Keresés

Részletes keresés

Neocortex Creative Commons License 2007.09.08 0 0 350

Beszédet mond: Szabó Endre, a NOE elnöke,
Horváth Tamás, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke,
Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

Szóval a nagycsaládosok a faltörő kos?! Kíváncsi vagyok hány roma nagycsaládos fog érdekérvényesíteni a Kossuth-téren. Persze nekik meg sok nem roma társaiknak 0rbán alatt sem volt jobb.

 

Eddig csatlakozó szervezetek: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége, Bencés Diákszövetség, Egészséges Egészségügyért Egyesület, Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete, Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, Humanista Mozgalom, Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, Levegő Munkacsoport, Magyar Gyógyszerészi Kamara, Magyar Írószövetség, Magyar Nevelők és Tanárok Egyesülete, Magyar Orvosi Kamara, Magyar Pedagógus Szövetség, Munkástanácsok, Nemzeti Pedagógus Műhely, Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület, Öveges József Tanáregylet, Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, Református Közéleti és Kulturális Központ, Százak Tanácsa, Szívvel és Lélekkel Óvodapedagógus Egyesület, Szülői Közösségek, Tanítók Fekete István Egyesülete

 

A Gittegylet nem lesz ott?

Előzmény: anyabanya (348)
Lúdas Matyi Creative Commons License 2007.09.08 0 0 349

Már megint nem akarnak nyugton maradni :/

 

http://index.hu/politika/belfold/tzvobp070908/

 

Tízezrek vonulnak fel Budapesten

 2007. szeptember 8., szombat 13:35

Petíciót akar átadni a kormány intézkedései ellen az a tízezer ember, aki a Fiumei úti temetőtől a Parlament felé vette az irányt.

Több mint tízezren vonultak végig a Fiumei úti temetőtől a Parlamentig szombaton a fővárosban, hogy a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) felhívására a kormány intézkedései ellen tiltakozzanak - jelentették az MTI tudósítói a helyszínről.

anyabanya Creative Commons License 2007.09.07 0 0 348
A sírból is visszahozzuk a jövőt!
Fogjuk meg egymás kezét
a Fiumei úti sírkerttől a Parlamentig!

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete tiltakozik
az egészségügy szétverése,
a több-biztosítós rendszer kierőszakolása,
az iskoláztatás feltételeinek rontása,
a tömeges elbocsátások,
az esélyegyenlőtlenség növelése ellen
 
SZEPTEMBER 8-ÁN, SZOMBATON
élőláncot alkotunk és a Parlament előtt tüntetünk
ÖNÖKET IS VÁRJUK
 
 10  ÓRÁTÓL az élőlánchoz
a következő útvonalon:
Fiumei úti temető - Baross tér - Rákóczi út páratlan oldal - Rókus Kórház - Astoria - Deák téri templom - Bazilika - Bajcsy-Zsilinszky út - Alkotmány u.
11. 30 -kor nagygyűlés a Parlament előtt

Fellép: Varga Miklós
Zenél: Gyöngyharmat Együttes, Katrinca Együttes

Beszédet mond: Szabó Endre, a NOE elnöke,
Horváth Tamás, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke, Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

FIGYELEM! A demonstráció NEM pártrendezvény, ezért kérünk minden csatlakozót, hogy a pártjelvényeket, pártzászlókat, párthoz köthető szimbólumokat ezúttal hagyja otthon! Fontosabb az ügy annál, mintsem hogy pártpolitikai felvonulássá degradáljuk!

Eddig csatlakozó szervezetek: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége, Bencés Diákszövetség, Egészséges Egészségügyért Egyesület, Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete, Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, Humanista Mozgalom, Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, Levegő Munkacsoport, Magyar Gyógyszerészi Kamara, Magyar Írószövetség, Magyar Nevelők és Tanárok Egyesülete, Magyar Orvosi Kamara, Magyar Pedagógus Szövetség, Munkástanácsok, Nemzeti Pedagógus Műhely, Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület, Öveges József Tanáregylet, Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, Református Közéleti és Kulturális Központ, Százak Tanácsa, Szívvel és Lélekkel Óvodapedagógus Egyesület, Szülői Közösségek, Tanítók Fekete István Egyesülete Tudnivalók a demonstrációról:


A demonstráció tervezett (a rendőrségen bejelentett) napirendje:
10 órától gyülekezés az alább felsorolt helyszíneken :
 
1. a Fiumei úti (Kerepesi) temető bejárata előtti terület
 
2. a Baross tér Fiumei út kezdetéhez tartozó területe
 
3. a Rákóczi úton a Luther u. és a Kenyérmező u. közötti terület
 
4. a Rókus kórház előtti terület
 
5. az Astoria szálló előtti terület
 
6. a Deák téri templom előtti terület
 
7. a Bazilika előtti terület
 
8. Alkotmány u. - Bajcsy-Zsilinszky út torkolata
 
9. Kossuth tér (az Alkotmány u. Kossuth tér felőli vége).
 
Az 1-2-3 helyszínre a Keleti pályaudvarra érkezők menjenek. 4-5 helyszínre a pestieket, a 6-7 helyszínre a budaiakat és a Déli pályaudvarra érkezőket, a 8-9-es helyszínre a Nyugati pályaudvarra érkezőket várjuk!
10.20 köszöntő a gyülekezési helyeken
 
10.35-kor élőláncos kézfogás a Kossuth tértől a Fiumei úti (Kerepesi) temetőig kb. 10 percig - utána a kezek elengedik egymást és a gyülekezési helyekre térnek vissza a demonstrálók.
 
10.40-kor egy régi (oldtimer) teherautó - platóján demonstrálókkal - indul a Fiumei úti (Kerepesi) temetőtől a Kossuth térre - mögé csatlakoznak és vonulnak a tüntetők a gyülekezési helyszínekről. 11.40 a teherautóval az élen a demonstrálók a Kossuth térre érkeznek.
 
12.00 Műsor (ének, zene, szavalat, beszéd, petícióátadás) a Kossuth téren.
 
Legkésőbb 13.30-kor a demonstráció feloszlik.
Logofet Creative Commons License 2006.09.17 0 0 347

         Kedves anyabanya!

 

   Akik globálisan alkotnak képet a nagycsaládosokról, azok egyszerűen ostobák. Miközben persze, ha nagycsaládosok egyesülete alakul, akkor a név önmagában is elősegíti a leegyszerűsítő gondolkodást. Az egyesület létrejöttét mindazonáltal helyesnek tartom, de fontos lenne, hogy tisztázzák, miközben van köztük egy alapvető közös vonás, számtalan az eltérés is.

   Ha az anyagi helyzetüket nézzük, akkor vannak akik jól és kényelmesen élnek meg jövedelmükből. Nekik nem adókedvezményekre vagy támogatásokra lenne alapvetően szükségük. Jó Óvodákra, iskolákra, játszóterekre, normális tömegközlekedésre, egészségügyre. Ilyesmikre. Nekik furcsa módon a most elkezdett változások jelentenek majd erre esélyt. Ők tehát alapvetően -jó eséllyel- nyertesek lesznek, még akkor is, ha rövid távon ők is hoznak ezért anyagi áldozatot.

   Vannak utána azok, akik becsületesen és tisztességesen élnek, takarékoskodnak ahol tudnak, de a gyerekeiknek tisztességes körülményeket bizosítanak. Ha jól értem, Te is ebbe a csoportba tartozol, családoddal. Én azt gondolom, ennek a csoportnak a helyzete a legkényesebb. Helytelen intézkedésekkel könnyen reménytelen helyzetbe kerülhetnek. A baj az, hogy nagyon nehéz különféle módszerekkel megtalálni ezt a csoportot, és célzottan támogatni őket. Nem tudom, hogy az NE talált-e erre megoldást. Pedig ez lenne szerintem a legfontosabb feladatuk. Nem a gázárat vagy a felsőoktatást kell támogatni. Hanem embereket. Ha fennmarad a mai költségvetési szerkezet, akkor ez a csoport is veszít. Ha nem, akkor rövid távon válsághelyzetbe kerülhetnek. Mivel idő viszont nincs, én az egyetlen reális áthidaló megoldásnak a jövedelmi helyzettől független, a gyermekek számával progresszíven növekvő családi pótlékot tartom. Még akkor is, ha ezt sokan majd kannás borra és játékgépekre költik. De a minden kocsmában fellelhető játékgépek divatja is magyar specialitás, tán nem kellene ezt engedélyezni. Triviális megoldás a játéktermek engedélyzésének megszigorítása. Solton pl. nincsenek játékgépek, mert megunták a szociális segélyek eljátszáást.

   És van a harmadik, már ma is reménytelen helyzetben levő nagycsaládos réteg, azt viszont túl hosszú lenne kifejteni.

   Végül: A megkeresett jövedelem nem független pl. a gáz árától, ha 300 euróért senki nem megy el dolgozni, akkor emelkedni fognak a fizetések is. Aki pidig ezt nem termeli meg, az tönkremegy.

  

Előzmény: anyabanya (320)
kitiltottak Creative Commons License 2006.09.17 0 0 346

Teljesen féreértesz, nem te szúrod a szemem.  Hanem pl. az, hogy számos falusi kocsmában a családi pótlék, segély érkezésekor sorok alakulnak ki a helyi kocsmában. A postás gyakran végig sem járja a házakat, ott osztja ki a pénzt helyben.

A kijáratnál pedig ott áll a vajda félkilós aranylánccal a nyakában és gyűjti be azt, ami megmaradt az ivászat után. (ilyenkor adják vissza neki havi 100% kamattal a hó végén kajára kölcsönkért pénzt)

 

 

Ez így van. Pár éve Gönczön voltam November elején. A helyi kocsmában elfogyott az Unikum, mert a segélyezetteknek nem volt jó a Várda keserű.

3 napig daj-daj, aztán jöhet az öreg mama tyúkja.

Előzmény: saukoo (311)
Tyűha Creative Commons License 2006.09.17 0 0 345
Valamire utalni akarsz, de nem értem mire?
Előzmény: káposztás (344)
káposztás Creative Commons License 2006.09.17 0 0 344

Azt kérdeztem hogy vagy?! Értem, PIKK-PAKK állapotban vagy. szedj egy kis aszpirint!

Előzmény: Tyűha (342)
Tyűha Creative Commons License 2006.09.17 0 0 343
... mármint a Köztársaság téri rendelőintézetben, ambulánsan.
Előzmény: Tyűha (342)
Tyűha Creative Commons License 2006.09.17 0 0 342
Ez csak múlandó rosszullét. Pikk-pakk helyrehozzák az állapotját. :-)
Előzmény: káposztás (340)
káposztás Creative Commons License 2006.09.17 0 0 341
te hogy vagy? OFF
Előzmény: Tyűha (339)
káposztás Creative Commons License 2006.09.17 0 0 340
a főigazmondó gyurcsánytól kérdezd az mostanában igazakat beszél! lásd a főhíreket vallomás ügyben!
Előzmény: barbo (267)
Tyűha Creative Commons License 2006.09.17 0 0 339
Én sem mondhattam volna szebben. Köszönet.
Előzmény: saukoo (338)
saukoo Creative Commons License 2006.09.17 0 0 338

 jelentkezett tanárnak, de aztán letett róla

 

jól tette.  A most felsőoktatásban tanuló 400 ezer diáknak a harmada (130 ezer körül) valamilyen pedagógia szakon tanul.  Ezzel szemben most szeptemberben 97 ezer gyerek ment első osztályba.  Lassan elérjük a 2 pedagógus / gyerek szintet.

 

P.S.  az a baj, hogy a pedagógus az afféle töltelék-szakká vált. Főleg lányok körében, akik ahelyett választják, hogy elmenjenek dolgozni, meg hát a diploma az mégiscsak 'alap' anélkül olyan 'gáz az élet'. Egy plázacicának meg főleg.

Szoktam látni (van itt egy nagy tanitóképző a városban) ahogy jönnek-mennek be-ki a csajok, úgy néz ki az egész, mintha bordélyképző lenne: műkörmök, szoli, soktízezres ruhák, cipő, az IQ meg a béka segge alatt, helyesen írni nem tudnak.

Előzmény: anyabanya (330)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.17 0 0 337
A nemzetgyarapító horthy-t ne emlegesd együtt széchenyivel, ez marhaság!
Előzmény: zividivi (221)
Tyűha Creative Commons License 2006.09.17 0 0 336

mégsem kell hagyni meghalni ugy, mint egy kivert kutyát...

 

A baj az, hogy szerencsétlen kivert kutyákat lelkiismeretfurdalás nélkül hagyjuk elpusztitani. Pedig jobb sorsot érdemelnének, mint sok hajlétalan, aki önmagáért a kisujját sem hajlandó megmozditani, de elvárja, hogy segitsenek rajta.

Előzmény: anyabanya (326)
saukoo Creative Commons License 2006.09.17 0 0 335

A postások tényleg pofátlanul keveset kapnak, (beszélgettem erről az én postásommal), pedig maga a posta elég jó nyereséggel működik, talán privatizálni kellene,  a magán expressz-csomag futárok pl. elég jól vannak.

Mindig úgy rendelek a neten utánvéttel alkatrészt, hogy 600-700 körülre végződjön az összeg, és 1000-re kerekitve adom oda neki a pénzt.

Előzmény: anyabanya (330)
Tyűha Creative Commons License 2006.09.17 0 0 334

ha csak felerészben lenn europai a fizetés én örömmel fizetném az europai árakat...

 

De a fizetés nem egy szubjektiv döntés eredményétől lesz magasabb,( mondjuk egy miniszterelnök rendeletben kihirdeti)  hanem attól, hogy az adott társadalom gazdasági -politikai berendezkedése  következtében a környezete számára létrehozott relativ hasznosság elismerésre kerül-e. Például, ha még mindig a szénbányák nyitását erőltetné a gazdasági vezetés, (mert a bányászok eddig ehhez a munkához voltak szokva ) akkor a szénbányák által rengeteg munkával, adóforintokból történő befektetéssel és sok veszély árán létrehozott hasznosság sosem kerülne elismerésre, igy pl.  a forint is tovább gyengülne, aminek következtében az általad emlitett jövedelemösszehasonlitás még rosszabb képet mutatna.

 

Ugyanilyen hatású az is, amikor a megtermelt érték indokolatlanul=aránytalanul nagy hányadát forditja a társadalom új értékteremtő beruházások helyett a vélt társadalmi igazságosság kiadásaira. A Te ( még inkább gyermekeid ) jövedelmed is akkor fog majd mai árán 1000 euró helyett 3000 -et érni, ha a magar gazdaság versenyképesebb marad a jól hasznosuló beruházások eredményeképp. Az osztogatásból még semelyik táradalom nem alapozta meg a jövőjét és a gyermekei számára adódó esélyt a jobb életre.

Előzmény: anyabanya (322)
anyabanya Creative Commons License 2006.09.17 0 0 333
én adtam már 2000-et is koldusnak. Igaz műlábra gyüjtött, egy erdélyi srác volt vagy 10 éve és mesélte az egyik banknál dolgozo ismerösöm, hogy minden délután betette a kispénzét+ mindig tiszta volt és jozan, borotvált és csak addig gyüjtött, amig összenem jött neki a hiányzó láb ára...(még ültem is vele a földön, mert beszélgettünk egy kicsit) Aztán amikor meglett a lába abba is hagyta, de ilyen ritkán van...Persze egyszer adtam egy kölöknek "kenyérre" 200-at, mondta a férjem, hogy ne adjam, mert szivat...aztán pár méterrel odébb a kis mocsok bedobálta a játékgépbe...
Előzmény: saukoo (331)
saukoo Creative Commons License 2006.09.17 0 0 332

isten menst a tömeges phd-tól.   szakmunkásokból van hiány, nincs egy minősített hegesztő a megyénkben, nincs egy dolgozni akaró lakatos.  Aki volt, már mind Németországban, Angliában dolgozik, vagy kiöregedett.

 

Bezzeg bölcsészekből, meg környezetvédelmi-kommunikáció-menedszerasszisztens (meg hasonló, mindegy-mi-csak-dolgozni-ne-kelljen) szakon végzettekből Dunát lehet rekeszteni. 

Előzmény: Törölt nick (329)
saukoo Creative Commons License 2006.09.17 0 0 331
..én sejtettem.  A lány meg fiatal volt, így többet tanult a dologból, mintha veszekedtem volna vele egyet a boltban.
Előzmény: Törölt nick (328)
anyabanya Creative Commons License 2006.09.17 0 0 330
Nem. Érettségi után jelentkezett tanárnak, de aztán letett róla. Van tanult szakma is a kezében mint út és vizépitő technikus, de ott viszont állás nincs. Majd dolgozni ment a postához 20 éve, de itt békésben ennyit kap egy átlagos ember ennyi idő után, de lagalább van állása... Az, hogy megélünk inkább annak köszönhetö, hogy túlképpen arra nem költünk, ami megteremhet egy kertben, amiből viszont jó nagy van....no meg jól osztom be a pénzt:)
Előzmény: saukoo (325)
Degeczi Creative Commons License 2006.09.17 0 0 327
???
épp a jelenlegi KP-s támogatás esetén támogatsz olyanokat is, akiknek eszükben sincs dolgozni, még ha lenne is rá módjuk...

ha jórészt adócsökkentést jelentene a támogatás, az jelentené azt, h az általa létrehozott értékből az eltartottai száma alapján igazságosan kevesebbet vesznek el, mint ahol kevesebben vannak

a családi adózás lenne a legtisztességesebb
Előzmény: Tyűha (323)
anyabanya Creative Commons License 2006.09.17 0 0 326
mégis mennyit költünk a hajléktalanokra, ellátásukra, miközben sokan tehetnek arról, hogy azok lettek...de van mégis valami humanitási minimum és nekik is kijár valamiféle segítség és azt hiiszem egy hétköznapi átlag ember is érzi, azért bármenyire vétkes is saját sorsát illetöen mégsem kell hagyni meghalni ugy, mint egy kivert kutyát... Azért náluk egy hangyafasznyit kölönbek vagyunk, talán, de ettől még fontos nekik is segíteni...
Előzmény: saukoo (324)
saukoo Creative Commons License 2006.09.17 0 0 325

300 euronyit keres a férjem

 

Az kb. 80eFt.   Ennyire lefoglalta a gyereknemzés, hogy nem tudott továbbtanulni egy minimálbéres állásnál  ?

Előzmény: anyabanya (322)
saukoo Creative Commons License 2006.09.17 0 0 324
erről jut eszembe, pár éve a barátnőmmel bementünk egy éjjel-nappaliba.  Láttunk egy hajléktalant ülni a járdán a bolttól nem messze, a barátnőm a fejébe vette, hogy vesz neki egy liter tejet, kiflit, meg egy zacskó felvágottat, úgy is lett, és hamarabb kiment a boltból majd a kocsinál várt.   Én kb. 3-4 perc múlva követtem, és látom hogy ott a cucc a hajléktalannál, aki megszólított, hogy nem akarom-e megvenni tőle a holmit  (gondolom, piára kellett volna inkább a pénz)
Előzmény: anyabanya (320)
Tyűha Creative Commons License 2006.09.17 0 0 323

ezért lenne jó, ha nagyobbrészt adóelengedést jelentene a támogatás

 

Na akkor jönne az, hogy tüntetést szervezünk a Kossuth térre (mi csürhe) hogy tiltakozzunk az aktiv, értéket létrehozó dolgozók ellen irányuló rablás fényes nappal nevű neo- kommunista törekvések ellen. Nem hagyjuk magunkat kifosztani, inkább én is megyek munkanélkülire. Azért nem dolgozom és fizetek adót, hogy mások hobbijuknak éljenek az általam hozzáadott értéktöbbletből.

Előzmény: Degeczi (314)
anyabanya Creative Commons License 2006.09.17 0 0 322
Persze hogy megkéne fizetni a tényleges gázt, áramot, stb, de ha a fizetések ekkorák akkor hogyan...300 euronyit keres a férjem...nincs összesen 1000 euronyi bevételünk havonta, pedig most vagyunk 10-en itthon...ha csak felerészben lenn europai a fizetés én örömmel fizetném az europai árakat...
Előzmény: Tyűha (318)
KalásziM Creative Commons License 2006.09.17 0 0 321
 Nyomorult       szar vagy !!
Előzmény: fanyűvő (20)
anyabanya Creative Commons License 2006.09.17 0 0 320
de basszus nem én adom oda és mégis globálisan gondolkodnak igy a nagycsaládosokról...ezért volna jó, ha nem adnának kp-t, mert nem adhatnák oda a kocsmárosnak és ha a helyi szociroda alkalmazotja elszámoltathatna a támogatásról és ha ugy látja, hogy nem arra használom amire adják, akkor egyszerüen átveszi az összeg feletti irányitást...persze kijátszható lenne ez is, de sokkal nehezebben.
Előzmény: saukoo (317)
saukoo Creative Commons License 2006.09.17 0 0 319

megenni mégiscsak a krumplit lehet egyelőre.

 

ettől még a dán söfőr 50-szer annyi krumplit tud venni a fizetéséből, Ráadásul ott, ahol akar.

Előzmény: zividivi (316)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!