tegnap a kedvenc politikusom az elektromos áram 10%-os csökkentését javasolta a parlamentben. Azok után, hogy meghirdette a teljes foglalkoztatottságot.
Most jön még a gázárak eltörlése és utána itt a kommunizmus! :o)))
azt nem értem, hogy ezért a konkrét célért miért nem küzd már a kis hazudós atyafi. vagy ha most nem, akkor meg miért igen remélem a 6 perces luxuskiáltványba ez is belefér majd
erről van szó, minek tb, minek gázár, minek gyószerár, minek élelmiszerár, sőt minek egyáltalán pénz... "vegyen mindenki szükségleteihez mérten" ez kísértetiesen hasonlít egy régi vörös ideológiára...
bocsi számomra a tájékozottsághoz egyáltalán nem tartozik hozzá, hogy ki mit ír. A tények érdekelnek. Ebben pedig "a ballib oldal" dumái nagyon nincsenek benne.
Én ezexerint nem vagyok képben. A ballib oldalbéli fikázásról nem tudtam. Azt tudtam, hogy az áram elszabadulása annak köszönhető, hogy a fütyesz idején eltörölték a hatósági árat, és hogy ezt most a fütyesz hevesen tagadja. Meg azt, hogy a viktátor áramár-csökkentést ígért.
Csak a kormány nem akarja csökkenteni az áram árát
A polgárok, a kormány, illetve a kormánypártok, a Fidesz és az Európai Unió négyese közül csak a kormány, illetve a kormánypártok nem akarják az áram árának csökkentését. Ezen kellene változtatni
Az áram hatósági árszabályozását biztosító törvényjavaslat támogatására szólította fel a Fideszt Burány Sándor, az MSZP frakcióvezető-helyettese.
A Podolák György (MSZP) által benyújtott törvényjavaslat biztosítja, hogy az áram ára esetében a kormány, ha indokoltnak tartja, újra alkalmazhatja a hatósági árát - közölte a kormánypárti politikus a frakcióülést követő sajtótájékoztatón az áram árszabályozását érintő egyes törvények módosításáról.
Hozzátette: azt várják a Fidesztől, hogy támogassa a törvényjavaslatot, amelynek vitája a nap folyamán kezdődik az Országgyűlésben.
Burány Sándor emlékeztetett rá, hogy a hatósági ár Matolcsy Györgynek, az Orbán-kormány gazdasági miniszterének rendeletmódosítása miatt szűnt meg. Mint mondta, a módosítás előtt az erőművek tőkearányos nyeresége nyolc százalék körül volt, míg módosítással lehetővé vált, hogy az erőművek ennél lényegesen nagyobb nyereséget érjenek el.
Kézenfekvően banális a szólás, hogy minden népnek olyan a kormánya, amilyet megérdemel. Nem ennyire általánosan ismert azonban -- mert nemigen szeretik publikálni --, hogy az eredeti gondolat Széchenyi Istvántól származik, akire amúgy a direkt politizálás nem volt jellemző.
"Minden népnek olyan a kormánya, amilyet megválasztott. Ha egy kormány hitvány, a nép azt hamar elzavarja. Ha egy hitvány kormány sokáig marad a hatalomban, akkor az a nép aljas és tudatlan."
Ha annak idején a pártban nem bomlasztasz, látván az eljövendőt, hanem komoly munkával építed a szocializmust, mára már, sőt 2000-re, hiszen komoly igéret volt rá (Sztálin, Hruscsov és Brezsnyev), itt lenne a kommunizmus, s nem kéne fizetni semmiért, gázt, áramot el is felejtenénk:
mindenki képessége szerint dolgozna, s igénye szerint részesedne a javakból.