Off-topik: PC forum: Ideje felkészíteni a weboldalkat az IE8-ra Azért van szükség külön előkészületekre, írja Sting, mert az IE8 a korábbi változatoknál szabványosabban fog működni, ezért az IE-re optimalizált oldalak esetleg rosszul jelennek meg benne.
Hm, hat az X protokol szornyen vekonyka reteg a TCP felett. Egészen biztos hogy ugyanarra gondolunk? Én arra, amikor a kolléganő futtatja a Windowsán az X-szervert, és az én linux-os gépemen futó ksokobannal játszik (tehát az ő gépén 'csak' a ki és bemenet van).
Hm, hat az X protokol szornyen vekonyka reteg a TCP felett. A java lett volna meg erre alkalmas, ha nem irjak meg olyan szornyen rosszul. En abban remenykedem, hogy a MS torekvesei a desktop es a web osszeolvastasara sikerrel jarnak (pl. avalon), ami egeszen friss vert jelentene technologiailag a web szamara. Remeljuk lesz hozza eleg 'monopolium power'.
Ha az szempont lenne, hogy ne használjunk valamit olyasmire, amire nem való, akkor ez a fórum sem létezne ebben a formában... Jó kérdés hogy mi lenne (lett volna) a jó megoldás a hálózatos GUI-s programokhoz... talán az X protokoll, azt épp erre találták ki...
Van egy olyan erzesem, hogy ha eloszor a masik bongeszore fejlesztette volna le az illeto, akkor ugyanebbe a problemaba utkozott volna az elso bongeszo eseteben.
...btw. a cellaszelektalos problema mindket browsernel ugyanolyan ramaty. Itt a felhasznalt (es egyetlen jelenleg elterjedt) technologia athaghatatlan korlatai okoznak problemat, szomoru, hogy az ipar kikenyszeriti a celra alkalmatlan tecnhologiak eroltetett alkalmazasat.
Ez egyebkent azt jelenti, hogy smart kliensekre van igeny.
Egyébként én azt vettem észre, hogy leülepedőben van a hype része, és egyre inkább megértik a fejlesztők, hogy miről van szó, és elkezdték használni is. Ezzel párhuzamosan magamon is azt vettem észre, hogy már zavar, ha egy oldal pure 1.0:
- idegesít, ha nem élő a keresés - itt az indexen a tököm teli van, hogy a link felvétele nem ajaxos - zavar, ha valamihez nem lehet azonnal hozzászólni, illetve nem olvashatom el mások véleményét - idegesít, ha egy regisztrációnál sok a kérdés - zavar, ha nem azonnal egyértelműen átlátható a navigáció, és ha nincs nagy bazi gombokkal terelve az ember... stb.
Csak az a kurva betajel a halálom, rájöhetne már a világ, hogy ugyanolyan gáz, mint az under construction gifek voltak egykor.
Ez az oldal tényleg elég nagy vetítés. 1-1 pontot jelent ha az értékelendő oldalon van link web2-esnek mondott slágerszájtokra (pl. a web2validator-ra).
Ja, hogy ez a link ott van a nyitóhsz-ben linkelt cikkben is. Jóvan, geci gyors vagyok. :) Mindegy, vicces, hogy a linkter pl. (mint hasraütés-szerűen kiválasztott magyar web 2.0 oldal) mindösszesen 11/50 pontos.
Off (A biztonság, mint elsődleges szempont a Nem biztonságról van itt szó, hanem a felhasználó film- és zenefogyasztásának korlátozásáról, ellenőrzéséről... tehát nem úgy "trusted", hogy te bízhatsz abban, hogy a géped nem csinál mást, mint amit vársz, hanem a zene és filmgyártók bízhatnak abban, hogy te nem csinálsz mást, mint amit ők megengednek... van erről jópár topik)
Off (Azt hiszem a hardware-gyártóknak még nagyobb biznissz lesz a Vista - ha sikerült volna (valamelyik évben) karácsonyra megcsinálni, az lett volna a tuti buli)