ilyen, de én nem találkoztam ilyen hellyel?) pedig szerintem a kocsmárosnak is megérné, egyáltalán nem nehéz és nem drága előállítani.
Abban is biztos vagyok, hogy kereslet is lenne rá.
Vagy veszel palackozott sört és nem a csapból kérsz korsóval. Nem kerül sokkal többe és mégis normális sört ihatsz nem pedig egy vízezett pancsolt valamit...
Szerintem pont azért engedheti meg magának a legtöbb vendéglátós, hogy felvizezze a söröket, mert nálunk nem létezik olyan sörkultúra, mint a németeknél, cseheknél vagy a szlovákoknál. Itt igényesek a normális sörre ami nem mondható el rólunk. Meg persze amíg az átlag magyar csak egy igénytelen alkoholos italnak tartja a sört amit csak a munkásemberek isznak a kocsmában, addig nincs miről beszélni.
Ha mondjuk az általad említett sörök számítanának alapnak a sörivók körében akkor már kezdeti lépésnek elindulhatnánk abba az irányba, hogy nem pancsolt vacak kerül a korsódba, hanem igazi sör!
Tényleg egyre kevésbé van söríze a sörnek! És én kifejezetten vizesnek érzem a sörök többségét, főleg a szórakozóhelyeken, fesztiválokon, ahol még tovább vizezik őket. Az meg már nagyon nem sör. Akkor már inkább veszek picit többért Gössert vagy Heinekent, mert azok még tartják magukat annyira, hogy odafilgyeljenek a minőségre.
A legjobbak nyilván a Guinness meg a belgák, de arra még azért nem futja minden alkalommal.