Keresés

Részletes keresés

Petykooo7 Creative Commons License 3 napja -1 1 7942

Madeira látnivalók: tippek & trükkök saját szervezésben

A remekül sikerült szicíliai nyaralásunk után úgy éreztem, hogy a nyári dög melegből egy időre elegem van. Egy hét bőven elég volt a pancsolásból és a 40 fokból, ezért valamilyen másféle úti célban kezdtem el gondolkodni. Végül viszont, amikor rákerestem a nyáron olcsón elérhető repülőjegyekre, akkor nem sok úti célom maradt. Ezek közül pedig csak egyetlen egy hely volt, ahol még nem jártam és érdekelt is. Ez pedig nem más, mint Madeira. Tartottunk a feleségemmel egy gyors kupaktanácsot arról, hogy egy 2,5 éves gyerekkel egyáltalán érdemes-e nekivágni Madeirának. Miután átrágtuk az egészet, arra jutottunk hogy szeretjük a kihívásokat, szóval vágjunk bele. Ekkor még nem is sejtettem, hogy mennyi minden történik majd velünk egy hét alatt. Gondolhatjátok, hogy Madeira nem egy kimondott bababarát úti cél. Sőt még gyerek nélkül is sok esetben kihívás elé állítja az utazókat. A posztban minden kalandunkat elmesélem majd. Külön kitérek arra, hogy milyenek a látnivalók Madeira szigetén, mennyire nehéz a sziget szerpentines útjain vezetni és azt sem hagyom ki, hogy milyenek a helyi lakosok Christiano Ronaldo szülőhelyén. Öveket bekapcsolni, Madeirán landolunk!

Bővebben: https://travelhacker.eu/madeira-latnivalok-tippek-trukkok-sajat-szervezesben/

Jeff. Creative Commons License 2025.08.28 0 0 7941

Valamiért nem "kattintható" a link, ezért itt van egy másik:

Leszállás Madeira repülőterére 2025 július 14.-én:

https://www.youtube.com/watch?v=aQi0qkhrf2U

Előzmény: Jeff. (7940)
Jeff. Creative Commons License 2025.08.28 0 0 7940

Leszállás Madeira repülőterére 2025 július 14.-én.

https://youtu.be/aQi0qkhrf2U 

Budapest (BUD) - Funchal (FNC) 2025.07.14.

Itt a közvetítés is visszanézhető 3:28:38-tól: https://youtu.be/hVOFtSfbwI0

-----------------------------------------------------

Felszállás Madeira repülőteréről 2025 július 21.-én.

https://youtu.be/PhTv0sWgYJU

Funchal (FNC) - Budapest (BUD) 2025.07.21.

Itt a közvetítés is visszanézhető 4:53:20-tól: https://www.youtube.com/watch?v=welWGx1FXXE

Mr. Hadley Creative Commons License 2025.08.09 0 1 7939

Nagyon köszönöm kedves szavaid!

Megváltozott körlöttünk a világ, és nem tudom / nem akarom felvenni vele a lépést. Nem lehet versenyezni egy video bloggerrel, vagy a mocsárszagú facebookon felvillanó információ morzsákkal.

Nem sokan kedvelik a hosszabb lélegzetű agyaskodást, plána ha a lehetőségeik karcsúbbak mint a mesélőnek.

A másik dolog ami miatt abbahagytam az az, hogy a "bezzeg az én időmben", a "bezzeg pár évvel ezelőtt" dolgokkal nem lehet nagy sikereket elérni. Mit érdekel egy mai elsőzőt, hogy pár évvel ezelött simán parkoltam az Areeiron vagy a Parque Florestal das Queimadas-nál. Ezek nekik megszűntek, nekik a default negyedórás tolatás van lefelé a hegyről mert nincs hol megfordulni. Alig tudok olyan dolgot leírni, ami ne bezzegezéssel végződne. Nos úgy érzem ezt olvasni senkinek nem okozna örömet.

Egyébként Madeirára megérkezni még mindig nagyon jóleső érzés. Kivánom mindenkinek, hogy legyen része benne!

Előzmény: kabret (7938)
kabret Creative Commons License 2025.08.09 0 0 7938

Én is nagyon sajnálom hogy abbahagyod, élvezet volt olvasni az írásaidat az irónikus hangvétellel. Rengeteg olyan dolgot is megtudott az ember amire nem is gondolt volna, én sok ismerősömnek ajánlottam az írásaidat akár ide akár a másik szigetre utazott és mindenki csak pozitívummal beszélt rólad. Jó utazásokat kívánok a következő sok-sok évre is.

Előzmény: Mr. Hadley (7937)
Mr. Hadley Creative Commons License 2025.08.07 0 0 7937

Megváltozott a világ és kiírtottam magamból a blogos közlésvágyat.

Makaronézia :)

Sao Miguelt eltettem nagyon öreg korra, ugyanis ott a bérbeadóknak elgurult az összes gyógyszerük, mert egy éjszakányi szállást fél véka aranyért mérnek. Gondolom azért, mert az Azorin lassabban múlik az idő. Sao Miguel sokadjára mérhetetlenül unalmas, hiába gyönyörű. A harmadik héten már az ott élő mérhetetlen számú szarvasmarhára hasonlít az ember ábrázata.

Az Azori csodálatos hely az első két alkalommal vagy amikor végleg odaköltözik az ember.

Madeira lesz jövőre is, mert találtam egy kellemes házat egy hegyoldalra felragasztva és ott bizony nincs szomszéd. Bérlek egy kényelmes autót és cél nélkül járom a szigetet. Idén tizenegyezerre nőtt a megtett kilométerek száma. Bejártam olyan helyeket, ahová ma már nem nagyon mennék be. Bemásztam bezárt gyártelepekre, öreg elhagyott házakba, építés alatt levő alagutakba.

Azért nem írok már Madeiráról, mert szerettem a szigetet és kedveltem az ott élő összes embert. Nem szeretnék velük kapcsolatban a fikázás szintjéig lesüllyedni.

Most már vannak Madeirának olyan részei amit nem szeretek. Nem tudok szó nélkül elmenni amellett, hogy a westend nagyságú belvárosukban a járdák ragadnak a mocsoktól és kőkemény húgyszag járja át az utcákat. Vidéken szinte teljesen megszünt az útszélek karbantartása, és már nem bűn európai módon a lomot kidobni egy olyan helyen ahol, akkor azt éppen senki sem látja. Tíz éve ezért karóval agyonverték volna az illetőt.

Régen örültek, ha betértem egy kisvendéglőbe, ma már azt látom sok vendéglátóban, hogy "pénz, pénz, pénzecske..." Kapom a sablon grillezett húst, amihez nem kell sok tudomány. A séf betanítása negyed óra, amiből tíz perc a tűzgyújtás. Az abrosz eltűnt, kapom az A4-es - ki tudja miből újrahasznosított - papirt.

Sajna a közlekedésben is tűnik el a konfrontációk elkerülése, egyre több helyen tapasztalható a helyiek tőlünk felvett európai stílusa. 90-es táblánál 110-zel hajtva úgy tol maga előtt, hogy a menetszele bent szeretne fordulni a csomagtartómban. Pedig nem hiszem hogy tudja hogy turista vagyok, ugyanis az az első, hogy lehúzom a matricát a kocsiról.

A fentiektől függetlenül Madeira gyönyörű hely és zömében kedves emberek lakják.

Előzmény: Jeff. (7936)
Jeff. Creative Commons License 2025.08.07 0 0 7936

Sajnálom...

Voltak/vannak írásaid között sok emlékezetes szöveg, mondat, kifejezés, vagy éppen beszólás, amire mindig könnyesre röhögtem magamat, de szerintem mások is... 😉

Gondolom, azért az utazások meglesznek továbbra is Makaronézia szigeteire...

Előzmény: Mr. Hadley (7935)
Mr. Hadley Creative Commons License 2025.08.07 0 0 7935

Nem folytatom, nincs értelme. Kihűlt a szerelem, elmúlt a varázs.

Mindenkinek azt tudom mondani, hogy érezze nagyon jól magát Madeirán és ottlétének minden pillanatát vésse jól az emlékezetébe.

Ha visszatér öt vagy tíz év múlva, akkor megérti, hogy ilyen rövid idő alatt is mekkora veszteségek érik azt a helyet.

Előzmény: Jeff. (7934)
Jeff. Creative Commons License 2025.08.07 0 0 7934

Bár a kapunál, vagy a gépen is megkérdezhettem volna... 😉

Lesz folytatása a https://janoo.hu/ blogodnak?

Előzmény: Mr. Hadley (7933)
Mr. Hadley Creative Commons License 2025.08.07 0 0 7933

Idén egy hosszabb kocsit kaptam a Sixt-től. Ez volt az első automata kocsim Madeirán. Kényelmesebb vele menni, de szerintem a kézi váltós csak jobb.
Jövőre kipróbálom az elektromost, ha végre válaszol a Sixt a kérdéseimre. A háromszáz eurós benya számla egy kicsit megviselt.

Az utánam érkező fiatal spanyol párnak viszont nem jött össze az első kiállás a pipicike parkolóból. 
Úgy kellett kicsörlőzni az első napos bérleményt. Ha nem kötött teljes biztosítást, akkor szépen behorpasztották a hitelkártyáját...

Jeff. Creative Commons License 2025.08.06 0 2 7932

Felszállás Madeira repülőteréről 2025 július 21.-én.

https://www.youtube.com/watch?v=PhTv0sWgYJU

Funchal (FNC) - Budapest (BUD) 2025.07.21.

Itt a közvetítés is visszanézhető 4:53:20-tól: https://www.youtube.com/watch?v=welWGx1FXXE

Mr. Hadley Creative Commons License 2025.05.30 0 0 7931
Mr. Hadley Creative Commons License 2025.05.30 0 0 7930

Ha a Sixtnél a portugál lapról indulsz kapsz még 12% kedvezményt.
https://www.sixt.pt/campaign/summer-pt/?utm_source=website-sixt.pt&utm_medium=dealsslider&utm_campaign=summer2025

Nincs előre fizetés, ha lentebb megy az ár simán törlöd a foglalást és újrafoglalod. (Assszem a bérlés kezdete előtt 48 óráig ingyenes a törlés)

Előzmény: Mr. Hadley (7929)
Mr. Hadley Creative Commons License 2025.05.30 0 0 7929

Nagyon nem buli...

Ne béreljetek gyűjtőn harmadik feles biztosítással!

Ha nem kötsz biztosítást a bérbeadónál akkor fizetheted a depositot. 

Előzmény: svejeeelle (7928)
svejeeelle Creative Commons License 2025.05.29 -2 0 7928

Madeira autóbérlés - https://economybookings.tp.st/Pm6L5NAw Minden gyors, preciz es gorduleleny volt! 

szkati Creative Commons License 2025.03.17 0 0 7927

Köszönöm szépen!

Előzmény: Laci v (7926)
Laci v Creative Commons License 2025.03.17 -1 2 7926

Kedves Katalin! Adja a Jóisten, hogy még sokáig együtt lehessenek a férjével örömben egészségben! Gratulálok!

Előzmény: szkati (7925)
szkati Creative Commons License 2025.03.08 0 2 7925

Nem valószínű. Idősek vagyunk, az utakkal nehezebben bírtam, és a férjem nem vezet Azért gyönyörű dolgokat láttunk. . Fenruárban azért nincsenek olyan szép dolgok, mint áprilistól kezdődően, de mi nem tehetünk arról, hogy februárban van a házassági évfordulónk, és ezt mentünk ünnepelni. Kereket:)) Fél évszázad hosszú idő:))

Előzmény: Mr. Hadley (7923)
szkati Creative Commons License 2025.03.08 0 0 7924

Kifejezetten jó. Reggel, este hűvösebb, de délben nyári meleg. 2 hét alatt összesen egyszer esett az eső.

Előzmény: raulista (7922)
Mr. Hadley Creative Commons License 2025.03.05 0 0 7923

Visszamentek még?

Előzmény: szkati (7921)
raulista Creative Commons License 2025.03.05 0 0 7922

Időjárás milyen volt?

Előzmény: szkati (7921)
szkati Creative Commons License 2025.03.01 0 2 7921

Azért ez a Madeira megizzasztott minket. Az utak. Hol fel, hol le. A szállásunk is egy olyan helyen volt, hogyha gyalog közelítettük meg, olyan érzésem volt, mintha falat másznánk. De persze azért nagyon érdekes és szép! Túléltük. A bérautónak csak a jobb hátsó sárhányóját nyomtam, meg. Most várom a számlát:))

szkati Creative Commons License 2025.02.08 0 1 7920

Mi ugrásra készen. Nagyon várjuk.

auray1 Creative Commons License 2025.01.27 0 0 7919

A szombat esti WIZZ is első körben divertált Tenerifére. (Rokonaim utaztak vele) Mivel a meteor javuló tendenciát mutatott tankolás és némi várakozás után újra indult, és sikeresen leszállt hajnali 2-kor Funchalban. A rokonok szerint a várakozás ideje alatt a személyzet maximálisan igyekezett az utasokat információkkal és étellel-itallal ellátni. 

Mr. Hadley Creative Commons License 2025.01.25 0 2 7918

Két hét rossz idő nem lehetséges. Szerintem is lesznek szép napjaitok. 

A mai Wizz viszont Tenerifén van, mert nem tudott leszállni Madeirán. 

Én egyszer ragadtam ott két napra, na az fájt, de csak anyagilag. Oda nem érni jobban fájt volna.

Ne idegeskedj, a dolgokon nem tudsz változtatni. Értékeld azt ami van.

Előzmény: szkati (7916)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2025.01.25 0 1 7917

nyugi, alapvetően szép idő lesz.

Előzmény: szkati (7916)
szkati Creative Commons License 2025.01.25 0 0 7916

Február 11-én indulunk két hétre. Kicsit lerobbanva várjuk, és reménykedve, hogy nem csak esőben lesz részünk. Ráadásul egy nagyon kerek házassági évfordulót s itt ünnepelünk. Valaki nyugtasson meg, hogy nem csak a rossz idő vár ránk. Előre is köszi!

szkati Creative Commons License 2024.12.30 0 0 7915

Köszönöm!

Előzmény: Mr. Hadley (7914)
Mr. Hadley Creative Commons License 2024.12.29 0 0 7914

Sixt.
Foglalj pénzkiadás nélkül és figyeld, hogy esik-e az ár. Ha igen, akkor újra foglalod.

Előzmény: szkati (7913)
szkati Creative Commons License 2024.12.29 0 0 7913

Sziasztok!

Most megyünk először és szeretném megtudni, hogy szerintetek kinél érdemes autót kölcsönözni két hétre.

Előre is köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!