Ez remek volt. Közel a hajóállomás ahonnan minden könnyen elérhető. Ott van Kadiköy pezsgő központja, közel a metro is és sok busz állomása, többek közt a reptéri buszé is. Viszont érdemes a Sabiha Gökcen reptérre érkezni és indulni, onnan pedig metróval gyorsan és egyszerűen elérhető a szállás. Nagyon kedves fiatal pár működteti.
A tengerpart a Sera Hotelnél homokos - aprókavicsos. A víz úgy mélyül, hogy kb. 15 m után ér nyakig. A hotelhez kb. 100 m-es partszakasz tartozik, és van egy stég is, ahonnan lépcsőkön lehet a vízbe bemenni. Kialakítottak egy hullámoktól védett öblöt is, ahol a víz sekély és a talaj homokos.
Sok nyugágy és napernyő van, mindig lehet szabad helyet találni.
A parttól mindössze 50 méterre van egy nagy snack bár, ahol jókat lehet ebédelni, nem kell ebédhez felvonulni az étterembe. (Mi mindig a snack bárban ebédeltünk, nagy a választék mindenből, ételek, sütemények és gyümölcsök tekintetében).
A snack étterem mellett van bár is, ahol üdítőket, sört és rövid italokat is adnak. A part közelében sütnek gözlemét, valamint fagylaltozó is van, és automaták, ahol üdítők és kávé iható.
A reptér közelsége miatt a hotel felett percenként húznak el alacsonyan a repülőgépek, de egyáltalán nem zavaró e jelenség :)
A Club Hotel Sera valóban, minden szempontból nagyon jó hotel, és a tengerparton van. Idén nyáron voltunk ott, és csak ajánlani tudom. (Már tízszer voltunk Törökországban, de ez tetszett a legjobban).
A Hotel közvetlen környzete is városias rész, boltokkal, bazárokkal, de a centrumba is könnyen eljutni, mivel a hotel előtt van az LF10, LF09 és az FL82-es busz megállója. Buszozáshoz mágneskártyát a hotel Marketjában lehet venni.
A hotel közelében van a vízesés is.
A hoteltől a centrumba (kb. 10 km) a taxi idén nyáron 15 Euro volt. A recepciós intézi a taxi hívását, amely 1-2 perc alatt ott is van. Visszafelé úthoz a városközpontban mindenütt lehet taxiállomásokat, ill. várakozó taxikat találni.
Kedvező szempont, hegy e hotel mindössze 5 km-re van a reptértől, így a transzfer kb. 10 perc.
Néhány éve voltunk egy másik tengerparti szállodában is Antalyában, - ez a Sealife Family Resort. Jó hotel, és a városközponttól kb. 5 km-re Ny-ra van, a Konyaalti Beach-en.
Én a Google Maps-en szoktam a szállodákat nézegetni, a környéket is láthatod a Street View-al (volt már rá példa, hogy emiatt mondtam le a Bookingon jónak tűnő szállást, mert nem tetszett a környék).
Ami tetszik be is jelölheted, hogy amikor majd szükség lesz rá könnyebben megtaláld (lehet már most is vannak kint árak 2026 nyarára).
(Nálam már ez is az utazás része szokott lenni, kb. bejárom előre az utat ... mi autóval szoktunk utazni.)
Mi többször voltunk október végén. Nappal 25-29 fok volt,esténként 20 fok körül, a tenger még 24-25 fokos volt. A kinti medencék már hidegek-hacsak nem fűtik-mert ilyen hotelek is vannak. Napozni, kirándulni kellemes az idő, fakultatív programok ilyenkor is vannak. Minden szálloda környékén vannak helyi utazási irodák, ahol jóval olcsóbban lehet ezekre foglalni, mint az itthoniaknál, megbízhatóak. Csendesebb, nyugisabb nyaralás mint főszezonban, könnyen lehet napágyakat találni reggel 10 után is, nem kell keresgélni. A bazárok végkiárusítást tartanak, mert kb. ez az utolsó hetek egyike a szezonban.
Isztambulban Sultanahmet vagy Sirkeci negyed szerintem, esetleg Kadiköy.
Előbbi kettő úgymond a fő turistagettó, főleg Sultanahmet. Ott van a fő látnivalók egy jelentős része, Hagia Sophia, Kék Mecset, Nagybazár.
Kadiköy az meg a "túloldalon" azaz már Ázsiában van, de egy nagyon kozmopolita negyed tele jó éttermekkel, üzletekkel, piaccal. Ja, meg a Fenerbahce stadionnal, de az nektek nem lényeg:-)
Én Sirkeciben keresnék egy középkategóriás szállodát. Konkrétat azért nem akarok inkább mondani, mert egyén- és főleg igényfüggő ez a dolog. Ami nekem megfelelt teljesen Sirkeciben ahol aludtam és ajánlottam egyszer másnak az nagyon szídta, hogy lelakott, rosszul felszerelt stb.
Ahol meg Laleliben ( Nagybazárhoz közeli negyed ) laktam az meg közben bezárt.
Nézz meg pár szállodát értékelések, képek alapján, aminek kifejezetten jó értékelése van ott nagy baj nem lehet, aztán nézd meg bookingon, hotels.com-on, expedián ( + még pár hasonló foglalós oldalon ) meg a szálloda saját oldalán az árat mert szoktak különbségek lenni és ennyi.
Isztambul egyébként még ma is elég kellemes hely ár/érték arány szempontjából, bár emelkedtek ott is az árak. 100 €-ért/éjszaka már igen jó szállodát fogsz találni két főre reggelivel amiért mondjuk Londonban csak egy nagyon basic szobát kapnál minden nélkül.
Gondolom majd tavasszal fogunk foglalni, sok mindennek kell összejönnie. Mi Budapestről megyünk, fiamék Tokyoból. Jó lenne ugynaznap érkezni Isztambulba. Mi már nyugdíjasok vagyunk könnyebben alkalmazkodunk időben, de fiamék szabadságolása Japánban két különböző cégnél nem egyszerű történet. Antalyából is kétfelé megyünk majd haza. Szóval lesz projekt, amin törjük a fejünket.
Köszönöm szépen a válaszokat, ha van még ötletetek szívesen várom!
Ebben igazad van, én inkább csak Isztambulra gondoltam, sőt a tengerparton a hotel weboldala lehet talán a legjobb.
Az ország más részein viszont elég sok általam nem ismert szállásfoglaló oldal is elérhető (obilet, Jolly tour, hutchgo, Musetrip, stb...), de a rossz vélemények miatt azokon meg sem próbálok foglalni.
Többnyire gyanúsan jó árat kínálnak ( a foglalás viszont érvénytelen, ami persze csak a recepción derül ki).
Én itt voltam Isztambulban: Demiray Hotel Old City, Hobyar Mah. Hocahanı Sok. No:10, Fatih, 34112 Isztambul.
Jó minőségű szálloda, fantasztikus innen a kilátás a Boszporuszra és az Aranyszarv Öbölre, de kicsit fent van, menni kell hozzá. Nagyon nem vészes, kb. 10 perc az 1. villamos.
Pár perce írtam egy hosszabb ajánlót Isztambulról, de a fórum motor, valamiért nem engedte publikálni és törlődött az egész (nem kicsit vagyok mérges erre szemétre ... komolyan nem értem miért vagyunk még ezen az elátkozott helyen ...)Rövidre fogva.Booking jó, de most még korai foglalni (kevés a jó ajánlat). Agoda, Otelz.com szintén ajánlott szállásfoglalásra.Szállást a "T1"-es villamos útvonalához közel érdemes foglalni (könnyen eljuthattok vele bármelyik nevezetességhez).Egy szállodát merek ajánlani, mi nagyon jól éreztük ott magunkat, ez a Sultan Mehmed Hotel.
Már nyolcadszor voltunk Sidében, de most tényleg tanácstalan vagyok a jövő évvel kapcsolatban.
A fiam Japánban él a feleségével és az a terv jövő szeptemberre, hogy találkozunk Isztambulban ott eltöltünk 3 napot utána pedig Antalya közelében lennénk 5csillagos tengerparti szállodában 4-5 napot.
Tudtok-e nekem ebben segíteni? Hol nézzek szállást Isztambulban, ami a központi látnivalókhoz közel van és hol Antalya közelében, ahonnan be lehet menni dolmussal az óvárosba? Ismertek-e ilyen szállodákat, amit ajánlotok? A szállodáknál foglaljak vagy pl. a Bookingon?