Sziasztok!
Sok olaszországi topic van, de ezzel foglalkozót nem találtam. A segítségeteket szeretném kérni, mert tanácstalan vagyok.
A tervem a kovetkezo: Le akarok menni kocsival Romaba, vagy annak kozelebe,
hogy megnezzem a fovarost, kb 3-4 ejszakat lennenk ott. Itt lattam a
tengerparton egy Lido Di Ostia nevu helyet, kb 30km Romatol, nem tudom
milyen ott a terep, esetleg erdemes e ott megszallni, mert 72 EURO/ej lattam
hotelt.
Utana tovabb akarok delre menni, megnezni pompei-t majd a tengerparton
pihenni, sorrentonal, vagy amalfinal, esetleg capri szigete.
Azt szeretnem tudni, hogy aki jart mar arra, tud-e esetleg valami konkret helyet, jo utvonalat, szallast ajanlani. Capri, esetleg Ischia szigete milyen?
Borzalmas arak vannak mindenhol, gyakorlatilag egy bed and breakfast is 100EUR/ej. Campingtol meg azert tartok, mert nagyon lepusztult bungalowban nem akarok aludni.
Roma kornyeken nincsen kisebb varos, mint pl nalunk torokbalint, ahol esetleg olcsobban meg lehet szallni?
Koszi a segitseget.
Mindegyikben nagyon jókat ettünk. A Giardiniello talán a legelegánsabb, emlékeim szerint a legdrágább is.
Amit viszont egy születésnapon semmiképpen ne hagyjatok ki, az Sal de Riso cukrászdája! Szülinapi torta helyett válasszatok bármit, de a Delizia al limone kötelező, azt mindenképpen javaslom megkóstolni!
Kedves utazásmániások, június 21.-én a fiam 30 éves születésnapján épp Minoriban leszünk.
Tudtok ajánlani egy éttermet vagy egy igazi olasz hangulatú helyet vacsorára ahol a szűk családunk , 3 ember, maradandó élményeket szerezhet ezen a jeles napon az olasz gasztronómiából ?
Ma eddig nem tapasztalt sürgés-forgás volt a Maiori-Minori-Ravello gyalogúton. kellemesen fújt a szél, de ez oda vezetett, hogy nem járnak ma a hajók, így a gyalogos túrázást választották sokan a zsúfolt buszok helyett.
Ma a nagyon praktikus Unico Campania appon vett jegyünkkel indultunk Bomeranoba. Maioriból 7.16-kor indult a buszunk Amalfiba. A korai idöpont ellenére elég nagy volt a forgalom, így majd 30 perces volt az út. Amalfiból 8.05-kor indult a busz Agerola-Bomerano felé. A tervezett 840 körüli érkezés itt is csúszott, de néhány perccel 9 elött kikiabálta a soför a bomeranoi megállást, így nem is lehetett eltéveszteni, hogy hol kell leszállni. Hátrafelé kellett elindulni a buszhoz képest és talán az elsö jobbra vezetö keresztutcán eljutottunk egy térre, ahol már voltak táblák, hogy merre vezet az ösvény. Nagy csoportok voltak már elöttünk, de lassacskán megelöztük a sok csoportot, s Nocelle felöl csak 10-15 emberrel találkoztunk. 11-kor értünk Nocellébe. Az út sziklás, nagy szintkülönbség van a lépcsök között, de az út le-föl szintváltozása nem megeröltetö.
Viszont, Nocelléböl Positanoba vezetö lépcsösor nagyon hosszú, bár a lépcsök jó távolságra vannak egymástól, de bizony szinte remegett a lábunk mire leértünk. A lépcsösor vége az aszfaltútra vezet, ott kell Positanoba begyalogolni.
Positanoból busszal jöttünk vissza. Az elsö buszra nem fértünk fel, de pár perc múlva jött a következö. Amalfiban pedig alig pár perc várakozás után indult a járat Maioriba. Az út így is 1,5 órás volt. Úgyhogy arra számítani kell, hogy nem rövidek a menetidök és a csatlakozások is idöbe tellnek.
Mindig érdekes megfigyelni a buszok sürgés-forgását Amalfiban. Az ott dolgozó forgalomirányítok ügyességét, a buszvezetök bravúros tolatásait. Az egész elég kaotikus, de ök nagy türelemmel és derüsen terelgetik az embereket.
A Minoriból Ravelloba vezetö lépcsösoron egy templom mellett találtuk ezt a táblát, ami erre az oldalra vezet, ahol gyalogutakat ajánlanak Ravello környékén.
Mivel a buszban kb 20 ember fér el, így idöben meg kell rendelni a jegyet.
Van persze más lehetöség is, ha az ember nem szeretne autót bérelni, de a legolcsóbb megoldás ez.
A másik felfedezést fiamék tették tavaly. Ök Atraniban laktak és onnan egy alagúton át sétáltak Amalfiba. Mi mindig felmásztunk a házak között húzódó lépcsökön Atraniban, aztán le Amalfiba. De idén kipróbáltuk az alagutat. A közúton lévö alagúttól balra kell kerülni, itt van egy étterem, ahol annak a teraszán keresztül kell menni, átmenni az út másik oldalára, és ott a bejárat. Rövid az alagút, s Amalfiban egy téren köt ki az ember.
Mi Maioriban lakunk. Gyalog szoktunk Minoriba, Ravelloba és Amalfiba eljutni a sok-sok lépcsön. Ma elöször Ravelloban láttuk a rengeteg buszra váró embert, aztán Amalfiban, így oda-vissza gyalog mentünk. 8.30-tól 15.00 óráig tartott a túránk. Most itthon pihegünk és ápoljuk az izmainkat.
Esetleg hajóval? Mi nyáron a legnagyobb forgalomban voltunk, mégsem kellett sehol várni, mert hajóval mentünk mindenhová. Sokkal gyorsabb minden másnál, csak a tengeri betegségre kellett figyelni, mert iszonyatosan dobálta a hajókat a tenger. De még a gyerekekenek is adtunk egy kevés limoncellot, és minden Ok volt.
Sorrentóban laktunk egy március legvégén. Gyönyörű idő,kígyózó sorok várnak a buszra órákat. Nem hiszem,hogy októberben más lenne. Erre készüljetek,legfeljebb kellemesen csalódtok.
Október 18tól megyünk Amalfi partra.Akkor is igaz lehet a közlekedési anomália? Aki volt ebben az időpontban mit tapasztalt? Tartok ettöl a buszra fel nem féréstöl és órás várakozástól...
Szííííííííííííííííííííííja, de rég láttalak! Köszönöm, készül... Az első rész már megvan, de az csak Nápoly, ha esetleg érdekel a Nápoly topicba beraktam.
Meséld el azt is amikor királylány voltál. Pl. Voltál e még a környéken máshol is ? Vagy mindig ugyan az csak mindig másik irányból. 4 szer voltunk Szicíliában de az Etna lábáig sem mentünk el de Segesta és Selinunte kivételével mindent láttunk. Jövőre ezt is bepótoljuk.
Tudod, nagyon sok embernek van ilyen-olyan problémája, ami miatt bizonyos dolgokat nem tud megtenni. És nem csak a kora miatt. Sok fiatal jár mindenféle fizikós kezelésekre, vannak tériszonyosok, klausztrofóbiások, nagy dioptriás szemüveget hordók.
Pont az Amalfi parton járt nagyon rosszul egy ismerősöm, mert egy ilyen jellegű " aki Ezt nem látta, csinálta" szöveget, amit te írtál, komolyan vett. Ő azt vette komolyan, hogy az Amalfi part legfontosabb élménye a robogózás, amit bűn kihagyni Mondta egy barátja. 40-es, átlagosnál sokkal jobb fizikai állapotban levő pasi. Csak 15+ éve nyaki sérve van, a munkája miatt, heti 4x nyaktorna.
Robogózott az Amalfi parton, belobbant a sérve, ott 2 napot töltött a szállodai szobában, itthon két hetet a kórházban, rengeteg mindenféle (nem olcsó)kezelésen esett át, hogy megússza a műtétet.
Szóval írd azt, hogy NEKED ez volt a legnagyobb élmény, de azt ne, hogy aki ezt nem csinálja, az nem látott semmit /annak felesleges odamenni. Mert nagyon sokat árthatsz vele.
És persze kívánom, hogy sok ilyen túrázós élményed legyen, ha neked ez okoz örömet. Az Andalúzia topicon szoktak áradozni valami hasonló dologról, nézz utána
Bocsánat, ha érintve érezted a beírásom miatt, én valaki más bejegyzésére reagáltam. Én ugyanis kizárólag az Istenek Ösvénye miatt mentem oda, a többi sajnos nem kötött le, nem is érdekelt. Amúgy sajnos minket is érint komolyan a probléma, megértem a gondot, ez Mo 2023-ban sajnos. Jobbulást kívánok!