Keresés

Részletes keresés

hepedr Creative Commons License 2010.09.12 0 0 84

Kedves fórumtársak !

Csütörtökönként ment a Floyd Olaszországban c. műsora a nyáron a Duna TV-n, a Duna II. Autonómián még megy csütörtökönként 14:10-kor a Floyd Spanyolországban (még 3 rész visszavan). Sajnos túl későn vettem észre én is, az utolsó 3 olasz részt felvettem (Puglia, Calabria, Szicília), ha valakinek kell írjon !

Én viszont keresem a spanyol részeket (kivéve Galícia, Baszkföld), és az első négy olasz részt DVD v. DIVX-en ! A hejjasp@freemail.hu címre írjatok !

Előzmény: matej nyikolajevics (83)
matej nyikolajevics Creative Commons License 2009.09.15 0 0 83
szimpatikus csóka volt, kár érte.
L.Forolszkin Creative Commons License 2009.09.15 0 0 82
rip

http://index.hu/kultur/media/2009/09/15/elhunyt_keith_floyd_sztarsef/
Dumás Sanyi Creative Commons License 2009.09.15 0 0 81
Isten nyugosztalja!
Előzmény: NemethA (80)
NemethA Creative Commons License 2009.09.15 0 0 80
RIP
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/8256260.stm
varadit Creative Commons License 2007.08.27 0 0 79
milendee Creative Commons License 2006.04.20 0 0 78
és akkor nem tudod te sem a titkot, hogy melyik az igazi curry..? :(
Előzmény: H_G (77)
H_G Creative Commons License 2006.04.19 0 0 77
A múltkor összekevertem a Spektrum és a Nat. Geo. műsorát (egymás melletti oszlopok az újságban). Láttam egy olyan címet, h. "Inni vagy nem inni?", kíváncsi lettem, mi az, bekapcsoltam és Floyd főzött. Még gondoltam is, milyen találó címet választottak az új sorozatának! :))

(Utólag persze leesett: ez a Floyd Indiában volt, a szomszád adón meg zebrákról ment egy műsor, akiket előlről a krokodilok, hátul meg az oroszlánok ettek, ha a tóhoz merészkedtek.)
milendee Creative Commons License 2006.04.19 0 0 76
ma volt a spektrumon Madrasban!:( nem láttam, éppen indiai kaját ettem egy indiaival itthon...
milendee Creative Commons License 2006.03.24 0 0 75
imádom az öreget:) kenterbe veri a J. Olivért:)
Előzmény: valleyboy (74)
valleyboy Creative Commons License 2006.03.23 0 0 74
múlt héten elcsíptem egyet a travel-en, meg is lepődtem :)
Előzmény: szalapala (73)
szalapala Creative Commons License 2006.02.26 0 0 73
Ma is volt délelőtt a travelen, meg holnap este fél tízkor is lesz - bortúrák - sőt asszem a Floyd Afrikában is lesz csütörtökön, csak az napközben.
Előzmény: milendee (72)
milendee Creative Commons License 2006.02.26 0 0 72

sziasztok!

mikor lesz spektrumon vagy travelen Floydos műsor megint? először a Fiesta a Fjordokon-t láttam:)

megvan az életrajza, mert szeretem a stílusát (ahogyan delíriumban főz, és a csipetnyinél beleteszi az egész üveget), és a Floyd Indiában.

gusson Creative Commons License 2005.06.29 0 0 71
Lehet, hogy nem erre gondolsz:
Gasztronómiai kalandozások Floyddal
három epizód
- Floyd Spanyolországban: Galícia
- Floyd Spanyolországban: Baszkföld
- Floyd: Fiesta a fjordokon egy epizódja

angol, magyar 2.0 DD hang

gusson
Előzmény: halacska23 (70)
halacska23 Creative Commons License 2005.03.30 0 0 70

üdv

anyám látott a tescoban valami Floyd DVD-t

ti tudtok róla valamit?

állitolag 4 felé van feloszva az eleje és 4 sorozat van rajta?

nemhiszem

nemférne rá

nah mindegy

de jó lenne ha jamie oliver után floyd is kijönne dvd-n

 

Boarhunter Creative Commons License 2005.02.12 0 0 69

Akkor láttad a disznóölést is. Nem semmi volt, ahogy a hentes kézzel töltötte a hurkát. Gőzöm sincs, hogy csinálta...

Előzmény: szalapala (68)
szalapala Creative Commons License 2005.02.12 0 0 68

Láttátok péntek este azt a prágai részt ?  (Spektrum)

 

Gulyás címszó alatt készített egy ételt.

A mi fogalmaink szerinti gulyáshoz annyi köze volt, hogy volt benne marhahús meg hagyma. De azért a holnapi ismétlést felveszem és megcsinálom a kaját, mert a végén állati ínycsiklandozóan nézett ki.

valleyboy Creative Commons License 2005.01.28 0 0 67
Szia. Köszi!!! :)) Ezt mindenképp megcsináljuk.
Előzmény: krisztina0726 (64)
krisztina0726 Creative Commons License 2005.01.25 0 0 66

Padlizsánsaláta

Hozzávalók:

6 padlizsán

2-3 evőkanál tahini (szezámkrém)

kb. 4 evőkanál olívaolaj

6 meghámozott, kimagozott és felkockázott paradicsom

2 nagyon apróra vágott, zamatos újhagyma

1 csokor nagyon finom aprított korianderzöld

ízlés szerint citromlé (legalább 2 citrom leve)

Forró sütőben szárazon süssük meg a padlizsánt, míg a héja meg nem feketedik és kicsit meg nem szenesedik. Vágjuk félbe, kaparjuk ki a puha belsejét, amit nyomjunk ét finom szitán, hogy kicsöpögjön belőle a nedvesség. Az átszűrt padlizsánpépet és a tahinit tegyük robotgépbe, és durván keverjük össze. Öntsük át egy tálba, keverjünk hozzá citromlevet és olívaolajat (ne legyen nagyon híg). Adjuk hozzá a paradicsomot az újhagymát és a koriandert, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Éjszakára tegyük hűtőbe

szalapala Creative Commons License 2005.01.24 0 0 65
Imádlak titeket :-)
Szombat-vasárnap mi is Floydos ételt ettünk, a görög alfejezetből az olivabogyós/paradicsomos marhát.
Sőt ! Előtte egy héttel sógornőméknél megcsináltam - direkt nekik, meg persze nekünk - a szintén görög (és arabos) mazsolás-citromos-paradicsomos-szegfűszeges-fahéjas csirkekölteményt - a la Floyd!
Isten éltesse a mestert és persze receptjeit, valamint itt jelenlévő tanítványait is:-)))
krisztina0726 Creative Commons License 2005.01.21 0 0 64

Szia Valleyboy,

 

A konyvben az alabbi torok salata recept volt.

 

Hozzavalok: Egyforma mennyisegu

uborka,

paradicsom

ujhagyma

citromlé

olivaolaj

megtisztitott fokhagymagerezdek

tengeri so

feketebors

 

Hamozzuk meg es magozzuk ki az uborkat, majd apritsuk fel 1 centis darabokra. Meritsuk nehany masodpercre forro vizbe a paradicsomot hamozzuk meg es magozzuk ki, majd az uborkaeval azonos meretre vagjuk fel. Apritsuk ugyanekkora darabokra az ujhagymat is. Keverjuk ossze az egeszet tengeri soval es egy szuroben 1 orat hagyjuk csepegni. Papirtorulkozovel itassuk fel rola a maradek nedvesseget azutan tegyuk salatastalba.

Egy keveropalackban razzuk ossze az izles szerint adagolt citromlevet, olivaolajat, fokhagymat, sot es fektet borsot majd az ontetet csorgassu a salatara. Ezt az ontetet kiprobalhatjuk egy kis mustarral es cukorral feldusitva is.

 

 

 

Előzmény: valleyboy (62)
krisztina0726 Creative Commons License 2005.01.12 0 0 63

Majd este megnezem hatha meglelem es holnap irok.

 

Addig is

 

Mezze

Hozzávalók:

75dkg olajbogyó nagyságú gomba

4 citrom leve

1 nagy fej apró kockákra vágott hagyma

75dkg meghámozott, kimagozott és apróra darabolt paradicsom

1 csapott evőkanál őrölt bors és koriandermag

2-3babérlevél

1szál kakkukfű

1 evőkanál paradicsompüré

1 csokor apróra vágott friss korianderzöld

olívaolaj

tengeri só

Először is mossuk meg a gombát, alaposan itassuk le róla a vizet, majd citromlében 10-15 percig pácoljuk. Egy lapos serpenyőben vagy egy nagy lábasban hevítsük fel az olívaolajat, tegyük bele a hagymát és a paradicsomot és 1-2 percig gyorsan süssük át. Adjuk hozzá a borsot és a koriandermagot, a babérlevelet, a kakukkfüvet, a paradicsompürét és esetleg egy kis vizet. Forraljuk fel, majd pár percig gyöngyöztessük, míg finom, csípős mártást nem kapunk. Adjuk hozzá a gombát és a citromlevet, majd újabb 5-6 percig főzzük, míg a gomba megpuhul és a mártás kissé besűrűsödik. Ízlés szerint sózzuk. Töltsük át egy tálba. Amikor kihűlt, tegyük kis időre a hűtőbe. Apróra vágott korianderzölddel meghintve tálaljuk.

Előzmény: valleyboy (62)
valleyboy Creative Commons License 2005.01.06 0 0 62

szia! látom belejöttél :)

a tévésorozatben nekem a török részben tetszett nagyon egy salátás cucc, valami gyros-szerű megoldással. arról tudsz valamit mondani?  

Előzmény: krisztina0726 (61)
krisztina0726 Creative Commons License 2005.01.05 0 0 61

Szopósbárány-becsinált zöldborsóval és tojásos citrommártással

Hozzávalók 6 személyre:

1,5-2kg szopósbárány-comb

17,5dkg zózatlan vaj

50dkg zsenge, a fehér és zöld részeken 4 centis csíkokra vágott póréhagyma

fél fej nagyra nőtt, nagyobb darabokra tépett, sötétzöld kötözősaláta

1,5kg zsenge, apró, fagyasztott zöldborsó

1 csokor apróra vágott friss kapor, koriander, petrezselyem vagy akár snidling

Hozzávalók a mártáshoz:

1 púpozott evőkanál vaj

1 evőkanál sima liszt

5-6 citrom leve

2 egész tojás

4 tojás sárgája

Fejtsük le a csontról a húst és vágjuk falatnyi darabokra. A vaj felét olvasszuk fel öntöttvas, réz- vagy más vastag aljú lábasban és pirítsuk meg körös-körül a bárányhúst. Mivel szopós bárányból készítjük, a hús hamar megpuhul ezért csak halványan futtassuk meg a vajon. Keverjük hozzá a póréhagymát, majd főzzük pár percig, amíg kicsit megereszkedik. Dobjuk bele a nagyobb darabokra szedett salátát, a fagyaszott (igen, még mindig fagyott!) zöldborsót meg a fűszereket. Öntsünk hozzá 1-2 pohár vizet és tegyük bele a maradék vajat, majd ízesítsük sóval és borssal. Keverjük jól össze, és fedő alatt 30-45 percig gyöngyöztessük. Időnként kóstolással ellenőrizzük, felengedett-e a borsó, puhul-e bárányhús és összeérnek-e az ízek.

Amikor úgy érezzük, már majdnem puha a hús, szűrjünk le egy csészényit a szaftból és csak kevés levet hagyjunk a hús alatt. Egy másik vastag aljú lábasban készítsük el a mártást. Olvasszuk fel a maradék vajat, adjuk hozzá a lisztet és addig kevergessük míg aranyszínű de nem lekozmált rántást kapunk. Adjuk hozzá a bárányról és a borsóról leszűrt főzőlevet és kevergessük amíg sűrű sima mártást nem kapunk. Lassú tűzön adjunk hozzá egy kis citromlevet, amíg a mártás csaknem sodó sűrűségű lesz. Egy bögrében fel a tojásokat és a 4 tojássárgáját. Záruk el a lángot és a felvert tojást apránként de gyors kavargatás mellett csurgassuk a mártás, amíg valóban sodó sűrűségű nem lesz. Ha az edény túl forró vagy túl lassan keverjük a mártást, könnyen összecsomósodik, tehát nem árt az elővigyázatosság. A bárányhúst és a zöldborsót tegyük át egy tálra és öntsük rá a tojásos citrommártást.

krisztina0726 Creative Commons License 2004.12.30 0 0 60
Ja ez görög recept
Előzmény: krisztina0726 (59)
krisztina0726 Creative Commons License 2004.12.30 0 0 59

1, Krémsajttal és spenóttal töltött rétestészta

Hozzávalók:

90dkg friss spenót

22,5dkg minőségi krémsajt

3 evőkanál finomra vágott friss menta

1 csomag rétestészta

nagy darab vaj

reszelt szerecsendió

a sütemény megkenéséhez kevés olvasztott vaj

a fényes mázhoz kevés felvert tojás

szezámmag

tengeri só és fekete bors

Fedő alatt, víz nélkül, csak vajon pároljuk meg a spenótot. Hagyjuk kihűlni, majd szűrjük le róla a levet és apróra vágjuk össze. Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval. Keverjük össze a krémsajtot a tojással, majd adjuk hozzá a spenótot és a mentát.

A sütemény elkészítéséhez először is terítsük ki a rétestésztát és vágjunk le belőle egy 10x20centiméteres csíkot. Fektessük deszkára és kenjük meg olvasztott vajjal. Mielőtt beletesszük a tölteléket, a tészta bal felső sarkát hajtsuk rá a jobb oldali egyenes oldalra, így háromszögletű formát kapunk, majd újra hajtsuk ki. A tésztán maradt benyomódás jelzi, hová tegyük a tölteléket. Tegyünk a jobb oldalra egy evőkanálnyi tölteléket, hajtsuk rá a tésztát és nyomkodjuk le a tészta szélét. Hasonlóképpen töltsük meg és hajtogassuk háromszögletűre a maradék tésztát. A süteményeket kenjük meg felvert tojással, szórjuk meg szezámmaggal, tegyük kivajazott sütőlapra és 30 percig süssük 200C-ra előmelegített sütőben. Hidegen-melegen egyaránt finom.

valleyboy Creative Commons License 2004.12.28 0 0 58
szerintem szép lassan elkezdheted beírni az egész könyvet, a képeket majd hozzágondoljuk. persze ha van egy scannered is... 
Előzmény: krisztina0726 (57)
krisztina0726 Creative Commons License 2004.12.28 0 0 57

Sziasztok,

 

Megkaptam karacsonyra Floyd mediterranos konyvet. Sok jo recept van benne.

Ha erdekel valakit akkor szoljon mert szivesen beirok parat.

valleyboy Creative Commons License 2004.12.02 0 0 56

:)

egy hónapja volt valami hír az indexen, hogy Floyd közlekedési balesetet okozott. mivel olyan nincs, hogy nem iszik előzetesben volt pár órát.   

Előzmény: szalapala (55)
szalapala Creative Commons License 2004.12.01 0 0 55
Az volt az utolsó két rész a spanyol sorozatból, most mától India indult.
Előzmény: valleyboy (54)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!