Nem igazán túrázós gps az X880. Általában WinCE oprendszer fut a háttérben, amire körülményes feltelepíteni szoftvert.
Ennél még egy droid telefon is használhatóbb, arról nem is beszélve, hogy droidra több túraprogram is létezik. Akkuidőben meg igencsak egyformán teljesít egy mobil és egy pda.
még új vagyok a gps navigációk világában..telefonon használtam csak, de elég felejtős volt..
veszek egy WayteQ X880 készüléket, és érdeklődnék, hogy ha túrázáshoz, kirándulásra használnám (gyalogosan) milyen térképet lehet rá tenni, illetve lehet-e rátelepíteni topográfiai topo térképet??
Olyan kérdésem lenne gps útvonal rögzítéssel kapcsolatban, hogy nekem kellene a tengerszint feletti magasság, de 90km/h-val haladva bevágásokban a dombhoz finomítja a magasságot.
Pl.: hullámos terepen ahol folyamatosan lejt az út, de bevágások-rézsük vannak csinál nekem emelkedőket is a bevágásoknál.
Szóval mi lehet a gond, nagy a sebesség esetleg? Ha lassan mennék se lenne jobb?
Az elmúlt napokban gyakoroltam az OziExplorerrel. Eljutottam odáig, h. az Autoroute waypointjait beleaplikáltam. Tudtam tracket csinálni. Csakhogy a waypointokból nem tudok rendes route-ot alakítani, mert nem követi az aszfaltot. Rengeteg waypointot kellene letenni, de nem látja utánna a route-ot, amit kialakít. Pedig egy csomó időt beleöltem.:((
Most van egy Autorute-om, amit még nem próbáltam ki élesben, hogy navigál, van egy navigate14-em, egy mapexplorer, ami vajmi keveset ér és egy szintén maj semmit érő ozi.
Van egy bluepanther navim, amin IGO van jelenleg. Ezt szeretném lecserélni és a turista.hu-s térképeket használni, de nem tudom, h milyen szoftvert tegyek rá.
Navitel, Russia? Ezek valamelyikét kéne? Mi a különbség? Többnyire túrázásra offroadra használnám, városba nem.
Ja, igaz, ha PNA, arra a szerző oldalán lévő, újabb, PNA változatot lenne érdemes rátenni.
Bár Szapunov külföldi szerverre kényszerült (az én linkemen van az aktuális elérhetősége), egy idei cikk (még orosz linkekkel) mutat rá, hogy kijött a PNA változat.
Van egy Mio a702-em, jeleleg semilyen navigációs program nincs rajta. Arra szeretném használni, hogy pl biciklizésnél mérem vele a megtett utat, magasságot, stb. Ehez milyen ingyenes programot lehet rá telepíteni?
Garmin 3210-re kellene feltöltenünk pontokat shape file-ból (vagy garmin waypoint file-ból) ami megy is, de mögé szeretnénk rakni háttérként műholdfotót hogy a domborzat is ott legyen. Mi erre a legmegfelelőbb megoldás?