Keresés

Részletes keresés

mr. gerison Creative Commons License 2006.03.17 0 0 45

szerintem nem szép dolog gyurcsanyofóbiásnak lenni  - ez sérti gyurcsányt és kirekeszti őt ..

 

ő is csak ember ..

 

neki is rossz, ha az emberek úgy érzik, illetéktelenül babrál az ország kormányánál és alig várják, hogy valahogy elmenjen onnan ..

 

nem egy olyan uralkodó, akit szeret a nép .. talán pont azért, mert uralkodik ..

és üzletembenek sem olyan, akire felnéznek .. lévén, hogy simlisen szerete a vagyonát .. legalább is 1-200 milliót aból biztosan ..

 

szóval nem lehet neki sem valami baromi jó élete ..

az SZDSZ-szel nagynehezen kikockázza MeggyPetit (akinek ő volt  tanácsadója - jól sikerült tanácsokat adnia) a székből .. beül a helyére ..

és egy ronda makacs országot kell irányítania ..

 nem szeretik .. és ez neki fáj ..

 

prenotalis Creative Commons License 2006.03.10 0 0 44

Tégy a kitelepítés ellen - demonstráció az MSZP székháza előtt

2006. március 5. 15:41

A Fidelitas és az 1956 Alapítvány szervezésében demonstráció kezdődött vasárnap délután Budapesten a Köztársaság téren. Az MSZP székháza előtt összegyűlt több ezer ember a kormányfő korábbi, Veszprémben tett "kitelepítési nyilatkozata" ellen tiltakozott. + Képsorozat

Mint ismert, Gyurcsány Ferenc február 25-én Veszprémben tartott fórumán azt mondta: "És ha az embert megbántják, és ha az embert megsértik, és hogyha az emberre rágalmakat szórnak, akkor az ember megrázza magát és megy tovább, és nem veszi föl a kesztyűt. És ha valakik kóbor kutyákat kergetnek ki az utcára, erre a válasz nem az, hogy mi pedig veszett rókákat. A válasz az, hogy a kóbor kutyákat befogjuk és telepre visszük, a városokat, országunkat megvédjük".

A demonstráción mintegy 4-5 ezer embert jelent meg. A tüntetés elején lejátszották Gyurcsány Ferenc veszprémi beszédét, amelyet a tömeg tiltakozással fogadott, többen fütyültek és kiabáltak a beszéd hallatán. Több tüntető a "Sintér, itt vagyunk", vagy a "Gyurcsány, Kádár büszke lenne rád!" feliratú transzparenseket tartott a kezében.
A tömeg a "Nem félünk!" mondatot is többször skandálta. A résztvevők félelemkeltőnek minősítették, hogy Gyurcsány Ferenc, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje éppen a kommunizmus áldozatainak emléknapján beszélt a másként gondolkodók befogásáról és elkülönítéséről.
A szervezők a Tégy a kitelepítés ellen! nevet adták a tüntetésnek, így utalva a 90-es évek liberális jelszavára (Tégy a gyűlölet ellen).

A demonstráció szónokai, Balás-Piri László volt '56-os elítélt és Hankiss Ágnes író arról beszéltek, hogy senki nem tehet olyan kijelentést, mint amilyet Gyurcsány Ferenc tett Veszprémben. Barás-Piri László hangsúlyozta: a lomtalanítást április 9-én és 23-án, a parlamenti választások két fordulójában az egész országra ki kell terjeszteni. Az 1956 Alapítvány kurátora a elmondta: azért gyűltek össze a szocialista párt székháza előtt, hogy megmutassák, nem félnek.

Hankiss Ágnes, a Hamvas Intézet vezetője azt mondta: megengedhetetlen, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő olyan kijelentéseket tegyen, amelyek az emberekben félelmet ébresztenek.

 

 

prenotalis Creative Commons License 2006.03.10 0 0 43

Ne legyen a "kitelepítés" a politikai gyakorlat része

2006. március 1. 09:31

A Fidesz azt reméli, hogy a Gyurcsány Ferenc-féle "kitelepítés" nem válik a politikai gyakorlat részévé - mondta Rogán Antal, utalva Gyurcsány egyik kampánybeszédére. A szocialista Lendvai Ildikó szerint a Fidesz szándékosan félreérti a kormányfőt. A két párt vezető személyisége a köztelevízió kampányműsorában vitatkozott.

Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője szerint a Gyurcsány-kormány mélyebb változásokat tudott elérni, mint Medgyessy Péter kormánya. Rogán Antal viszont nem lát nagy különbséget a kormányzás két időszaka között. A fideszes kampányfőnök azt mondta: Gyurcsánnyal tagadtatta meg a szocialista párt Medgyessy kampányígéreteit.

A politikusok a köztelevízió Kedd 21 című "Könnyeden a politikáról!" alcímet viselő kampányműsorában ütköztették nézeteiket. Lendvai a Fidesz nyakába varrta, hogy az Országgyűlés társadalmi elfogadottsága a mélyponton van. Rogán ezt természetesen visszautasította, elmondta: ennek az az oka, hogy az emberek nem szeretik, ha azt hallják a parlamentben, hogy nagyon nagy a jólét, meg dübörög a gazdaság. Azt Lendvai is elismerte, hogy sokszor a fontos dolgokról elterelődik a figyelem a törvényhozásban.

A szocialista politikus Orbán Viktort is kritizálta, amiért az ritkán járt be a parlamentbe, s ráadásul a polgári körök szervezésével "kiszabadította a szellemet a palackból", teret engedve olyan szélsőséges megnyilvánulásoknak is, amelyeket - szerinte - a jobb érzésű fideszesek is visszautasítanak. Rogán erre azt válaszolta, hogy azt természetesnek tartja, ha a kormánynak kényelmetlen, ha a szemébe mondják az igazságot, viszont a mostani kormányzat idején nem érvényesülhetett mindig a véleménynyilvánítás és a gyülekezés szabadsága - utalt a Fidesz kampányfőnöke a betiltott vagy szétzavart demonstrációkra. Rogán itt kiemlte, hogy reméli, a Gyurcsány Ferenc által a "kóbor kutyáknak" szánt telepekre szállítás nem válik a politikai gyakorlat részévé. Rámutatott: egy ilyen mondatért bocsánatot kellene kérnie a miniszterelnöknek. Lendvai Ildikó viszont úgy vélte, a Fidesz szándékosan félremagyarázza a kormányfő szavait.

Kérdésre válaszolva a politikusok elmondták, hogy személy szerint nem hívei a kétpárti parlamentnek, még akkor sem, ha az pártjuknak esetleg előnyös lehetne. Rogán Antal elmondta, hogy a mostani képviselők felével is jól működhetne a törvényhozás, Lendvai Ildikó szerint az MSZP "kétszázvalamennyi" képviselőt szeretne, de ebben a kérdésben meg tudnak majd egyezni.

Magyar Nemzet

 

prenotalis Creative Commons License 2006.03.10 0 0 42

"Van egy ország. Van egy ember. Van egy program" - így szól Gyurcsány Ferenc hirdetése 2006-ban. "Egy nép. Egy birodalom. Egy Vezér" - így szólt Adolf Hitler hirdetése 1938-ban" - emlékeztetett rendkívüli sajtótájékoztatóján Deutsch-Für Tamás, rámutatva: a miniszterelnök nácihoz kísértetiesen hasonló jelszavakkal kapmányol. Leszögezte: ez az a pillanat, mikor nem lehet hallgatni. A hétköznapi emberek tisztességes védelmében meg kell szólalnunk - hívta fel a figyelmet a képviselő, hozzátéve: teljesen mindegy, hogy akarva, akaratlanul kerültek ki ezek a jelszavak a plakátokra.

"Gyurcsány Ferenc beszédmódjának, a nemzetszocializmusra kísértetiesen hasonlító jelszavaknak 2006 Magyarországán nincsen helye"
(vö: kitartás, élettér, genetikailag kódolva van) - húzta alá Deutsch-Für, kiemelve: félelmet és felháborodást váltott ki az emberekben ez a hirdetés. A politikus példátlannak nevezte, hogy az unió egyik miniszterelnöke náciéhoz hasonló jelszavakkal kampányol.

Deutsch-Für Tamás arra kérte a miniszterelnököt, hogy még ma kövesse meg azokat az embereket, akikben szlogenjével félelmet és rettegést keltett. Mint fogalmazott, a kormányfőnek ma három olyan nyilvános szereplése is van, ahol megteheti mindezt. Kihangsúlyozta azt is, amennyiben ezt nem teszi meg, akkor egyszer és mindenkorra eljátssza az emberek bizalmát. Rámutatott arra is, hogy a demokrácia alapértékeivel összeegyeztethetetlen az egy ország, egy program ötlete, hiszen több politikus és több program közül kell választani a választásokon.

fideszfrakcio.hu

prenotalis Creative Commons License 2006.01.15 0 0 41
A kezdeti kedélyes lottóötösözés (hol van az már ?!) után teljesen eluralkodott a jobboldalon. Észrevettétek ?!
csakis_3 Creative Commons License 2004.09.27 0 0 40
A Reform, mint búlvárlap?
Előzmény: Don Palesz (37)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.27 0 0 39
médianyomulás
Előzmény: Don Palesz (37)
Powersystem Creative Commons License 2004.09.27 0 0 38
Most megtisztetltetve érzem magam, hogy az 1 hónappal ezelőtti beírásomra reagált valaki! :-) Már kezdtem megijedni, hogy esetleg mégis igaz! :-)
Előzmény: KIKERICS (36)
Don Palesz Creative Commons License 2004.09.27 0 0 37
Nem csoda, hogy Megnőtt Gyurcsány népszerűsége, hisz a média igyekszik őt jópofa fószerként feltüntetni, pl hogy mobilszámot cserélt Schröderrel, ezáltal ismertté és népszerűvé tenni. Vmilyen bulvárlap is teliplakátolta a képével (a három arc) a várost. Szal szerintem mesterségesen (is) nyomatva van a fickó.

Nemtudom minek ez a nagy reklám, hisz jóbornak nem kell a cégér:)
KIKERICS Creative Commons License 2004.09.27 0 0 36

Tudod van egy frappáncs mondás: Mindenki magából indul ki.

 

Előzmény: Powersystem (5)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.27 0 0 35
passz
Előzmény: ecinereb (34)
ecinereb Creative Commons License 2004.09.27 0 0 34
Amúgy mi ez az egyszer százalék, egyszer pont?
Előzmény: ecinereb (33)
ecinereb Creative Commons License 2004.09.27 0 0 33
Hát ez az.
Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.27 0 0 32

szerintem nincs ebben ellentmondás.

Mádl a legnépszerűbb, de még az Ő népszerűsége sem éri el az 50%-t

Előzmény: ecinereb (31)
ecinereb Creative Commons License 2004.09.27 0 0 31
Valaki magyarázza már meg, hogy' is van ez? Mádl a legnépszerűbb, közben meg mindenki lecserélné? Akkor mit szóljanak a többiek? :)
Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.27 0 0 30
Gyurcsány Orbán nyomában

A miniszterelnök-jelöltnek egy hónap alatt hat ponttal emelkedett a népszerűségi indexe a Szonda Ipsos legfrissebb közvélemény-kutatása szerint. Gyurcsány Ferencével azonos, 46-os pontszámmal távozik a kormányfő, Medgyessy Péter. A hónap vesztese Kuncze Gábor, akinek ezúttal öt ponttal csökkent a rokonszenvindexe. A népszerűségi listát ezúttal is Mádl Ferenc vezeti, a második helyen Dávid Ibolya (56 pont), a hatodik helyen Orbán Viktor (49 pont) áll.

()
2004. szeptember 27., hétfő 6:42



Gyurcsány Ferenc ismertebb lett, mint egy hónappal ezelőtt volt: 76 százalékról 84 százalékra emelkedett a róla véleményt alkotók aránya. Ennél nagyobb mértékben csak Kiss Péter vált ismertebbé: 54 százalékról 67 százalékra - olvasható a Szonda Ipsos kutatási eredményeit ismertető Népszabadságban.

 

Gyorsan szerzett népszerűség

Gyurcsányhoz hasonló, egyik hónapról a másikra történő hatpontos népszerűségi indexnövekedés ritkán fordul elő. A kormányfői poszt várományosának a társadalom minden rétegében nagyobb lett a presztízse. Különösen a legalacsonyabb és legmagasabb végzettségűek körében (11-12 pontot) javult a megítélése. Átlag fölötti mértékben az MSZP táborában (53 pontról 63 pontra) nőtt Gyurcsány rokonszenvmutatója. Nem lettek elutasítóbbak vele kapcsolatban a Fidesz-szavazók sem - az előző havi 32 pontról 34 pontra változott a népszerűségi indexe. Az SZDSZ táborában azonban kétpontos csökkenés figyelhető meg.

Gyurcsánnyal azonos megítélése van a távozó Medgyessy Péternek, aki kormányzása első évében mindvégig elérte vagy meghaladta a 60 pontot. 2003 nyarán 55 pontig csökkent a népszerűségi indexe, majd az év utolsó negyedében 51-52 ponton állt. Az idei év első felében viszonylag stabil, 50 pont körüli volt a népszerűségi mutatója, és augusztusban esett 45 pontra.

 

Nem jól megy az SZDSZ-nek

Kuncze Gábornak az elmúlt egy hónapban öt ponttal esett a népszerűségi mutatója. Különösképpen a fővárosiak és az MSZP-szavazók véleménye lett kritikusabb vele kapcsolatban: előbbieknél 51 pontról 40-re, utóbbiaknál 70-ről 58-ra csökkent az index. Kuncze két hónap alatt végül is nyolc pontot veszített el, ami többé-kevésbé azonos más szabad demokrata politikusok visszaesésével. Júliusban éppen ennyivel lett kisebb Csillag István és Kovács Kálmán rokonszenvmutatója, héttel lett alacsonyabb Persányi Miklósé és kilenccel Demszky Gáboré.

 

A többség lecserélné Mádlt

A többség szerint a kormánypártoknak saját köztársaságielnök-jelöltet kellene állítaniuk - derül ki a Magyar Hírlap megbízásából a Mediánnál készült közvélemény-kutatásából. A jelenlegi államfőt, Mádl Ferencet 34 százalék szerint kellene újból jelölni 2005-ben, támogatottsága 23 százalékos. Őt követi Göncz Árpád, az egykori államfőt 22 százalék látná szívesen a poszton. A harmadik helyen, mindössze 6 százalékos támogatottsággal Szili Katalin, a negyedik Orbán Viktor, az ötödiken Dávid Ibolya áll

Törölt nick Creative Commons License 2004.08.27 0 0 29
ma született csecsemőnek minden vicc új
Előzmény: F. C. King Bastard (28)
F. C. King Bastard Creative Commons License 2004.08.27 0 0 28

"ZIMMER FERI"

:-DDD
Ez jó, "ezt mostantól kezdve én mondtam"...
Előzmény: spooler (26)
fenevad Creative Commons License 2004.08.27 0 0 27
szóval szimpla skizofrénia,
Előzmény: Törölt nick (21)
spooler Creative Commons License 2004.08.27 0 0 26

Nincs neki.

Valószínűleg azért nincs, mert keveset látni a fejét a tévében, nem akar miniszterelnük lenni, és a mamát sem választotta meg jelöltnek a küldöttgyűlés.

Az üdülőbiznisze kapcsán a ZIMMER FERI (ki látta a filmet?) nevet is kiérdemlő volt kisz titkár számíthatott rá, hogy rászállnak, így is úgy is.

Cyrano-tól pedig nagyon távol áll a jelölt úr(?), mármint attól hogy méltósággal és tekintéllyel meg tudja magát védeni. 

Előzmény: Demim úr (25)
Demim úr Creative Commons License 2004.08.27 0 0 25

Mi van már megint a palackorrú kádkövessel?:)))))))))

magadról is van ilyen szép ironizáló jellemzésed? és édesanyádról? ha nincs, miért nincs?

Előzmény: Törölt nick (7)
csakis_3 Creative Commons License 2004.08.27 0 0 24
Az írta az hol többes szám???????
Előzmény: fenevad (17)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.27 0 0 23
:-)))
Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.27 0 0 21
írta
Előzmény: fenevad (17)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.27 0 0 20

 

9.

Előzmény: perempe (18)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.27 0 0 19
9.
Előzmény: Törölt nick (16)
perempe Creative Commons License 2004.08.27 0 0 18
Tiszta embert nem lehetett volna? (Na jó, ő nem vett volna szavazatokat. Megkérdezhetnék, hogy hogy győzte meg a választmányt.) Lehetett volna a semmiből is elővenni vkit.
fenevad Creative Commons License 2004.08.27 0 0 17

írta?

Mi van? Királyi többes és/vagy skizofrénia?

Előzmény: Törölt nick (14)
MGperY Creative Commons License 2004.08.27 0 0 15
nekem már atttól is herótom van, hogy attól van herótunk, hogy rácuppantak a dobrev klára férjére.
Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.27 0 0 14

akkor nem olvastál beléjük.

sebaj, nem neked írta

Előzmény: fenevad (12)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!