Lesz bizony...ahogy rohan az idő,mindjárt itt is van! Tegnap "levetkőztettem a robeszt",kezdődik az átnézés,szervizelés,mert amióta megvettem,csak egy olajat cseréltem a motorba meg a hajtásba,és csak használltam. Úgyhogy elleszek vele egy darabig.
Akkor nektek is kijut belőle. Itt 2 napja igazi áztató eső esik. Szerintem lassan túl vagyunk a 30-40mm-en. Tegnap 20 esett és ma is csak 1 órás szünetet tartott.
Köszi! Ja,pont mire nyugdíjas leszek😀! Jót gurultunk,230km lett a vége. Fel voltunk öltözve rendesen,és az idő sem volt rossz,de azért melegünk az nem volt. Sokan nem motoroztak,egy két csapattal találkoztunk csak. Lassacskán a hosszabb utakat el kell napolni tavaszra. Addig meg maradnak a rövidebb körök,és ha időm engedi akkor "leporolom" a bicajt is .. 😉!
Vége a sulinak,ma volt az utolsó vizsga...úgyhogy frissen végzett karosszérialakatos lettem☺️! Már csak a 20 év gyakorlat hiányzik🤣! Mindegy,ez letudva,úgyhogy hétvégén jön a jól megérdemelt motorozás! Úgy döntöttem,hogy a szlovák túrát elnapolom tavaszra a jobb időkre. Így a fiammal indulunk neki vasárnap délelőtt a magyar utaknak. Tata-Velencei tó-Szfvár-Bakony,és haza Tata. Remélem tűrhető idő lesz még.
Ez van,ez a teherautó ilyen,tudtam mire vállalkoztam,mikor jelentkeztem az állásra. Igen,tényleg kicsi,bár aludni lehet benne,állófűtése van. Ez ugye nem egy fuvarozó cég,kiviszem a saját árut,és jövök haza. Persze idő az is,a tachográfot be kell tartani. Majd elválik,de jók a feltételek,rendesen telibe bejelentett a fizetés,nemúgymint a fuvarozó cégeknél. Másrészről sajna így a karosszéria lakatos tervem kicsit ismét távolinak tünik😒,mert itt nemigen lesz sok időm ilyesmivel foglalkozni. Úgyhogy asszem veszek majd tavasszal valami "projekt autót",amibe látok fantáziát,aztán azon gyakorolgatok🤔. Tervek már vannak ezzel kapcsolatban így is. A garázs projekt halad lassacskán,az tavaszra összeáll. Végül is,mikor a gyárba dolgozok,azon időszakokban tudok majd időt szorítani ezen dolgaimra. Úgyhogy összességében... ha kicsi az autó-ha nem😂,ez a munkahely tűnt a legjobb opciónak
Aztán majd az idő megmondja,hogy jó döntés volt-e!?
Hálófülke? Kutyaól😂 a fülke tetején😂! Én régen nemzetközi furgonos voltam,így ez nem újdonság. Egyébként kényelmesen el lehet ott aludni...mintha egy tetőcsomagtartón sátoroznál,az úgyis trendi mostanában😉! Nem egy nagyfülkés kamionfülke,az biztos,dehát ez van,ezt kell szeretni.
Az-az. Az ezeket gyártó cég lett az új munkahelyem. Úgyhogy ezek fogom szállítani,amikor meg nincs fuvar,vagy úgymond holtszezon,akkor meg a gyárba melózom,amit kell.
Semmi extra,csak nagyon jól sikerült a fotó😉! Horvátországba ment a fuvar, a Pag szigetre. De akár írhattam volna,hogy Kolorádóban jártam a 66-os úton😁,vagy valami kősivatagba a világ másik felén😄! Lehet,hogy pályatévesztett lettem,és fotográfusnak kellett volna mennem...azon a képen jól megfogtam a lényeget. Ez egyébként a technika...Szarul nézett ki rajt a motyó,de minden patentul le volt kötve. Mostanság ezzel a szekérrel fogok csavarogni🙂.
Valaki volt ma valamerre csavarogni? Én 250 km-t hoztam össze a Mecsek körül, de az idő sajnos félúttól elromlott: a viharos szél mellé az eső is elkezdett cseperegni.
Csak azért kérdezem, mert én nézegettem tavaly a kis NMAX-ra Aliexpresszes komfortülést, de végül nem szántam rá magam. Helyette lett egy 2-3 centi vastag, gumipántos szivacsos ülésrátétem. Kényelmesebb így (pont az a 2-3 centi magasság hiányzott a jó üléspozícióhoz), de fékezéskor csúszkál rajta a s*ggem, és azt nem szeretem, veszélyesnek tartom. A kínai komfortülésről viszont nem találtam magassági méretet, így nem mertem kiadni érte a - szállítással együtt - közel 50 ezer forintot.