Nem tudom, hogy citroen AX problémában tudtok -e segíteni.
Szeretnék megmenteni egy 1993 as citroen ax-et. Kellene nekem egy vízcső, fűtéscső, ami a termosztáttól megy a fűtőradiátorba. 1.1, 44kw benzin. Ha valakinek van elfekvőben, vagy tud helyet ahonnan tudnék szerezni, megköszönném.
A cikkszáma:96033288
Üdv, Péter nulla hat hetven 61kilenc nyolcvan 80
A vejem legénykori csajozós autója, 140000km-rel. Kár volna leadni a bontóba.
Van egy 2004-es Citroën Xsara N1-em, és a bal első ülés háttámlája sajnos nem marad a helyén, hanem teljesen hátradől. Még nem szedtem szét, és nem találtam erről videót. Gázrugó van benne? Valaki tapasztalt már ilyet, és meg tudná mondani, mit kell cserélni?
Igen, látom hogy félreértés volt részemről! A ”kiálló rész“ - számomra a “ másik “ oldalt jelentette. Mea Culpa ! Nem akartam senkit megbántani, inkább egyeztetni szerettem volna!
Azt, hogy nem néztek meg rendesen egy betett képet, nem én tehetek. Lehet, hogy nem jól magyaráztam, de a képek magukért beszéltek volna, pont azért tettem be.
Ismerős probléma! Ezért van itthon egy klíma nyomasz szenzorom, gyári tömítéssel :) az ábrán az klímahűtőbe csavarva volt, és mivel a szivárgás helyet (akkor még) nem sikerült beazonosítani, ezért vettem klímahűtőt, hozzá O gyűrűket (gyárit, hogy ne azon múljon) és mivel ez is ott volt, egy ilyet, ki tudja alapon. (Olajgombát már láttam szivárogni) aztán mikor cseréltem a hűtőt, kiderült, a kompresszor csöve kotyogott. Vettem újat. A szenzor meg a csőbe van, az ok megvolt, inkább nem piszkáltam, ami jó ;) azóta van egy ilyenem. (És újra működik a klíma.
Megjegyzem a Xsaraé is, tavaly valami 30g-ot töltötték rá, bő 8 év után.
Bar az enyém 1,9 td, azonos ok miatt vettem újat. Akkor talán a Nárdiba, ma a Kovacs autónál venném.
Egyébként sok autónál gond, volt a családban egy 1,9 dci Renault, abba csak nálunk két (műanyag) pálca hullott be. Az nem okoz gondot, elfér benn :)
A C8-hoz egyébként a Kovácsoltvas vettem (tartalékba), bizonyos fajták ilyen 1-2 e Ft ba kerülnek csupán (ennyit még nekem.megér, hogy legyen, mert ha később nem kapható, vagy húzós áron)
Ezen a linken ha megnézed hogyan áll a tárcsa és ráviszed az egeret, kinagyítja a képet és látszik a "Gearbox side" felirat a tárcsa kimagasló oldalán.