Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

álomszfinx Creative Commons License 2010.03.18 0 0 22
Sziasztok! Nem tudjátok, hol tart az az ügy,hogy akiktől a 6 hét alatt a vizsga mellett beszedték a 17.000,- forintot hogyan s mikor kapja vissza? Ha a biztósítók a bónuszt, az Apeh a túlfizetést postai úton a tulajnak vissza tudja küldeni, úgye ez sem okoz gondot,hogy kinek a részére is kell visszafizetni???? Mert az,hogy a köv.vizsgánál beszámolják???????
karimax Creative Commons License 2010.02.17 0 0 21
Változó korban élünk.

A mai nappal a műszaki vizsgán csak az 1998 előtti elsőtulajdonossal rendelkező autókra kötelező az eredetiségvizsgálat.

Előzmény: karimax (20)
karimax Creative Commons License 2010.01.10 0 0 20
"-Ha Magyarországon helyezték először ÚJKÉNT forgalomba, akkor nem kell rá eredetiségvizsga."

Mára ez a dolog is megváltozott. Visszamenőleg kb. 2002-ig beszedik a lóvét:-((((((((((
Előzmény: Törölt nick (15)
_zee Creative Commons License 2009.07.16 0 0 19
Üdv!
Segítséget kérek! Mi van olyankor ha egy autó 9-es minősítést kap az eredetvizsgálaton? Mit von maga után? Mi az eljárás menete? Ki tud erről valamit mondani?
Előre is köszönöm!
zee
Massacre91 Creative Commons License 2009.05.15 0 0 18
Üdv! Most szeretnék venni egy bmw-t, aztán nem találom a motorján a motorszámot! Hol kell keresnem? Már mindenhol néztem, de nem találom, hülyét kapok már. Forgalmival akarom egyeztetni! Köszi

ui.: ja és eredetiségvizsgán, ha nincs meg a szám vagy ha rozsda miatt nem látni, akkor mi lesz? Új számot kap? Vagy hogy van ez?

Válaszotok előre is köszi!
berekaljai utas Creative Commons License 2008.07.03 0 0 16
Csöd közeli állapotba sodorják magyarországon az autókereskedök az eredetvizsgálatot végzö vállalkozásokat mert a hatósági ár bizonyos százalékára igényt tartanak közben a kereskedök az eladótól is és a vevöktöl is beszedik a hatósági árat ami szerintem rablás  . Az autókereskedö feladata az hogy eladja vagy kiközvetitse a használtautot akár kp-re vagy hitelre történik . Kérdezem én mirért kell egy másik vállalkozást is lehuzni aki alig tud bért és járulékot fizetni ,többi költségröl nem is beszéltem . A Bm azért vezette be a hatósági árat mert az mindenkire vonatkozik legyen az keresekedö vagy magánszemély .Össze kéne fogni az eredtvizsgáló cégeknek és tartani az árat senkit nem kell megkülönböztetni ,határozottan felépni a kereskedök ellen . Ök több helyröl szedik a hasznot minden fix árra ráteszik a hasznukat legalább valami eredmény maradjon az eredtvizsgáló cégeknek mert az állambácsi nem mindig idöbe fizet csak akkor ha kedve van . 
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.07 0 0 15

"nem tudom utána bizonyítani azt, hogy azzal a járművel voltam oda bennt"

-Nem neked kell bizonyítani.

"Mit vállal az eredetvizsgáló szervezet?"

-Garanciát. Ha hibázott kártérítést fizet.

"Mire vállalja amit vállal?"

-Arra, hogy az általa kiállított szakvélemény helytálló."

"Jelenleg a semmiért fizetünk akármennyi pénzt."

-Halkan jegyzem meg, hogy azért egy vizsgálat is történik, amellyel munka van.

"Senkit nem terhel semmilyen felelősség.!"

-Ezt hol hallottad? Csak, mert nem igaz.

"Egy új forgalomba helyezésű járművön miért kell eredetvizsga."

-Ha magyarországon helyezték először ÚJKÉNT forgalomba, akkor nem kell rá eredetiségvizsga.

"Jogilag nem felel érte a gyártó vagy a forgalmazó?"

-De igen. Ezért nem kell rá a vizsgálat.

"Erre a vizsgálatra kiadnak egy törzskönyvet? Az minek? Mire szól?"

-A tk. az adózás egyik formája. Sok értelme nincs, de lehet érte fizetni.

Előzmény: galico (14)
galico Creative Commons License 2008.02.19 0 0 14

Tisztelettel felteszem a kérdést miért kell az eredetvizsga akkor amikor kijövök az eredetvizsgáló kapuján és nem tudom utána bizonyítani azt, hogy azzal a járművel voltam oda bennt? Mit vállal az eredetvizsgáló szervezet?
Mire vállalja amit vállal?
Valaha arról volt szó, hogy tesznek egy jelet amit ŐK és kettőt amit a tulajdonos kér a járműbe.
Ebből nem lett semmi. Jelenleg a semmiért fizetünk akármennyi pénzt. Senkit nem terhel semmilyen felelősség.!
Ezt Önök hogyan látják? Tesz valaki valamit annak érdekében, hogy ez ne így legyen? Egy új forgalomba helyezésű járművön miért kell eredetvizsga. Jogilag nem felel érte a gyártó vagy a forgalmazó?
Hogyan gyárthatja le a járművet, ha nem hitelt érdemlő amit gyárt?
Nem tudja szavatolni a gyártmányát?
Hogy is van ez?
Nem tudja szavatolni a gyártmányát?
Hogy is van ez?
Erre a vizsgálatra kiadnak egy törzskönyvet? Az minek? Mire szól?
E21M20B27 Creative Commons License 2006.06.14 0 0 13
Eredetiség Vizsgálat minden típusú járműre: www.eredetiseg-vizsgalat.hu
fkaresz Creative Commons License 2005.09.27 0 0 12

Hello

Megoldódott a problémád? Én is hasonló cipőben járok, megnyugtatna, ha tudnám, hogy van megoldás.

Előzmény: cicakaka (10)
cicakaka Creative Commons License 2005.04.25 0 0 11

sürgős az ügy.

Előzmény: cicakaka (10)
cicakaka Creative Commons License 2005.04.22 0 0 10

Hello.

Adott egy 17 éves IIes Golf. Ezelőtt 4 évvel az eredetvizsgán "A" minősítést kapott. Most eladtam és elhajtották az új tulajdonost.

Kéne egy hely ahol biztos megcsinálják.

Az autó nem lopott, az én időmben nem lett variálva vele.

szar helyzet.

Tudtok ajánlani valami Kelet-Magyarországon?

szpidro Creative Commons License 2003.10.28 0 0 9
Szevasztok!

S.O.S telefonszám illetve cím kellene, ahol holnap 3-4 körül elvégeznék az eredetvizsgálatot a gépé-gépé-gépkocsimon. Én budapesti vagyok; az első kerületben lakom.

szpidro@mailbox.hu

üdv: szpidro

Szabyboy Creative Commons License 2002.07.09 0 0 8
Skacok!
Van egy problémám!
Vettem januárban egy bmw-t ami akkor tökéletesen átment eredetvizsgán, most meg eladtam és aki megvette elvitte eredetvizsgára és meghúzták neki mondván hogy az alvázszám úgy lett behegesztve!Én az autóhoz hozzá nem nyúltam és az alvázszám is ugyanaz mint amikor megvettem!A régi eredetvizsga papír is megvan hogy akkor minden tökéletes volt!
Mit tegyek?Származhat valami bajom ebből???
bakoka_5er Creative Commons License 2001.11.25 0 0 7
Szevasztok!

Nekem is C-volt az eredetvizsga eredménye, amikor vettem a kocsit. A forgalmiban tévesen zöld szín volt beírva fekete helyett, pedig semmi zöld nincs a kocsin :-))) Ha most elvinném, akkor nyilván "A"-t kapna, mert minden stimmel.

A "C" mínősítés hivatalos magyarázata: " A járműhöz tartozó okmány adatai a jármű azonosító adataitól eltérnek, de az eltérés vélhetően gyártási hiba vagy elírás (hatósági tévedés) eredménye."

A hatósági tévedést persze a jóhiszemű tulajdonos állja.

Egyébként a cm3-t nekem is elírták 2cm3-vel, remélem ez nem gond.... 3428 3430 helyett :-((

Üdv

bakoka

Clarvoyant Creative Commons License 2001.11.24 0 0 6
Sajnos azert tudom egeszen pontosan megmondani a C mit jelent mert par honapja en is igy jartam.
Azt jelenti, az auto tiszta de a papirban eliras van.
Ez azert erdekes, mert az eredetvizsgalo megmondja mit irtak el, es minek kellene lennie.Nalam a kobcenti volt elirva.
A megoldas: a hatosag altal elirt (rosszul ismert) kobcentit nekem kellett igazolni.A Mozaik utcaban a KFF-nel 1000Ft-ert leirtak azt amit en is tudtam.(Szakkonyv van ugye, de hat az nekik nem hiteles.)
Csak ezt a papirt fogadtak el az okmanyirodaban.
Mehettem volna a Porsche Hungariahoz is ahol ugyanezt leirjak 12500Ft-ert, es el is fogadtak volna.Inkabb az 1000Ft-ost valasztottam.Hogy egyeb elirasnal mi van azt nem tudom.A kobcentivel ez volt.

Clarvo

Előzmény: Szabyboy (-)
Szabyboy Creative Commons License 2001.11.24 0 0 5
Huu megnyugtattal!Atadom Neki, hogy felesleges(?) izgulnia!Egyebként volt valakinek már az eredetvizsga miatt problémája?
BLASIUS Creative Commons License 2001.11.24 0 0 4
Egyik ismerősöm Renault 5-öse is "C"-t kapott. Oka, hogy a forgalmiban csak Renault 5 volt, míg az autóra 5 TS van írva. De ez már f@aszság. Nekem a Volvo 244-esem "A"-t kapott, de a BM szerint 240L volt, a forgalmiban 244D. De nagy valószínűséggel tiszta az ismerősöd Peugeot-ja is.
Szabyboy Creative Commons License 2001.11.24 0 0 3
Hát ez az!Gondolom most nézte meg azt a papírt!egyebként a papirra az van írva hogy a köbcenti el van írva meg a motorszámból egy betű!Egyébként a gép most volt először eredetvizsgán!Lehet azért volt ilyen olcsó???
tarejos Creative Commons License 2001.11.24 0 0 2
És ezt előre miért nem tisztázta???
Előzmény: Szabyboy (1)
Szabyboy Creative Commons License 2001.11.24 0 0 1
Aha azt értem de most vett az egyik ismerősöm autót eredetvizsgával(Peugeot 309 1.9Diesel 87-es)350-ért és most tök kétségbe van esve, hogy mi az a "C"!Az "A" az tudom hogy kitűnő ...de a "C"???
tarejos Creative Commons License 2001.11.24 0 0 0
Nem tudom, de biztos nem 0 a jelentősége.
Nekem egy "adatbizonytaalnság" miatt volt B az előző kocsimon, de az elírás rendőrségi eredetű volt.
Előzmény: Szabyboy (-)
Szabyboy Creative Commons License 2001.11.24 0 0 topiknyitó
Legyszi mondja el valaki mit jelent az ha egy autó "C"-t kap eredetvizsgan? Lopott?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!