nalunk a szomszed lepcsohaznal is beerett 3 hullam is. na, meg eggyel arrebb a naspolya evek ota hozza a formajat, pedig nincs kezelve semmivel sem. kedvenc teli gyumolcsom
Sajnos, nálunk is ez volt. Barackfák, meggy elfagyott, az alma termés gyenge, a szilva és cseresznye csemeték még nem teremtek. A kivénhedt körtefánk (aminek már a torka is véres) viszont minden évben megbízhatóan hozza a gyümölcsöt, bár idén azon is kevesebb volt. Amit nem értek, az a füge: terem, mint a bolond, pedig azt hittem, hogy az sokkal érzékenyebb lesz a fagyra ...
A nyugalom megzavarására mindenesetre alkalmas kép. :)
Nekem a szilvásváradi kályhából előkerülő pisztráng a csúcs gasztro.
Multiból vettem 1-szer tálcásat. Egyszer. Nem tudtam megoldani, nagy csalódás volt. Szemét az egész vagy én vagyok annyira képzetlen, hogy ezekkel nem tudok mit kezdeni.
A bükki pisztráng telepek működő képesek valóban. Mégis nagypapinak igaza van abban, hogy a Mátra felső csúcsai csontszáraz képződmények pl. a Bükkhöz képest. Itt biztos lehetetlen tenyészteni. Gyerekkoromban még volt apróhal és rák is az északi lefolyású patakban, sőt vizirigó, de már régen nincs semmi.
Suttogás szerint a Bükkben sem minden pisztráng bükki. Sáfrányéknak valahol Győr felé is van tenyészetük, ha jól tudom.
Na voltam a helyi vásárban, a forralt bor itt is 5-600 között /dl. A töki pompos (ezúttal kemencés lángos néven) 2900, elég jó volt ahhoz hogy ne sokalljam. Aki árulta az nagyon tipikus kocsmáros volt, zömök bácsi nagyon kerek vörös arccal és nagy dumával, teljesen beillett volna egy középkori hasonló rendezvényre 🙂 Volt töltött káposzta 2200 (de a kenyérért még fizetni kell valamit) és itt is láttam 4500-as szendvicseket, azok minibagett alapúak voltak, nem kicsik és nem is olcsó összetevőkkel, tépett disznó vagy raclette sajt alapúak, én magam ilyet már nem vennék de azért erre se mondom, hogy vérlázító ár.