Keresés

Részletes keresés

Szeretetláng Creative Commons License 3 órája 0 0 7704

Az Úr Szíve végtelen szeretet, de egyetlen ember sem ismeri teljesen mélységét és gazdagságát

Szeretetláng Creative Commons License 27 órája 0 0 7703

Mikor a nyugdíjas életre vágyakozol, hogy végre élhesd a nemtörődömségét, hát azért éltél eddig, hogy ne érts

Mikor is leszel végre magad is bölcs

A földi élet küzdelme addig tart, amíg be nem fogad az anyaföld

És éppen az idősnek a szüksége a lelki egészsége

És éppen az ő szüksége, hogy testét egészségesen tartsa

És éppen ezért az ő szüksége a böjt, ha az egészsége azt megengedi

És éppen a szüksége az imádság

És a bölcsességén múlik, mennyit emeli a többieket a könyörgéseiben

És nyugodtan gondolhatom úgy, aki megszentelődött, ő már eltávozott, hiszen betöltötte a földi küldetését

Aki maradt, rá az vár, hogy még betöltse

És betöltheted az értelmet teljességre, avval, hogy szolgálsz

És milyen könnyű a szolgálatod a családod szolgálatában

És a legfontosabb kérdéseddé vált az egészséged, és a legfontosabb kérdésed a lelked egészsége

És semmi sem szolgálja jobban a tested egészségét, mint a lelked egészsége

Mint ahogy a tested legjobb gyógyítója a lelked gyógyulása

Az orvosnak meg az a küldetése, hogy gyógyítson, érted kapta a küldetését

Segíts meg a munkáját a lelked egészségével

Szeretetláng Creative Commons License 2 napja 0 0 7702

A távolságomat képes az Isten Szava közelségre változtatni, mert képes

Az elfordulásomat az igazságtól képes az igazság felé fordításomra változtatni, úgy, hogy magam fordulok felé

Képes úgy megszólítani, hogy azt személyes megszólításomnak vegyem, és valóban az az

Hogy Melkizedek vagyok az Isten papjainak rendje szerint, azt jelenti a Szavában, hogy jelen vagyok

Ha befogadom a Szavában, akkor itt vagyok

Most már csak rajtam áll, hogy magam is jelen legyek

A Szava megmozdítja a szívemet, és gondolatokat ébreszt bennem

Egymás mellé állítja a tapasztalataimat gondolatokkal, és a Tanításaival

És arra döbbenek, hogy a kérdéseimet válaszolja meg

Bekeretezi a napomat, össze fogja, és összerendezi

Felkészít a napra, majd a végeztével helyére teszi

Olyat tud, amit csakis az tud, Aki jelen van, és rám figyel

És olyat mond, mint amit csak az tud, aki tudja mi vár engem

És amit a Szava tud, azt tudja az övéinek a gondolatai is

Így a hetedik napot megelőzheti a várakozásom, hogy mit mond majd nekem

Szeretetláng Creative Commons License 3 napja 0 0 7701

Még a világosságomban sem tudom megérteni a pokol sötétségét, hát még mennyire nem tudom megérteni a sötétségemben

Sötétségemben nem tudom mi a menny, hiszen nem kaptam részt belőle

Ha nagyra törekvésemben elutasítottam a szellememet, aki pedig jönne, az a jellemző rám, aki nem vagyok

És ahogy lekötöttem a lelkemet az elmúlóba, a gondolataimat is lekötöttem

És a pokolban már nem lesz más gondolatom, csakis pokoli

És nem azért maradok a pokolban a pokoli gondolataimmal, mert az Isten nem emelne ki engem onnét, hanem egyszerűen nem tudok befogadni a világosság gondolataiból

Így magam maradok benne

Miközben a menny nekem lett teremtve, ha nem kérek belőle, akkor is nekem lett teremtve

És a Földön nem a szükségem megérteni a menny csodáit, és csodálatosságát, mert azt a testemben még nem érthetem, és csak igen töredékesen élhetem

Hogy befogadhassam a szellememet az kegyelem, és mivel kegyelem, nem az érdemem, hanem az alázatom

Az alázatom meg az akaratom következménye

Ha nem küzdöm ki az alázatomat, akkor a kegyelem nem tud nekem adni

Hiszen a pokoli az akaratom

A szűk ösvény meg nem a nehézségem a szellememben, hiszen átemel azon

Miközben a nagyságom megtorpan előtte

Szeretetláng Creative Commons License 4 napja 0 0 7700

Mint egykor a királyok és császárok

Akik néhanap fogadóórákat adtak, az általuk kiválasztottaknak

Miközben jaj volt azoknak, akik meg merték őket szólítani

A királyságomban, és császárságomban, és a királyságodban és császárságodban sorrendet állítunk, és jaj azoknak, akik átlépik mondvacsinált korlátainkat

És mivel innét indulunk, mert ebből indulunk, úgy tekintünk az Istenre, mint ilyen császárra

Azt vesszük, hogy távolságot tart tőlünk, miközben ez a tévedésünk befolyásol minket, és mi vagyunk azok, akik távolságot veszünk Tőle

És amikor végre megtalálhat minket, mert sikerül ennek a tévedésnek a falát megrepesztenie, akkor még mindig megmarad bennünk, hogy megpróbálkozunk a külsőségekben  a „császárhoz” járulni

Miközben mint Atya fogadna minket

Hangosan dicsőítjük, és magasztaljuk, azt gondoljuk ez az imádat

Miközben amikor a másikért azt teszem, amit magamért is megteszek, abban tudom imádni

És egészen könnyen szót tudok vele érteni, mint testvérrel, hiszen úgy fogad, mint a testvérét

Elvonulva a csendbe, a szív egyszerűségével, gyermeki szavakkal és gondolatokkal

Szeretetláng Creative Commons License 5 napja 0 0 7699

Amikor süket fülekre talál bennem a szeretet igazsága, mivel nem hallom meg, ezért nem is gondolkozok rajta

Vajon a bátorság hiánya, vagy egyszerűen a félelmeim azok, akik nem engedik, hogy meghalljak

Vagy még el sem jutok addig, hogy bátorságot vegyek, vagy felismerjem, hogy félek, hiszen egészen más a szeretetem

Az biztos, ha a gyűlölet a szeretetem, akkor még azok előtt vagyok, még mélyebben vagyok

Ha a bujaság szellemei irányítanak engem, akkor a vágy hajt engem, dehogy elmélkedek az igazságon

Amikor a hatalomvágy hajt engem, még a szemeimet is becsukom, nehogy lássak

Ha a haszon a gondolatom, az éjszakámban is gyötörnek engem

És igen nehéz dolga van velem a szeretet igazságának, ha azt tartom, jó vagyok

Mikor nyilvánvalóan nem akarok belegondolni, a szükségem, hogy másokban lássam meg azt a szomorú tényt, aki vagyok

A szükségem, hogy valami megállítson a rohanásomban

Hogy felismerhessem, az igazság képes önmagában tanúsítani

Hiszen az igazság, az a Szeretet igazsága, és az igazság a Földön, és igazság az az égben

Tanúsága meg kimondhatatlanul erősebb, a kezem tapintásánál

Mindazoknak, akik nemcsak meghallják a szeretet igazságait, hanem azokat élővé is teszik

Szeretetláng Creative Commons License 6 napja 0 0 7698

Mindaddig, amíg a testemben a mammont szolgálom, a testem a valóságos

Majd amikor felfedezem a Világosságot, és eltölt a világosságával, a lelkem lesz a számomra a valóságos

A mammonhoz is tartozik egy gondolat halmaz, a lelkemhez meg a végtelen gondolatok

Hogy úgy fogalmazzam meg, hogy a testem a főnököm, az ellenszenvet ébreszt benned, és tagadod azt az igazságot, hogy a testem képes lekötözni a gondolataimat

A mindennapi élet tele van babonás mozdulatokkal, és szóképekkel, akkor is, ha azt tagadom

Sőt a nemzetek szokásai is sokszor babonásak, miközben tiszta gondolatokkal eltűnik belőlük a babona

És minél inkább babonás valaki, annál inkább találkozik a babonája megtörténésekkel, ami megint főleg gondolatok

Ha meg úgy találom, a babonáim igazolják a félelmeimet, vagy megmaradok a korlátolt gondolataiban, vagy felismerek, hiszen előttem a végtelen gondolatok lehetősége is

Hogy mit találok valóságosnak, az meg nyilván tapasztalatok összessége

Ugyan mindenben ott van a kérdés, és egyben a válasz is

Amíg meg nem foglalkozok a kérdéssel, hiszen elégedett vagyok a mammonban, nyilván érdektelen marad a számomra a válasz

Hogy mi hozza el nekem a kérdéseket, hogy egy gondolat, vagy tapasztalatok, az mindegy

Élesebb lesz a kontúrja a kérdésnek, ha a tapasztalatokhoz rendelünk gondolatokat

Bár még a mammonban azt gondolom, hogy a kérdésem az, hogy létezik e az Isten

Miközben, ha figyelmesen körbenézek, akkor rádöbbenek, az már egy megválaszolt kérdés

Így a valódi kérdésem, hogy eddig merre jártak a gondolataim, és mért éppen arra?

Mi az oka, hogy megpróbálom távol tartani magamtól a világosság gondolatait

Miközben már ezerszer és ezerszer kaptam gondolatokat az Istentől

Másokon keresztül, és közvetlen ösztönzéseimben

Hogy kezdjek el kérdezni

Hogy először rosszakat és rosszul is kérdezhetek, az mindegy

Szeretetláng Creative Commons License 2026.01.13 0 0 7697

Szem nem látta, fül még nem hallott hasonlókat

Az értelem nem tudja mihez hasonlítani

A szavak sekélyesek a leírásához

Amit a Mindenható készít a gyermekeinek, akik miután felismerték, megragadták az akaratát Benne

És bár a tudásunk töredékes, a megismerésünk sem teljes, mégis részt kapunk a szeretetéből, hogy a hit gyökeret verjen bennünk

Hogy már ne a port tapossuk, hanem felemelkedjünk az ég felhői közé

Ezt cselekszi velünk a bölcsessége

Szeretetláng Creative Commons License 2026.01.12 0 0 7696

Kinek-kinek annyi a szeretete, mint a tudatos, és átgondolt áldozata

És bár nemigen szoktad átgondolni, de a rendeknek és a papoknak a felvállalása olyan, amit nemigen követnél

Pedig amit látsz, az csak a felszíne a felvállalásuknak

És bár abba nem szoktál belegondolni, de amennyi áldozatot vállalnak érted, olyan mértékben szentelődsz meg

És olyan mértékben lesznek képesek, amennyi áldozatot hozol értük

És nem vagy sem tehetetlen, se nem vagy eszközök nélkül

Akik tehát tehetnek érted, az ő gondolatuk fent jár a fellegek között

Miközben a gondolataid söprik a port

Ha felemeled a gondolataidat, magad is felemelkedsz

Miközben kézen fognak téged a gondolatok

Szeretetláng Creative Commons License 2026.01.11 0 0 7695

A testedet a legnagyobb részben, a jóval nagyobb részben az betegíti meg, amit megeszel és megiszol

És a levegő víz, és napfény és mozgás tartja egészségesen

A lelkedet meg az betegíti meg, ami kijön belőled, ami meg ott kezdődik, hogy gondolat, és így akarat, beszéd, és minden amit megteszel, és minden amit nem teszel meg

Az istentelen világban amit eléd raknak, hogy egyed, és igyad, azt teszik eléd, amiben ott a haszon

Ha istentelenségedben azt gondolod, hogy nincs az a pénz, amiért árts a másiknak, nézz a másikra, aki nem képmutató, és elismeri, hogy van az a pénz

Fiatal korban keresed az igazságot, de az istentelen világ eltagadja, hogy az igazság lényege a szeretet

Majd amikor megszenvedtet téged is a mások haszna, megint felteszed a kérdést, hogy hol az igazság

Haszonszerzésemben nem tudok semmit az igazságról, ne is engem kérdezz, hanem azt, aki él

Életet meg nem adhat más, csak az Élő, Aki a lényegében Szeretet

Szeretetláng Creative Commons License 2026.01.10 0 0 7694

Hogy a Mennyei Atya a Szeretetet, azt még az is tudja, aki fájdalmat okoz a gyermekeinek

Hogy a Bölcsességében lesz a Paradicsomod, azt meg egész egyszerűen megértheted, ha belegondolsz

Kilépve abból amit a test diktál, hogy a Paradicsom egy körbehatárolt, akár kerítéssel is megvédett hely

Aki akar, beléphet, aki kint akar maradni a pusztaságban, maradjon kint

A bölcsesség kezdete meg az istenfélelem, ami ellentétes a félelmeiddel

Attól nincs mit félni, ami nem tudja lelkedet elragadni a halálba

Az istenfélelem abban kezdődik, ami az Isten iránt felébredt hála és köszönet

Az meg nincs másban, mint kiküzdésben

Ami ott kezdődik, hogy felismerem a Tanítást isteninek, és megragadom, magamhoz szorítom

Áldom azt, aki átkoz engem, segítem azt, aki keresztbe tesz az utamban

Megbocsátok mindenben, és mindenkinek

És nem a hasznomat nézem, a hanem a másik ínségét, és nem sajnálom a jó szót

Ami meg egyáltalán nem az, ha a másik háját kenegetem

Szeretetláng Creative Commons License 2026.01.09 0 0 7693

Szeretett gyermekeim, túl sokszor szólítottunk benneteket megtérésre, de ti csak kinevettétek ezeket a felhívásokat.
Ez az emberiség süket maradt a Menny hangjára, de csodákat követel! Szeretett gyermekeim, meggyalázzátok Isten törvényeit, bemocskoljátok magatokat, bűzölgőkké váltatok a bennetek élő bűn miatt.
Elárultátok Teremtőtöket, keresztre feszítettétek azt, aki megmenthetett volna benneteket, megcsaltátok az Ő Egyházát, bemocskoltátok az Ő oltárait, beleesettetek Sátán nyomorúságába, úgy döntöttetek, hogy neki adtok dicsőséget és dicsőítést Jézus helyett.
Gyermekeim, eljött a vég órája, irgalmasan még egyszer hívlak benneteket a megtérésre, ne késlekedjetek, ez a felhívás legyen számotokra az üdvösség oka.
A föld remeg, a vulkánok egyszerre törnek ki, a tengerek háborgatnak, a hegyek omlanak, a tűz mindenütt lángol, a háború előrehalad, de ti közömbösen nézitek: ... szegény emberek, Sátán elvette a józan eszeteket, élő halottakká váltatok.
Nem segíthetek nektek, amikor a nagy katasztrófa lesújt rátok, mert nem engem választottatok, hanem az én ellenségemet, őt követtétek, és nem engem... tiszteletben tartom a szabad akaratotokat.
Hamarosan lecsap az igazságosságom! Vigyázzatok, emberek, az irgalmam hamarosan véget ér.
Térjetek meg most, nincs több idő a világi dolgokra, a Menny cselekszik, Isten angyalai előre elrendeltek, a sereg felállt, minden készen áll, Isten Atya kiáltására minden megáll a levegőben és a Földön.
Irgalmazzatok magatoknak, emberek, mert gőgötök miatt sokat fogtok szenvedni. Térjetek meg!!!

Szeretetláng Creative Commons License 2026.01.08 0 0 7692

Abban nincs kivétel közöttünk, hogy mindannyian arra vágyunk, hogy alapvetően nyugodt, békés, anyagiakban kiegyensúlyozott életet éljünk

És bár vannak elvárásaid magaddal szemben, testi és értelmi kérdésekben, de a legjobban nem az szolgál téged, ha mindent megkapsz, hiszen az elvezetne téged a szellemi, értelmi, és testi restségbe

Hanem az szolgál téged legjobban, amit töredékesen kapsz, abban kiegészítve egymást

És ami legjobban inspirál téged az az, ami a hiányod

A jólét és a megelégedettség megtart téged a tévedéseidben, a nehézségek, és fájdalmak, meg kiemelnek abból

Aki a halálba megy, maga döntötte el, hogy a halálba tart, nem vállalta fel azt, hogy kiküzdje az életet

Száz és ezer mentőövet kap, amibe belekapaszkodhatna

Az hogy megérti valaki az élet és a halál kérdéseit, az önmagában sem nem az élete, sem nem a halála

Az élet az megragadása az életnek

A halál pedig víz sodorta fa

Ahol ugyan sok a gondolat, de nincs meg az élet megragadása és megtartása

Ha meg azt gondolod, ha azt kapnád, amit a próféták kaptak, akkor élnél, de ha most halott vagy, akkor abban a szerepkörben még jobban halott lennél

Aki sokat kap, attól sokat kérdek

Mindenki meg van hívva az életbe, de csak lesz élő, aki ellene mond a halálnak

A kiválasztottak meg tanításokat adnak, hogy megkönnyítsék a döntéseidet

A változatosság ébren tarja a figyelmedet

Ha figyelsz, kérdéseid lesznek

És rácsodálkozol a Bölcsességre, amint képes és tud választ adni

És igazán rácsodálkozhatsz a Sorsra, amint egymás mellé helyezi a kérdést és a megoldását

A halott menjen a sorsába, nincs életre irányuló gondolata, így nem lehet vele mit kezdeni

Aki meg keresi az életet, találja meg, hiszen azért keresi, hogy megtalálja

És az élet több lesz, mint a megragadása, mert az, Aki éltet, magát adja, így az élő megkapja a Tanú tanúságát a bensőjében

Így az életet igazolja az ÉLŐ

A halott meg megmarad abban, hogy nem érti az életet, hiszen nem is akart érteni, mert abban ott a felvállalás és az áldozat

Szeretetláng Creative Commons License 2026.01.07 0 0 7691

Az könnyen belátható, hogy ami nem az enyém, azt nem adhatom

Így vak sem tud világosságot adni a világtalannak, mint ahogy világtalan is képtelen arra

Miközben éppen a vak az, aki hallgat a világtalanra

Így a világtalan az, aki tovább tudja adni a kérdéseit

És bármennyire is sötétben vagyok, de a kérdéshez hozzá tartozik a válaszadó

Ha megtalálom a válaszadót, nyilván meg lesz világítva a kérdésem értelme

A legelemibb kérdésem meg az, hogy hogyan üdvözülhetek

Arra meg a legelemibb válasz, hogy Mózes törvényeinek a megtartásával

Ha meg már több a világosságom, akkor a szeretet egy parancsolatának megtartásával

Ami meg sokkal pontosabb, hiszen minden kérdésre bennem van a válasz

Így mondhatom, hogy sokkal szigorúbb, miközben éppen sokkal szabadabb

Hiszen a törvény az még lekötöz, a szeretet parancsa meg megszabadít

A törvény az értelemé, a szeretet parancsa szívé, és a szellememé

A törvény felismertet, a Szeretet meg megismertet magával

Szeretetláng Creative Commons License 2026.01.06 0 0 7690

Az Isten a szeretet Istene, az Isten nem más, mint a Szeretet

Háza a Szeretet Háza, a Fő abban nem más, mint a Szeretet

És ahogy egykor a Fiú önmagát adta sokakért, most is a Szeretet önmagát adja

Mindazoknak, akik meghallgatják, és megtartják a Tanításait

És ahogy amit meghallgatunk az nem más, mint értelem

És a megértés abban az, amit megteszünk, és amit nem teszünk meg

És akkor megtapasztaljuk a jelenlétét

Ami meg megint nem más, mint Szeretet

Így az igazolás sem más, mint a jelenléte

Ami meg nyilvánvaló, de nem itt és ott

Hanem ami nyilvánvaló a szív egyszerűségében, szívünkbe helyezve a megélést

Szeretetláng Creative Commons License 2026.01.05 0 0 7689

Minden nap szükségem van az Isten Tanításainak egy röpke gondolatára

Hogy megajándékozhasson engem a békéjével

És a békéjében, aki befogad engem, az a békémet is befogadja

És amikor tovább adod azt a békét, mégha nincs is felismerése, hogy az a béke Kitől való, mégis eltölti a békéd, és tudatába kerül annak, hogy az jó

Így a napjak egy gondolata képes megújítani a világot

Szeretetláng Creative Commons License 2026.01.04 0 0 7688

Amikor az Isten kivezette Izraelt Egyiptom földjéről, Mózessel Áron botjával a kezében

Egy sem volt köztük maródi

És ez a meghívásod arra, hogy kivezessen téged a bűn földjéről, bevezetve téged a paradicsomba

A bűn meg a halál és a betegség földje

Isten úgy vezet ki téged, ahogy szereti, a szabadságodban, és a döntéseidben

Az emberi szervezet felépítése meg tökéletes, a lélek egészségében a tested egészségére is

És szükséges ahhoz az egészségre törekvésed is

A bűn földjén meg van két méreg, amelyek túllépték a mértéket

Az egyik abban az ízfokozóként haszonra szolgáló szabad aminosavak

A másik meg a haszonra szolgáló gyomirtók, amelyek tönkre teszik a termőföld élővilágát, és egyben tönkre teszik a bélflórádat, és az állatok bélflóráját is

Amíg ez a kettő bekerül az ételeidbe, nem lehetsz egészséges, ne tévesszen meg a tünetmentességed

Szeretetláng Creative Commons License 2026.01.03 0 0 7687

Hiszen minden nap megkapsz száz kérdést a hitedre, illetve jóval többet

Attól függően mennyire vagy eltemetkezve a földbe, mennyire az elmúló kérdései foglalkoztatnak téged

Hiszen annál egysíkúbbak a gondolataid

És bár egészen máshogy gondolod, de az lesz a számodra a leggyümölcsözőbb

Ha elkezdesz kutatni, és összejössz olyannal, aki szintén kutat, de még mindig csak az van bennetek, hogy vak vezet világtalant

Mert máshogy nem tudtok lépni, hanem ha elkezdtek belülre figyelni

És akkor megtörténik, hogy a legtöbbet veszitek elő, ami már örök értékű

És mivel megmozdítottátok a bensőtöket, ezért a Bölcsességben felfedezitek a bölcsességet

És felfedezitek, hogy nincsenek véletlenek

A Bölcsesség vezet magához szelídséggel, és bölcsességgel

Szeretetláng Creative Commons License 2026.01.02 0 0 7686

Hogy az Istenben máshogy látsz, és máshogy értesz

Hiszen az angyalok látják a gondolataidat is

A pokolban meg nem látnak mást, és nem értenek máshogy, mint a saját gondolataikban

És a tökéletességre jutásodban a Földön kevesebbet látsz és értesz, mint az angyalok közül a legkisebb

És minél jobban kiharcolod a kicsinységedet a Földön, annál inkább teret engedsz a gondolataidban az Isten gondolatainak

Amivel meg semmit sem veszítesz el, hanem éppen mindent elnyersz

Szeretetláng Creative Commons License 2026.01.01 0 0 7685

Hogy Jézus gondolatkapcsolatban van az övéivel, az azt jelenti, hogy gondolatokat ad nekik, és gondolataikat adják Neki, ami gondolatok életre kelnek Jézusban

Ha Jézus nevében gondolatokat adsz, akkor abban benne van, hogy a gondolataid mellé teszi a gondolatait

Ha meg még távol vagy attól, hogy gondolatokat fogadj be Tőle, akkor nyilván még nem adtál neki gondolatokat

Így nem gondolhatsz máshogy a gondolataidra, minthogy szabadon adhatod, mint ahogy veheted

És hogy megnyisd ezt a gondolat kapcsolatot, egyrészt teheted, másrészt mint minden gondolatnak vetése lesz, a vetés meg kikel, és termést hoz

Szeretetláng Creative Commons License 2025.12.31 0 0 7684

A bukott angyalok tudják az Istent, és ellene állnak, mivel az akaratuk a lázadás, abban az akaratukban nem lehet őket megmenteni

Akik testben tudatosan ellene mondanak az Istennek, nem lehet őket megmenteni, amíg az akaratuk a lázadás

Akik nem ismernek, és ezért nem is keresnek, ha felismernek, elkezdenek keresni

Semmi olyan nincs a Földön, amiben ne lehetne felismerni, hiszen minden magában hordozza a Rendet, és az egymásra utaltságot, és az egységet

És mindennek jó eszköze van, hiszen célt hordoz

Minden jó célt hordoz, és hozzá bírja az eszközeit

Ha valamiben elkezdem keresni a céljait, megtalálom a tudatosságot, és a Rendet

Ha másban meglátom a Rendet, akkor magamat is behelyezhetem oda, ahol vagyok, céljaimmal, és eszközeimmel

Ha összekötöm az összetartozót az Isten Szavában, és nemcsak felismerek, hanem tudatosan választom a Rendet, amiben az egység a Szeretet, akkor felébresztem magamban a szellememet, aki egyben tolmács az Isten Szavához

Ha felébresztettem a szellememet, ami a kiküzdésem, ami egyrészt értelem, másrészt szív, és az azokból összefont akarat, akkor megtettem mindent, hogy hozzám léphessen az Isten

És mivel jelen van, ezért a lépése az, hogy felismerem a jelenlétében jelen lévőnek

És mivel az Isten nem más, mint Szeretet, ezért a szeretete ismertet fel

Az meg átformálja a gondolataimat, hiszen a szeretetet földi fogalmakból alkottam, és a feleszmélésem felismeri benne az égit

Ami meg lefejti rólam az „Ó”-t

És belépek az Új-ba

A lázadás lényege a gőg és uralomvágy

Miközben a felismerés lényege az alázat, ami meg felismerés és befogadás, ahol megvalósul a megismerés a találkozásban

Istenszeretetem meg nem hallomásból épül, hanem találkozásból, és Isten tetteiben bennem ébredő hálából

Miközben a hallomás indított keresésre

Szeretetláng Creative Commons License 2025.12.30 0 0 7683

Az igazság önmagában még nem világosság

Hanem amikor megfogom, és elültetem azt a magot, ami ott van az igazságban, az lesz a világosság

Mint ahogy amikor azt mondom, hogy Uram, az még nem élet, hanem amikor megtartom a legfontosabb leckét, abból lesz az életem

A legfontosabb leckém, meg a türelem, és az irgalom

Az meg hogy azt várjam a halálomban, hogy majd irgalmas leszel velem szemben, az a várakozásom nem elég

Hiszen a pokolba az ördögök jutnak

Aki meg szeretettel gondol a másikra, és a másik érdekében cselekszik, az nem ördög, és nem is léphet be a pokolba

Aki a mennybe jut, ő a paradicsomból lép a mennybe

Paradicsom az, amikor szolgálom a másikat, és ezért engem megajándékoz az Isten a jelenlétével, és magát adja

Ha Istenben vagyok, tudom azt

Ha ördög vagyok, nem ismerem az Istent, csak magamat, illetve azt gondolom, ismerem magamat, miközben éppen magamat ismerem a legkevésbé

Nem magányomban ismerem meg magamat, hanem az Istenben látom meg magamat annak, aki nem vagyok

Ha elvárom a mennyet, de távol tartom magam az Isten ösztönzéseitől, mért várom el a mennyet?

A mennyért tenni kell, mint ahogy a pokolért is tenni kell

Szeretetláng Creative Commons License 2025.12.29 0 0 7682

A Bölcsesség pontosan tudja, hogy melyik úton vagy képes felismerni

Az, hogy felismertessen, annak önmagában nincs értéke, hanem az önmagad legyőzésével elért világosságban ismered fel világosságot világosságnak

Azaz meg kell engednie a keserűségedet

Hogy meg tudd ragadni az édeset

Felkínálta neked az édeset, de nem fogadtad be

Hát most meg kell engednie, hogy megtörténjen veled az akaratod

Ami meg nem az akarata, hanem meghajol, és megengedi, hogy megtörténjen az akaratod

És azért majd ne hibáztass senkit, hanem ismerd be, te választottad magadnak

Szeretetláng Creative Commons License 2025.12.28 0 0 7681

Már régen nem az Isten léte a kérdésed

Aki másképpen beszél, és másképpen cselekszik, az a természetes, ha az undort kelt benned, mint ahogy a házasságtörő is undort kelt benned

És az a természetes, ha kialakul benned az undor a bűnnel szemben

Hogy abban a felismerésben meg tudjál szabadulni tőlük

Mint ahogy az a természetes, ha a növényorvosban, és az élelmiszer mérnökökben is kialakul az undor az ízfokozóként használt szabad aminosavakkal szemben, és a gyomirtókkal szemben

Szeretetláng Creative Commons License 2025.12.27 0 0 7680

Amikor valaki olyan családban nő fel, ahol jelen van a béke, akkor ő azon lesz, hogy a mikor felépíti a családját, akkor nála is jelen legyen az a béke

Aki nem ismeri ezt a békét, de olyanokkal találkozik, akiknél jelen van ez a béke, felismeri a békéjüket, és elkezdi vonzani az a béke

Hogy az Isten békéje jelen legyen, ahhoz megteremtem az Istenben a békémet, és jelen lesz a békéje

Ha elkezdem megfogalmazni magamban a fontossági sorrendeket, akkor azt találom, a legfontosobb, amit nem előz meg semmi, az a szívem békéje

Tudom, ha bírom, és felismerem, amikor elvesztem

Ha elvesztettem, akkor vissza tudom szerezni, hiszen az Isten meg akar ajándékozni a békéjével

Ha bírom a békéjét, jó okkal bírom

Ha elveszítem, oka van annak, hogy elveszítettem

Nem bonyolult okból szerzem meg, és nem bonyolult okok miatt veszíthetem el

A felismerésem könnyű, a belátásom nehezebb, hogy magam döntöm el

Szeretetláng Creative Commons License 2025.12.26 0 0 7679

Hiszen nem azért árasztottad ki a Szavadat, hogy ne mutasd meg magadat

És nem azért jössz Lelked erejével, hogy ne mi legyünk azok, akik nem ismernek fel

Hanem éppen Te vagy az, Aki elvonulsz előttünk a szellőben

És nem válaszokkal jövök, hanem kérdésekkel, hogy nálad lehessen a felismerés

Ugyan a szentek felismerték, hogy milyen jó lenne számukra, ha ebben az időben élnének

De már csak mi maradtunk, akik lemaradtunk

Lemaradásunk meg arra késztet Téged, hogy elénk gyere, hogy felismerhessünk, és megörvendeztethessünk Téged, ahogy megörvendeztetsz minket

Szeretetláng Creative Commons License 2025.12.25 0 0 7678

Ha valaki úgy tekint a szüleire amikor felnőtt, hogy a mór megtette a kötelességét, és a mór mehet

Az igazságtalan, és kegyetlen

Amikor egyszerűen elvársz az Istentől, elvárod a könnyű és léha voltodat, az sem más, mint igazságtalan, és kegyetlen

Hányszor topogsz magad körül, amikor valami fontosat akarsz adni a gyermekednek, és miatta nem tudod adni

És nem is tudom melyik malomban őrlök, amikor elvárok az Istentől, miközben adni akarja, és miattam nem tudja

Szeretetláng Creative Commons License 2025.12.24 0 0 7677

Mikor az egyik évjáratban kénytelenek úgy szüretelni, hogy minden földes és sáros lesz, és kétségbe esnek, hogy milyen bort tudnak készíteni, na akkor lesz majd csodálatos a bor, amit készítenek, hiszen a sok sár lederíti a mustot

Ha van érzéked a borhoz, ami nem annyit tesz, hogy fogyasztod, akkor felismered a borászt a boráról

Az egyáltalán nem véletlen, hogy a borászatok nagy becsben tartják a borászukat

Aki azon van, hogy megtartsa mindazt, ami már benne van a mustban

Ami bekerül a poharadba, az ott kezdődik, hogy a jól előkészített talajba elültetik az oltványt, és majd csak a negyedik éven hozza az első termését

És megválogatják a dűlőt, ahova telepítenek

Hogy mi lehetőség van benned, hogy az a napvilágra kerüljön, az ott van Jézus kezében

A fájdalmakért és nehézségekért meg ne panaszkodj, hiszen annyit kapsz, amit elbírsz, ők fognak téged ragyogóvá tenni

Szeretetláng Creative Commons License 2025.12.23 0 0 7676

Hogy meglettél váltva a keresztfán, az olyan ajándék, amit vagy átveszel, vagy elhagyod

Hogy ajándékba kaptál az Istentől egy élet szellemszikrát, az ajándék, amit vagy átveszel a kiküzdésben, vagy hagyod, hogy szomorúan nézze a sorsodat

Ugyan aki nem veszi át az ajándékait, az is érteni akar, de az értelem nem ott kezdődik, hogy nem töprengek rajta

Hogy alázat nélkül bírd a bölcsességet, az butaság

Aki érteni akar, máshogy nem érthet, csak alázatban, a megértése a könyörület

Hogy azt érezd, ahhoz fel kell áldoznod magadat, hiszen én is feláldoztam magam érted

Szeretetláng Creative Commons License 2025.12.22 0 0 7675

Hogy belegondolj a másikba, ha azt figyelembe véve, az igazít téged, az az előnyödre, a hasznodra válik

Ha belegondolsz abba, hogy az Isten papjai milyen áldozatot hoznak érted, akkor megváltozik a viszonyod hozzájuk

És ne szépítgesd magadat, mert nagy szükséged van a segítségükre, és a vezetésükre

Mint ahogy szükségük van a segítségedre

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!