Amikor ezek ujak voltak, 200e korul lehetett belerakni klimat (anyag+munka). De ez akkor volt. Mondjuk bontott klima azert mostanra kell hogy legyen boseggel. De nyilvan van kockazata.
De inkabb az ismert auto, aztan beszerelesnel esetleg par dolgot inkabb cserelni, mint atulni egy total bizonytalan autoba. Akkor mar fiatalabb, jobban felszerelt legyen a csere, hogy ertelme is legyen.
Köszi, igen. Jogos. Szerintem sem érimfeltétlen meg, nem is saját autóról van szó,szomszédé. Csak mondtam neki, megkérdezem, hátha van szerelő, aki jelentkezik, aztán aznárat már majd megbeszélik, érdemes-e....
A konkrét kérdésedre nem tudok válaszolni, de nagyon jó kérdés mi a reális ár? Amikor csak egy új mágneskuplung simán 80ezer felett van (legalábbis 5 éve e körük volt), és az még nem a kompresszor, nincsenek csövek/klímahűtő/párologtató stb. Szerintem (!) ez bontottan is többszázezer (mert darabonként is sokat ér a bontósnak, nem fog olcsón szabadulni tőle) plusz munkadíj...és akkor van sok pénzért egy 15+éves rendszered, ami ki tudja mikor kér újra pénzt. Erre szokták (már fiatalabb autónál is), mondani, hogy olcsóbb ha (nem muszájból) eladod kitartott áron a mostanit és ha van aki megveszi akkor veszel helyette egy klímásat (ami nem annyival fog drágábba kerülni, mintha ezt klímásítanád). Persze tudom, ilyenkor egy ismert autót adsz el a "bizonytalanért", tehát nehéz kérdés de anyagilag biztosan nem éri meg klímásítani.
Hát, ahogy látom másnak se nagyon van rá ötlete. Ugye a problem, hogy ezek többnyire a hátsó pohártartó mélyedésbe illeszkednek bele, oda meg ha nincs rögzítve onnan nem stabilan/masszívan tartja meg a súlyt előrébb a kézifékkar fölött... Én anyum (előző generációs, 2006os) Swiftjébe szereltem be ilyet, amit még anno eBayről szereztem:
Ezeket a hátsó pohártartó aljába kell négy csavarral fúrni, rögzíteni...nem túl bonyolult, és ha azért aggaszt a "faragás", hogy egyszer kiszerelnéd (minek?), akkor meg akár ilyen szilikonos betétet tudsz oda tenni ami takarja a négy lyukat.
Érdekességképpen :-) Vettem egy ilyen ízzó párt. Nagyon jónak tünik. Volt Osram, de az gyenge volt 19w. Tudom, hogy nem engedélyezett, de akit még kérdeztem, azt mondta nem foglalkoznak vele a rendőrök. Ha meg igen, akkor fizetek. Nem villogtak a szemben jövők, hogy vakítanék. Garázs falán a vetítési képe is rendben lévőnek tűnik.
Őszintén szólva annyi minden lehet, hogy ezt így vakon/távolról még csak találgatni is borzasztó nehéz, nemhogy megmondani. Pl.: ha hidegen mindig jó melegen meg sose, akkor nem lehet akár a lambda szonda is gyanúsított (ha már katalizátor-környéke)? Elvileg hideg motornál (dúsabb keveréknél), motorfékre vagy padlógázra nem, illetve nem úgy szabályoz, mint simán normál használatkor üzemmeleg motornál >>> ha bemelegszik és fullad az autó, akkor padlógázra is rángat, motorféknél is egyenetlen (ezekben az esetekben "open loop" állapotban van a szonda szabályzása...)?
A MAP-ot kizárandó: a Swift nem olyan, hogy ha lehúzod a map csatiját akkor egy kicsit darabosabban/"fix" és nem valós értékekkel, de jár tovább a moror csak bedobja rá a hibalámpát? Mert ha igen akkor próbaképp ki tudnád azzal zárni, hogy melegen lehúzott map-csatival szebben jár-e? Ha igen, akkor gyanús...
Én őket találtam a legolcsóbbnak 2 éve mikor a citroenem elég nagy szélvédőjét cserélni kellett, a legolcsóbb 160000 volt míg náluk 120 és időpontra pontosan elkezdték és 1 óra alatt megvolt, a swift gondolom olcsóbb lehet: https://www.bestglass.hu/kapcsolat
Keresek ötajtós 2006-2008 min. GLX CD AC-t megvételre. Foglalkozós nem érdekel, relatív kevés km-rel. Ha valakinél esetleg van eladó, kérem jelezze! Köszönöm!
NZ Swifthez neten egyelőre magyart én se találtam (nekünk még MZ van, így annyira nem érdekelt)...vagyis azt hiszem a Sumo Suzuki webshopból meg lehet rendelni a papír alapú magyar kezelési útmutatót hozzá potom 16000-ért. :D