A 306/2010. (XII. 23.) Korm. rendelet 27. § (2) foglaltakból következően a hulladékok égetésének feltételeit rögzítő jogszabályban foglaltaknak nem megfelelő berendezésben lehet égetni használt motorolajat.
A jelenleg hatályos, a levegő védelméről szóló 306/2010. (XII.23.) Korm. rendelet szerint
(...) hulladék nyílt téri, vagy a hulladékok égetésének feltételeit rögzítő jogszabályban foglaltaknak nem megfelelő berendezésben történő égetése, a háztartásban keletkező papírhulladék és veszélyesnek nem minősülő, kezeletlen fahulladék háztartási berendezésben történő égetése kivételével tilos. Nyílt téri hulladékégetésnek minősül, ha a hulladék – az elemi kár kivételével – bármilyen okból kigyullad. Lábon álló növényzet, tarló és növénytermesztéssel összefüggésben keletkezett hulladék nyílt téri égetése tilos.
Az Agrárminisztérium szerint a kezeletlen fa és a papír kivételével tilos minden hulladék elégetése, beleértve például az alábbiakat is:
úgynevezett „kezelt" fa, tehát festett, lakkozott (pl. régi ablakkeret, ajtók, raklapok stb.),
Szia! Értem, én még csak találnék - mondjuk 40-eset nem csak 30-sat, de az összes többi 20-as olaj, és az országban futó több százezer öreg Opel tulajdonos vajon hogyan fog dönteni? Vagy dönt helyette az öreg szaki szerelője...
Mikor megvettük az autót az opel márkaszevízben, kértem hogy cseréljenek benne olajat. Cseréltek is és a szerelési papírján castrol 5W30-as olajat kapott. Csodálkoztam is mivel a szervízkönyvében végig 0W20 szerepelt.
Olajkövetelmény: VW 508 00 Feltöltési mennyiség: 4 l Csereperiódus (PR kód): QI1: 5000 km / 1 év QI2: 7500 km / 1 év QI3: 10000 km / 1 év QI4: 15000 km / 1 év VW 508 00 elfogadással rendelkező motorolajok:
Kellene egy kis segítség! Lenne egy 2019-es Saet arona 1.0TSI motors autót. Olajat néznék bele, de neten nem találok egy értelmes oldat hogy mit rakjak bele. LL3 vw 504.00/507.00 vagy LL4 vw 508.00/509.00 kell bele?
"OK, de a 3. kanna a következő olajcserekor már 4 éve bontott lesz..."
Ezt nem értem, mire gondoltál. Levezetem ;-) : 1. év: 4 literes kanna, autó feltölt, marad benne fél liter. Jól lezár, eltesz. 2. év: eltett fél liter beleönt, majd az origin 4 literes kannából szintig feltölt. Ebben a kannában marad egy liter. Jól lezár, eltesz. 3. év: eltett egy liter beleönt, majd az origin 4 literes kannából szintig feltölt. Ebben a kennában marad másfél liter. 4. év: eltett másfél liter beleönt, majd az origin 4 literes kannából szintig feltölt. Ebben a kannában marad két liter.
És így tovább egészen addig, míg annyi maradék lesz, hogy csak egy liter olajat kell venni, hogy szintig töltve pont elfogyjon az összes. Ezek után kezdődhet az egész folyamat elölről......