Amikor mi voltunk, már csak 1 pint sör járt a belépőhöz, illetve 2 cent Jameson. A belvárosi kocsmákban 3-4 € volt a csapolt pint, a külvárosi szállásunknál a sarki kisboltban 2,5 €, a zöld Tescoban 1,90 volt a dobozos 😁
emlekeim szerint kb 2 font volt a belepo a st. james gaten es a jamesson uzemben is. mindket alkalommal a legvegen hulyere tudtad magad inni. mikozben a varosban az utolso es az elso kocsmaban is 2 font volt egy pint guinness vagy egy viszki is. szoval megerte kulturalodni :)
mintha anno en azt hallottam volna, hogy ket helyen foznek guinnesst. irorszagban, meg talan nigeriaban. de ebben mar nem vagyok biztos. ami tuti, hogy pilsnert csak pilzenben foznek.
Nagyjából 20 éve jártam a Jameson gyárban, egy nagyobb látogató csoporthoz csatlakoztam. Volt a csapatban néhány középkorú tag, akik olyan kérdéseket tettek fel a technológiával kapcsolatban, hogy egyértelmű volt: mindegyik guru a témában. A végén volt egy kis vetélkedő, ahol többféle whiskey-t /whisky-t lehetett kóstolni és tippelni kellett, hogy milyen márka. Természetesen csak gyűszűnyi mintákat kaptunk, a baleset elkerülése végett.
Egy szerény, 18-20 és körüli kislány, akinek addig a hangját sem hallottuk, mindegyiket eltalálta, ezzel ő nyert. A "guruk" a vert mezőnyben végeztek, velem együtt persze :-)
A dublini Guinness gyárban én is kóstoltam a terméküket. Már ott is mondták, hogy az íze nagyon függ a víz minőségétől/összetételétől, így a világ más tájain ne is várjuk az eredeti ír termék aromáját.
Mi azt Midletonban néztük meg, saaaajnos a belépőhöz járó ingyen Jamesonból a férjem adagját is nekem kellett meginni, mert ő vezetett :D (Jézus ereje, már 20 éve...)
Volt némi tp. Vettem egy 49 cm átmérőjű rozsdamentes flekkensütőt, beavatása stílszerűen flekkennel , sült krumplival és rántott karajjal történt, pont illeszkedik az üstházhoz, úgyhogy oda lehet lánc nélkül is használni.A láncot gyárilag nem lehet levenni, de két kombinált fogóval orvosolható a kapcsok enyhe meghajlítása.
Továbbá a hobbyn ki kellett vágnunk az ős almafát- téli piros pogácsa fajtájú-, mivel elérte a végső kort, bőven túlteljesítve a várható élettartamát , ugyanis 1954 ben telepítették, így 70 évet élt. Még pár éve is 6-7 mázsa almát adott, de mostanra teljesen elpudvásodott a közepe. Méltó elengedése volt most hétvégén , ugyanis a tuskóján megfőtt egy fél birka.
Nyúlpörkölt 2 nyúlból , ma főztem. Hagyományos módon, annyi plusz volt benne, hogy ment hozzá borókabogyó is. Természetesen zsíron és füstölt szalonnán lesütve a hagyma, fokhagyma, fűszerek, majd a hús is, vizet szigorúan tilos ilyenkor hozzá adni ! A pirospaprikának is a sütés után feljött zsírján "vettem színit " (mezőtúri hagyományos kifejezés). A máj az utolsó tíz percben került bele, ahogy kell.
Amit nem tudok megunni, a különféle ecetes savanyított paprikák.Ezekből is az almapaprika a legfinomabb és érdekes, hogy nyersen pedig nem. Mindenhez ezt eszem.
Nincs mese,visszatérés van a 80-90 es évekhez, amikor friss paprikát, paradicsomot július végén, augusztusban ettünk először, addig volt zöldhagyma, retek , stb.
Igen. A kert nagyobbik része 22 évet a kisebbik vagy 8 évet pihent, csak fű volt rajta+gyümölcsfák.Idén még nem kap istállótrágyát, viszont iszonyatos mennyiségű komposzt került visszaforgatásra.Majd ősszel kap érett birkatrágyát is.
Régebben a piacon vettem a palántákat a magukat sztárkertésznek mondó Jóska-Pista bácsiktól, hiba volt. Drágán is adták , és szar is volt.Úgyhogy soha többet onnan...
Idén viszont sima Lidlis,Tescos ,gazdaboltos vetőmagokkal indítottam amiket én vetettem el sima gyümölcsösládákba, virágfölddel kevert kerti földbe.Március elején kb. Napközben a déli oldalon sütötte a nap, estére -az hajnali fagyokig- mindig behordtam az alsóépületbe.