Misericordia meglátogatta Tiborcot, mert többen kíváncsiak voltak, mi volt az indexen a biztosítékkiveréses dolog. Egy riportban számolunk be Tiborc véleményéről, cselekedeteiről.
Tiborc: Álljon meg a menet, mert a Modus Operandit nem lehet megsérteni!
Nem nyilatkozom!
Misericordia: Nem a törlésről, az esetleges vitatott dolgokról kérdeznélek, hanem az előzményekről. Mintha azt mondtad volna:
” 1990 óta számtalan választási visszaéléssel kapcsolatos panaszom, indítványom volt. Választási csalásnak minősíthető eseteket számtalanszor tapasztaltam, szóvá tettem Természetesen a megfelelő közigazgatási fórumon, és nem az indexen nyavalyogva!”
Tiborc: Ilyent mondtam volna?
Misericordia: Igen, és erről kérdeznélek.
Tiborc: Erről lehet beszélni?
Misericordia: Lehet.
Tiborc: Nem hiszem, mert ez is rengeteg érdeket sérthet.
Misericordia: Mégis, ebben az országban szólás- és véleményszabadság van, és a véleményt semmi sem tiltja. Tudod, az eszmék és tények szabadon terjednek….
Tiborc: Röhej, de legyen. Annyiszor vertem már a falakba a fejemet, egy újabb meg se kottyan.
Legyen. Egyébként honnan vetted azt, hogy 1990 óta vannak panaszaim a választási visszaélésekkel?
Misericordia: Te mondtad, a kereső pedig kidobta.
Tiborc: Lehet, de elhamarkodhattam.
Misericordia: Miért?
Tiborc: Sokkal régibb az időpont.
Misericordia: Mikor kezdődött?
Tiborc: Nagyon régen, még akkor, amikor választójogom sem volt.
Misericordia: Ne viccelj!
Tiborc: Nem viccelek. Ott voltam.
Misericordia: Hol, mikor?
Tiborc: Az első undorító visszaélést a Kádár – korban láttam.
Misericordia: Akkor még kiskorú lehettél. Nem mehettél be a szavazóhelyiségbe sem.
Tiborc: Nem is ott láttam.
Misericordia: Hanem hol, egyáltalán az IRL - ben?
Tiborc: Igen. Elkísértem nagybátyámat az urnás szavazáshoz, tudod, már akkor divat volt az a hordozható urna. Nagybátyám tanácsi alkalmazott volt, értette a dörgést. Nagybeteg idős hölgyhöz mentünk ki, az első kérdése az volt:
- Kire kell szavazni, már megint a kommunistákra?
- Nem néni kérem, hanem a Hazafias Népfront jelöltjére.
Megnyugodva adta le igen szavazatát. Ma sem tudom, az egyszeri vicc szülésénél, vagy sokadik alkalmazásánál voltam jelen akkor, de nagyon régen volt. Mintha tegnap lett volna.
Misericordia: Érdekes élmény lehetett, tehát a Hazafias Népfront létrejötte óta aktívan figyeled a csalásokat?
Tiborc: Ne túlozzunk, kezdjük 1985 tájékán.
Misericordia: Az is 20 éve volt.
Tiborc: Mintha tegnap lett volna.
Misericordia: Mi történt akkor, ami nem egyeztethető össze a választási törvénnyel, mármint az akkorival?
Tiborc: Akkor lehetett jelöltet indítani a Hazafias Népfront hivatalos jelöltje ellen. A nép megszólalhatott.
Misericordia: Mi történt?
Tiborc: A második jelölőgyűlésre a meghirdetett időpont előtt két órával tele volt a terem. Kivezényeltek 500 munkásőrt, MSZMP párttagot, egy tűt sem lehetett leejteni, nemhogy beférni. Meg is bukott a nép jelöltje, a listára sem vették fel!
Misericordia: Akkor te ott voltál a Demszky- Rajk buktatásnál?
Tiborc: Nem ott voltam, de erről már írtam az indexen, ne kívánd, hogy összes hozzászólásomat töröljék!
Misericordia: Mégis, hol történt ez?
Tiborc: Másutt, nem érdekes hol, neveket nem említek. Maga a helyszín is eltűnt, eldózerolták, lakópark fog ottan épülni.
Misericordia: Ez még a Kádár – korszakban történt, és később?
Tiborc: Később? Volt 1989, volt valami négy IGEN, vagy micsoda, és volt egy 1990 – es választás. Ott voltam, amikor az SZDSZ a helyi tanácstól „traktorokon” kinyomtatott választási névsorok alapján dolgozott, hiába tiltakoztam, hiába vittem be a tanácsba onnan származó kinyomtatott listákat, elhajtottak.
Misericordia: És ma?
Tiborc: Viccelsz, tizenöt év után jogorvoslat? Csak be ne csukjanak!
Misericordia: Azóta sokat változott a világ, lehet ma már igazad lehetne.
Tiborc: Nézd, kedves alteregóm, én azon kevesek közé tartozok, akik nem szidják ok nélkül az OVB – t. Még okkal sem tenném. Tavaly, a népszavazásnál az OVB nekem adott igazat a helyi választási bizottság véleményével szemben, és én ezt eredménynek fogom fel. Győzelemnek, akkor is, ha egyedül voltam vele. Nem semmi – mondanák a mai szlengben. Törvényesen, vitathatatlanul, akkor is, ha semmi jogorvoslatot nem tudtak adni. Kevés voltam a továbblépéshez.
Misericordia: Ez volt az utolsó, eddig érthető. Mi volt 1990- 2005 között?
Tiborc: Szóltam, ha valami büdös volt. Nem hallgattam. Megtettem kifogásaimat.
Némelyik az OVB honlapján olvasható, némelyik az országgyűlési biztos honlapján.
Ott van a helye.
Volt olyan, amelyet érintettség miatt megkapott Orbán Viktor is.
Mit tett vele, nem tudom, én nem szoktam nyavalyogni, ha közvetlen választ nem kapok a címzettől, ez más nickek sajátsága.
Engem is meglepett Orbán javaslata, nem az én általam javasoltakat mondta, de valamit elkezdtek Jobb későn, mint soha. Ki fog alakulni.A jogorvoslatot is megtalálják, mert nem 1% szavazatról van szó.
SZVSZ, úgy vélem, tapasztalataim be vannak építve OV javaslatába.
Misericordia: Nem akarod itt is idézni javaslataidat?
Tiborc: Nem. Ott a helyük, ahol vannak, és ott sikeresek. Itt az indexen még megszólalni is kár, mert nem lehet egyes véleményeket kritizálni.
Misericordia: Biztos vagy ebben?
Tiborc: Igen, és sajnállak téged is, mert komoly kockázatot vállaltál azzal, hogy szóba álltál velem. Sajnálni foglak, amikor Te is ki leszel lőve.
A beszélgetést közreadta: Misericordia.
Nem az a maszopos akire én mondom, te nagyon szegény, hanem az, aki kicsit sem rejti véka alá, hogy melyik oldallal szimpatizál. Fórumozás előtt javasolt megtanulni olvasni és szövegértelmezni. (És nem csak ángliusul, baby.)
Na nézzük.
Tehát az 1. mondatot értelmezve: az a maszopos, aki egy kicsit sem rejti véka alá, hogy melyik oldallal szimpatizál. Eszerint pl. originalqszi, Ditel, sőt te magad is maszoposok vagytok, hiszen nem rejtitek véka alá, hogy melyik oldallal szimpatizáltok.
A 2. mondat értelme: aki az internetes fórumok bármelyikét igénybe akarja venni, legyen képes az ott található szövegeket elolvasni és azok tartalmát pontosan felfogni. Ezzel egyetértek, de kiegészíteném: jó, ha a saját gondolatainak kifejezésében is szert tesz némi jártasságra.
A zárójelben lévő mondat számomra nem értelmezhető, mivel nem beszélem az angol nyelvet, sőt, sajnos, írásban sem tudok e nyelven kommunikálni, ezért nem is teszem soha. Másrészt a mondat végére biggyesztett megszólítást sem korom, sem a közöttünk fennálló nexus nem indokolja.
Mér', úgy tűnt, hogy mentegetem magam? Eszembe sem jutott, csak a jegyzőkönyv miánt mondtam amit mondtam. Egyébként, többet nem vállalnám, baromi szar egy meló.
És mivel kuncimunci megjelent, és ezzel a topiknak annyi is, én eltolom a bicajt innen. Neked is ezt javaslom, mert ha ez a szerencsétlen megjelenik valahol piiiiistázni, akkor előbb-utóbb előkerül egy erősebb gyomrú modera, oszt lő egy sorozatot.
Bárki aki felvállalja ezek után /de aki eddig is felvállalta/ ezt a munkát, az tiszteletre méltó. Úgyhogy ne mentegesd magad... A De továbbra is állítom, a létszámarányból nem következik az, hogy bárhol csalnának....
Nem az a maszopos akire én mondom, te nagyon szegény, hanem az, aki kicsit sem rejti véka alá, hogy melyik oldallal szimpatizál. Fórumozás előtt javasolt megtanulni olvasni és szövegértelmezni. (És nem csak ángliusul, baby.)
Jujj, de hülye vagy, már megbocsáss! Legalább annak az egy hsz-nak az előzményét nézd már meg, amire reagálsz. A hivatalos önkori delegáltak párt szimpátiájáról folyt a vita, amíg bele nem büfiztél.
Kímélj meg a többesszámtól, én csak véletlenül, és az utolsó pillanatban cseppentem a dologba. Közöm annyi van a fideszhez, hogy mindaddig, míg nekik lesz a legnagyobb esélyük leváltani ezt a szarkupacot (amit kormánypártoknak hívnak jelenleg), addig rájuk fogok szavazni. A pöcskarikás büfögésedet se nekem címezd, meg egyáltalán: semmiféle büfögésed. Építsd inkább a sikeres Magyarországot Killer eftársaddal, az elvtársi pöcskarikákban.
A werberjugend az adófizetők pénzéből 1 millát igért a ficsur fibiszes aktivistáknak 2004 elején, 100 milliót elherdált werber fejtágitásra, agymosásra. Ha a fidesz is ennyit ajánlana, akkor én is mennék...(:-))
Oct mi köze van a két dolognak egymáshoz piiistagyerek?:D Az alternatív rendszeretekbe ugyanazt fogják bevinni, amit az "igaziba".Mellesleg fityeszesek is számoltak, persze, ahogy elnézem nem nagyon sikerült nekik.:))
Mert a fityeszes aktivista ilyesmire nem vállalkozik, tudod?
Ők a Kossuth térre járnak lengetni, meg mindenféle helyekre, ahol a Vityka fellép, kísérik a haknibrigádot, de az ilyen kora hajnaltól késő estig tartó, munkát meg figyelmet követelő dolgokat nem igazán szeretik. Nincsenek szokva vele, tudod?
A télikert toronyszobájába is a Mari viszi föl a habos kávét meg a kuglófot, úgy polgárilag.
Macsek. A maszopos haverjaid is számolták a szavazatokat 2002-ben, ti sem biztatok meg az akkori orbán hatalomban, mi sem bizunk meg a kummunista kedvenc pártjaidban és a lúzer, enyveskezű kormányodban.
A mi szavazókörünkben pl. a helyhatósági választásoknál ketten voltunk nem baloldaliak
Ebből is látható, hogy milyen kevés igazi jobbos van az országban. Egyszerűen nincs tömegbázisotok. Vannak ugyan a pöcskarikák, de azok tagjai csak füttyögni meg hőzöngeni jók, esetleg birkaként szavazni a JELre, rendes munkára képtelenek.
Bizony, ez a főszabály. Én sem értem, hogy miért tömik tele egykori népfrontaktivistákkal, munkásőrökkel meg háztömbbizalmikkal a szavazóköröket még a fideszes önkormányzatok is - de ez a helyzet.