Azt néztem, hogy amit pl. küldtél az szalagkábelgez való.
Lehet ha szétszedem a szalagbefogó részt, akkor hozzá tudom forrasztani a nyákhoz?
Mert nem szalagkábelhez kell, hanem nyákhoz, mert ugye merev nyáklemezből kell a hosszabbitást megcsinálnom, hogy a mélyen ülő aljzatba be tudjam dugni.
De 300 Hz-cel feljebb szól időnként a spanyol ED1YCT is az IN73-as négyzetből néha elég erősen. Amúgy időnként sok a zavar a frekin. Ennyi talán segít valamit.
Azt hittem, 30 kilométerről rálátással, irányított antennával S3-S4-gyel jön, aztán kiderült, hogy délkeletről jön, S7-tel, és nem a HA5BHA, hanem az YM7TEN/B a KN91RB-ből 1 W-tal. : -) Mindenesetre másik adót nem hallok azon a frekin.
Az lett a vége hogy rendeltem egyet, amivel úgy vagyok hogy ha a felsorolt típusok 95%-át nem tudja kezelni de a 27Cxxx sorozatot igen, akkor nekem már megérte. Majd beszámolok róla hogy ketyeg. Ha nem ketyeg, akkor buktam 33 dodót (mert van rajta shipping is), de majd eladom az adok-veszek-ben 50-ért, hiszen az már hazai forrásból lesz (tőlem). Van az a jó szlogen, hogy "teljesen új, csak ki lett próbálva", és ez általában igaz is.
Égetésnél egy bithez kb. 1-5 msec idő kell. Egy morzejel 20 WPM-nél 60 msec, ha minden igaz. Mikor az N1MM-ben morzeadásnál hallhatóan biceg az adás és tipikusan valahol megnyúlik egy jel vagy egy szünet, az már minimum a 10 msec-es nagyságrendben /lehet, bár a fül érzékeny eszköz. Ez az EPROM-ok normál égetési idejének sokszorosa.
Persze ez csak a valószínű helyzet, ellenőrizni kell mindent, hogy a gyakorlatban igaz-e, beleértve az égető felépítését, pl. hogy van-e benne az ilyen bajok kiküszöbölésére egy egyszerű monostabil áramkör (nem olvastam ilyet, csak kézenfekvő). PC-s párhuzamos port használata esetén a probléma ebben áll, én erről beszéltem, vagyis ez a megoldás ma már kövület. Egy nyomtató meghajtása teljesen más.
2000 környékén írtam EPP-s kommunikációt PC és mikrokontrolleres eszköz közé (az egy kétirányú, hardverből támogatott protokoll a párhuzamos porton, ahogy az ECP is), amikor az USB még gyerekcipőben járt (és egy kicsit lassabban működött... messze nem érte el az 1 Mbps-t, az EPP viszont jóval túlhaladta), és a gyártók közti eltérésekkel is sok volt a gond, de ez csak most jutott eszembe.
USB-s eszköznél általában mikrokontrollerről beszélünk - az a korrekt megoldás, ha időzíteni is kell jeleket, és a kisebb chipek nem is feltétlenül drágábbak a jó néhány darab logikai kapu-IC együttes áránál.
Azt se felejtsétek el, hogy a kínai klónok sok esetben gyengébb paraméterűek mint a lemásolt márkás.
Sőt! Már ott tartanak, hogy a saját jó márkáikat is hamisítják!!! Védjegyekkel dekorált, "eredeti" Xiaomi memória kártyák kutyagumit sem érnek. Egy eredeti márkás programozó sem 24 dodó....A feladatainak 95%-ára viszont biztos jó.
OBD2 olvasóval jártam így. Egy 100 dolláros amcsi klónja 25 dodó volt. Csak azt az egyetlen autótípust nem tudja kezelni, amiért vettem. Kértem kölcsön eredetit, talán elektronmikroszkóppal lehetne meglátni melyik az utánzat. Meg amikor rádugom a verdára......
Nekem van konkrét tapasztalatom, több is: az egyik, hogy az EPROM-égetést pontos időzítésekkel kell végezni, különben nem égnek be a bitek vagy akár tönkre is mehetnek. A másik, hogy pontos időzítések a modern (általános) operációs rendszereken, mint amilyen a Windows és a Linux is lassan három évtizede, nincsenek - ha gondolod, részletesen el is tudom mesélni, hogy miért. Ez a perifériák feladata, de azon az égetőn csak logikai kapuk vannak, vagyis az ütemezés kívülről jön.
Azért voltam óvatos, mert régebben mindig előkerültek emberek, akik iszonyú régi PC-kkel iszonyú régi I/O kártyákkal, akár DOS alatt végeztek egy-két feladatot különböző okokból, amire a fentiek nem voltak érvényesek. Az említett időzítések szoktak ilyenek lenni, ill. pl. a soros vonalat meghajtó IC-k változása, mikor bevezették bennük a bufferelést, és attól kezdve a handshake-lábakkal már csak emiatt sem lehetett úgy kommunikálni, mint azelőtt.
Persze a mai gépek már nagyon gyorsak, így _általában_ akár egy morzeadást is le lehet adni egy felhasználói programból szépen, ütemezetten, ami relatíve nagyon lassú tevékenység, de megbízni ebben nem lehet, mert váratlanul lelassulhat, biceghet stb.
Mivel egy ma kapható eszköztől elvárható, hogy a mai számítógépekkel működjön, érdekes lehet, hogy mivel gondolták meghajtani azt az égetőt (én USB-kábelt is láttam a képen, csak azt nem, hová csatlakozna), de most nem tudok jobban utánanézni. Szövegelni könnyebb. : -)
Fogalmam sincs mert nem építeni akarok hanem vásárolni - per def egy működő cuccot, azért kérdeztem kinek van tapasztalata. Csak annyit akarok tőle hogy bedugni és használni. Volt már nekem magyar EPROM égetőm szintén printer portra, abban se volt semmi ész, mindent a PC intézett.
Hát, el tudnék képzelni redundanciákat, ellenőrzőösszegeket és hasonló megoldásokat külön memória helyett, amikről kiszámolható, mennyire biztonságosak, de csak tudták, mit csinálnak.