Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 16 órája 0 1 25489

Az is egy döntési eljárás :-)

Mindenesetre hogy Djuice feltette ezt az új 1.04 OP rendszeres, H4 modelles YC61 demót, ettől megmozdult bennem a "kéne" effektus. Ismétlés:

https://www.youtube.com/watch?v=VS9zoF-KMeI&t=67s

Azonban a Hammond és a Soul után persze mit akarhatok még, nem is hoznak lázba az új csodák. A Yamaha korábban elavult hangúnak tűnt, most elég szép gazdag, vastag hangzást kapott. Leginkább a HX3.5-öt juttatja eszembe, ami az egyik vezető szimuláció. De igen finomnak néznek ki a zongorák is benne, meg ott a sok szintihang. Csak minden kilója 110e Ft! Olcsóbb, ha vonatozáshoz megmaradok a Microstationnál.

Egy új zenekarban épp helyettesítek és nem tudtam a szokásos cuccot vinni, mert a Micró tápját Győrben felejtettem. Előkaptam a már nyugdíjazott A33-at, Esi4000-et, Lester-K lacieffektet ami szintén lájtos cucc. Annyira tetszett a többieknek, hogy kérleltek, ezt vigyem az októberi koncertre. Megvolt. Ha már megszokták és még helyettesítek, így a tegnapi próbára is ezt vittem és a vasárnapi Rizmajer koncertre is ezt fogom. Szóval a Tehtube's B3 is jól működik, túlzás lenne más hangszer. Előtte gyakorláskor, lezli nélkül a kézi hangfalon:

Előzmény: bazookabill2 (25488)
bazookabill2 Creative Commons License 1 napja 0 0 25488

Ha a nord nem láncolná magához érzelmileg (is) az embert, én is a yamaha yc-t választanám :D

Előzmény: tehtube (25486)
djuice Creative Commons License 2 napja 0 0 25487

pwsp/kukac/gmx/pont/com

Előzmény: kehasl (25485)
tehtube Creative Commons License 2 napja 0 0 25486

Mostanában sokat szemezek a Xamaha YC61 hangszerrel. Amióta az új OS és az új H4 orgonamodellt kihozták, eléggé tetszetős a hangja videón át. Sajnos nem tudtam még kipróbálni. A többi hangja is ütős. Az ára meg ... hatalmas! :-D Mondjuk egy Hammond SKX drágább.

Előzmény: yami60 (25484)
kehasl Creative Commons License 2 napja 0 0 25485

Érdekel, elérhetőséged?

Előzmény: djuice (25483)
yami60 Creative Commons License 2 napja 0 0 25484

Minden problémám ottt kezdődött,hogy a Hamichord nem tud transzponálni.Mivel több műsorba több énekessel dolgozunk,ez fontos volt.Amikor még a hami magában szólt soha nem volt gond. Az IK média behozatala a transzpo miatt kellett(+laptop meg hangkártya)..Innen néha a Hamichord is megállt, a korgot egy éve használom,ez viszont sűrűn csinálja.Az orgona a fontos nekem,és mivel 90% rock zenét játszom,ehhez kel a dögös leslis ,drivos.

A Hami jó is volt,de a transzpo hiánya.......

djuice Creative Commons License 2 napja 0 0 25483

Az Electro 3/73-asom január végén eladó lesz! Addig lehet rá licitálni! 🙂👍

bazookabill2 Creative Commons License 2 napja 0 0 25482

Szia!

Szoftverhangszerekkel nekem többször is volt hasonló tapasztalatom, pedig audio interface-t használok dedikált asio driverrel, tehát stabilan kellene működnie. A hiba okát nem tudom, de nem hardveres, hanem szoftveres problémára gyanakodnék első körben.

A másik felvetés: Hammond minőségben szerintem elég nagy szórást mutatnak a hivatkozott hangszerek (roland vr, crumar, viscount, nord). Próbáltam már ezek közül többet is, és a roland vr szerintem alapból ki kellene essen innen, mert ugyan meg tud szólalni, de karakterében számomra nem sok köze van ahhoz, amit utánozni akar.

Nordból régebbit vennék a mostani fejemmel az újak helyett (nord electro 3-ig bezárólag), a régebbi nordok hammond motorja zeneibb, mint az újaké. Morgósak, és a swell pedál hatását sokkal szebben hozzák.

A Viscount és a Crumar lenne szerintem a legjobb választás. A Crumar mojo61-ben van még egy nagyon jól eltalált fizikai modellezésű rhodes (szinte bármilyen paraméter állítható ipad, vagy telefon csatlakoztatásával), egy felcserélhető akusztikus zongora minta (az újabbat itt jobbnak mondják), egy string machine, és asszem egy clavinet. Egyszerre csak egy hangszínt tud megszólaltatni, tehát nem használható központi hangszerként master controllerrel és nem tudsz layerelni.

A Legendet mondják az egyik legautentikusabb klónnak, viszont az annyi, amennyi, orgonán kívül mást nem tud.

Üdv!

Előzmény: yami60 (25478)
Old Vic Creative Commons License 2 napja 0 0 25481

UI/2...(elnézést, a meszes agyam lassn kezd csak működni) - az egész felmerült problémakör behatárolásához legfontosabb adalékot nem írtad: mióta használod a leírt setupot? -ha pl. már hosszabb ideje jól müködött, és csak mostanság kezdett el dilizni, vagy:  (egész más helyzet) az egész setupot csak frissen álítottad össze és vetted használatba?? -az előbbi esetben megjelenő hardware-problémára, konkrét meghibásodásra kell gyanakodni és hagyományos hibakeresést alkalmazni!- (Kontaktusok, kábelezés) - 

-de ha a setup új és kezdettől fogva instabil, valóban "minden lehet" a kiváltó ok, és legjobb lecserélni...                                          -V.

Előzmény: Old Vic (25480)
Old Vic Creative Commons License 2 napja 0 0 25480

..U.I....ettől függetlenül: nem árt és talán a legegyszerűbb és nem túl nagy feladat a hibakeresésnél először is tényleg leszervízelni a Korg  érinthezőit - mint Djuice is javasolta- (reménytelen és valószinütlenebb bug-kutatások v. computer-elemzések helyett) -hagyományos kontaktok lévén kevesebb cirkusszal járna mint az átkozott gumiérintkezőknél!! -és lehet hogy használ, de semmiképp sem árt!..                   -V.

Előzmény: Old Vic (25479)
Old Vic Creative Commons License 2 napja 0 0 25479

...ahogy írtad, igen kellemetlen ez koncert közben...keresgélni, megszünteteni...node pont erre az esetre találták ki a MIDI alkotói (okosan, mert tapasztalták hogy semmi sen tökéletes!) az "All notes off" -parancsot, ami elvileg  minden jobb keyboardba v. MIDI-kütyübe be van építve egy elkülönített  parancs formájában (fel van mindig tüntetve az adott keyboard MIDI-Implantation-Chart-jában, a manuálban!) és (megfelelő) gombnyomásra aktivizálható MIDI-zűr esetén!!  -ez minden folyamatban lévő hangátvitelnek rögtön elvágja a torkát, nem kell keresgélni, stb. - és onnantól új élet kezdődik! -(jobb softiinstrumentekeben is van ilyen).

-  Amúgy mielőtt kivágod a Korgot és új után nézel, éremes kitalálni hogy tényleg ludas-e ??! -ideiglenesen mással kiváltani -talán tudsz kölcsönözni valakitől v. olcsón bérelni rövid időre egy másik MIDI-keyboardot (hogy ne kelljen a Hamichordot cipelni) végérvényesen kipróbálni??

-V.

Előzmény: yami60 (25464)
yami60 Creative Commons License 2 napja 0 0 25478

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást.Valóban összetett lehet a hiba kinyomozása.Szerencsére elég sokat koncertezünk,ezért nem lehet bizonytalan a billentyű működése.A legvalószínűbb megoldásnak most a lánc megszüntetését látom.Vagyis egy megfelelő hangszer(orgona)beszerzése.A hammichord nagyszeű hangszer,csak picit nehéz és a lábbal terjedelmes.Szintit viszek még magammal,állvány+ Roland alap.A kocsi szűkös.Gondolkodom a Roland VR sorozaton,Mojo,Legend,estleg Nord(az ára.......).

Old Vic Creative Commons License 3 napja 0 0 25477

....Történelmi: Hammond-konkurrencia 1932, érdemes a technikáját átböngészni...

https://120years.net/the-rangertone-organrichard-h-rangerusa1932/

-V.

djuice Creative Commons License 3 napja 0 0 25476

Esetleg a laptop mennyire combos, CPU seb. ill. RAM-mal mennyire kitömött? Teljesíti a szoftver igényelte minimumot?

Előzmény: djuice (25475)
djuice Creative Commons License 3 napja 0 0 25475

Nézd meg MidiOX programmal mik történnek midi eseményekben!
A Hammond szoftvert hanyagold első körben! Ha úgy ís vannak hang beragadások, az i30-ba kell belenézni! DX7 mechanika, nyitott érintkezők = hajszál, szőrszál belehullva könnyen csinál ilyen vicceket!
Ha így nincs hiba: szar a szoftver! Bug!

djuice Creative Commons License 3 napja 0 0 25474

Végülis a z-állvány, pedál, kottapult, gurulós bőrönd kb. annyira jön ki árban! :)

Előzmény: tehtube (25472)
Old Vic Creative Commons License 3 napja 0 0 25473

...az ilyen időszaki rejtett hibák behatárolása végleges megfogása (módszresen!) sajnos ugyancsak nehéz és főleg időrabló kihívás, főleg ha láncba kapcsolt össz-szisztémában jön elő. De ha valaki szinpadon akar vele megbízhatóan dolgozni, ajánlatos...Én azzal kezdeném -ha lehet- hogy a lánc tagjait sorrendben egyenként lecserélve tesztelgetném, kezdve a MIDI-kabelekkel, aztán a MIDI-keyboarddal a maga mechanikus hibalehetőségeivel -nálad pl. a Korg helyett a Hamichorddal - ha ott OK, a ludas a Korg! Itt fontos lehet tudni, hogy csak bizonyos hangnál (v. hangcsoportnál) jön elő!-ha igen, annál gyanusabb a Kboard maga...

...ha kiváltva tovább is hibázik, a hangkártyát ill. a laptopot majd a szoftwaret  egyenként kiváltani ideiglenesen mással...

..a laptop terheltségét vizsgálni nem olyan egyszerű...persze be lehet kapcsolni és figyelni a Taskmenedzsert, de kiértékelni szakembert igényelhet...pl. állandóan gyanusan maximális processzor teljesítményt mutat, de ez lehet üzemszerü is...mindenesetre az kiolvasható hogy elegendő munka-memoria áll-e rendelkezésre, vagy szűk ott a keresztmetszet!...

..ha aztán elől minden rendben lenne éa laptopra + szoftware-ra terelődik a gyanú: esetleg egy hasonló, más orgonát  is rátelepíteni, ahhoz mit szól? ha ott OK, megpróbálni az IK-t gondosan ujratelepíteni!....

szóval nem egyszerű az élet...       -V.

tehtube Creative Commons License 4 napja 0 0 25472

Mesés ár! Mint a mesében. Vagy az is. :-)

tehtube Creative Commons License 4 napja 0 0 25471

Aha! Bármi lehet. Akár még mechanikus is. Pl. a Korg Microstationom régebben megbolondult. Aztán észheztért. Aztán ismét. Szétszedve kiderült, hanyag volt az alaplapra forrasztott szalagkábel csatlakozó forrasztása. Újraforrasztva már megbízható. Esetleg a midikábel szakadásközeli állapotú belül. 

Azonban lehet szoftveres is. Gondolom nem fut zenélés alatt valami diagnoszta rutin. De valami futhat. Le kéne ellenőrizni a laptop terhelését játék közben. 

Előzmény: yami60 (25469)
Old Vic Creative Commons License 4 napja 0 0 25470

...hasonló tapasztalat, anno:  egy Technics DP direkt Atari computeren-szekvenceren nagyritkán csinált ilyet - (élőben a DP-n sosem jelentkezett! )- a note-off  parancs igazolhatóan nem jelent meg. Ugyan ez más  computeren, hagkártyával (ami amúgy más esetben sosem csinált zavart),PC-kombináción, hirtelen sokkal gyakoriban lépett fel... gyanakszom valahol a MIDI-parancsút lehet a ludas....                    -V.

Előzmény: yami60 (25466)
yami60 Creative Commons License 4 napja 0 0 25469

Nem a Hamichordal koncertezem,hanem a IK Multimédia Hammond B-3X programot laptoppal,Roland hangkártyával ,egy Korg I30 -cal midizve.Ez csinálja a leírtakat.

Előzmény: tehtube (25467)
tehtube Creative Commons License 4 napja 0 0 25468

Hammondos társunk Márkosi Joci egy klassz Hammond szólóra koncentráló OrganStation videót tett közzé. A többiek is kitűnőek.

https://www.facebook.com/share/v/1G5bJV6QBz/

De jó lenne Pesten is!

tehtube Creative Commons License 4 napja 0 0 25467

Mondjuk ha azonos hangnál csak néha fordul elő a jelenség, akkor inkább szoftveres. Az se zárható ki hogy valami olyan fut a Hamichordban ami túlterheli a PC alaplapját. Ezt a Korg midi vezérlőt nem értem. Az hol van, hova kell? 

A mechanikai porszem azt a hangot hazavágja. Vagy meg sem szólal, vagy pl. zongoránál midiben csakis teljes hangerővel. De akkor nincs opció hogy néha meg is szólal. Csak akkor kell csavarhúzó :-)

Előzmény: yami60 (25466)
yami60 Creative Commons License 4 napja 0 0 25466

Köszönöm a választ.Megpróbálok egy tisztítást.Én is leginkább valami midi hibára gondoltam,de szoftveresen.

Előzmény: tehtube (25465)
tehtube Creative Commons License 5 napja 0 0 25465

Szerintem kis porszemcse bejuthatott a billentyűzet és szilikonharangok alá a kontaktért felelős szénpöttyökre. Már a legkisebb is hibás üzenetet okoz. Pl. a billentyű felengedéskor nem küldi a note off üzenetet. 

yami60 Creative Commons License 5 napja 0 0 25464

Sziasztok!

Hammond B3-x szoftvert használok, Korg midi vezérlővel.Előfordul,hogy a leütött hang vagy hangok beragadnak.

Vagyis tovább szólnak,addig,még újra le nem nyomom azt a billentyűt.Ez teljesen kiszámíthatatlan,van hogy egy percen belül többször is,de órákig hiba nélkül is megy.Legutóbbi koncerten többször is így jártam.Nagyon kellemetlen volt.Hangerő le,billentyűt megkeresni,lenyomni.Egyébként a progi nem fagy le,csak a beragadt hang szól folyamatosan.Valaki járt-e már így? Mi okozhatja.

Hamichord MC3 lábbal ,tokokkal,továbbra is eladó.  

tehtube Creative Commons License 5 napja 0 0 25463

Hát ez nem big band! Piszkosul túl van hajtva a lezli. Már elvesz a B3/122? dinamikájából. A hiányzó hangerőt inkább kontrollon célszerű visszakérni. De volt hangulat!

https://youtu.be/nlsiwS3Eodo?si=e3k7IJ5y0QGhx6fp

tehtube Creative Commons License 2024.10.29 0 0 25462

Az Allsound LA2700 lezlimnek taposókapcsolója volt, de műanyag ház szigorúan. Ok, de egy ötös dugalj volt a kapcsolónak a lezlin, nem egy normál 6,3-as jack aljzat. Neked milyen van? Úgy nézem az 5601-nek is az lehet. Nem olyan jó a felbontás, hogy egyértelmű legyen. 

Előzmény: Medvediszno_enber (25461)
Medvediszno_enber Creative Commons License 2024.10.29 0 0 25461

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Van egy Allsound LA 5061 erősítőm. Ennek a kapcsolója valami okból nem taposókapcsolós, hanem billenőkapcsolós. Megelégeltem, ezért át szeretném építeni taposókapcsolóra. Többen mondták, hogy ezt nem lehet átépíteni, mert zárlatot fog okozni, reléket kell berakni.. Nem értem miért? Semmi nem változna, csak a kapcsolás módja. 

tehtube Creative Commons License 2024.10.28 0 0 25460

Nem átallották szétfűrészelni a Hammond BV orgonát. A nem galléros lába alapján már háború utáni, nem BC. Hogy jobban látható legyen az orgonista, hátrébb tették a bal mellső lábát és még lefűrészeltek baloldalt a szekrény felső részéből is!

Viszont láttam ezt az orgonát, de barnában és Ethel Smith játszott rajta. (vagy többet módosítottak így, ámbár kétlem)

Nagyon klassz találatok és Brian Auger is szuper. Azon van egy érdekes, ritka klón. Persze nem az szól. Már nem emléxem, de volt róla szó. 

Előzmény: Old Vic (25458)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!