nyáron fasza ezt csinalni mert valamennyire puha a 2 db ful. Én telen cseréltem kemény volt mint állat, le is törtem az egyiket de most is egy füllel működik 1000 éve es nem esett ki.
Nincs semmi trükk. Lehet kicsit billegtetni és erősen ki kell húzni. Arra figyelni kell, hogy csak egyféleképpen lehet betenni, mert a bütykök nem szimmetrikusan vannak.
Cserélnem kell a km óra jeladót, tud valaki segíteni hogy hogyan kell kivenni az eredetit roncsolásmentesen? Sokat visszaolvastam, de nem találtam meg a megoldást. Köszönöm előre is a segítségeteket.
Nekem ez olyankor fordul elő, ha nem várom meg az automata zárást, hanem kézzel a központi nyomógonbal zárom az ajtókat. Utána ha kiszálláshoz nyitom az ajtót, csak az az ajtó nyílik kilinccsel
Nekem sem búg fel a szervószivattyú, sőt a szervó csak mér járó motornál indul el. Ha feszítem a kormányt érezni, hogy csak akkor lesz könnyebb. Elektromos szivattyú persze....
Sziasztok! Tanácsot kérnék. Adott egy 2004 8v thalia. Hengerfejes volt, javittatva lett. Szerelő sikoltatta, szelep szár szimering nyomáspróba blabla. ( Akkor a tünet az volt, hogy csak fehér füst, hosszú állás után dadogott 1 percig a motor, majd egyszer nem indult, gyertya ki motor tekertet víz spriccolt ki.) Most a kiegyenlítő tartályban olaj jelent meg, de az olaj nem habos sehol. Blokk repedésre azért nem gyanakodnék, mivel a hengerfej és a blokk között körbe végéig olajos. Lehet hogy szar a tömítés amit bele rakott, vagy esetleg nem jól húzta le a hengerfejet szerintetek? Esetleg termosztát háznál össze tud folyni? Tartályt és a rendszert kimosatom egy ideig tiszta utána megint megjelenik az olaj... Megérné újra mással tömítést cseréltetni? Újkora óta nálunk van a kocsi 149000km van benne jelenleg.
Renault thalia 2004 1.4 benzines autónál érdekelne hogy hol találom a motor/váltó tartó gumibakokat. Egy megvan fent de a lentieket hol találom? És ha rossz állapotban van ki tudom magam is cserélni őket? Előre is köszönöm a válaszokat
Igen, mert mint írtam, kulccsal egyszer nyitottad, vagy zártad azt az ajtót és utána a távirányító gombját nyomtad meg. Tehát még egyszer kell vagy úgy, amikor be vannak zárva, akkor kulccsal csak a vezető oldalit nyitod és utána nyomod meg a távirányító gombját, vagy nyitott állapotban zárod kulccsal és utána nyomsz rá gombbal. Máshogy nem tudom elmondani...
Amikor elindulok a kocsi automatikusan lezárja az ajtókat és amikor megállok , fogantyúcal kinyitom S vezető oldali ajtót, akkor nem mindig nyissa ki a többi ajtót.
Na várjunk! A nyitást, te úgy érted, hogy meghúzod a belső kilincset és nyílik az ajtó? Eddig nyílott a többi, de most nem? Szerintem te is elszúrtad ott, hogy egyszer kulccsal nyitottad azt az egyet, de vissza már gombbal zártad. Így nem egyformán vannak a zárak. Egyszer nyisd, vagy zárd azt az ajtót kulccsal és utána nyomj rá a távra. Akkor szerintem menni fog... Én legalábbis jártam így.
Jelenség: Távirányító kulccsal minden ajtó nyit és zár. Belső utasoldali zárral szintén nyit és zár. A két első oldali ajtó nyitás érzékelő kapcsolót cseréltem. A vezető oldali vagy utas oldali ajtó kinyitásával tudtom szerint az összes ajtót ki kelle nyitnia. A vezető oldali ajtó kinyitásával az összes zár zárva marad. Ez jelenség az utóbbi időben többször előfordult. Relé(ha valahol van ilyen, elhasználódas miatt kontakt hiba) vagy a zár központi vezérlő rossz?
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni egy témában. Adott egy Renault Thalia 1.5 dci autóm, ami hidegben, esőben, de van hogy nyáron is, véletlenszerűen nem indul.
Videók és utána olvasás után odáig eljutottam, hogy az autónak van egy olyan szériabetegsége, hogy izzítás után, ha nem búg fel a szervószivattyú, akkor nem is fog elindulni az autó 99%-ban. Ez nálam is a tapasztalat, ilyen esetekben mint ha nem lenne üzemanyag befecskendezés a hengerekbe és akármeddig indítózhatok, mozgathatom a kulcsot, semmi. Bikázás után vagy ha két akku van kötve az autóra akkor könnyebben beindul egy ilyen "szervószivattyú nem búg fel" eset után.
Érdeklődni szeretnék, hogy van akinek volt ezzel tapasztalata? Találtatok megoldást a dologra?
Izzítógyertyák, izzítórelé rendben. Adagoló és mágnesszelep működik. A porlasztókat két éve cserélte az előző tulaj. Camshaft position sensor csere még folyamatban, de nem hiszem, hogy ez okozza a dolgot. Befecskendezők légtelenítve, de nem is voltak levegősek.
Máshol új akkuval próbálkoztak de az sem oldotta meg a problémát, én még nem próbáltam, de jó akku van az autóban, nem mai, de 74Ah-s az akku benne.