Keresés

Részletes keresés

Eggokádá Creative Commons License 2025.09.05 -1 0 12621

This is THE Tea Time Interview with Bruce Dickinson!

https://youtu.be/7zy63bs8hEs

murray Creative Commons License 2025.06.23 -1 2 12620

Én 28án voltam szinpaddal szemben az ülöhelyen az első pár szám rosszul szólt de utána javítottak rajta és jó lett. Jó koncert volt. 

t-m Creative Commons License 2025.06.22 -1 1 12619

Szerintem meg sokak szerint (zenei szakújságirók) nem volt annyira rossza megszólalás. A 2014-esnél jobb volt, a 2000-es Kisstadion belinél  nagyságrendekkel jobb volt. Telt házzal  fut a turné Pozsonyban is jól megdörrent. 

Előzmény: Tinl (12616)
Tatás Tata Creative Commons License 2025.06.12 -1 1 12618

seventh son, budapest, 2025, tényleg jó a hangja a bruce-nak

https://www.youtube.com/shorts/z_sTlNaEQZg?feature=share

Fatboy Slim Creative Commons License 2025.06.04 -1 2 12617

Volt nekem is hiányérzetem a hangosítással kapcsolatban, de ez oldallelátókon ahol ültünk, nem jelent meg olyan szinten, mint valószínűleg érezhető volt a küzdőtéren.

nekem felhőtlen szórakozást nyújtott az este. volt jó pár momentum, ahol libabőrös lettem. én pl nem örülök 25-szörre is hallani a Run to the Hills-t, ellenben nagyon felemelő volt hallani élőben a Marinert (örök Maiden kedvenc), a Calrvoyantot és a Seventh Sont. De kurva jó volt a nyitány a sötét sikátoros utcákkal, a Killerst megidéző képvilággal. Úgy általában profinak találtam ,ahogy a zenekar továbblépett a digitalizálódás világában.

Kiemelendő, hogy a srácok közel a 70-hez jól mozognak és Dickinsonnak (sokakkal ellentétben) megmaradt valami a hangjából, valamint hogy Simon Dawson gyorsan felvette a tempót egy a világ egyik legkomplexebb metálját játszó zenekarában. Természetesen Nicko kitje minden erre érzékeny szemnek hiányzik, de valszeg a szerény megjelenítés cél is lehetett.

Eddie továbbra is félelmetes.

A Halestorm viszont sosem lesz a kedvencem

Előzmény: Tinl (12608)
Tinl Creative Commons License 2025.05.30 -4 1 12616

Jah nyafogok mert 60k kifizetése után lofaszt nem lehetett hallani a koncertből a botrányos hangosítás miatt. De mindegy. Vannak rajongók akinek minden szart el lehet adni csak be kell csomagolni szépen. Ez van.

Előzmény: Tatás Tata (12614)
hlln Creative Commons License 2025.05.29 -1 2 12615

Szerintem is ütös kis este volt (kedden voltam).

Az ilyen kommenteket én nem is érten, hogy Adria "alig szólózott". Ugyanannyit szólózik 1999 óta mindig...mióta hárman vannak azóta Dave mindig viszi a "saját szólóit", a visszatérő Adrian pedig osztozik Gers-szel a maradékon, vagyis Gers megkapott néhány Adrian szólót az 1989 előtti dalokból. 

A látvány számomra is megosztó volt, bevallom szerettem azt a régi, kartonpapíról megépített retró dizájnt. Ez a led falas megoldás biztos kényelmesebb, meg hát már mindenki így nyomja, de tényleg szokatlan volt tőlük pont most váltani, és valóban valami hiányzott a jól megszokott hangulatból.

A lelkesedéssel szerintem semmi gond nem volt, meg hát igazából ha nem akarnák nem csinálnák...mindenki szó szerint milliárdos, kőgazdag gazdag ember közülük.

Dickonson érezhetően minden másodpercét élvezni annak, hogy a színpadon lehet, Steve az Steve, Adrian mindig is ilyen savanyú pofával nyomta, Gers, Murray is hozta a szokásost. 

Egyébként fizikailag mindenki kiemelkedő formában volt, azon gondokodtam, hogy ezen túl még bennük lehet egy új album turné meg egy utolsó nagy turné, tehát olyan 70-75 éves koruk között fogják letenni a lantot.

Tatás Tata Creative Commons License 2025.05.29 -2 1 12614

mit nyafogtok :)

bakker, marha öreg LEGENDÁK, akik marha öregen is brutálban nyomják... ti meg nyafogtok :)

BahnScorper Creative Commons License 2025.05.29 -4 0 12613

Azt hittem, hogy csak nekem lesznek hasonló érzéseim, amiben persze az is benne volt, hogy most éppen egy olyan időszakban vagyok, amihez egyetlen Maiden-számot tudok aláfestésnek elképzelni, a Wasting Love-ot... 

...de amit tegnap láttam, csak az tudott eszembe jutni, hogy nagyon találó ez a "Run for your lives" név a turnénak. Csak ez nem a közönségre, hanem a zenekarra vonatkozik... és ennyi erővel az is lehetett volna szójáték, hogy Powersave...

Na jó persze, ahol Nicko nélkül is 68 év az átlagéletkor, ott már még nagyobb csoda az előző 45 év lendülete után, hogy még mindig itt tartanak. Viszont mintha pont az ő visszavonulása döbbentette volna rá a többieket a saját helyzetükre... vagy éppen DiAnno halála?! Nem tudom egyébként, hogy amikor kitalálták ezt a turnét, már akkor is ennyi és ilyen dalokat akartak játszani az első két lemezről, vagy ezt csak menet közben gondolták újra, hogy így emlékezzenek meg róla? Azt a két albumot érdekes módon csak az utóbbi években hallgattam végig, és úgy találtam, hogy a dalok csak az ének minőségében maradnak el a Dickinson-korszaktól... mégis most vele együtt is egy kicsit túlreprezentálva éreztem ezt a részt. (A Phantom Of The Opera-nak viszont nagyon jót tett a három gitár a Victim Of Changes-t idéző közepén.)

Viszont Nicko-val együtt sokkal többet is nyugdíjaztak, mint Sooty macit... még ha ez jelenthetne valami újnak, a korral haladásnak a kezdetét is. De itt nem Simon Dawson-ra gondolok, ő tisztességesen elvégezte a rábízott feladatot, Harris nem választott vele rosszul. Még az is jó, hogy ő is ilyen öregúr, mert ha valami fiatal arcot hoztak volna, abban mindig benne van az a rossz érzés, hogy egy alap tag olyan könnyen pótolható volna. Ahogy viszont az ember megnézte az ő egyszerű fehér felszerelését, és hozzá a környezetet, ha talán nem is egyből, de legkésőbb a Powerslave alatt érezhető volt, hogy itt valami nagyot változott.

Bizony, én is a videofalakra gondolok. Hogy régen azt a piramist, meg az összes múmiát, szobrot azt biztos felépítették az ötödik lemez turnéján (én akkor még kicsi voltam), és ahhoz igazították a dob kinézetét is. Meg hogy a velük azonos nevű számban az az óriási, csak mellkasig látható Eddie a háttérben szintén volt már felhújható vagy jobban mozgó szobor is... azt már én is láttam turnén, ahogy az ide-oda húzogatott háttérvásznakat is. Én értem, hogy a vetítés kevésbé kényes a felépítésnél meg a szállításnál, és hogy nemcsak ahhoz, de a működtetéséhez is kevesebb ember (meg teherautó) kell. Nem vagyok alapból az ilyesmi ellensége, a Judas Priest is milyen jól be tudta építeni a koncertjeibe a vetítéseket, de lehet ezeket is több "hagyományos" látványelemmel kombinálni, ahogy azt például a Powerwolf is jól csinálja. Most itt meg csak a két Eddie volt és kész, miközben azért én is láttam már nemcsak az Aces High alatt a repülőt, meg a Number Of The Beast-ben a démont a színpad szélén, hanem például a Seventh Son-ban is a billentyűst. Erről meg most egy kicsit a Virtual XI. borítója ugrott csak be...

Persze mondhatjuk, hogy a Maiden a látvány nélkül, pusztán a dalokkal is Maiden, de ez élőben nem teljesen igaz. És itt jön be az, hogy a tagok is egyre jobban érezhetik az öregedést - igaz, valahol én is magamon, már nem tudok akkora erővel végigtombolni egy ilyen koncertjüket - ez főleg a három örökmozgón látszott meg, pontosabban inkább kettőn. Harris is sokat állt egy helyben, de Janick még feltűnőbb volt, hogy alig néhány számban hozta a szokásos pózait. Hangszeren játszani azért persze még tudnak, ahogy Murray és Adrian is... és Dickinson hangját se kell félteni. Nála inkább csak az tűnt fel, hogy kevesebbet poénkodott, dumált, pedig tavaly a szólóturnéján nagyon is elemében volt.

A hangzás tényleg nem volt jó az elején, de ez nemcsak a Maidennél, hanem szinte minden koncerten így szokott lenni, hogy 2-3 dal után jön csak helyre... utána már annyira én nem éreztem gondot, talán csak az Aces High volt katyvaszosabb.

Nem tudom, ezzel a lendülettel még ezen kívül befér-e egy lemez és egy további turné, de amit most láttam, azok annyira nem jó jelek. Pedig a dalok megvannak, azok is, akik előadják, és a hangulat is. Csak kérdés, meddig futhatnak így az életükért...

Generica Creative Commons License 2025.05.29 -1 0 12612

Sziasztok,

Egy ismerősömnél felszabadult 1 db jegy, ülőhely, a szombati prágai koncertre.

Prága, Letnany, 2025. május 31. szombat.

55EFt helyett 46EFt, vagy 2800 CZK.

(F tribün, 19. sor)

Papíralapú jegy, nyakbaakasztós stage pass formában, a koncert előtt lehet átvenni a helyszínen.

Ha valakit érdekel, írjon és összehozom az ismerősömmel.

Kafferrr Creative Commons License 2025.05.29 -2 1 12611

Szerintem sem volt jó. Pár éve a soproni Volton nagyon nagy bulit nyomtak, ez sajnos nem érte el azt a színvonalat. Nekem bot fülem van, és ha én hallom hogy rossz, akkor az nagyon rossz. Mindegy, amíg játszanak, én megyek a koncertjükre, gyerekkori kedvenceim, nem hagyhatom ki :)

Törölt nick Creative Commons License 2025.05.29 -2 3 12610

Lényeddel átélhető:

Május 27. és 28. estéjén két koncertet adott az Iron Maiden Budapesten, amelyeken sajnos nem tudtam ott lenni (legutóbb 2017 májusában láttam őket Birmingham-ben), de szellemben mégis jelen voltam. Az alkalom hatására felidéztem az emlékeket, hiszen az elsők között voltak, akikért igazán rajongtam, és meghatározták tizenéves koromat, valamint különleges baráti társaságom kialakítására is hatással voltak.
Az évezred-forduló utáni heavy metal másodvirágzásának köszönhetően, úgy érzem, az Iron Maiden több generációhoz is szól - én magam Bruce Dickinson és Adrian Smith visszatértekor, a Brave New World lemezzel nyitottam ajtót ebbe a világba, mint oly' sok velem egy idős - ami azt is jelentette, hogy visszaásunk a múltba, és olyan rajongással fedezzük fel a klasszikus lemezeket, mintha átélhettük volna dicsőséges korszakukat a nyolcvanas évtizedben.
Az Iron Maiden több, mint legendás zenekar, és túlmutat eredendő műfaján. A legtöbben persze a megismételhetetlen, Dickinson-fémjelezte The Number of the Beast-tel kezdődő, és Seventh Son of a Seventh Son-nal záródó, tökéletes albumsorozattal váltak hívővé, de olyan is akad, aki a punk-osabb Paul Di'Anno korszakra esküszik. Valamint olyan késői generációt is megszólítottak, akik akár a Brave New World-del, vagy az utóbbi években a The Book of Souls, vagy a Senjutsu hatására indultak el az úton.
Ugyan többször megidézik a klasszikusokat egy-egy visszatekintő turné keretein belül, de közben előre is tekintenek, progresszív gondolatokkal még ma is megdöbbentő és átütő erejű stúdiólemezeket alkotnak. Van bennük valami varázslatos, szinte mágikus - és ameddig csak láthatjuk őket, amíg koncerteznek, ez a különleges érzés soha nem illan el.
Így tehát, a magyarországi koncert két napján olyan megjelenéseket hallgatok, amelyekhez eddig még nem volt szerencsém. Gyűjteménybe való kiadványok, élő albumok, bootleg-ek.
Életemben először a 2008-as Sziget Fesztiválon láttam őket a Somewhere Back in Time turné állomásán, testvéremmel és barátaimmal. Ugyan legutóbbi eseményről nem készült hivatalos felvétel, mégis közvetlen kapcsolódásomat jelenti a zenekarhoz, és kifejezi akkori rajongásom tetőpontját, révbe érését. Igaz, az Iron Maiden mindig is önálló koncert- és színpadképben volt megkerülhetetlen, és kilenc évvel később már sor kerülhetett a második alkalomra, amikor láttam őket, a The Book of Souls turnén, életem egyik legnagyszerűbb élményével gazdagodva, gyerekkori barátom oldalán.
Ez a két nap most nagybetűsen róluk szólt, és szellemben igazán értékes volt felidézni ezeket az éveket, ami még inkább emeli bennem jelentőségüket.

Tinl Creative Commons License 2025.05.29 -2 0 12609

Jah még valami. Kérte az együttes hogy lehetőleg ne videózzanak és ne legyen az egész nézőtér tele feltartott telefonnal. Végig a koncert előtt mindenütt ki volt írva a kivetítőn 30 percig csak ez látszott. Erre mivan? Amint elkezdődik a koncertet a közöönség fele teló elő és végig videózza fotózza az egészet. Ennyire nem lehetünk balkán... Vagy de.

Tinl Creative Commons License 2025.05.29 -3 1 12608

Ez is megvolt, nemrég értem haza. Szerintem nekem ez volt az utolsó Madiden buli. Boldog vagyok hogy láthattam őket de nem hiszem hogy lesz lehetőségem többre. 68 évesek a srácok és már most látszott hogy fáradtak pedig az 2 buli volt a tourból. De leginkább azért ez volt az utolsó mert nagyon nem volt jó a koncert.

A hangosítás botrányos volt. Direkt a keverő mellé álltam, mert hát hol lenne jó a hang ha nem ott. Csak nem süket a hangmérnök. De az. Minden mocskosul túl volt vezérelve és a legrosszab minden hang túl magas volt. A Dob hagyján, de még Steve bőgője is eléképesztően magas hangon szólalt meg. A Phatom of the Opera lassú résznél az bassz intróját alig ismertem fel mert annyira cincogott. A Clairvoyant elején pedig azt hittem ukulele szól (jó ez erős túlzás de nagyon magas hangon szólalt meg a bőgő). De mikor az összes hangszer együtt szólt akkor meg érthetetlen katyvasz lett az egész. A vokálból lófaszt nem lehetett hallani. Ott álltam végig tök szomorúan hogy nem igaz hogy az utolsó Maiden bulim ilyen csapnivaló lesz. A Trooper és az Aces high-t ha nem hallottam volna 1000x nem ismertem volna fel. De tényleg. Már a Doctor Doctor intrónál meglepődtem hogy jaj ez de szarul szól pedig az felvételről ment. Igyekeztem pozitívan hozzáállni de az utolsó számot meg se vártuk mert nem akartunk a tömeggel hazaindulni ugyanis az legalább fél óra extra és a babysitternek is haza kell érnie. 50éves tourra nem nagyon tették oda a srácok magukat. 2x jelenik meg Eddie de minden más kivetítő. Semmi extra. A kivetítőn megjelenő loopolt videók kb 1998 videójátékait idézik. Semmi épített díszlet vagy valami. 3 éve egy repulőgép mászott a nézőtér fölé most meg egy videójáték meg a háttérben. Csalódás...

Aki aggódott hogy Simon nem lesz jó, azt megnyugtatom hogy profi a csávó. Nagyon pontos volt és olvastam jó pár helyen hogy sokak szerint kicsi a cucca Nickoéhoz képest de simán lehozta az összes kiállást szépen és nagyon profin. Janick nagyon enervált volt. Közel sem akkora showman mint régen. Még 2022ben is végigpörögte a színpadot de ma eléggé le volt eresztve. Ha Dave nem lenne - olvastam hogy már nagyon unja és inkább unokázna - akkor le is húzhatnák a rolót. Majdnem az összes szólót Ő nyomta Adrian csak akkor ha a számban két kiállás van. De ez már 3 éve is így volt. Steve végigénekelte az egészet benne még van tűz. Bruce meg elképesztő hogy még mindig ilyen erő van benne és a hangjában. AMikor épp nem szólt az összes hangszer és hallatszott valami belőle akkor érezhető volt hogy a csávó még mindig top.

Egy szó mint száz nekem csalódás volt. Nem vártam csodát mert hát mégis mindjárt 70 évesek, de a zenészek profik az énekes még tud énekelne, de az a fránya hangosítás kivégezte az egészet :(

Tinl Creative Commons License 2025.05.27 -1 1 12607
hlln Creative Commons License 2025.05.25 -1 1 12606

Történelmi koncert lesz így Nicko nélkül. Kíváncsi vagyok, hogy fognak megszólalni az új dobossal. 

A program állítólag tele lesz a 80-as évek óta nem játszott dalokkal. Sea of Madness, To Tame a Land, Flash of the Blade, Infinite Dreams...tudnék mit választani. Az első koncertre megyek, hát kíváncsi vagyok. 

Tatás Tata Creative Commons License 2025.05.25 -1 0 12605

„Tudomásul kell venni, hogy nem mindenkiből lesz Iron Maiden” - Cserfalvi Zoltán

https://youtu.be/VUEqswweGrA

CarolusRex Creative Commons License 2025.05.22 -1 0 12604

Autóval megy valaki Prágába, Pozsonyba vagy Bécsbe, akihez beférnék?

Dr.W.Gy. Creative Commons License 2025.05.20 -1 0 12603

Hello!
27-re érdekelne-e valakit egy jegy a 118. ülő szektorba? Van egy feleslegesem eladóban.

CarolusRex Creative Commons License 2025.04.10 -1 0 12602

Szerintem nem. 

Előzmény: t-m (12601)
t-m Creative Commons License 2025.04.03 -1 0 12601

03.28-án megnyílt pár darab jegy.

Még lehet ilyen!?

Trooperoby. Creative Commons License 2024.12.31 0 0 12600

:) valahol a jópofa és a felesleges egyvelege:) zeneileg nem sok köze van hozzá. A 60as években nem fért meg a helyén a Powerslave dal?...:)

Előzmény: nicko (12597)
Tatás Tata Creative Commons License 2024.12.29 -2 0 12599

tessék, remember tomorrow, nagyon sablonos és rossz AI zene XD (ennél azért sokkal jobbakat lehet, csak sokat kell próbálkozni).

metált különösen rosszat csinál amúgy, bár valszeg azért érzem ezt mert én az igényes metált szeretem. sablonmetált azt tud és persze sokan azt szeretik, úgyhogy nekik már bőven jó az AI zene is :D

https://suno.com/song/21cee9a6-29f0-4d29-ae63-61759959f95c

https://suno.com/song/e58abc58-50ea-4885-8143-7b4e0235bb56

Előzmény: Tatás Tata (12598)
Tatás Tata Creative Commons License 2024.12.29 -1 0 12598

ilyet pár óra alatt legyárt bárki AI-val. ez is úgy készült.

a trükk az hogy az AI felismeri a dalszövegekben az összefüggéseket (ritmus, rímek stb), sőt a dalszöveg jelentéséhez is társít zenei motívumokat.

tehát maga a vers megadja a zenei formát.

aztán a megadott stílusban csinál hozzá zenét.

bárki kipróbálhatja, pl suno ai... (napi 10 dal ingyenes).

a gond itt ügyebár hogy a dalszövegek is jogvédettek, úgyhogy valszeg idővel ezeket törölni fogja a youtube...

Előzmény: nicko (12597)
nicko Creative Commons License 2024.12.28 0 0 12597

A Powerslave album így szólt volna '60-as évek elején? :) 

https://youtu.be/ET3TKqt4TV0?si=LEItEsAQKlU248cq

Bruschi85 Creative Commons License 2024.12.26 0 0 12596

Szívesen, igen létezik, bizonyos előadók, produkciók szoktak visszatartani jegyeket, később megnyitni szektorokat stb. amiket aztán értékesítenek, ezekről hivatalos jegyértékesítő fb oldalán is tájékoztat, érdemes követni. Bécsben még vannak ülőjegyek.

Előzmény: Kafferrr (12595)
Kafferrr Creative Commons License 2024.12.26 0 0 12595

Köszönöm, pont ezt kerestem. Még egy kérdés: azt írják, hogy "Ez a rendezvény teltházas. Jelenleg erre a rendezvényre nincs elérhető jegyünk. Érdemes azonban időről időre visszalátogatni erre az oldalra, mert folyamatosan azon dolgozunk, hogy újabb jegyek legyenek elérhetőek.". Ez létezik? Mármint hogy nem adtak el minden jegyet, és később még lehet venni? Mert gondolom nem építik át nagyobbra a helyet :)

Előzmény: Bruschi85 (12594)
Bruschi85 Creative Commons License 2024.12.26 0 0 12594

Szia!

Viagogo és hasonló oldalakat kerüld mindenképp, dupla koncertre nem voltak kiemelt állójegyek, aki azt hirdeti, őt is kerüld.

Érdemes koncertek előtt ticketswap oldalán körülnézni, feliratkozni ill. koncert fb eseményénél.

Előzmény: Kafferrr (12593)
Kafferrr Creative Commons License 2024.12.25 0 0 12593

Sziasztok,

kicsit bealudtam, és most próbálok jegyet szerezni. Nyilván csak jegyüzértől/viagogoról lehet már, de ez legyen az én problémám. Azt szeretném kérdezni, hogy létezik olyan erre a koncertre, hogy kiemelt állóhely? Valaki ezzel a szöveggel árul jegyet, de a viagogon nincs ilyen, csak sima állóhely. A hivatalos oldal ugye azt írja, hogy sold out, tehát ott nem tudom megnézni, hogy milyen kategóriák voltak és mennyiért.

Tabusított témák Creative Commons License 2024.12.11 0 1 12592

Kerry King - Killers (Iron Maiden Cover) | Good Things Melbourne 2024/12/06

https://youtu.be/_PCX86pKBuQ

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!