ilyenkor szokott jönni a talentshow győztesek legfőbb problémája, mit fognak énekelni. Ugye az, hogy más énekesek sikeres darabjait éneklik, az csak a műsorban megy. Utána saját pénzből kell fizetni a jogdíjat, meg hát kit érdekel a másolat, ha megnézheti az eredetit is.
Mindig a 2010 es brit x-faktor jut eszembe. Az első egy abszolút jellegtelen, de szép hangú fiú lett, akire már senki se emlékszik, én se. A második egy Rebecca Ferguson nevű csinos, fekete lány. Neki volt egy-két sikeres száma, mérsékelt habzással, de még ma is énekel. A harmadik volt a One Direction, amiből máig megmaradt Harry Styles, mint nemzetközi popkulturális ikon. Ennyi a különbség aközött, hogy szépen kell énekelni más emberek szellemi termékét és aközött, hogy a markodba kell ragadni az emberek figyelmét valamivel, ami csak a tiéd.
Bizony! Aki falunapra megy ki, szórakozni akar. Hány, meg hány olyan koncertfelvételt látunk, amin az aktuális nagyhangú énekesnő rekeszt, oktávokat énekel ki, és ott téblábol a színpadon, mert senki nem foglalkozik vele. Johanna eddig nem ilyen volt, ő különféle formációkban énekelt, pl. a Bp. Parkban, Maricsék előtt.
Csongort nem kellet eltakarítani, eltakarította saját magát a flegmatikus viselkedésével és középszerű szereplésével. Csoda, hogy eddig eljutott. Illetve nem, mert nyilván a csajok sokáig bent tartották, de amúgy iszonyú hétköznapi, amit ő tud. Egyetemi záróbuli-szint. Márió, Bea, Connie mindenképpen erősebbek voltak nála.
De nem szimpatikus senkinek. Ő tipikusan az, aki sokat beszél, de semmit sem mond. Aki vicces akar lenni, de nem az. Aki divatikonnal gondolja magát, de egy bohóc. Hol van ő Tillához?
Jah, amúgy botrány volt ez a műsorvezető páros. Nórikát olyan szinte elnyomta a Roli-gyerek, hogy végig kb. meg sem tudott szólalni mellette. Nem hiszem el, hogy ez a műsorvezető-casting során nem tűnt fel a szerkesztőknek.
Hányok a Facebookos hozzászólásoktól: "az igazság nyert", "Johannánál nincs jobb", stb. Hagyjuk már. Ezer meg egy jobb van Johannánál. Igazságot meg nem látok abban, hogy egy tanulatlan roma kisfiút összemérünk egy színpadképes, képzett hangú, kész előadóval. Nekem Olíviáért fáj a szívem, őt össze lehet hasonlítani Attilával, hisz ő is amatőr, és úgy már tényleg igazságtalan, hogy egyikük ezüstérmes lett, a másik pedig a dobogóra sem került fel. De na, annyira buták az emberek. Annyira tájékozatlanok. És nem értik még mindig, hogy nem csak, hogy elcsalta a Tv2 ezt a szavazást, de ráadásul direktcastingosnak, akit pont azért hívtak, hogy emelje a színvonalat, mert százhetvenöt tehetségkutató után már nincsenek olyan kirívó tehetségek egy ilyen kis országban, akik a Rúzsa Magdi-féle karriert be tudják futni.
nem is tudom, honnan szalajtották az "öltöztetéket", mert sokszor rettenetes ízléstelen cuccokat aggatnak a zsűrire, a műsorvezetőkre.
Hogy nézett ki Herceg Erika ruhája pl. ma? ...és Ördög Nóra, aki 20 évvel fiatalabbnak képzeli magát? A "másikon" pedig Tóth Andira a hosszú, selyem hálóing alá adtak egy fekete melltartót?
Azt még megjegyezném: ez a Roland gyerek egy élő show után "zsebre teszi" az RTL férfi műsorvezetőit (és hamarosan Nórikát is)! Igaz, ripacs és ellenszenves, de rátermettségét nem vonom kétségbe!
Rengeteg pénzt összeszedett a csatorna a szavazatok árából. Ki lehet számolni, ha adásonként 300 ezer szavazat érkezett, az 254 forijntonként mennyit jelentett. Az egész cirkuszt meg tudták rendezni belőle, a nyereménnyel együtt!
Az RTL legalább nem csak a győztesnek ad jutalmat, hanem több versenyzőnek is, aki az élő adásba bekerült.
Tolvaj Reninek volt egy nagyon jó Summetime előadása a versenyben, és volt olyan dala a Dalban, ami nekem nagyon tetszett. De való igaz, hogy belőle is hiányzik az a fajta képesség, hogy elragadja magával a hallgatót.
Ez nagyon érdekes. A múltkor hallgattam egy koncertet, az első részben egy nagyon híres alt énekesnő Wagner dalokat énekelt, szép volt, jó volt, üres volt. A második részben Liszt Faust szimfóniáját játszották, és három taktus után már tudta az ember, hogy ez egy nagy, és megrendítő dolog lesz, és már nyakig benne volt a történetben. A zene, bármilyen stílusú is, mindig egyfajta varázslat. Már, ha összejön a dolog:-)
Nekem a kis srác jobban tetszett, szerintem jóval muzikálisabb, tehetségesebb, szórakoztatóbb. De az is igaz, hogy még nagyon sokat kell még tanulnia. Na, de neki olyasmit kell tanulnia, amit meg lehet tanulni, ha rendesen neki lát.
Lengyel Johannából olyan képességek hiányoznak, amit nem lehet tanulni, vagy azokkal születik valaki, vagy sem. Johannában nincs meg az a képesség, hogy magára vonja az emberek figyelmét. Szerintem akkor se lesz meg, ha évekig tanítják az egyetemen. De azért hajrá!
Ehhez még annyit, hogy az egész bandából talán Johanna van a legkevésbé rászorulva a nyereményre, akár Pifu, akár Olívia számára nagyobb segítséget jelentett volna ez az ”indulótőke”. Attila itt is külön kategória, nyilván ő is kezdett volna vele… hát, valamit.
Egyetértek. Még Németh Beát emelném ki a sorból. A Dream On egy rock-ballada, semmi köze nem volt hozzá, nem is illett a hangjához, el sem tudta énekelni. Ilyen rövid adásidő alatt ez volt a végzete, pedig szerintem abszolút lett volna még helye a versenyben.
Igen egy olyan brandnél mint a Megasztár, ahol minden eddigi győztesnek volt hangja, ott a brand gyengülését mutatná, ha lenne egy olyan győztes aki rosszul énekel, egy olyan formátumnál mint például az X-Faktor, ahol a győztesek hangja változó, ott kevésbé feltűnő egy gyenge győztes, egy kis hiba a "rendszerben".
Objektíve nyilván Johanna volt a TOP12-es mezőny legjobbja. Zeneileg képzett, a családi kapcsolatok révén a popiparba ezer szállal bekötött énekes. Más kérdés, hogy nem véletlen, hogy a nála nagyságrendekkel karizmatikusabb és komolyabb hangterjedelmű Nikához hasonlóan semmit nem ért el eddig az iparban. Úgy szólóban. S ez ezután sem lesz másként. Egyetlen emlékezetes momentuma nem volt az adások során.
Olívia, és még előtte Kamilla képviselte a régi Megasztár világát. Fejlődtek, valamicskét kinyíltak. Nem mértek frontális csapást a színpadon a nézőkre, mint Adele-klónok, cserébe valamicske egyediség, uram bocsá' önazonos zenei ízlés kiviláglott náluk.
Csongor félre lett mentorálva (vagy hogyan kell ezt itt mondani?), PYFU egy intelligensebb hiphopot tolt, bajom nem volt vele. A többire nem emlékszem, Attila pedig már ki lett vesézve.
Volt már ilyen győztes: én Tolvai Renit érzem a mai napig egy jégkirálynőnek, soha, semmilyen érzelmet nem közvetít.
...azért jobb, hogy Johanna nyert és nem Attila, még akkor is, ha direkt castingos volt. Az X-ben jövő héten úgyis nyerni fog egy nagy "Attila"! Egyébként ott ahogy láttam az eredményhirdetést, még furcsább lesz a top 3: két rapper és egy jó hangú, de "túlkoros" vendéglátós stílusban éneklő roma férfi.
Megkapta a fellépési díját a végén. Nem akarták blamálni a Megasztár-brandet, ami érthető. Az már kevésbé, hogy egészen az utolsó pillanatig megásták a sírját, az imbecillis zsűrivel főként.
Persze, hogy belenyúlt, mást nem tehettek, nem voltak elég tökösek, hogy megegyék, amit főztek. Viszont ebből VágóÚr-lázadás lesz Facebukkon, repkednek majd az átkok, mint hajtáson a tenyészfácán. Jobb lett volna, ha nem ők ketten jutnak top2-be, ebből sehogy se fog jól kijönni a Tv2, de megérdemlik.
Jah, persze. Nem kellett volna szavazási különbséget mutatni, ki hiszi el, hogy Johanna 67%-al nyert, Attila meg alig tudott összekaparni 33%-ot? Ebbe bizony belenyúlt a TV2.