Hát, ahogy látom másnak se nagyon van rá ötlete. Ugye a problem, hogy ezek többnyire a hátsó pohártartó mélyedésbe illeszkednek bele, oda meg ha nincs rögzítve onnan nem stabilan/masszívan tartja meg a súlyt előrébb a kézifékkar fölött... Én anyum (előző generációs, 2006os) Swiftjébe szereltem be ilyet, amit még anno eBayről szereztem:
Ezeket a hátsó pohártartó aljába kell négy csavarral fúrni, rögzíteni...nem túl bonyolult, és ha azért aggaszt a "faragás", hogy egyszer kiszerelnéd (minek?), akkor meg akár ilyen szilikonos betétet tudsz oda tenni ami takarja a négy lyukat.
Érdekességképpen :-) Vettem egy ilyen ízzó párt. Nagyon jónak tünik. Volt Osram, de az gyenge volt 19w. Tudom, hogy nem engedélyezett, de akit még kérdeztem, azt mondta nem foglalkoznak vele a rendőrök. Ha meg igen, akkor fizetek. Nem villogtak a szemben jövők, hogy vakítanék. Garázs falán a vetítési képe is rendben lévőnek tűnik.
Őszintén szólva annyi minden lehet, hogy ezt így vakon/távolról még csak találgatni is borzasztó nehéz, nemhogy megmondani. Pl.: ha hidegen mindig jó melegen meg sose, akkor nem lehet akár a lambda szonda is gyanúsított (ha már katalizátor-környéke)? Elvileg hideg motornál (dúsabb keveréknél), motorfékre vagy padlógázra nem, illetve nem úgy szabályoz, mint simán normál használatkor üzemmeleg motornál >>> ha bemelegszik és fullad az autó, akkor padlógázra is rángat, motorféknél is egyenetlen (ezekben az esetekben "open loop" állapotban van a szonda szabályzása...)?
A MAP-ot kizárandó: a Swift nem olyan, hogy ha lehúzod a map csatiját akkor egy kicsit darabosabban/"fix" és nem valós értékekkel, de jár tovább a moror csak bedobja rá a hibalámpát? Mert ha igen akkor próbaképp ki tudnád azzal zárni, hogy melegen lehúzott map-csatival szebben jár-e? Ha igen, akkor gyanús...
Én őket találtam a legolcsóbbnak 2 éve mikor a citroenem elég nagy szélvédőjét cserélni kellett, a legolcsóbb 160000 volt míg náluk 120 és időpontra pontosan elkezdték és 1 óra alatt megvolt, a swift gondolom olcsóbb lehet: https://www.bestglass.hu/kapcsolat
Keresek ötajtós 2006-2008 min. GLX CD AC-t megvételre. Foglalkozós nem érdekel, relatív kevés km-rel. Ha valakinél esetleg van eladó, kérem jelezze! Köszönöm!
NZ Swifthez neten egyelőre magyart én se találtam (nekünk még MZ van, így annyira nem érdekelt)...vagyis azt hiszem a Sumo Suzuki webshopból meg lehet rendelni a papír alapú magyar kezelési útmutatót hozzá potom 16000-ért. :D
Na látod: abban én sem vagyok biztos, hogy a 2011-től gyártott modellnél nem-e átkeresztelték már az alapot GL-re, mint a fiatalabb Suzukikon ("nekünk" a vasaló-Swiftnél még GC, GC AC, GLX CD, GLX CD AC, GS voltak a pontos megnevezések). Amit keresel ott az alap (akár GL akár GC a neve) fekete tükrös-kilincses, fordulatszámmérő és rádió nélküli típus (és a klíma is feláras volt). A GLX-en már fényezettek ezek, a klímája manuális, nem feltétlen volt ködlámpája (feláras extra), vagy tempomatja és hagyományos távirányítós kulcsos. A GS többek közt digitklímás, ülésfűtéses, kulcsnélküli rendszeres (az első kilincseken ott a kis fekete kockák :) ), összes ablaka elektromos, gyárilag 16-os sokküllős alufelnis. Plusz ezekre még rátesznek a "limitált kiadások", illetve a külföldről behozott példányok ahol esetleg más volt a szériatartozék. Szóval támpontnak mindez jó, de az a biztos amit a hirdetés képein (és majd élőben) beazonosítasz a fentiekből. :) Ja és 2011től mindben alapáras a 7 légzsák, ABS/EBD/ASR/ESP, szervokormány és elöl elektromos ablak. 2014-től lehet nappali menetfénye is a ködlámpák mellett a felszereltebbeknek. Kb ennyi. :)
Hirdetésekben meg 90%-ban baromságot írnak, találomra X-elnek valamit (és GS-nek hirdetnek GLX-et vagy fordítva, vagy alap GC-t...), szóval használt autónál a szemednek (képeknek, meg élőben) higyj, ne a leírásnak :/
GS a magasabb, a GLX-hez képest abban mindenképp van kulcsnélküli rendszer, automata fényszórókapcsolás, digitklíma, ülésfűtés, 4 elekteomos ablak (ha 5 ajtós), tempomat...illetve ha kérték bele akkor Bluetooth kihangosító, start-stop....stb...).