Igen, Németország egyedi státusa lehetséges. Csakhogy közben hiába lett feloldva minden európai ország (egyedül ez a feloldás sikerült utólag), egyetlen országot vagy magát az EU-t sem lehet további szállítási célnak kijelölni, menteni.
"Talán a 4. Operátor ...." Tegnap bejelentkezett a negyedik operátor. Ez nem tett felesleges köröket, rákérdezett néhány dologra, és az volt a kérése, hogy menjek végig minden problémás részen, közben képernyő mentéssel dokumentáljam.
Ha ezeket megkapja, átadja a technikai részlegnek, ez már az ő területük.
Kis szövegblokkokba összefoglaltam a három fő hibajelenséget és mindegyik mellé kaptak 3-4 képernyő mentést.
Kíváncsi leszek a reakcióra. Ebből én már nem tudok többet kihozni.
A "Details zur Lieferung" résznél a "Nur Versand" van kiválasztva? Mert pl a "Nur Abholung"-nál (értelemszerűen) eltűnik ez az opció. Ha aktív, akkor az "Inlandsversand"-nál választanod kell egy kiszállítási sémát. Lehet, hogy ez blokkol, ha esetleg nem lenne beállítva. A lényeg, hogy hiába Magyarországról használod, ezt akkor is "belföldi szállításnak" nevezi. Vagyis Németország kivételes státuszban van, hiába csak egy ország a többi közül, ahová szállíthat az ember - külön be kell konfigurálni.
Nyilván túl vagy ezeken, de egy próbát megért a részemről.., mert ki tudja, lehet itt hiányzik még valami. Vagy, ha teljesen inaktív, akkor tényleg lehet, hogy valami belső beállítás ment félre, ami vagy kizárja, vagy kizárólagossá teszi Németországot és ezért nem lehet módosítani.
"(Inlandsversand) -ami ezen szekció felett van-" Na ez az, ami az én oldalamon gyakorlatilag most nem létezik, nem nyitható.
Amikor szerkesztettem az első termékfeltöltést még volt. De különös módon viselkedett. Csak akkor engedett tovább lépni, ha belföldnek a DE volt bejelölve. Nem tudtam mire vélni, kezdőként arra gondoltam, talán ez a .de oldal sajátossága. Úgy maradt. Azóta viszont ez az opció eltűnt, nem szerkeszthető. Valószínűleg itt van vala mi nagy gubanc. De, ezt én nem tudom kideríteni, befolyásolni.
Tizenkét próbálkozás után sikerült áttörni a robot Ügyfélszolgálaton. Egy élőoperátorhoz irányított. Aki próbálta, tudja mi ez.
Az Operátor felajánlott egy telefonos visszahívást. Élőszóban gyenge vagyok németből, ezért írásbeli kommunikációt kértem (e-mail). Erre meglepően könnyen ráállt. Rendes levelező felület, végre részletesen leírhattam a problémám.
Sajnos nem értette meg, hasonló panelokkal jött, mint a robot.
Tovább erősködtem, átirányított a 2. Operátorhoz.
Ő megvizsgálta, és szerinte minden rendben van az oldalammal.
De, valamibe csak belepiszkálhatott, mert kilenc nap „0” után hirtelen megjelent 2-3-6 látogató. Az én oldalamon, kereshetőség, láthatóság, semmi változás.
Ismét levél. Konkrét, részletes.
3. Operátor. Ő már kezdte érteni a gondom.
Küldött egy csomó javaslatot, trükköt, aminek nagy részén már rég túl voltam.
De, küldött egy közvetlen linket is a beállításokhoz.
Ehhez nagy reményeket fűztem.
Sajnos nem vált be.
Kizárólag a 40 (Magyarországtól távoli) európai ország letiltását tudtam megszüntetni.
A további módosítások a linkkel sem voltak végrehajthatók:
Vagy eleve nem volt az oldalamon olyan, megnyitható opció, amire ő az üzenetében hivatkozott
Vagy létezett, próbáltam átírni, de: a módosítás a háttérben meg is jelent a kis ablakban, de néhány másodperc múlva magától eltűnt, és visszaállt alap „Keine" állapotba. Megerősíteni, menteni nem engedte a változást.
Itt tartunk most. Újabb levél, minden eddigi problémával. Ezt most emésztik.
Javasolom ezt a megoldást: nyiss meg szerkesztő módban egy listázást. Menj az Internationaler Versand részhez és azon belül a Kostentabelle(optional) mezőhöz. Ott a három pontra és a "neu erstellen"-re kattintva létre tudsz hozni új kiszállítási "sémát", országokkal, árakkal. Elnevezed és elmented. Ezután minden hirdetésben be tudod hívni. Ill. arra is figyelj, hogy Németországra (Inlandsversand) -ami ezen szekció felett van- külön beállítások vannak. Az biztos, hogy nem egyszerű, valószínű, már spagetti kód az egész Ebay, azért ilyen kezelhetetlen. Annyira bonyolult, hogy programozó nincs, aki kibogózná. Nekem vannak linkjeim adott beállításokhoz, mert egyszerűen képtelen vagyok újra előhozni. Majd félévbe került, mire sikerült egy adott vevő email-jét megjeleníteni - amit valószínű, nem direkt rejt el alapértelmezetten a rendszer.:)
rovatban megjelenik az EU. DE néhány másodperc múlva eltűnik onnan.
Hiába jön azonnal a „Fertig” megerősítés, a rovat továbbra is Keine állapotban marad. Nem fogad el módosítást, visszatér minden alapállapotba.
Nagyon beletenyereltem ebbe az eBay témába. El nem tudtam képzelni - a nimbusza alapján - hogy ez egy ekkora tortúra lesz. Fel nem foghatom, hogy milliónyi felhasználó torkán hogyan tudták ezt az egész katyvaszt letolni.
Arról nem beszélve, hogy ki is pipálsz valamit, mire elmented, már nem úgy hozza az előnézetet. Ignorálja. Újra kipipálod és akkor már jó. De amit említesz, hogy nem egyértelmű az egész, az bizony élő probléma.
Nagyon igaz! Rengeteg időm ment el vele, teljesen eredménytelenül Az alap gond eleve ott van, hogy a régió listák teljesen következetlenek és átláthatatlanok. Felsorol pl. a régiók mellé külön olyan országokat egyesével amelyek valamelyikben benne kellene legyenek. De nem, valamiért random felhozza őket. Aztán az, hogy azokat most külön pluszba ki kell-e jelölni, eldönthetetlen. És persze semmi átjárhatóság nincs a kiválasztott csoport és a tiltási lehetőségek között.
Az országok kizárása és engedélyezése az eBay-n egy káosz. Ezer éve eBay-ezek, de nem sikerült ezen úrrá lenni. Minden, csak nem felhasználóbarát a felület. És erős a gyanúm, hogy nem is úgy működik, ahogy az alkotója tervezte. De hogy ki nem próbálta soha, az tuti.
Ez sajnos lehetséges. De az ország beállítás egy rémálom. Több országot próbáltam bejelölni (pozitív lista), de nem volt lehetséges. Kombináltam a régiókat és a kizárásokat, de az sem ment. Nyolc EU ország lett volna a cél, de végül csak a DE maradt. Ezek szerint a HU is ki van zárva azért nem látom. Az érdekesség az, hogy a keresők sem látják, ha én indítom innen.
Én is így jártam az elején, bár nem emlékszem pontosan. Valószínű, hogy ahonnan nézed lokálisan a hirdetést, az ki van zárva (ami valószínű, hogy Magyarország). Állítsd Németországra a látogató lokációját, így jó eséllyel meg fognak jelenni a hirdetéseid. Ha ez a helyzet, akkor tudni fogod, merre indulj el, vagyis ki kell terjesztened a hirdetéseid láthatóságát.
Nincsenek hiú reményeim, de a hazai pangás még nagyobb. Tudom, hogy az eBay is sokat "változott" az utóbbi években. Belinkelhetem, de nincs ez korlátozva a Fórumon?
"0" kilométeres ebayos vagyok. Magánszemélyként szeretnék egy stabil eladói fiókot .de oldalra. Kis hal lennék, itthon kevésbé kurrens, feleslegessé vált, ipari jellegű műszaki cikkekkel. Rengeteg dolognak utána olvastam. Állítólag az ebay folyamatos változás állapotában van, úgyhogy ezekből már nagyon sok érvénytelen.
1. A regisztráció viszonylag simán ment.
2. Feltöltöttem egy terméket. (Voltak opciók, amiket hiányoltam, de ment.)
3. A hirdetés : Aktív, látható és online. (Az eBay szerint.)
4. Ennek ellenére a hirdetést az érdeklődők nem látják, a kereső nem találja.
5. A feltöltés több mint egy hete volt.
6. Ilyen sokáig tartana az indexálás?
7. Hibás lenne a hirdetésem? Semmi ilyen jellegű visszajelzés nem érkezett.
8. Az Ügyfélszolgálat, jó robot módjára elhajt, vagy abszolút fals panelokat küld.
9. Élő operátorhoz még nem jutottam, de próbálkozom.
10. Legalább azt tudnám, hogy én bénáskodtam, vagy valami rendszer hibába futottam.
Sziasztok! Szerintetek van lehetőség rá, hogy .com-on úgy hirdessek, hogy kizárom az USA vásárlókat? Az Ebay törölte az 500usd feletti tételeimet, mert az új vámtörvények miatt nem küldhetek 500usd feletti terméket az Usába. A szállítási opciók beállításánál nem látok ilyen lehetőséget.