Gondolom akkor annyit ajánlottak fel hogy átfoglalható az időpont, vagy ugyanaznap Pestről, vagy visszaadják az árát. Lehet érdemes lenne ránézni, Nagyváradról vannak jó árak, lehet hogy érdemes visszakérni a pénzt. Természetesen előtte utána kell nézni. Igen sok magyar utazik onnan.
Most kaptuk a tájékoztatást az utazásszervező Sun & Fun Holidays Utazási Irodától, hogy a keddi, debreceni indulású törökországi járataikat megszüntetik.
Én a Fame residence lara-ban egy négyzetméter felújítandó területet nem találtam pedig direkt figyeltem ha már írtátok, minden tip-top volt. A kert is olyan mint a katalógus képeken, nem csalás nem ámítás. Szoba is rendben volt. Kaja a szokásos török ötcsillagos kategória, dögivel van minden, alkalmazottak extra kedvesek mindenhol. (Mondjuk szalámi félék nem voltak a felvágottak között egyáltalán, édesség viszont töménytelen mennyiségben)
Zene éjfélig de minket nem zavart amúgyis akkor feküdtünk. A tenger viszont brutálisan hamar mélyül pár lépés és nyakig ér, valamint apró kavicsos. A medence pedig 140 cm mindenhol egy gyerektaposó és a csúszdák érkezésére fenntartott kivételével. Sunexpress kód mégiscsak 4 jegyű volt, online check meglepően jól használható volt kivéve, hogy helyfoglalásnál a repülőgép sziluett nem mindig stimmel így az alapján nem jó helyet választani.
A repülés követő monitorok hiánya és, hogy saját telefonon sem lehet nyomon követni 100%-ot von le a repülési élményből így én ilyen szarokkal többet nem utazom :-).
Kösz a beszámolót, tényleg nagyon klassz hotel! Kiváncsiságból ránéztem az árakra: 1 hét 2 főre szeptember elején egy alapszobában 3.500 ajró. Nem mondom, hogy olcsó. :)
Talán hiánypótló, erről a Delphin szállodáról kevés beszámolót olvasni.
Delphin Botanik Platinum 2025
Három alkalommal voltunk már a szállodában, legelső alkalommal 2010-ben, azonban akkor még nem épült meg az új épületrész a Platinum. Most negyedszerre a Platinum új részében volt foglalásunk családi szobában .Bécsből odafele a Mavi Gök, visszafele a Sun Expressz társasággal repültünk. A Mavi Gök járatán a vészkijáratot kaptuk, nagyon kényelmes utunk volt , annak ellenére, hogy szinte végig becsatolva kellett lenni a sok turbulencia végett. 20 perces csúszással indultunk, amit aztán be is hoztunk. Az útlevélvizsgálat percek alatt lezajlott, rajtunk kívül senki más nem várakozott. A bőröndök is hamar megérkeztek. Privát transzfert foglaltunk a Nasa Toursnál, oda vissza pontosan , biztonságosan célba értünk . Tiszta, kényelmes autóval hoztak vittek bennünket. Meleg szívvel ajánlom őket .Körülbelül másfél óra volt a transzferidő a szállodáig.Becsekkolás gördülékeny, lobbiban hűtött limonádék, sütik sós falatok üdvözlésképp.A szálloda új része kifogástalan, tiszta. Itt zajlik a főétkeztetés , a régi épületek lakói is ide sétálnak át reggelizni és vacsorázni.Szoba: Tájra néző családi szobát foglaltunk , helyette a főépület közepén tengerre nézőt kaptunk hatalmas terasszal. Csodálatos kilátás volt . Egy hátránya, hogy az esti műsorok mind behallatszottak , éjfélig . A szoba két légtérből állt, középen egy zuhanyzó, wc. Nagy felületen beépített szekrény sok akasztós résszel. Széf ingyenes, minibár naponta feltöltős. Klímák jól működtek, állítható saját ízlés szerint és központira állítva is. A falak nem vastagok, ezáltal az ajtócsapkodások , szomszéd szobában őrjöngés hallható. Füldugó sokat segíthet..Éttermek, bárok: Főétterem a főépületben, rengetegféle étellel, a teraszon többféle grillezett hal, tematikus ételek , hol bárány hol marha, pulyka, mexikói és sorolhatnám. Külön gluténmentes és diétás pult. Hatalmas kinti terasz elkülönítve nem dohányzó résszel ami zseniális! Napközben több helyszínen snackek, ebéd. Hamburger, hot dog, kebap, waffle, rántott hagymakarika, rántott halak, gözleme, ezen kívül még többféle étel, saláta sütik. Fagyi délelőtt 10- este hétig. A’la carte éttermek: görög, japán, olasz, ottomán, halas. Mi a Japán / Teppanyaki étterembe foglaltunk egy este, bőséges , nagyon finom ételeket készítettek. Csak 9 férőhelyes, a séf előttünk készítette el az ételsort.Bárok: Secret garden bár, itt autentikus élőzene volt heti 3x, A 16+ medencénél parti bár , Night club, lobbi bár, ezekben jártunk.Medencék: 7 medence, két csúzdahelyszín. Van egy hangos medence itt zajlanak a napi műsorok, játékok. A 16+-os medence volt a mi kedvencünk, itt lehetett pihenni, olvasni . Az egész szállodára jellemző a csodálatos ápolt kert, hatalmas dús növényzet . Napágyak bőségesen vannak, napernyők is, nem kellett harcolni értük. fél8-fél9 között nem lehet ágyat foglalni, összeszedik a törölközőket és egyéb tárgyakat és elviszik egy raktárba ahonnan ki kell váltani őket. De nem is volt rá szükség, általában mindig volt üres ágy több is egymás mellett. Medencék hőfoka kiváló volt.Tenger: kellemes hőfokú, tiszta. Egyetlen hátrány és negatívum, a kavicsos-sóderes látványnak se szép partrézsű . A tengerbe bejutásnál ajánlott a vizicipő, vagy a mólóról való bejutás. A móló hatalmas, tele napágyakkal, ernyőkkel. Egyes napokon kitelepülés van , grilleznek és itt is lehet ebédelni. A tengerparti részen is sok napágy van, mindig találtunk üreset.Minden este műsor az amfiteátrumban, utána élőzenés műsorok a parti bárban vagy a hangos medencénél. Kéthetente váltakoznak a műsorok, van gálaest, visszatérő vendégeknek gálaest, török est, szerelmes est , habparti szóval változatos és sokféle .Személyzet: mi úgy tartjuk, hogy egy szálloda lelkülete a személyzet. Sokmindent elmond, hogy rengeteg régi ismerős arccal találkoztunk, a főszakács „bácsi „ nyitás óta ott van, sok pincér ,felsővezető tizen-huszonéve ebben a szállodában dolgozik. Mindenki rendkívül kedves és készséges, hozzáteszem nem a borravaló miatt. Ha adsz örömmel veszik de nem várják el. A guest relation minden felmerülő kérdésre problémára segítséget nyújt, naponta többször körbejárnak a medencék körül is érdeklődve, meg vagy e mindennel elégedve.A szállodában van egy kisebb bevásárló rész , árban szinte jobb mint a kinti Alara grand bazár Nyilván szűkebb kínálattal. A bazárba 5 euroért vitt ki a taxi, gyalog kb 15-20 perc. Adott napon a szállodával szemközt helyi piac is van.Mindent összevetve még mindig kiváló szálloda, minőségben, kedvességben ,tisztaságban, ár-érték arányban a legjobb, az általunk eddig kipróbált szálloda. ( mielőtt valaki azt mondaná, hogy biztos nem voltam jobban, írom ezt úgy, hogy több beleki – Maxx Royal, Cornelia Diamond, Titanic is megvolt már. ) Akinek nem gond a hosszú transzferidő vessen rá egy pillantást . Mi jövőre is visszamegyünk
Sunexpress: Lufthansa és a Turkis Airlines közös vállalata. Antalyában amikor a becheckolást végeztünk, előttünk a sorban 2 családnak sem sikerült előre online becheckolni, helyet foglalni. Nem engedte nekik a rendszer. Semmi gond 5€/ főért a pultnál megoldották.... sima pénz lehúzás volt!
Well Palace: eddigi legkisebb hotel volt, ahol mi voltunk. 315 szobás hotel. Minden van, ami a nagyobbakban megtalálható: értelmezhetetlenül sok kaja, pia, kellemes hőmérsékletű medencék, animator csapat és a személyzet nagyon segítőkész, udvarias. A borravalóért egyáltalán nem kunyiztak, örültek, ha kaptak. Kis szállás előnye, hogy minden egy helyen van, könnyebb belakni. Tengerpart kb 500m-re van. Ide le lehet sétálni, illetve kb 5-10 percenként jön egy mikrobusz szerűség (olyan képességű autó, mint nálunk a munkásjáratok az utakon). Kaja, tipikus török ételek. Első napokban még nagyon finomak, 9 napon már unalmasak. Egy negatívumot tudok mondani, az pedig a párna. Olyan kemény és vastag volt, hogy azon képtelenség volt aludni. Törölközőt összecsavartuk, abból csináltunk kispárnát.
Alanya valóban szép és látnivalókban gazdag város.
Tudom ajánlani - személyes tapasztalataim alapján - a Kahya Hotelt. A hotel a homokos Kleopátra Beachen van, a parton, a városban.
Közvetlenül innen indul a kötélpályás felvonó a várba, szép a part is.
A városközpont 1 km-re van, ahova gyalog, vagy a hotel mögötti főúton közlekedő buszokkal lehet eljutni. A taxi sem drága. A hotel közvetlen közelében is vannak boltok, bazárok.
Összegezve: homokos tengerpart, városi környezet, sok látnivaló és jó ellátás jellemzi e hotelt.
Mi sokszor voltunk Törökországban, de kedvencem Alanya és Kemer. Kemer kicsit drágább, kavicsos a tengerpart de a környező magashegyi táj és a hangulatos város ott is kellemes.
1x utaztunk eddig Törökországba, az Side volt egy 3 csillagos szállodába a tengerparton, szuper volt minden! Nem volt gond a "kevés" csillag!
Még nem foglaltunk szállodát, azonban 2 hét múlva indulnánk, gondoltuk megpróbálkozunk életünkben először last minute úttal! Kérdésünk: Side vagy Alanya legyen? Tudjuk, Side fele annyira van a reptértől, mint Alanya, de visszaolvasva a leírásokat, többen írtátok, hogy Alanya sokkal szebb, mint Side! Mivel még nem voltunk Törökországban 4 csillagos szállodában (az 5 csillag meg már nagyon húzós lenne), idén megpróbáljuk, hátha sikerülne indulés előtti héten jó áron kifogni egy ilyet, azonban nálunk csak utazási iroda jöhet számításba - a korunknál fogva 60-70 plusszos a csapat - nem beszélünk nyelvet! Szeretjük a homokos strandot-, illetve az sem hátrány, ha 300 m-nél nincs messzebb a szálloda a parttól!
Köszönjük ha segítséget nyújtotok merre "induljunk" el!
Mindenütt emberek dolgoznak (még!) így biztosan előfordul. Lehetséges hogy ez is valamelyest szálloda kategória függő de nem feltétlenül lehet így. Figyelni kell arra hogy ne legyen kísértés a számukra. Ne hagyjál kint pénzt ékszert stb. zárd el. Mi mindig hagyunk borravalót a takarítónak és minibárosnak és ha találkozunk mindig beszélgetünk is velük. Ez sokat számít nekik. Volt hogy véletlenül kint maradt az éjjeli szekrényen a drága karórám egész napra de nem tűnt el. Azért egy bizonyos "barátkozási" határt sohasem szabad átlépni de ha érzik a kölcsönös tiszteletet és megbecsülést akkor az nagyon sokat jelenthet akár egy kényes szituációban.
Szúnyogokkal tunéziában és az első egyiptomi szállodánkban találkoztunk. Valóban azoknál a szállodáknál ahol édesvízi tavak vagy csatornák vannak simán jellemzőek lehetnek a szúnyogok. Volt egy év 2015/2020 között amikor az egyik török szállodában (talán a Sueno Delux Belek-ben) katicabogár invázió volt de iszonyatosan durván! Már el is felejtettem de a nejem most említette meg és tényleg. Esténként a bárok teraszain alig lehetett megmaradni tőlük úgy repkedtek és mindenbe beleestek.
Az árak esése ahogyan én látom nem egységes minden szállodára vonatkozóan. A Royal Wings árai folyamatosan emelkedtek január óta és ugyan most egy picurkát estek de még most is drágábbak mint januárban. Természetesen a mi utazási opciónkra nézve írom. A Seaden Sea árai is emelkedtek időnként most meg már nincs is szabad szobájuk. Mondjuk ők nagyon "emberi" árakat adtak végig. Előfordulhat hogy egyes hoteleknek és utazási irodáknak nem úgy gyűlnek a foglalásai mint ahogyan azt várták.
"Most próbálunk mi is módosítani mert 300euroval lett olcsóbb a szeptemberi utunk..." Azért az nem kevés! Igazad van, én is megmozgatnák minden követ hogy módosuljon a foglalási díj!
Egy viszonylag kevésbé népszerű szallodáról volt szó az Akabai öböl északi végében, kiesik a magyar turisták érdeklődési köréből, így valószínű, hogy az adott 3-4 hónapban senki sem foglalt oda az irodánál.
Mi is csak azért akartunk oda menni, mert onnan nem messze indul komp Jordániába, el akartunk menni Petrába...
Szállodai lopásokkal hogy állnak mostanában? Gondolom a nagy számok törvénye lapján előfordul de nem is keveset olvastam róluk korábban akik leírták google véleményben.
Az már valami, az nekem is lejött, hogy többet nem hallgatok ezekre mert a nagy januári igérgetéses akció ami után drágulni fognak az utak ment a levesbe mint Trump vámjai és össze-vissza ugrál mindennek az ára.
Mondjuk a kinézett hotel már rég fullra van így azt nem lehetne foglalni de több értelmét látom ezentúl a last minutnak ha nincs konkrét hely kinézve.
Sokszor olvastam pedig én is szúnyogokról, nem ezzel, hanem más hotelekkel kapcsolatban. Mivel 14 évig nem tapasztaltunk ilyesmit, én is kételkedtem. Viszont kint élő ismerős megerősítette hogy ott is vannak. Ez azért időszak és időjárási körülmény függő, illetve jobban érintettek azok a területek ahol nyílt édesvíz található, pl patakok,folyók,tavak. Beleknél ugyebár a golfpályák környékén is vannak kisebb tavak, pangóvizek, amelyek kedveznek a szúnyoglárváknak. Nem gondolom hogy egy hotel ez ellen tudna tenni bármit is, ha csak nem minden szobába raknak szúnyogírtó készüléket. Az viszont megint csak akkor megoldás ha használja is a vendég. Mondjuk még 1 hotelben sem találkoztam ilyennel.
Más téma, elkezdtek menni lefelé az árak elég szépen. Mind repjegyek terén, de a magyar és külföldi utazási irodáknál is. Most próbálunk mi is módosítani mert 300euroval lett olcsóbb a szeptemberi utunk.