Az én anyám félig ruszin volt, és mikor elvégezte a prepát, Kárpátaljára került tanitónőnek. Tőle tudom, hogy a magyaroknak a csehek alatt sokkal jobb volt, mint a magyarok alatt. A többi stimmel.
Martens korabban nem tamogatta az szabad munkavallalast csak jott kampanyolni Orbanak (meg most is) a volt kadarral parolazo illeto. Ezt meg szent-Ivanyi is szovatette a Parlamentben es a Fidesz nem kerte hogy tegye.
Meggondolandó felvetés.
Talán "Magyar Szent Korona Igazolvány"-okat kellene kiadni? :-)
Egyébként a ruszinok (a többségük) igen-igen boldogtalan volt a cseh, majd később a szovjet
uralomtól. Most az ukránoktól sincsennek elkápráztatva.
(A Csehszlovákia szétverése után bevonuló magyar
csapatokat, a magyarok mellett. a ruszinok is nagy
örömmel fogadták, amit persze később Sztálin
terrorzokon vett...)
Biza-biza hallottam már hogy vannak ruszin vezetők, akik határrevízós gondolatokat dédelgetnek. Azt nem állítom, hogy
ebben nem játszik 1 kis szerepet a némi nemű kis életszínvonalkülönbség. Bár ez '92-es hír volt,
akkor meg talán (nem tudom!) még nem volt akkora.
Mellesleg az ukránok csak szeretnék, hogy a
ruszin az ukránnak csak egy dialektusa legyen, mert nem az. (Nyelvileg közelebb áll a lengyelhez, bár szókincsében meg erős ukrán hatás van.)
Azért kiváncsi lennék a vérvonaladra...hátha van ott egy kis tót, rác vonás...:-)
Mondjuk, nem tudom mire vagy akkora magyar, az aradi 13 többsége sem volt az...Petőfi se..és még sokan mások...azért csak letettek valamit a nemzet asztalára...
Az hogy ruszin, mond valamit? Mit tegyen az, akinek az ősei felett mindig magyar királyok uralkodtak, de vér szerint nem magyar? A ruszinoknak sosem volt hazájuk ezen kívűl...
TALÁN SZERB, VAGY TÓT, NINCS HAZÁTOK, NEM IS VOLT SOHA! EZ ÍGY VAN ÉS ÍGY IS LESSZ! VAGY ROMÁN? DÁK? AZ MEG SOHA NEM VOLT NÉP!!!! CSAK MIND CSATLÓS!!!! KICSI HUSZÁR KUCSI VAGY !!!!!!
Na, attól én nem félek, jobb ellensége magyar a magyarnak, mint bárki más...ha meg azt mondom, avar vagyok, akkor te mit keresek itt uráli pusztáról idetévedt rablóhorda ivadéka? Tényleg ez számítana?
Mikor mondtam olyat, hogy éjjen az Mszp? Pont olyanok, mint a Fidesz...az persze senkinek nem jut eszébe, hogy valaki nem kettős mércét használ, hanem egyformán megveti azokat, akik szájjal akarnak érvényesülni...prosperál az ország? Épült autópálya? Közművesítés? Nálunk falun a szörnyű vörösterror 4 évében épült meg a gáz-, csatorna- hálózat, telefon, kábeltévé...miközben egyhén szólva is jobbos volt a település vezetése? Azóta meg semmi...hol itt a prosperitás?
nem vagy magyar?Akkor nem is szavazhatsz-akkor meg mi a csocsnek jossz ide?......ezzel rendesen leegetted magad-Te akarod megmondani,hogy nekunk,magyaroknak mi a jo,es mi nem?????????!!!!!!!!!grrrrrrrr........
Na itt meg te mit keresl akkor???? MEJJJJA KOMCSIK KÖZÉÉÉÉ!!!!! BOLSIKÁMMMM!!! ITTT NINCS HEJJJED!!!!! LESSZ! LESSZ! LESSZ! CSAK AZÉRT IS LESSZ! MAGYARORSZÁG.......
Hogy ezeket megtetted?Szep toled-komolyan-ebbol latszik,hogy a baloldalon is vannak rendes emberek-csak hat ezekhez a dolgokhoz csak sziv kell,esz nem-tehat velemenyem fenntartom-Te is csak egy vagy megyesi(direkt rosszul)kiralyno mehkasanak naiv serviensei kozul-ez van......
Megkaphatod, csak erre válaszolj...ott voltál az árvízi munkáknál önkéntesként? Voltál Erdélyben a forradalom idején segélyt szállítani? Lent voltál a déli határon sorkatonaként a háború idején?
Mert aki nem tett semmi ilyet, az fogja be a mocskos pofáját és többet a szájára ne vegye azt a szót, hogy nemzet...azért tenni kell, nem szájalni...épp elég szájtépést láttam a Fidesztől, tetteket meg nem...
Ahelyett,hogy rongyosra gepelnem a kezem,inkabb bevagom a politikai Ars-Poetica-mat megegyszer.Ennyi-nekem johettek a kulonbozo politikusokkal-lenyegtelenek......
Ime:
Mondjatok meg oszinten egy dolgot:mit erdekel titeket a politikai hangnem?Engem teljesen hidegen hagy.Nem ti kaptok infarktust a parlamentben egy-egy beszolas utan.A politikusok,meg ha kapnak-sajnalatos dolog.tenyleg.Johet az 1 perces nema felallas.Hogy aztan ujabbak anyazzak egymast.Ez a politika rendje.Akkor meg mit torodtok vele.Mit erdekel titeket mondjuk Orban Viktor szemelye.Figyeljetek a nickem-engem o is hidegen hagy-bar a legtehetsegesebb politikusnak tartom az orszagban,de nem erdekel a szemelye,nem miatta vagyok fidesz szavazo-mit erdekel titeket a kampany eldurvulasa-engem teljesen nem erdekel-ha a fidesz okozta,ha az mszp(azert van egy sejtesem,hogy melyik:)))))) )Miert egy-egy politikus szemelye alapjan dontitek el,hogy melyik partra szavaztok?En nem igy dontok.En a partok altal kepviselt gazdasagi koncepcio alapjan dontok.A Fideszet tartom jonak,ezert rajuk szavazok.Kit erdekel,hogy mit mond ez,vagy az-az a lenyeg,hogy megy-e az orszag szekere,vagy sem.Most megy.98-ig nem ment.Hogy miert veszem akkor elo megis az mszp-s politikusok "csinytalansagait" megis-mert tudom-titeket furcsa modon csak ez erdekel.Az,hogy mi a valodi helyzet,hogy vegre prosperal az orszag,az nem tulzottan.Ezert nezettebbek a kereskedelmi tevek,mint a kozszolgalati-ott mindig van valami szenzacio-ha meg megsem,hat csinalnak egyet mondjuk egy bolhabol-jobb hijan.Hat igen,kedves Barataim,Ti vagytok a Nagybetus PLEBS,avagy a Senatus PopulusQue Romanusbol az utobbi-ugye szeretitek a kenyeret es a cirkuszt?.......