Keresés

Részletes keresés

homerx Creative Commons License 2024.09.21 0 0 11150

egeszseges kivitel. nalunk holnap rantott nyul lesz.

Előzmény: nagypapi51 (11149)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.09.21 0 1 11149

Kakaska (4,5 kilós) készült ma.

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.05.19 0 0 11148

Amikor mi voltunk, már csak 1 pint sör járt a belépőhöz, illetve 2 cent Jameson. A belvárosi kocsmákban 3-4 € volt a csapolt pint, a külvárosi szállásunknál a sarki kisboltban 2,5 €, a zöld Tescoban 1,90 volt a dobozos 😁

Előzmény: homerx (11147)
homerx Creative Commons License 2024.05.18 0 1 11147

emlekeim szerint kb 2 font volt a belepo a st. james gaten es a jamesson uzemben is. mindket alkalommal a legvegen hulyere tudtad magad inni. mikozben a varosban az utolso  es az elso kocsmaban is 2 font volt egy pint guinness vagy egy viszki is. szoval megerte kulturalodni :)

Előzmény: Amerigo61 (11145)
homerx Creative Commons License 2024.05.18 0 0 11146

mintha anno en azt hallottam volna, hogy ket helyen foznek guinnesst. irorszagban, meg talan nigeriaban. de ebben mar nem vagyok biztos. ami tuti, hogy pilsnert csak pilzenben foznek.

Előzmény: Amerigo61 (11144)
Amerigo61 Creative Commons License 2024.05.18 0 0 11145

Nagyjából 20 éve jártam a Jameson gyárban, egy nagyobb látogató csoporthoz csatlakoztam. Volt a csapatban néhány középkorú tag, akik olyan kérdéseket tettek fel a technológiával kapcsolatban, hogy egyértelmű volt: mindegyik guru a témában. A végén volt egy kis vetélkedő, ahol többféle whiskey-t /whisky-t lehetett kóstolni és tippelni kellett, hogy milyen márka. Természetesen csak gyűszűnyi mintákat kaptunk, a baleset elkerülése végett.

Egy szerény, 18-20 és körüli kislány, akinek addig a hangját sem hallottuk, mindegyiket eltalálta, ezzel ő nyert. A "guruk" a vert mezőnyben végeztek, velem együtt persze :-)

Előzmény: homerx (11140)
Amerigo61 Creative Commons License 2024.05.18 0 0 11144

A dublini Guinness gyárban én is kóstoltam a terméküket. Már ott is mondták, hogy az íze nagyon függ a víz minőségétől/összetételétől, így a világ más tájain ne is várjuk az eredeti ír termék aromáját.  

Előzmény: Vének Tanácsa TM (11139)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.05.14 0 0 11143

Ugye-ugye?😆

Nem szerettem a whiskyt. Amikor ott belekortyoltam, rájöttem, hogy lehet ezt jól is csinálni 🙂

Előzmény: nagypapi51 (11142)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.05.14 0 0 11142

Nagyon sajnállak, kicsordult a könnyem is...

(épp hagymát aprítok... :)

Előzmény: Vének Tanácsa TM (11141)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.05.14 0 0 11141

Mi azt Midletonban néztük meg, saaaajnos a belépőhöz járó ingyen Jamesonból a férjem adagját is nekem kellett meginni, mert ő vezetett :D (Jézus ereje, már 20 éve...)

Előzmény: homerx (11140)
homerx Creative Commons License 2024.05.14 0 0 11140

en a st james gaterol egybol a jamesson gyarba mentem at :)

Előzmény: Vének Tanácsa TM (11139)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.05.14 0 0 11139

Nekünk is kedvenc 🙂 de ez van, a dobozos sosem lesz olyan, mint a frissen csapolt a St. James Gate-nél (volt szerencsém ott is megkóstolni). 

Előzmény: Amerigo61 (11138)
Amerigo61 Creative Commons License 2024.05.13 0 0 11138

Guinness-t csapoltatok? Tudtok élni :-)

A kedvenc söröm, sajnos idehaza valahogy más az íze/állaga, mint anno Dublinban volt.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (11124)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.18 0 0 11131

Tkp stimmel... :)

Előzmény: Boarhunter (11130)
Boarhunter Creative Commons License 2024.04.17 0 0 11130

Gál Laci alias Belfegor. A szépségéért... :-)

Előzmény: nagypapi51 (11129)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.17 0 1 11129

Épp nézem a Fishing&Hunting csatornán a XVI. Nemzetközi vadgasztro fesztivál riportját,

Gál Laci barátom (Gyulaji erdészet) süt-főz, vadhús pirogot.

Beindult a nyálelválasztásom, ki is megyek a konyhába... :)

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.04.07 0 0 11128

Mi szilveszterkor zártunk, "ha ma nem sütünk, az idén már nem is fogunk " felkiáltással :)

 

Előzmény: Boarhunter (11127)
Boarhunter Creative Commons License 2024.04.07 0 0 11127

Én január elsején nyitottam.

A legyalázott, bőrétől megfosztott malacsültet pirítottam át faszénparázs felett.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (11124)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.04.07 0 0 11126

Azért a sör sem kutya. Vagymi 😄

 

(Kuty tényleg szuper. Mentett eb, hálás, ragaszkodó, imádnivaló némber 🥰)

Előzmény: homerx (11125)
homerx Creative Commons License 2024.04.07 0 0 11125

az orqtya a legszuperebb :)

Előzmény: Vének Tanácsa TM (11124)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.04.07 0 2 11124

Az év első pattintásával megnyitottuk a grillszezont.

És a munkafelügyelő 😊

zsandár Creative Commons License 2024.03.15 0 0 11123

Holnapi tp re előkészítve 3 kiló csirkeszárny. Rántott verzió a terv, kétféle fűszerezéssel. Egy sima, minden fűszeres, és egy "pokoli csípős" . 

Boarhunter Creative Commons License 2024.03.11 0 0 11120

Király!

Előzmény: zsandár (11119)
zsandár Creative Commons License 2024.03.11 0 2 11119

Volt némi tp. Vettem egy 49 cm átmérőjű rozsdamentes flekkensütőt, beavatása stílszerűen flekkennel , sült krumplival és rántott karajjal történt, pont illeszkedik az üstházhoz, úgyhogy oda lehet lánc nélkül is használni.A láncot gyárilag nem lehet levenni, de két kombinált fogóval orvosolható a kapcsok enyhe meghajlítása. 

 

Továbbá a hobbyn  ki kellett vágnunk az ős almafát- téli piros pogácsa fajtájú-, mivel elérte a végső kort, bőven túlteljesítve a várható élettartamát , ugyanis 1954 ben telepítették, így 70 évet élt. Még pár éve is 6-7 mázsa almát adott, de mostanra teljesen elpudvásodott a közepe. Méltó elengedése volt most hétvégén , ugyanis a tuskóján megfőtt egy fél birka. 

 

 

 

 

zsandár Creative Commons License 2024.01.12 0 2 11118

Nyúlpörkölt 2 nyúlból , ma főztem. Hagyományos módon, annyi plusz volt benne, hogy ment hozzá borókabogyó is. Természetesen zsíron és füstölt szalonnán lesütve a  hagyma, fokhagyma, fűszerek, majd a hús is, vizet szigorúan tilos ilyenkor hozzá adni ! A pirospaprikának is a  sütés után feljött zsírján "vettem színit "  (mezőtúri hagyományos kifejezés). A máj az utolsó tíz percben került bele, ahogy kell.

 

 

zsandár Creative Commons License 2024.01.07 0 1 11117

Plusz a fűnyírásokból keletkezett nyesedék is mindig ment a sorok közé gyomot lefojtani, nedvesség megtartónak, zöld tárgyának .

Előzmény: Mr Reacher (11113)
zsandár Creative Commons License 2024.01.07 0 1 11116

Amit nem tudok megunni, a különféle ecetes savanyított paprikák.Ezekből is az almapaprika a legfinomabb és érdekes, hogy nyersen pedig nem. Mindenhez ezt eszem. 

Nincs mese,visszatérés van a 80-90 es évekhez, amikor friss paprikát, paradicsomot július végén, augusztusban ettünk először, addig volt zöldhagyma, retek , stb. 

 

Előzmény: homerx (11110)
zsandár Creative Commons License 2024.01.07 0 0 11115

Igen. A kert nagyobbik része 22 évet a kisebbik vagy 8 évet pihent, csak fű volt rajta+gyümölcsfák.Idén még nem kap istállótrágyát, viszont iszonyatos mennyiségű komposzt került visszaforgatásra.Majd ősszel kap érett birkatrágyát is.

Előzmény: Mr Reacher (11113)
zsandár Creative Commons License 2024.01.07 0 0 11114

Régebben a piacon vettem a palántákat a magukat sztárkertésznek mondó Jóska-Pista bácsiktól, hiba volt. Drágán is adták , és szar is volt.Úgyhogy soha többet onnan...

Idén viszont sima Lidlis,Tescos ,gazdaboltos vetőmagokkal indítottam amiket én vetettem el sima gyümölcsösládákba, virágfölddel kevert kerti földbe.Március elején kb. Napközben a déli oldalon sütötte a nap, estére -az hajnali fagyokig- mindig behordtam az alsóépületbe. 

Előzmény: homerx (11110)
Mr Reacher Creative Commons License 2024.01.07 -1 0 11113

Pihent föld + öntözés.

Előzmény: zsandár (11112)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!