A Danuvia gyártmányok barátainak legnagyobb és legrégebbi netes találkahelye, legyen az motor, óra, kitűző vagy lakat :)
Tanácsok, túrák, börzehírek, csevegő, alkatrészek, pénteki csajok...
Ilyen van nekem is,van tartalék km óra is.Hétvégén tervezem a Tomos-ra rábütykölni.Átengedtek a műszakin,de a főnök megjegyezte,jövőre legyen rajta óra.Meghajtás a kerékben van,jó is.Összehozom valahogy a Danuvia bovdennel.Mennyire lesz pontos az óra,majd meglátom.Nem számít,csak mutasson valamit :)
Köszönet a fotókért ! Moto Guzzi Falcone 500 ismerős.A jugoszláv rendőrségnek rengeteg volt belőlük.Megboldogult motorszerelő barátomnak is volt.Az özvegye árulja.Ilyen zöld színú volt,nagyon kevés km-rel.Árverezték őket annó,mivel rendőr volt,elsőbséget élveztek.Szinte újszerű állapotút sikerült neki szerezni.Hatalmas henger,dekompresszorral.Nélküle nehéz volna berúgni,gondolom én.
Kuplung buzelárást terveztem, szimmering cseréket, ha már lent van a cuccos és leszedem a hengert, ha nagyon szar valami, akkor tovább bontom, ha megfelelő, akkor marad egyben a közepe.
Össze lett rakva az utolsó teló is, szárad a tömítés. Az első kerékben lehet kicserélem a csapágyakat, ugyanarra ami a hátsóban is van. Ha ezek megvannak az elejét lehet készre szerelni. Közben felkészül a blokk.
Norbit szinte gyerek kora óta ismerem, voltam nála, igen nagyra tartom a gyűjteményét, DE ő nem is azért gyűjti a Simsonokat, hogy mindegyiket használja, nem is lehetne. Akár a Kaály féle gyűjtemény, MÚZEUM ! Ha motorozni van kedve ráül a Yamahájára... Én nem az ilyen tipusú emberekre gondolok, hanem akinek van 1 db veteránja, "restaurálja", aztán bekerül a nappali szobába... :D)
Tűpontosan leírtad pl Bogyay Norbert egyébként gyönyörű Simson gyűjteményét. Soha egyik sem hagyhatja el az épületet, benzin, olaj egyikbe sem tölthető, amikor fotózás miatt tologattuk az egyik 250-est a középállványra visszahúzáskor a sztender talpát le kellett ragasztani, nehogy a festék megsérüljön a parkettán... Nem vitatom, hogy rengeteg munka és pénz árán elkészült jármű használata vagy a széltől is óvása a tulajdonos szíve joga, de hozzám is közelebb áll a veterán jármű használata.
Egy ausztriai veterán versenyen volt kifüggesztve egy hatalmas molinó az alábbi jelmondattal: