Keresés

Részletes keresés

JPBemondó Creative Commons License 2006.10.11 0 0 138

Azt, hogy én minek vagyok a tagja, meg mihez vagyok hajlandó anyagilag hozzájárulni, talán hadd döntsem el én. (A hitgyüli felemlegetését velem kapcsolatban kifejezetten sértőnek tartom - bár hasonló bunkóságok részedről, nagykeresztény, nem lepnek meg.)

Te meg csak finanszírozd a felsoroltakat.

Megérdemled mindegyiket.

Előzmény: papuc (137)
papuc Creative Commons License 2006.10.11 0 0 137

Igen Egyetértünk.

Tehát neked lesz a Mszp-szdsz, plusz Népszabadság Népszava,Mancs, Hírszerző Index168 óra, Kereskedelmi csatornák, Esetleg Hitgyüli,

Nembánom Vidd az Mdf-et is

Nekem Fideszkdmp,Katolikus Református +csatolt alakatrészek Hirtévé,MN.

Válasz,Ufi,

Előzmény: JPBemondó (135)
drcuca Creative Commons License 2006.10.11 0 0 136
Miután kiderült, hogy a topicnyitó valótlant állított, itt az idő, hogy a topicot töröljék (esetleg topicnyitót letiltsák).
JPBemondó Creative Commons License 2006.10.10 0 0 135

Valóban tartsák el.

De az egyházadat is a hívek.

Így igazságos, nem?

Előzmény: papuc (133)
JPBemondó Creative Commons License 2006.10.10 0 0 134

Tessék, járjál nyugodtan templomba. Visszatart, akadályoz valaki?

És igen, aki akar, az pedig pofázzon. A demokrácia meg a szólásszabadság erről szól ugyanis.

Azzal azért vigyáznék, hogy keresztény ország vagyunk... Sokkal inkább ateista ország, ha azt nézzük, hogy a lakosság hány százaléka rendszeres templomjáró.

Előzmény: invad3r (131)
papuc Creative Commons License 2006.10.10 0 0 133
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.10 0 0 132
Hm... eltunt a takony topicnyito....
invad3r Creative Commons License 2006.10.10 0 0 131
Nem pofazni, templomba jarni! Aze' van.
Meg aze' h mindenki jarhasson. Kereszteny orszag vagyunk. Ha nem tetszik "el lehet menni Magyarorszagrol, itt lehet bennunket hagyni keremszepen! Tessek! Lehet menni!" (...izraelbe, indiaba, vagy ahova akartok)
mamicska Creative Commons License 2006.10.09 0 0 130
A Rózsák terén lévő templom tornyait most hozták rendbe - pont rálátok:-)
Előzmény: winstonsmith84 (124)
mamicska Creative Commons License 2006.10.09 0 0 129
Bogaram, tisztázzunk valamit.
A vallással semmi bajom nincs - semmilyen vallással sincs.

Az egyház kifejezetten álszent viselkedése az, amit a gyomrom nem vesz be.

Kezdve az apácán, aki nagyon kedves szomszédom, de ingyen lakik akkora lakásban, amekkorában öten laknak és még a rendszeres szoc. segélyt is felveszi az önkormányzattól - piti dolog, de a lelkiismerete nem háborog??

Életem, Pesten annyi a rendbehozandó középület, hogy arra az Isten pénze sem lenne elég.

Talán először az iskolákat venném sorra...elképzelhető Nyugaton egy egyetem uszoda nélkül???például...

Előzmény: winstonsmith84 (124)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.09 0 0 128
Azért azt is tudnia kell az egyházaknak, hogy ezek a törvények feles döntésekkel kiüresíthetők. T'od nem törlik el az egyházi támogatást, csak a kőccségvetési törvény nulla forintban állapítja meg...
Előzmény: Törölt nick (61)
avacs Creative Commons License 2006.10.09 0 0 127

OLvastam, és olvastam Orbán összesét is.

Ha most azt kellene összeszedni ki mennyit hazudott nehéz lenne eredményt hirdetni. Az egyiknek hangszalagon ,a másiknak könyvben és a volt elvbarátja vallomása alapján lehetnének esélyei.

A pártpénzekről külön fejezetet lehetne írni.

A kispapokról nem kívánok beszélni, mert először a szemináriumban őket próbálják ki, ugyan úgy mint a sitten a friss húst.

Előzmény: winstonsmith84 (126)
winstonsmith84 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 126

Kispapot is szépen lehetne kérni, hogy vagy jelentse be az ügyet, mert ha nem teszi az bűnpártolás.

Off: Olvastad te Gyurcsán könyvét? Szerinted az is az urolsó szóig igaz?

Előzmény: avacs (120)
winstonsmith84 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 125
Abban megegyezünk, de én a példát egy kis pártról hoztam azoknak is vannak ügyeik, hiszen a Stabagdemokraták ültették már megint egy budakeszi lakost ujra a főpolgármesteri székbe.
Előzmény: JPBemondó (123)
winstonsmith84 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 124
A hollapon sok szépen felujjított templomot találhatsz. De eljöhetsz Pestre is a Bakáts térre körülnézni, vagy a Thököly úton a több mint 120 éve kiégett templomot, vagy menj be a Rózsák terére a templomban, és figyeld meg hogy mióta húzódik pénz hiányában a felújítás.
Előzmény: mamicska (121)
JPBemondó Creative Commons License 2006.10.09 0 0 123

Terelés, cicám. Nem a pártpénzekről van szó - melyekkel kapcsolatban én is valszeg ugyanazt gondolom, mint te. És gondolom abban is megegyezhetünk, hogy ezen a téren mindkét nagy párt EGYFORMÁN mocskos.

Előzmény: winstonsmith84 (116)
winstonsmith84 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 122

"amikor ők már Fiatokkal álltak ki az érseki palotából" - Megfelelő szaktopikban Volvót tolnak az érsekek alá. Amúgy segítek egy kicsit. Tudod hol gyártják a Fiatot?

Tudod hogy abban az országban milyen a katolikus egyház szerepe? Tudod hol található a Vatikán? Tudod te mi az adomány?

Klérus elleni felbuzdulásból valami luxusautó márkát írhattál volna. Az a szocializmus nyomora, hogy egy olasz melós különb autón rohangált mint nálunk a cucilizmusban egy mérnök vagy tanár. Ha azt mondanád hogy a plebános háza előtt Aéfa Romeo állt amikor te trabin pöfogtél arra azt mondanám nahát! Hogy megértsd:Fiat az az olasz Szuzuki.

Előzmény: mamicska (117)
mamicska Creative Commons License 2006.10.09 0 0 121
mostanában többet járom a vidéket, mint Budát:-)

ezt a templomot nagyon jól ismerem, a közelében laktam - akkor is megmagyarázhatatlan volt számomra ez az épületegyüttes - hihetetlen módon vizesedett.Tatarozás után egy évvel már szinte kezdhették volna előről...

Gondolod, akkor szívesen rakok be képeket Soprontól Bajáig a szépen felújított templomokról:-)
Előzmény: winstonsmith84 (97)
avacs Creative Commons License 2006.10.09 0 0 120

Olvasd el a kicsapott kispap könyveit, hogy az egyház, hogyan akadályozza törvényesség betartását.

Előzmény: winstonsmith84 (113)
avacs Creative Commons License 2006.10.09 0 0 119

Van egy két elképzelésem a papi vagyonok kresztény célú karitatív felhasználásához, ami ugye az egyház fő feladatai közé sorolandó, ahelyett, hogy egyes pártok és pártvezetők zsebét , kasszáját gazdagítanák.

De bevezetném a jövedelemadót, a társasági adót. A gazdasági tevékenységek végzésénél az ÁFA-t, valamint az iparűzési adót. Eltörölném az összes olyan kivételezettséget, melyet más szervezetek, civil szerveződések, nem kaphatnak meg. Elsődlegesen a jövedelmük alapja az önkéntesen beadott és nyilvántartott, elszámolt, adományok, melyet híveiktől támogatóiktól kapnak.

Az állam nem egészítgheti ki az önkéntesen felajánlott 1%-os adó felajánlást, de bár ki, bár mennyit adhat, a nettó jövedelméből az egyházak számára,mint adományt melyet már nem számolhat el adójóváírásként.

Előzmény: JPBemondó (111)
mamicska Creative Commons License 2006.10.09 0 0 117
de akkor most sem játszanám az odamondogatót

én aztán igazán sok egyházfit ismertem - egyik sem volt szegény

mi még rég Trabanttal jártunk, amikor ők már Fiatokkal álltak ki az érseki palotából
Előzmény: Fine Tune (96)
winstonsmith84 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 116

Azért megkérdezném tőled és a többi nagyérdeműtől. Az frankó, hogy meg akarjátok adóztatni az adományokat és amikor perselyeznek akkor a ministrángyereknek számlaadási kötelezettsége lesz.

De mi van azokkal az adományokkal amiket pártok kapnak? Strabag-Demiokraták nem fognak felszisszenni ha a kenőnénzt megadóztatják?

Előzmény: JPBemondó (111)
JPBemondó Creative Commons License 2006.10.09 0 0 115

"Ha meg nem magyarországi az esett akkor mi a fenének ebbe a topikba teszed, vannak rá megfelelő vallásfikázó szaktopikok is."

De gyenge kis terelés...

Nehogy előjöjjön a Groer-ügy innen a bécsi út másik végéről, ugye, cica?

Előzmény: winstonsmith84 (113)
winstonsmith84 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 113
" A helyett,  hogy egyik egyházkerületből ahol már megrontotta a gyarekeket, át teszik egy másik helyre aholm ég nem ismerik." Ha tudsz ilyen magyarországi esetet elő a farbával. Mert ha nem jösz elő vele nem jelented fel az bűnpártolás.  Ha meg nem magyarországi az esett akkor mi a fenének ebbe a topikba teszed, vannak rá megfelelő vallásfikázó szaktopikok is.
Előzmény: avacs (110)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2006.10.09 0 0 112
Letartóztatták már Mindszentyt? Vagy ezért is nekem kell szólni? Mi a picsa ez a puhány, szociáldemokrata elhajlás?
JPBemondó Creative Commons License 2006.10.09 0 0 111

"ideje lenne már az egyházi támogatások remdszerét felülvizsgálni, kiváltásgaikat gazdasági és adó téren a jelenlegi rendszerhez igazítani"

Pontosan erre céloztam.

Előzmény: avacs (110)
avacs Creative Commons License 2006.10.09 0 0 110

Igy van!

És ha belepofázik a politikába tudnia kell, hogy az nem szűzmáriáskörmenet.

Nem sértődhet, meg és nem menekülhet rögtön a védelmet nyújtó egyház amúgy rideg falai közé.

Például, ideje lenne már az egyházi támogatások remdszerét felülvizsgálni, kiváltásgaikat gazdasági és adó téren a jelenlegi rendszerhez igazítani.

Lehetne szó mondjuk, hogy az egyházra is a "földi" igazságszolgáltatás alapján kerüljön sor a büntethetőségre. Mikor látunk már pocakos pedofil papot,amint mossa a körlet folyosóit? A helyett,  hogy egyik egyházkerületből ahol már megrontotta a gyarekeket, át teszik egy másik helyre aholm ég nem ismerik.

Előzmény: JPBemondó (108)
Pofozó Creative Commons License 2006.10.09 0 0 109

Könnyebb egy tevét a tű fokán ........

Szóval a szeretet mindenek fölött.

Előzmény: JPBemondó (108)
JPBemondó Creative Commons License 2006.10.09 0 0 108

" egy papnak, sőt akár a püspöki karnak is lehet véleménye a politikáról és azt ki is fejezheti."

Persze. Csak ha ezt hivatalos minőségében teszi, akkor ne tartsa a markát az én adóforintjaimért.

Ennyire egyszerű az egész, cica.

Előzmény: villamosjegy (106)
Pofozó Creative Commons License 2006.10.09 0 0 107

Miféle kitelepítés ??

Ja, amit a Horthy rendszerben kezdtek el ?? 

Előzmény: Fine Tune (96)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!