Ma dél körül volt éppen 1 hetes, ilyen picurnak születött mekit még hármas ellésnél se láttam nálunk. Ismerősnek volt hasonló méretű, de abból is csak a 2 kisgida. Itt a mami előhasú volt, de mindön probléma nélkül ellátja a kis picurt.
A "kekkéknek" (egy első ellésű anya -szépen, csontra hízva-, + egy saját, meg egy elárvult gida), szóval a mellékelt használati útmutató szerint: répalevél TILOS! Gondolom, tapasztalatból mondták. Viszont a mángold egy jó kis fagytűrő növény, és ha eheti a jószág, akkor hasznos kiegészítője lehet az egyhangúbb téli menünek.
Jó egészséget az unokámnak és a családnak. Azt hittem, hogy csak erre ilyenek az emberek, hogy az ígért szó semmit nem ér. Vidéken főleg a Dunántúlon mikor jártam soha nem tapasztaltam, bár az már vagy 10 éve volt.
Igen. 2023 decemberben eladta a telepet a régi tulaj. Megegyezés szerint 2024 december 31-ig kellett volna kiköltözni, és addíg élt volna az asszony munkaviszonya.
Január 10.-én az új tulaj elkérte a kulcsait, és közölte, hogy 2 hónap van kipakolni. Kemény menet volt. Apósom ekkor esett ágynak, hónapokig ápoltuk otthon. Aztán a temetés, a ház nagyon hamar elkellt, de 70 év gyüjtögetését kellett kipakolni egy nagy falusi portáról. Most is úgy nézünk ki, mint egy bolhapiac.....
Persze az új tulaj ezer dolgunkatnyúlta le, még mostanra sem sikerült mindent behajtani...... de meglesz. Én még sosem maradtam adós senkinek.
Aztán, hogy jó is legyen a dologban. Az asszonynak már 10 éve is mondta a szemorvosa: ezzel a látásromlással simán leszázalékolják. Csak ő ezt a munkát 20+ év rutinnal félvakon is el tudta látni, és dolgozni akart. Újat viszont már nem tud megtanulni.
Most tisztesnek (???) mondható nyugdíjjal unokázik! :)
Kaptam egy nyaki protézist csigolyakhoz, nem igazán sikerült 2 évbe telt mire visszamentem dolgozni. És 2,5 évet tudtam, meg a múlt héten kényszerből elkellet menni. De a protézis felett elcsúszott megint és nyomja a gerincvelői . Most ez a két hónap munka be is tesz teljesen.
A második képen nagyon szépek 2019 mikor felszamoltam őket ilyen kecskeimk voltak , semmi baj nem volt velük nagyon sajnáltam őket. De műtétre mentem és benne volt, hogy nem állok talpra. A parora meg nem akartam még több munkát volt elege.