Az az igazság, hogy én arra a kantátára vagyok kiváncsi, amelyből ez a részlet való:
"Az asszony elköszön, s a haldokló ekként szól:
–...egy ifjút én is idevárok, látom őt fölékesítve a győzelem jelével.
Majd miután a folyosón léptek hallatszanak, így folytatódik a szöveg:
–Jöjj, kiválasztott fiú, gyere, fiam, hadd váltsak szót veled, földi időm nem vesztegethetem, egy percemért még kincses Erdély is kevés. Én már csak azzal beszélek, akinek súlyos sorsa van, csak az bírhat el országnyi terheket, az ország kicsi, teher nagysága határtalan..."
Hali PPress!
Tényleg erősen meggyőzőek ezek az általad kreált listák, pláne ilyen gagyi frre yahoos címekkel! Haén lennék a nagyanyám még meg is győznének. De díjjazom a szándékodat, hiszen ezzel az antidemokratikus, balkáni, diktatórikus, rendőrállami módszerekkel kormányzó hosszúbájtoló asszonyverő Orbánal szemben megengedett.
FROM: d209@freemail.huFigyi én még tőled is gagyibb címet hamisítottam To : verescsillag@yahoogroups.com ; okorkor@primlista.hu ; hosszubajtok@inf.elte.hu
Megigértem a 4 gyermekes Budakeszin élő Polák Erzsébetnek, hogy ha megkapom a címét kifizetem a 41800 Ft-os tankövszámláját. Szegénységpárti vagyok. Csendesen, szerényen, állítmány nélkül. Meg ékesszóló. Igaz ezt a pénzt az Orbán kormány vette ki a zsebükből, ahogyan a nyugdíjjasok zsebéből is kilopott ez a Vitya 19 rugót. Az adott szó kötelez! De az a baj, hogy a cetlit amit Hende Csaba adott nekem izé ... a vonaton felejtettem, mert spórolós és takarékosak is vagyunk, így szigorúan másodosztájon utazunk az asszonnyal. Így ha ot majd rágyujt nem fognak tudni belekötni a vereségbe bele nem nyugvó kloákán ( öööö kákán) is csomót pénz kereső emberek.
Több pénzt az embereknek! Ezért emeltem fel a fizetésemet a kormányom tagjaival együtt a duplájára. És az ország népe is jól jár, hiszen 2003-ben majd 3%-al emelkednek majd a reálbérek.
Az adott szó kötelez!
Sétáljon inkább a Gellért térről a Közgáz elé...
A rendőr is áthúzatta a döglött lovat a Rottenbiller uccából a Király uccába, oszt csak utána kezdett el jegyzőkönyvezni...
Ezek tényleg meggárgyultak. Mint az ötvenes évek csasztuskái... Ettől függetlenül is az volt a véleményem, hogy ha ezek az emberek akkor élnek, akkor ők lettek volna a legnagyobb vastapsolók. mint ahogy most is.
A kabátjára meg ezúttal csak a taknya cseppent a beszéd közben. Az élet nem habostorta.
From:
To: miniszterelnok@primlista.hu ; polgari-forum@yahoogroups.com
Cc: eletfa@primlista.hu ; ezredev@yahoogroups.com ; mno-polgari-kor@yahoogroups.com Sent: Wednesday, February 26, 2003 4:54 PM
Subject: [polgari-forum] Fw: Kossuth nóta dallamára
(egy-két-há... nóta indulj!!!!!!)
Orbán Viktor azt üzente:
mi vagyunk a regimentje.
Ne üzenjen nekünk kétszer
mert a haza így veszhet el!
Éljen a magyar szabadság!
Éljen a haza!
Orbán Viktor rozmaring szál
Hogyha egyszer nagyot kiált
Megfogjuk a komcsi kormányt
rájuk zárjuk a Terror Házát!
Éljen a haza!
Esik eső karikára
Orbán Viktor kabátjára.
Valahány csepp esik rája
annyi áldás szálljon rája!
Éljen a haza!
Megyó elhatározza, hogy mutat valami extrát ô is.
Megtanul vízenjárni és átsétál a Batthyányi térrôl a Parlamenthez.
Meglátja Viktor, odaveti neki: -Mi van D-209, nem tudsz úszni?
Ettôl függetlenül, ha valakinek megvan az oratórium, elküldhetné.
Kantáta még nem, de szentmise már igen... Alakulunk... Ennek az országnak nem önálló, gondolkodó emberek kellenek, hanem félistenek, akikért lehet önkívületben bégetni. Meg virrasztani a "hazáért".