2002 Suzuki 1000. mért fogyasztásom 100km/6.17le85.Vegyünk egy optimális szuper fogyasztást 100km/5.5l95=383*5,5=2106.Valóság, mert a benzines példa ,csak feltételezett.270*6.17=1666Megtakarítás 440Ft.Minimális városi közlekedéssel.Szerintem Autopályán még jobb!Tankoljatok ti is E85 , nem csak olcsobb , de magyar ipart támogatod vele!28000ft volt az átalakító 5000ft szerelték be. www.digicontrol.hu .Cseréltem üzemanyag szűröt és semmi szennyeződésnek sem volt jele.Szerintem aki kannából töltögeti vagy régi az autója ott akad kosz is.Jobb félni cseréld.
Segítsetek! 4es golfom van és tankoltam bele bioetanolt,olyan 1:3 benzin etanol arányban,de kb. az történt hogy elgyengült és elkezdett rángatni,arról nem is beszélve,hogy az AC pumpa elég csúnya hangot ad ki...gondolom lassan vége lesz neki.
Olvastam,hogy a vw-eknél az is hibát okoz,ha teljesen tele van a tank,így szénpor megy a tankba és tönkre teszi a szivattyút!
Igazak ezek?Ha kicserélem a szivattyút hogy tankoljak?Felesbe? Milyen szivattyút érdemes venni?
1 Hónapja szereltettem be 1 PT.de luxe Usb-s E85-ös átalakítót. Kicsit megnőtt a fogyasztásom (6-ról 8 literre) és nehezen is indul a kocsi még + 15 celsius fokban is! Nemhiszem hogy jó ötlet volt ez így, mert így sokkal kevesebb KM-ert megyek el mint ha benzint raknék bele és még picit drágábbra is jön ki ha E85-öt tankolok
Ugye ahogy kell a hidegindítási funkciót felvettem 175%-ra picit jobb, de még mindíg nem az igazi!!
Az alapjel korrekciót is lejjebb vettem (18,84-ről 10%-ra) de amikor beindul a kocsi kicsit rángat a motor, de ha bemelegszik semmi probléma nincs vele!
Tanácsot kérnék suzuki swift 1.3 központi injektoros autom van.pt-de luxe átalakitót szereltek bele,sajnos a fogyasztásom 8-9 l let hogyan állitsam a potmétert hogy lenteb esen a fogyasztás,ha valakinek ilyen készülék van beszerelve ,kérném a segitséget mit tegyek.Már mindent elkövetem.
ellöte a fogyasztásom 5-5.5 liter ha valakinek van suzukiba átalakiitó .menyi a fogyasztása,várom a választ és tapasztalatokat.Még volna egy olyan kérdésem ha benzint tankolok nem kell kikapcsolni az átalakitót,mert kapcsolo nincs rajta
Körülbelül két hónapja járok bioetanollal, egy Renault Megane II gépkocsiba tankolom és egy érdekességet osztanék meg veletek. Ennek a típusnak 60 literes üzemanyag tartálya van, azonban észrevettem több benzinkútnál is, hogy az üzemanyagszint mérő negyed állásánál simán tankolok a kútfej szerint 58-60 liter bioetanolt, holott, ez technikailag is lehetetlen. Nem mertem kipróbálni, hogy teljesen kiürítem a tankot, de nem hiszem, hogy az üzemanyag szint jelzővel lehet a probléma. Aki tudja a magyarázatot írja meg! Köszi.
Tanácsot szeretnék kérni arról, hogy ha használt autót szeretnék venni, akkor melyik tipust vegyem meg amit utána bioetanolra alakíthatok át. A Skoda Fábiákat nézegettem, mert azoknak a kombijainak nagy a csomagtere.
De azt már nem tudom, hogy motorikusan alkalmasak-e E85-re. És nem találtam róla semmit hogy próbálta volna valaki.
A kérdező kérdése szempontjából érdektelen megállípítás. Olyan, mint ha azt kérdezné valaki, Amerikából Németországba akarok utazni. Dollárt vigyek magammal, vagy Eurót (mellesleg nagyon nagy címletü lenne az az euro)? Erre én: Vihetsz mindkettőt, de egyikről át kell állnod a másikra (átváltás) és ha mégis maradna pénzed, amit vissza akarnál vinni magaddal haza Amcsiba, akkor vissza is kell váltanod (visszaváltás) Mire te: Németországban fizethetsz kicsi és közepes címletű euróval is, mindkettő jó a Németeknek.
Sziasztok
A kérdésem az lenne, hogy van egy ’89-es Ford Fiestám katalizátoros és injektoros, lehet-e etanolt tankolni bele kütyü nélkül? Milyen arányba érdemes elkezdeni, ha lehet?
Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv.