Ezt a valamit kellene átkonvertálnom forintra? És még ha valahogy meg is tudom tenni, akkor mindaz az én bevételem növeli, holott, én meg sem kaptam? :)
Illetve ha azokat az összegeket írom a pénztárgépbe, akkor nem gond, hogy a pénztár forgalma köszönöviszonyban sem lesz a banki kimutatással?
KATA-sként, Online pénztárgép használatáról van valakinek tapasztalata?
Ebay eladás után milyen összegről adok bizonylatot? Arról amit a vevő kifizetett, vagy arról ami nekem kiutalásra került?
A kérdésnek olyan vetülete is van, hogy a bevételem az lesz ami a számlámra érkezett, vagy az, amit a vevő kifizetett (termék ára + díjak, jutalékok + szállítási költség...)?
Lehet országspecifikus szállítási módot beállítani? pl. Eu országoknál megengedem hogy 10 euro alatti vásárlásnál sima postával menjen. Azonban minden más országoknál ajánlott posta lesz? Most jelenleg mindenkinek értékhatárhoz kötöttem a sima és az ajánlott postai díjat. A gondom mindig az amerikai vásárlókkal van, késik vagy lopják a csomagokat de én szívom meg.
Ok, meghirdettem újra az ebayen fix árért amennyire megegyeztem a vevővel.
(az a kellemetlenségem még hogy most hetekig várhatok mire megkapom a pénzt mert még alig volt eladásom és ha jól emlékszem 3 vagy 5 sikeres eladásig visszatartja hosszan az ebay a kifizetést)
Ebay-en meghirdettem egy terméket, licittel. A licit lezárult, a termék nem kelt el, az ebay 10 Eur listázási díjat kér.
Ez az alapállapot. Namost a licit lezárta után jelentkezett rá vevő. Hirdessem meg újra szabályosan az ebayen - nyílván megint plusz díj, költség mellett - vagy ne foglalkozzak ezzel, írjam meg a paypal címemet és ebayen kívül adjam el ? Mivel az üzenetváltás az eladóval ebay felületen keresztül megy lehet hogy ezt kifogásolni fogják és letiltanak?
Én nem nagyon tudok mondani igazán nagy magyar webshopot, ami nemzetközileg is ismert, nem csak itthon. Német, angol, olasz, holland, spanyol, stb meg van bőven, de még a lengyelek, csehek is egy nagyságrenddel előttünk vannak. Mo. minden szempontból drága, pl. a szállítás is, ezért innen hatalmas hátrányból indul, akinek ilyen ambíciói vannak, hogy innen próbáljon árulni nemzetközi piacon.
Nagyon elcseszett az egész, soha nem fogom megérteni, hogy lehetnek ekkora különbségek szállításban. Most rendeltem kínából csomagot, 1.83 Euro a szállítás. Innen meg 5990Ft posta. Tudom, hogy ha én is ezer csomagot adnék fel naponta, akkor másképp alakulnának az árak, de ez így sehogy nem jó.
Köszi! Én mondjuk bízom abban, hogy van megoldás, ahogy az eBay is ezt véli.
Idézem őket:
"Why you have been asked to pay for the VAT charges twice? You have been asked to pay the VAT charges twice, because the seller would not have complied with the following official documentation to avoid this situation - 1. Specifying the official IOSS number generated by eBay on the checkout page, that is imprinted on tax Invoice as well that is available on View Order Details Page 2. They also need to register the tracking number and IOSS number electronically on official website of EU customs/tax authorities or they can also take help of their shipping service provider to fulfill this requirement."
csak kérdés, hogy mi a csuda ez a 2. pontban lévő weboldal, mert akkor tudnám az eladónak ajánlani...
Hang és CD lemezeket rendelek, az eBay mindig beszedi az ÁFÁ-t, van IOSS szám, a posta meg közli hogy ő elektronikusan nem kapta meg, és rárakja az egészre az ÁFÁ-t és a díjait.
Az eBay-től vissza tudom kérni utólag, persze az csak a terméken lévő ÁFA, míg a posta a termék+áfa+szállítást ÁFÁ-zza...
Mi a megoldás? Van valami tanács, amit a feladónak tudnék írni erről, hogy mit tegyen még?