Ez a topik kiemelt figyelmet kap a moderatúra részéről.
Az alapelvek egyszerűek:
- Érvelj, vitatkozz, beszélgess. Ne személyeskedj és ne dehumanizálj.
- A politikus is ember. Az olvtársad is. És te is az vagy.
- Ne írj le olyat, amit visítva jelentenél, ha az ellenoldal írná. Negatív véleményt is meg lehet fogalmazni mocskolódás és személyeskedés nélkül.
- Ha csak balhézni, provokálni vagy gyűlölködni tudsz, mehetsz más fórumra.
- Amíg ki vagy tiltva, ne gyere vissza folytatni másik nicken sem. Nem éri meg.
- Olvass törlési értesítőket, és szívleld meg az ott leírtakat.
- A törlést fogadd el, ne jogászkodj és ne próbálgasd a határokat.
Idehozok egy kommentet a FB-ról, Egy szociális munkás naplója - emberi történetek bejegyzése
alól:
Orosz Dóra Kati Váraljai Attiláné Bagdán "aki mégis teherbe esne, annak rettegnie kellene hogy elveszik tőle vagy abortuszra kényszerítik?" Lehetne ezt jól is érteni.... Leírtuk, hogy tudjuk, hogy amit írtunk az kivitelezhetetlen. Ettől még az embernek dühében, kilátástalanságában kicsúszik ilyen a száján/ leír egy ilyet. Tudom, hogy ilyen valójában nem lehetséges, attól még így gondolom, hogy jó lenne valamilyen "alkalmassági vizsgához" kötni a gyerekvállalást. Még ha ez egyfajta "költői túlzás" is... Azért, mert annyi megnyomorított életet láttam. Annyira tudtam, hogy lesz aki ebbe bele fog kapaszkodni, ki fogja forgatni, mert az jobb a lelkének...Mennyivel jobb lenne JÓL érteni, amit a másik mond... Egyébként kellene hatékony felvilágosítás, olcsó/ingyenes fogamzásgátlás, megfelelő gyermekvédelem, szociális háló, megfelelő szakemberek (pszichológus, szociális munkás, stb) és máris bentebb lennénk. Azért az a ló másik oldala, amikor egy hétgyerekes (!), nyomorban élő családnak azt merte mondani pár éve a családsegítő, hogy jó lenne már nem többet vállalni és segítenek a fogamzásgátlásban is, akkor majdnem kivégezték a családsegítőst.TASZ-tól kezdve mindenki beszállt, hogy ilyen jogok, meg olyan jogok... Csak valahogy annak a gyereknek nincs joga normális élethez, aki ilyen családba születik. Azonkívül megehetne nézni, hogy az a nő mennyire boldog, aki éppen a sokadik gyereket szüli a nyomorba...(Női jogvédők ilyenkor sehol nincsenek.) Nekem is volt olyan kliensem, akinél 7 gyerek született. (Szőke, kékszemű, fehérbőrű család, mielőtt valaki rasszistázna...) Nem voltak boldogok... Anyuka nem tudott menekülni a bántalmazó férjtől, látás sérült gyereknek nem törődtek még a szemüvegével sem, nem azt láttam, hogy de jó volt neki, hogy joga van annyi gyereket vállalnia, amennyit akar. Ráadásul a nő nem is akarta a gyerekeket, csak a bántalmazó férj, mert ettől érezte magát valakinek, hogy sok gyereket csinál. Szóval nagyon összetett kérdés ez a kérdés. Nemrégen láttam egy videót. Arról volt benne szó, hogy, hogy a szülőknek fogházba kell menniük, mert annyit hiányzott a gyerekük az iskolából. (Ehhez azért nagyon le kellett ...-ni az egészet. Nem két nap után kell az ilyet leülni...) Erre felháborodva mondta az egy szociális munkás, hogy az egyik esetben a szülő nem tud odafigyelni 9 (!) gyerekre, hogy mind elmenjen iskolába. (És én vagyok a gonosz, amikor azt mondom, hogy esetleg ne legyen 9 gyerek és akkor oda lehet rájuk figyelni...) Egyébként érdekelne, hogy ki az aki tényleg dolgozott ilyen emberekkel, ki az aki látott ilyen sorsokat és ki az aki csak "jóemberkedik"...
Friss infó. Remélhetőleg nincs közük ehhez az édesapja halálát okozóknak...
"Halált okozó testi sértés miatt indított nyomozást a rendőrség Dudás Miklós halálával kapcsolatban. A boncolás eredménye szerint olyan sérüléseket találtak az elhunyton, amelyek keletkezési mechanizmusa büntetőeljárás keretében tisztázható."
“Az utolsó betörést követően a járőrök – a forrónyomos üldözés során – az egyik családi ház melléképületében egy méretes szemétkupac alatt találták meg a férfit, akit elfogtak. Az elkövetőt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, majd kezdeményezték a letartóztatását is - közölték a rendőrség honlapján.”
Ez még eddig nem volt….ágyneműtartóban, szekrényben, asztal alatt igen , de szemét alatt még ne,
Az RTL pénteki riportjából kiderült, hogy az áldozat a 17 éves fiú 69 éves, mozgáskorlátozott rokona volt.
Az áldozat fia szerint anyjára nem sokkal éjfél után támadt rá a fiatal, hogy pénzt szerezzen drogra. A gyilkosság után a gyanúsított több házhoz is bekopogott, hogy hívjanak rá rendőrt, mert megölt valakit. A rendőrség vizsgálja, hogy a gyanúsított részeg volt-e vagy fogyasztott-e valamilyen kábítószert.
Egy meglepő körülmény senkinek sem tűnt fel(?)... A cápaeledel lényegében feljelentette önmagát (egy fehér lakásból telefonáltatva)... Ez nem szokásuk... De hát akkor miért tette?... Mert a drogmámorban történt gyilkosság utáni "nyugalmi szakaszban" szembesült avval, hogy egy fajtabelivel végzett, aminek következményeként nem vonulhatna be egy gádzsók által fenntartott, számára életbiztosítást jelentő (wellness)börtönbe... (Ott védelmet kap, ha esetleg híre megy, hogy nem "csak" egy öreg gádzsit nyírt ki, ami náluk népszokás, hanem egy "szent" dájét, amire viszont nincs bocsánat...)
miért öltek volna meg mások egy beteg cigány nőt? a nyugdijából valószinűleg sok másik cigány élt. ez a drogos gyerek volt a tettes, nyilván elbaszta a drogos mámorában hogy egy cigányhoz ment be rabolni.
Valahol egy kommentben azt írták h az áldozat is ON volt. És hogy azért jelentette fel magát a "fiatal"… mert még a börtön is jobb hely mint egy etnikumon belüli vendetta.
De lehet h merő spekuláció.....
Meglátjuk, kiderulül- e valami a későbbiek folyamán.
Ha a kés “ felfegyverkezve” kategória , akkor az ásó micsoda? Ráadásul a munkabérét sem adta meg , sőt , ő maga invitálta hogy jöjjön a házhoz , kifizeti , ott meg ásóval támadt rá.