Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.16 0 0 32
Jó lesz az keselyűnek is.Olyan dögös.
Előzmény: sanyi (8)
tarolo Creative Commons License 2005.02.16 0 0 31
Az elmaradt bevételek miatt távozott az APEH elnöke
2005. február 16. 9:28

Lemondott posztjáról Király László György, az Adó-és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnöke a pénzügyminiszterrel folytatott egyeztető megbeszélést követően. Draskovics Tibor pénzügyminiszter szerdán elfogadta a döntést.
A Magyar Nemzet információja szerint a pénzügyminiszter és az adóhatóság immár volt elnöke között az áfa-visszatartás körülményei miatt alakultak ki ellentétek. Draskovics elégedetlen az APEH jelenlegi munkájával, amit az is bizonyít, hogy a tavalyi jutalomnak csupán a töredékét kapták meg a munkatársak.
http://www.mno.hu/index.mno?cikk=267459&rvt=5
chapelle Creative Commons License 2005.01.14 0 0 30
Úgy tűnik ebből talán lesz vagy lehet valami - a mai cikkek alapján.
Előzmény: Tamás (28)
tarolo Creative Commons License 2005.01.05 0 0 29
A megszokás! Ugye?
Előzmény: Tamás (28)
Tamás Creative Commons License 2005.01.05 0 0 28

Balogh Gyula független országgyűlési képviselő feljelentette a pénzügyminisztert és társait, különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette alapos gyanúja miatt. A honatya közleményében azzal indokolta döntését, hogy Draskovics Tibor utasítása alapján az adóhatóság 2004 szeptemberétől törvénysértően nem téríti vissza az általános forgalmi adót valamennyi arra jogosult adóalanynak. A képviselő azt hangsúlyozta, hogy a pénzügyminiszter többször elmondta: az országban nincs a tervezettnél nagyobb költségvetési hiány. Balogh Gyula szerint ezért nem áll fenn olyan nemzetgazdasági érdek, ami egy ilyen törvénysértő utasítást indokolna.

Ezek a hisztilovagok már megint nem találtak egy jogászt, vagy alapból sz@rtak az ilyen apróságokra??? :-D

Előzmény: tarolo (27)
tarolo Creative Commons License 2005.01.04 0 0 27
"Balogh Gyula független országgyűlési képviselő feljelentette a pénzügyminisztert és társait, különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette alapos gyanúja miatt. A honatya közleményében azzal indokolta döntését, hogy Draskovics Tibor utasítása alapján az adóhatóság 2004 szeptemberétől törvénysértően nem téríti vissza az általános forgalmi adót valamennyi arra jogosult adóalanynak. A képviselő azt hangsúlyozta, hogy a pénzügyminiszter többször elmondta: az országban nincs a tervezettnél nagyobb költségvetési hiány. Balogh Gyula szerint ezért nem áll fenn olyan nemzetgazdasági érdek, ami egy ilyen törvénysértő utasítást indokolna." http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=36943&mode=thread&order=0&thold=0
tavir Creative Commons License 2005.01.04 0 0 26

Az lehet, sőt biztos, h AB téma, de valamilyen módon mégiscsak ad lehetőséget a bármiért munkanélkülivé váló vállalkozóknak!

(A járulékfizetési idő, t.i. h öt év, valahol le van rögzítve?)

Előzmény: Törölt nick (25)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 25

Ezt nem mondod komolyan!

5 év fizetés után,  max 41E valahány forintot, kilenc hónapig!

Marha nagy üzlet!

Síma 4%-os járulékemelés ez a javából, de csak egy körre, ami miatt diszkriminatív is. Szerinte AB-téma.

Előzmény: tavir (22)
chapelle Creative Commons License 2005.01.04 0 0 24
S hogy miért nem tiltakozunk? Mert rengeteg rossz példa van arra, hogy az Apeh nem szereti a majrézó vállalatokat, ahhoz meg senkinek nincs kedve, hogy naponta egyeztessen az auditorokkal. A van sapka-nincs sapka érvelés bármikor elővehető, a jelenlegi rendszerben több szabály többféleképpen értelmezhető, még a Hivatal által is.
Előzmény: aamen (18)
tavir Creative Commons License 2005.01.03 0 0 23
Nem plusz 90 nappal. Moratórium: max 90 nap után. (Eddig akár100 nap fölé is mehetett.) Egyéb?
Előzmény: aamen (18)
tavir Creative Commons License 2005.01.03 0 0 22
Csak Neked: azok, akik eddig vállalkozók voltak, nem kaphattak munkanélküli segélyt. Ha a rendszer beindul, akkor igen. Plusz költség. Jóóóóóóóó
Előzmény: tarolo (21)
tarolo Creative Commons License 2005.01.03 0 0 21
Most mit mondjak erre? Az jó, hogy buta vagy?
Előzmény: toloba (20)
toloba Creative Commons License 2005.01.03 0 0 20
Hmmm, barátom...
A topik bevezetőjéhez: Majd lesznek akik meg AZOKNAK nem fizetnek, oszt éhendöglesz Te is...feltételezem, hogy AZ a nemfizetés majd nem fog tetszeni...
A 0-ás szövegedhez: kedvenc fideszkéd mióta nem kormányoz egyfolytában megakarja szabni, hogy a kormány hogyan kormányozzon...persze felelősségvállalás nélkül...EZ nem tűnt fel még?
Előzmény: tarolo (-)
Labor Creative Commons License 2005.01.03 0 0 19
mit tudom én.
Előzmény: tarolo (17)
aamen Creative Commons License 2005.01.03 0 0 18
"a 2004 3. negyedévi ÁFA-visszaigénylésünk ellenőrzését újabb 90 nappal meghosszabbítják. Szerencsére mi nem vagyunk egy cash-flow érzékeny vállalat, de ha azok lennénk akkor már lehúzhattuk volna a rolót,"

egy kuncsaftom (evi szazmillas nagysagrend korul keszitett eddig gepipari berendezeseket magyarorszagon) lehuzta a rolot, folyik a vegelszamolas, ugy dontottek, hogy a jovoben egy jogallamban fognak inkabb termeltetni, ahol ha a torveny azt mondja hogy az afa x nap utan visszajon, akkor x nap utan visszajon, es nem akkor jon vissza, amikor a penzugyminiszterium uri jodolga megengedi azt:-(((
Előzmény: chapelle (14)
tarolo Creative Commons License 2005.01.03 0 0 17
Úgy mint a Gyurcsány és bandája?
Előzmény: Labor (16)
Labor Creative Commons License 2005.01.03 0 0 16

Hát mert elcsalják az adóból úgyis.

Azért nem.

tarolo Creative Commons License 2005.01.03 0 0 15
Szerintem a végén -megint fizetni fogtok!
Előzmény: chapelle (14)
chapelle Creative Commons License 2005.01.03 0 0 14
Cégünk a 3000 legnagyobb adózó egyike, soha jelentősebb bírságot nem fizettünk még, rendben adózunk.
Nemrég hívott az Apeh, hogy a 2004 3. negyedévi ÁFA-visszaigénylésünk ellenőrzését újabb 90 nappal meghosszabbítják. Szerencsére mi nem vagyunk egy cash-flow érzékeny vállalat, de ha azok lennénk akkor már lehúzhattuk volna a rolót, kirúghattuk volna a kollégák többségét. Nekik mégsem mondhatjuk, hogy 90 nappalkésőbb fizetünk bért, akkor még meg is büntethetnek. Ők minket igen, mi őket nem. Ez így nem fair.
tarolo Creative Commons License 2005.01.03 0 0 13
Alakul ez.
Előzmény: sanyi (8)
tarolo Creative Commons License 2005.01.03 0 0 12
Nagyon jól esik. Futottam két kört. Most Isteni!
Előzmény: tavir (10)
tavir Creative Commons License 2005.01.03 0 0 11

OFF

Miért is Nekem jár a gratula, és nem másnak?

:)

ON

Előzmény: _ Liar _ (9)
tavir Creative Commons License 2005.01.03 0 0 10

Meggyőztél! A vállalkozói járulék, és a kirekesztő Gyurcsány-kormány összefügg. A kapocs a Butakuncze. Szerintem! (Most jobb?)

gyengus: Elolvastam. Tarolo-nál megszoktam már a finom logikai összekötéseket, csak még a mai nap alig piszkáltam.

Előzmény: tarolo (7)
_ Liar _ Creative Commons License 2005.01.03 0 0 9
csak gratulálni tudok a teljesítményedhez!! :)
Előzmény: tavir (0)
sanyi Creative Commons License 2005.01.03 0 0 8

"Gyurcsány „ha a Fidesz mai héjái helyett jön majd egy új garnitúra, velük már megvalósítható az együttműködés, most azonban a Fidesszel nem lehet megállapodni.

Mondja ezt egy karvaly...

tarolo Creative Commons License 2005.01.03 0 0 7
Szerinted! Tedd hozzá! A végén kifejtem, tessék gondolkodni!
Előzmény: tavir (3)
gyengus Creative Commons License 2005.01.03 0 0 6

OFF

nem olvastad a topic összefoglalóját (a fejléc alatt látható)

ON

Előzmény: tavir (3)
tarolo Creative Commons License 2005.01.03 0 0 5
A Szociális Fórum szerint tavaly 3 millió magyarnak kellett megélnie a minimálbér felénél kisebb összegből. A szervezet adatai szerint egymillió embernek a rezsi kifizetése után mindössze 3 ezer 400 forintja marad. http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=36911&mode=thread&order=0&thold=0
l-a Creative Commons License 2005.01.03 0 0 4
Mi ez a vállakozói járulék? Mi alapján kell ezt fizetni és kinek? Valamint mennyit?
tavir Creative Commons License 2005.01.03 0 0 3
Ja, csak szólok, h a topic címe és az indító hsz-od között semmiféle összefüggés nincs. Vagy csak én látom, leszámítva azt, h buta vagyok.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!