Keresés

Részletes keresés

lj29 Creative Commons License 2017.03.19 0 0 171

amikor én először voltam vizsgálaton, úgy hogy még sose voltam pasival, mégse végbélen keresztül vizsgált, hanem simán feltólt mindenféle ketyerét..
így utólag az információk birtokában már mindegy :D

akinek hónapok óta nem jön meg, lehet  PCO-s is.. állitólag mnden 10. nőt érint a betegség, felháborodtam, hogy nincs jobban reklámozva legalább egy plakát  a rendelő előtt, szórólap, vagy biosz könyvben kis bekezdés.. nálam évek mentek rá mig magam diagnosztitáltam..
pedig sok orvosnál jártam! akinek havonta megvan, kis részének tudat alatt is lehet ugyanez a baja..

Előzmény: Elizabeth (95)
szivecske01 Creative Commons License 2014.09.11 0 0 170

Milyen természetes szerrel lehetne megállitani természetes uton a növekedö myomát, mely a méh hátsó falában van?

szivecske01 Creative Commons License 2013.04.08 0 0 169

Én is kergetek egy álmot magamban, azt hogy szeretném az ilyen dolgokat egy életre meguszni. Remélem sikerülni fog. Mindenkinek azt kivánnám hogy meguszhassa ezeket a félelmetes  procedurákaz a mütöben.

gynomed Creative Commons License 2012.01.08 0 0 168

Ha ennyit problémázol mindenen tényleg menj el  egy neuropszichiátriára és irass fel egy kis enyhe szorongáscsökkentöt. szétszorongod magadat,és az alapbetegségednek sem tesz jót.Már nagyon modern szorongásoldók vannak, nem altatnak nappal, csak egy kicsit lezserebben érzed magadat. Ha mütenek akkor kapsz egy bátoritó injekciót is az altatás elött és vidáman mész be. A dokik sem szeretnek feszes szorongó emberekkel foglalkozni.Ellazitanak és nyugodtan birsz mindent. Más is kibirta ezt már meg ennél is rosszabbat.Rendbejönne a mensesed, kevésbé lennél vérszegény is, mert nem ömlene belöled, és egyben meg is szürnek szövettanilag.nem lesz semmi baj. 

Előzmény: msz67 (167)
msz67 Creative Commons License 2011.12.29 0 0 167

Néha elolvasgatok orvosi dolgokat is, ez az élet, nem szeretek tájékozatlanul felfeküdni a műtőasztalra, Kérdezek sorstársakat , olvasok, tudom hogy nem jobb de legalább nem ismeretlen az ismeretlentöl jobban félek. Még gyermekkoromban is elmagyarázta a gégész doktorbácsi hogy mi fog történni a mütöben amig alszom. Azt is tudom, hogy mindnnél van rosszabb, arra neveltek mindig hogy örüljek hogy csak ennyi és nem még mellé más probléma.Mégis félek,lassan már bele kell szoknom hogy ilyen dolgaim lesznek. Amig nem volt ennyi bajom nem nézegettem  egészségügyi témákat.Régen mindig azt hittem, hogy csak másokkal történik minden, örültem ha én kimaradtam a dolgokból.Sajnos mindenkivel minden megtörténhet.Legtöbbször az ember talpra is tud állni.Most nagyon félek a másik problémám miatt is.

Előzmény: gynomed (166)
gynomed Creative Commons License 2011.12.27 0 0 166

Ne olvasgass ilyet és akkor nyugodtan fekszel az orvos keze alá.sok nönek  megcsinálják ezt életében, néha többször is kell. Rosszabbat is csinálnak, örülj hogy Téged csak küretre küldenek a conisatio sokkal roszabb akkor belevágnak a méhszájba.Azt akkor csinálják ha négyes a citológia.Ez egy kis semmiség lesz elaltatnak pár perc alatt kikaparnak, már aznap estefelé haza is mehetsz,ha nincs kompikáció,de legkésöbb másnap kapod is a zárót.Utána nem lesz erös mensesed, még a vashiányod is javulhat ettöl.

Előzmény: msz67 (165)
msz67 Creative Commons License 2011.12.26 0 0 165

Az orvosoknak biztos rutinmütét, futószalagon viszik eléjük a mütétre váró nöket, de a betegnek aki ilyet még nem élt át félelmetes.A  rákszürés jó lehetett mert senki nem hivott vissza, nem ismételték meg, miért kellene igy is szürni? Ha bent matatnak az nagyon fájhat utána is.Már volt ismerösöm egészségügyi küreten, még othon is feküdt napokig vérezve, hasi fájdalmakkal.Állitólag nagyon kitágitanak mindent már elolvastam a neten hogyan csinálják. Nem szeretnék még ilyet is van elég bajom enélkül is.

gynomed Creative Commons License 2011.12.22 0 0 164

Ne félj, rutinmütét,kapsz egy injekciót és vigyorogva mész a mütöbe,ott kapsz egy vénás szurit és semit nem érzel. Muszáj lenne megcsinálni néha minden nönél.ez nem csak kaparás,ez egy szürés is. Az anyagot elküldik szövettani vizsgálatra.Legtöbbször megkevesbedik a vérzés is.Nem rossz az.Mindenki átesik néha rajta. 

msz67 Creative Commons License 2011.12.18 0 0 163

Ha esetleg van olyan nőtárs akinek volt egészségügyi kaparása azzal szivesen elbeszélgetnék. Megvizsgáltak hüvelyi ultrahanggal és vastag méhnyálkahártyát találtak. Fájdalmas hosszu erös menseseim vannak, ki akarnak kaparni, felvetették, de én nem szeretném..Én még a vizsgálatot is nehezen birom, ott kapnék szivinfarktust a műtöben.Nem tudom magamat abban a helyzetben elképzelni, két doki is mondta.Az ultrahangos is meg a kezelöorvosom is.

msz67 Creative Commons License 2011.10.02 0 0 162

Nem depizek, gyógyulok.

gynomed Creative Commons License 2011.10.02 0 0 161

Biológiai és kémiai reakció ez a szevezetben, erröl senki nem tehet nem irányitható, csak elnyomató, de nem helyes, mert  böjtje lesz.Remélem minél elöbb egészséges leszel és kivánni fogod. Az igaz hogy a magánügyed. Ne depizz, szedd össze magad, most csak a gyógyulásra koncentrálj.

Előzmény: msz67 (160)
msz67 Creative Commons License 2011.09.25 0 0 160

Mindenkinek a magánügye hova és mikor nyulkál. Nem idevaló  téma. Jó hogy itt nem leszek kikérdezve hogy mit és hogyan csinálok? Azt tudom, hogy az egészségesek kivánják.

Mindenki megoldja ahogy tudja vagy ahogy szereti. Én most mást szeretnék megoldani,szeretnék amennyire lehet jobban lenni és minél kevesebbszer orvost látni. Sok volt ez már nekem. Teljesen kikészültem a sok beavatkozástól,vizsgálattol bizonytalanságtól.

Tudom hogy Te is segiteni akarsz, vigasztalsz, elmondod milyen lesz a vizsgálat.Egy csomó mindent töled tudtam meg,de az nem helyénvaló hogy itt a nemi szervek müködéséröl levelezzünk. Ne foglalkozz az én feszültségeimmel,nagylány vagyok, tudom mikor mi kell nekem.

Előzmény: gynomed (159)
gynomed Creative Commons License 2011.09.23 0 0 159

Az odanyulásról azért volt szó, mert ha valakinek emelkedett a libidója, kivánja egy kicsit tapogatni magát az arra utal, hogy jó a közérzete.Nem akartalak vele megbántani, de az élethez tartozik, hogy  ha nincs partnered akkor le kell vezetni kézzel a feszültséget. Ez tény, 

Előzmény: msz67 (158)
msz67 Creative Commons License 2011.09.20 0 0 158

Lehet hogy perverz, de egy csomó egészségügyi témához ért, töle tudtam meg néha dolgokat, mi miért van.Jött vigasztalni, rámparancsolni, hogy ne depizz, és tájékozott az egészségügyben. Persze attól én még továbbra is utálok és félek elmenni nögyógyászhoz.Az nem tetszett amikor az odanyulásról volt szó. Eleinte voltak beirások, amik túl közvetlennek tüntek, de egy csomó egészségügyi info jött. Aki velem rendes, annak nem érdekel a másik oldala, mindadig amig nem én vagyok zaklatva egyéb dolgokkal.

Előzmény: Álom polgár (157)
Álom polgár Creative Commons License 2011.09.18 0 0 157

Ez természetesen igaz, és jeleztem is, hogy nincs ezzel semmi probléma. az én meglátásom csak annyi volt, hogy a pólus két oldalán álltok, és ami Neked az érdeklődésedbe vág, az Neki félelem, kétség és minden más rossz. Ezért éreztem visszásnak az egészet. De amúgy tényleg semmi közöm hozzá.

Előzmény: gynomed (156)
gynomed Creative Commons License 2011.09.17 0 0 156

Ez egy mindenki által látogatható fal, nagyon sajnálatos hogy ilyen beteg van köztünk itt segiteni nem lehet, csak tanácsot adni támogatni ha lógatja az orrát.Az megint egy más dolog hogy eredetileg más célból jöttem fel.Ez két különálló dolog, Ha bármit ide kiir mindenkivel osztje meg nem velem. 

Álom polgár Creative Commons License 2011.09.16 0 0 155

Figyelj, ne haragudj, hogy belebeszélek, de nézd meg, kivel osztod meg az intim dolgaidat: a beszélgető partnered egy fetisiszta, aki nőgyógyászosdit játszik, és erre a témára izgul. Ez persze nem baj, viszont nem túl elegáns itt, ezen a fórumon vadászni ...

Előzmény: msz67 (154)
msz67 Creative Commons License 2011.09.16 0 0 154

Szegény anyám beszélgetett velem elötte, hogy muszály megnézni, meg hogy mire számitsak, nagyjából tudtam mire megyek be mit néznek. Amikor az ajtóba kerültem ott jött rám a sirás, pedig még a doktornö hozzám sem ért. Dehogy beszélgetett az, rámparancsolt hogy oda felfekszel, hagyd abba a bögést. miközben vizsgált kérdezte hogy nyulkálok e oda. Rámparancsolt ha eglesz a mensesem rendszeresen vezetni kell a naptárt,és hogy anyám nézze meg. Anyám ezer éve öhozzá járt, nem tudom ö hogy birta a katonás kiképzést, vagy vele normálisabb volt.Anyám nagyon edzett volt sok mindent kibirt fiatalon.

Előzmény: gynomed (153)
gynomed Creative Commons License 2011.09.08 0 0 153

Az elsö találkozás az orvssal meghatározó, elöször beszélgetni kellett volna veled, oldani a szorongást, és csak utána megvizsgálni amikor a bizalmadba fogadod. Az nem túl jó hogy rádkiabáltak.Kb 14-16 éves korig a gyereknögyógyászatra szokták vini a lányokat.Az anyát kiküldik, hogy a leány négyszemközt legyen az orvossal.

msz67 Creative Commons License 2011.09.05 0 0 152

Azt sem tudtuk hogy van olyan, anyám a saját orvosához vitt, elötte elmagyarázta hogy kb. mire számithatok.Gondolom mielött engem vitt nwgbeszéltek.Ha máshova kellett volna vinni anyámnak akkor nem fogadott volna minket.A gyereknögyógyászattól is féltem volna..Ma is félek.Meglátom a vizsgálóasztalt és a müszereket, és minden bajom lesz.Lehet hogy ezért vagyok ilyen rosszul minden vizsgálaton, met elöször nagyon kiméletlenül néztek meg, még kislány voltam.

gynomed Creative Commons License 2011.09.02 0 0 151

Azért kérdezték hogy nyulkálsz e oda, mert kezdtél serdülni, és a lányok ilyenkor már megtapogatják magukat ott ahol jólesik nekik.Bizonyos idönként szükség lehet ilyen nyulkálásra, ha nincs partner, nert ha nem teszed meg ideges leszel. A hormonok parancsa nagy úr!A legtöbb kamaszlány  10-12 éves kor felett maszturbál. Nem túl tiszta kéz gyulladást is okozhat, serdülökorban a menses jövetele elött van folyás,a székletet meg elölröl hátra szabad  csak törölni, hogy a szeméremtest véletlenül se szennyezödjön.A végbélgiliszta is átmehet. Ha uszodába jársz, ott is összeszedhetsz fertözést a közös vizből. Nagyon sok kislánynak van fertözése alul.Nincs ezen mit szégyellni, anyukád helyesen tette, hogy megnézetett táged az orvoával, bár azt nem értem miért nem irányitottak át a gyereknögyógyászatra.

msz67 Creative Commons License 2011.09.02 0 0 150

Igy is van én is doktornőhöz járok, de legelöször egy nagyon szigoru doktornő vizsgált meg, amikor elvitt anyám, még szüz voltam. Mintát vett tölem, meg a hasamat nyomkodta.Emlékszem sirtam,hiába volt nö egy cseppet sem volt kedves gyengéd. Talán az zavarta hogy megöregedett én meg fiatal lányként mentem hozzá vizsgálatra Rámparancsolt erélyesen hogy oda felfekszel, meg hogy a lábaimat hova tegyem, meg kelllett fogni a vizsgálóasztal szélét. Mindent megparancsolt, nekem meg potyogtak a könnyeim, letolt érte, Semmi kedvesség nem volt benne, csak parancsolt oktatott, megparancsolta hogy vezessem a mensesnaptárt,ha meglesz, akkor még nem volt meg. Még azt is feszegette hogy szoktam e odanylni,meg ezt nem szabad azt nem szabad.Merre törölöm ki a fenekemet?Mindenröl egy órát beszélt, de nagyon parancsolós szigoru volt. Egy kislánnyal nem igy kell bánni.Lehet hogy ezért van bennem örökké az a rossz érzés ha nögyógyászhoz kell menni.Hazafelé anyám megvette nekem a  fél cukrászdát,és aranyosan elmondta, hogy már nagylány leszel és ezt idönként muszáj lesz. Anyám is hozzá járt. Ö jobban birhatta a kiképzést. azóta is csak nöhöz megyk, most van egy nagyon aranyos doktornő, igaz már ö is idősödik, ha egyszer elmegy akkor is nöhöz megyek, mg egy orosz doktornő is van, annál is voltam egyszer.Ö is kedves, de én csak olyankor megyek már amikor szorul a  hurok, amikor már muszáj, a kórházban doktor ur volt.Elküldtek, ott nem választhattam.Minden nöt elzavarnk rákszüröre ha befekszik.

Előzmény: budmanci (149)
budmanci Creative Commons License 2011.08.27 0 0 149

"ha nem mész évente kontrollra, megdöglesz!" propaganda nyilván a pénzről szól mindenek elött. És ráadásul a minél fiatalabb korosztály van bepalizva, ami ugye még kellemes is: kevés gond van velük, mert még egészségesek,talán szüzek is, valószinüleg a fertőzés sem olyan túl sok és látványnak is esztétikus...

A mell önvizsgálatot saját magánál senki jobban elvégezni nem tudja! Kis idő után te ismered legjobban saját melleidet, mire az orvos észreveszi, addigra bizony a csomó már legaláb 1 - 1.5 cm !!

A méhnyak rák kialakulása kb 6 -8 év, többek között ezért is elég lenne kb 3 évente a kontrol (na de akkor a páciens bugyellárisában maradna a PÉNZ!).

A fiatal lányoknál, asszonyoknál a méhnyak- és mellrák kialakulása egészen elenyésző.

Olvassatok egy kicsit utána, érdemes...

Ha nőgyógyász, akkor meg női dokit keressetek. Egy férfi soha nem tudja annyira érteni bármiféle gondodat,mint egy "kollegina".

Hiszen neki is van mindene ami neked és valószinüleg ő is küzködött mindazzal amivel esetleg te.  pl. szégyenérzet is.. (ő biztosan nem fog "élvezkedni" rajtad.)

gondoljatok arra is, hogy a párotoknak nem kellemesebb-e, ha te egy nő elött terpesztesz be, mint egy idegen férfi elött.

..esetleg te mit éreznél, ha ő egy fiatal női urológushoz menne, aki tapogatná, huzogatná a cerkáját, heréjét, zacskóját szemrevételezné, manuálisan vizsgálgatná...

természetesen, bármilyen rendellenesség esetén irány az orvos, ugyanúgy, ahogy megteszed ezt a tüdőddel, gégéddel, vastagbeleddel, májaddal, stb.. 

Előzmény: Álom polgár (148)
Álom polgár Creative Commons License 2011.08.27 0 0 148

Pedig egész jól elkerülhető; én kb hét éve a közelében sem jártam nőgyógyásznak. Tabletta nélkül monogám életvitel mellett simán kivitelezhető. Volt pár komisz nyavaja az évek során, de csupa olyan, amit a tünetek alapján itt a neten kinyomozva vény nélkül kapható szerekkel ki lehetett kúrálni. Azt nem állítom, hogy ez helyes, de azt igen, hogy ez a túlzásba vitt nőgyógyászhoz rohangálás sem normális dolog.

Előzmény: gynomed (147)
gynomed Creative Commons License 2011.08.26 0 0 147

pedig néha elkerülhetetlen, hogy megnézzenek.A Te érdeked.

Előzmény: msz67 (146)
msz67 Creative Commons License 2011.08.21 0 0 146

Nem is megyek évente jó ha kétévente megyek, már a háziorvos kérdezi, hogy mikor volt nögyógyásznál? Emlékszem anyám is arra nevelt, amikor elöször elvitt, hogy idönként el kell menni.Nagyon utálok oda felfeküdni. Amugy is szük fejletlen vagyok, de ott még jobban összezáródom.Aki ezt kitalálta,hogy a nőkben nyulkálni kell, nyulkáljanak minden testnyilásában.

Előzmény: Álom polgár (141)
msz67 Creative Commons License 2011.08.21 0 0 145

Emlékszem akármikor akármilyen kicsivel vizsgáltak fájt, nagyonAz ismerös doktornőnél is,valóban hideg a kacsa amikor felnyomják. Remélem most nem kell majd csinálni. Legutóbb vizsgáltak amikor bent voltam.

lifefunny Creative Commons License 2011.08.17 0 0 144

Én nem járok szűrésre rendszeresen,nem is tudom mikor voltam.De az egyáltalán nem igaz,hogy nem fáj és csak pár perc,nem egy ismerősőm van,akiknek igen is fájt és nem hiszti ez.Ez így van,van akinek fáj,dumálhatnak hogy csak lazítani kell,de aki tud úgy lazítani,hogy közben a lába között egy idegen leseget,meg felnyom egy hideg tárgyat annak gratulálok hozzá.Egyszerűen gondolom valaki szűkebb lennt,sőt olvastam olyanról is hogy van akit csak altatásban tudnak megvizsgálni ily módon,mert olyan a petefészek fekvése.Amerikában meg olyat is láttam hogy (tv műsorban természetesen) kisebb,rugalmasabb,és műanyaghoz hasonló kacsával végezték a vizsgálatot,ami úgyebár nem hideg és szűzeknél is ezzel csinálták,így nem fájt nekik sem és legyünk őszinték egy hideg tárgy hozzád ér,akaratlanul is összehúzzuk magunk és az össze testnyilásunk úgyebár.Ha meg van kisebb,a beteg számára kényelmesebb eszköz akkor nyilvánvalóan azt kellene használni.És írták igaz nálunk ezen eszköz nincs jelen,de kacsa méretében több is van,hát ha a legkisebb is jó a célra akkor azt kellene talán használni.

És igen én amikor mentem magán orvoshoz mentem,mert engem vizsgálatkor zavarna ha az asszisztens is látna,ott meg emberként bánnak veled,a vizsgálóban a függöny el van húzva,senki nem lát be,elég bennt levetkőzni és sokszor még a rendelőn  belül sincs assziszte,ott mindig figyelnek a betegre,nem vizsgáltak túl sokszor,de sztk-ban is mindig csak az orvos végezte a vizsgálatot,és az asszisztense az a számítógép előtt ült és gépelte be az adatokat,innentől fogva úgy gondolom,hogy semmilyen mértékben nem vesz részt a vizsgálatban,az lenne a minimum,hogy ha már van a vizsgálónak függönnye,tessék azt elhúzni,nem kell oda az asszisztensnek sem belátnia.

Meg sajnos olyanról is hallottam,hogy nem is húzták el a függönyt,a vizsgálóágy meg a folyosóra nézet,és simán volt hogy benyitogattak az ápolók és ott ültek le vizsgálat közbe kávézni,azt meg ne is mondjam hogy minden ajtó nyitásnál be lehet azért látni.Sok ilyet lehetet hallani.

Azzal egyet kell értenem elég érdekes nők között kevés urológus van,férfiak meg igen sokan vannak nőgyógyászok,nekem se mondja senki hogy amikor fiatalon választják ezt a szakterületet nincs benne az hogy a másik nem vizsgálata,mert van ápolónő ismerősőm és igen ott hagyta a szakmát,de megmondta igen is ők is észreveszik a szép testet,szóval az nem igaz,hogy csak egy feladata nekik.Ezzel nem azt mondom hogy azért mennének orvosnak hgoy embereket bámuljanak,de ők is emberek.

De sajnos az nagyon idegesítő amikor semmibe veszik az embereket,pl a vizsgálat közbeni benyitogatások,vagy hallottam olyat amikor nem is orvos kollega jött be,miközben vizsgálatak valakit,hanem egy sima cimborája,vagy egy betegen akarják több tucat tanuló előtt demonstrálni a vizsgálatot,a betegséget,ezt a beteg engedélye nélkül nem szabadna.Lehet meg kell tanulniuk de nem így,nem a beteg semmibe vételével.

budmanci Creative Commons License 2011.08.16 0 0 143

Teljesen igazatok van, már egyre többször hallani az évente 2x-i szűrésről is !!!  Sajnos a nőgyógyászati rákos megbetegedések száma nem igen csökken, (szűrés ide vagy oda..) - csak erről természetesen nem sokat hallani...

A hazánkban lévő abszolút férfi uralmú nőgyógyász szakma is ezt a mohó pénzszerzést igazolja...

Egyébbként az is érthetetlen, hogy mennyire sikerült a nőket bepalizni, hogy a férfi nőgyógyi az igazi, pl szülésnél stb., de nézzétek meg hogy van-e férfi bába?? akkor miért nincs???

Ne dőljetek be annak se, hogy a férfi nődoki nem férfiként néz rátok, dehogyis nem...(persze nem a 70 éves 5x szült nőkről van szó..) Gondoljatok pl egy szép kilátással rendelkező lakásra, ahol laktok, kb 4-5 év múlva már nem nézegetitek, de ha kirándulni mentek máshova, vagy a barátotok szép kilátású lakásában vagytok vendégségben, akkor igencsak megnézitek azt is...

Feltételezem, hogy nem minden nőgyógyi férfi impotens....ezt talán ti sem magyarázzátok be magatoknak...

Minden szempontból a női nőorvos az igazi, szinte félszavakból is megért sok mindent, amit a férfi életében nem tapasztalt, érzett, legfeljebb tanult róla... szerintem levetkőzni, terpeszteni is könnyebb elötte, mint egy idegen férfi elött. (aki szerint az orvos az orvos, nem nőként tekint rá, az igaz a női orvosra is..)

Ha valaki ezeken nem gondolkozik el, akkor annak más gondolatai vannak a nőgyógyászokról, amit persze az egész kevésbé civilizált férfiaktól hemzsegő harácsoló nőgyász "szakma" cáfolni igyekszik, -nem kevés sikerrel..-

Nézzétek meg a nyugati társadalmakat, ott már természetesen több a női, mint a férfi nőgyógyász..nem véletlen...

EN. Creative Commons License 2011.08.09 0 0 142

Lehet akár, gondolom egy csomó pénz jár nekik érte, de belém is beidegzödött, hgy évente kell,tartottam magam a rendhez, persze lehet valami benne, ahogy a Ritalinnal kezelt gyerekek ügyében is, van egy csomó beavatkozás amiért több pénz jár és azt csinálják.Abszolut hihetö ebben a világban. 

Előzmény: Álom polgár (141)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!