Keresés

Részletes keresés

tucsok13 Creative Commons License 3 órája 0 0 74245

Nekem van ügyfélkapum, ha privben átküldöd a telek adatait, szívesen megnézem neked.

Előzmény: Diótörő (74240)
XANTIi Creative Commons License 4 órája 0 0 74244

Fel lehet hívni az érdi adó csoportot. Készségesek, biztosan segítenek. Jó tapasztalatom volt többször is. Egy-két alap adatodra rákérdeznek és ott akkor belenéznek az adó dolgaidba. Sőt, tanácsot is adtak. Igazán korrekt társaság.

Ez a regisztráció egyszer kell, utána tényleg nagyon nagy segítség minden hivatali dologban. Adó, nyugdíj, járadékok bármi.

Azt is megnézheted, mikor milyen EÜ kezelést számoltak el a nevedre, milyen gyógyszereket írtak ki. Melyik okmányod mikor jár le.

A regisztrációhoz egyszer kell személyesen bemenni. Vagy talán már az sem kell.

Le tudod tiltani az adataid kiadását reklám célokra. Sőt még kéretlen qrmány baromságokat sem küldenek erre. Egy élő email cím kell. De oda küldenek a lejárat előtt bő hónappal email-t a lejáró műszakiról, személyiről és minden hivatalos okmányról. Nem joghiteles telekkönyvi lapot ingyen és azonnal. Fizetősben hiteleset is.

Előzmény: Diótörő (74243)
Diótörő Creative Commons License 6 órája 0 0 74243

Kösz szépen a válaszokat.

Csak online ne kelljen nézni dolgokat, főleg ha regisztráció előzi meg, mert az valami borzalmas.

Tavaly se jött csekk, már biztos küldtek volna felszólítást, de nem jött.

A szomszédom telkét is így írták át, hogy nem kaptak semmi értesítést. Na a napokban bemegyek a fh-ba személyesen, osztán majd meglátjuk.

KataPult2024 Creative Commons License 9 órája 0 0 74242

Menj utána, lehet van adód, csak nem tudsz róla (postás elkavarja, vagy ügyfélkapura kapod, de nem nézed), az ketyeg. Online is le lehet kérni az egyenleged.

A mentesség átlagnyugdíj környékéig van meghúzva, de igazolni kell évről évre, nem örök érvényű. Tehát vagy nézd meg online, vagy hívd fel az önkormányzat adósait. Tulajdoni lapot meg igen, le lehet kérni online.

 

De elég kicsi a valószínűség, hogy eladják a házad, azért a földhivataltól is kellett volna kapj határozatot.

 

 

 

Előzmény: Diótörő (74240)
RJancsi Creative Commons License 10 órája -1 0 74241

Ha regisztráltál az ügyfélkapura, úgy tudom még mindig ingyen lekérheted bármelyik ingatlan tulajdoni lapjának fő adatait. 

Előzmény: Diótörő (74240)
Diótörő Creative Commons License 10 órája 0 0 74240

Na egy kicsit más téma:

Változott valami az építményadó ügyében? Gondolok itt esetleg 70 felettieknek nem kell fizetni stb.

Mert hogy nekem sem az idén, sem tavaly nem jött ez ügyben csekk.

Hirtelen az jutott eszembe, hogy talán már nem is a sajátomban lakom?

Mert jó pár éve a mellettem lévő telken sokan mászkáltak ( a tulaj házaspár Zuglóban lakott )és átszóltam, hogy mi újság.

Mondta az egyik fószer, hogy eladja a telkét stb. Na a vitát nem írom le, csöndben bementem a házba, telefonáltam a tulajéknak, ők kihívták a rendőrséget, de addigra elszeleltek.

Aztán lett feljelentés,bíróság, de úgy tudom, hogy az ügy elhalt, de legalább visszakapták a telküket.

Lehet hogy én is így jártam?

Mindenesetre bemegyek a Földhivatalba és megnézem a tulajdonlapomat.

Üdvözlettel: (lehet hogy egy ) hajléktalan ?? :-)))

XANTIi Creative Commons License 12 órája 0 0 74239

Lekésted a reggeli kényeztetést a macinál? Vadász-vadász......

Előzmény: Fővadász fegyverhordozója (74237)
gunji jackdaw Creative Commons License 13 órája 0 0 74238

Ecsém, te beteg vagy? Menj orvoshoz mihamarabb. Hátha még idén sorra kerülsz. Ki az a Gyurcsányfi? És miért nyomsz rá az elküldés gombra sordobáskor?

Előzmény: Fővadász fegyverhordozója (74237)
Fővadász fegyverhordozója Creative Commons License 13 órája -4 0 74237

Gyurcsányfi Csőzik egyik háborúpárti képviselőjelöltje

 

 

Ha azt hisszük, hogy egy helyi önkormányzati képviselő választás ma Érden nincs kapcsolatban az európai politikával és a háborúval, nem is tévedhetnénk nagyobbat! Eddig ugyan tényleg azért választottunk önkormányzati képviselőket,

KataPult2024 Creative Commons License 15 órája -1 0 74236
KataPult2024 Creative Commons License 15 órája -1 0 74235

Az egykori polgármester súlyos örökséget hagyott a kormánypártnak Érden, miközben a helyi Fidesznek a kegyelmi-botrány is rontotta az esélyeit

A választókerületeket bemutató sorozatunk 6. része.

SzerzőVas András

Publikálva:2024.05.17. 10:35

MegosztásKardosné Gyurkó Katalin a plakáton. Profitált közösségi médiás bejegyzéseiből a mostani vezetés

| Fotó:

Tóth Ádám

| Forrás:

Népszava

„Fideszes, Fidesz-támogatott, kriptofideszes” – röpködnek a jelzők Kardosné Gyurkó Katalinnal kapcsolatban Érden. Ez megmutatja, nincsenek könnyű helyzetben a kormánypártok a Budapest-szomszéd megyei jogú városban. Öt év elteltével is a korábbi polgármester, T. Mészáros András szelleme kísérti a Fidesz-KDNP-t.

Hirdetés

A helyben csak TMA-ként emlegetett, a várost 13 éven át irányító kormánypárti politikus ugyanis rendkívül súlyos örökséget hagyott maga után pártjában. Nem elég, hogy 2019-ben meglepően simán, több, mint 2200 vokssal kikapott az összellenzéki támogatással indult Csőzik Lászlótól, de sokak szerint személye miatt bukott el a 12 egyéni választókerületből tízet a Fidesz-KDNP, s került kényelmetlen kisebbségbe a közgyűlésben. T. Mészáros utolsó ciklusa botrányoktól volt hangos, s feleségéhez és alpolgármesteréhez, Bács Istvánhoz kötődő gyanús pénzügyek, a város szempontjából előnytelen szerződések kerültek napvilágra.

Sokakat felháborított a kampányhajrában félkészen átadott játszótér is, ahol egy kisgyerek meg is sérült – az eset kapcsán foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt pénzbüntetésre ítélték a korábbi városvezetőt. 

T. Mészáros ugyan 2019-ben a kompenzációs listáról még bekerült a közgyűlésbe, ám a ciklus során a helyi Fidesz éléről is leváltották. Forrásaink szerint a kormánypártok kétségbeesetten keresték Csőzik megfelelőnek tűnő kihívóját, ám renoméjuk annyira megkopott helyben, hogy nem igazán találtak alanyt. Választásuk végül Kardosnéra esett, aki a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) elnökeként a hajdan valóban civil szervezetet a Fidesz holdudvarába kormányozta. Az általa elnökölt, s – ahogyan erről az Átlátszó beszámolt anno – e-sportegyesületből tavaly hirtelen átalakított ÉRteD Családbarát Egyesület is élvezi a hatalom szimpátiáját. Ugyanis szinte azonnal nyert 9 millió forintot a Városi Civil Alaptól. Kardosné emellett Novák Katalin kegyelmi botránya során is exponálta magát, előbb teljes vértezetben kiállt az azóta megbukott köztársasági elnök mellett, majd váratlanul törölte posztja ezen részét. Információink szerint az államfő kényszerű távozása a helyi kampánytervezetet is átírta, ugyanis Nováknak komoly szerepet szántak Kardosné népszerűsítésében. Utóbbi egyébként a hajdani miniszter, a kegyelmi ügyben szintén megégett Balog Zoltán református püspökkel is jó viszonyt ápol, s az sem mellékes, hogy a pedofilbotrányról elhíresült Cseppkő Gyermekotthon – amúgy Bárczy-díjjal kitüntetett – igazgatója, Herczeg Krisztián ott ült a NOE elnökségében.

Kardosné a városvezetés hibájából elszalasztott lehetőségekről, lelassult településről beszél kampányában, tapasztalataink szerint viszont a helyiek nagyobb része éppenséggel komoly előre lépésről beszélt az elmúlt ciklus kapcsán. Öt tucatnyi utca kapott aszfaltburkolatot, sportcsarnok és új uszoda épült, s úgy tűnik, a ciklus végére sikerült elérni, hogy a hajdani szennyvízcsatorna-építésre beszedett hozzájárulást visszaadhassa a város az érintetteknek. Kiderült ugyanis, a korábbi városvezetés annak ellenére elkérte a pénzt, hogy az államkaszából is megkapta a szükséges összeget. Némi megnyugvást hozott a városban, hogy a szomszédos Sóskútra tervezett akkugyár-ügye is elcsitult egyelőre, bár a városvezetés arra számít, hogy az önkormányzati választások után ismét előkerül a beruházás. Ezt Érd vezetése elutasítja, s ebben a lakosság is partner, legalábbis a projekt kapcsán tartott lakossági fórum ezt támasztotta alá. Az ügyben a helyi Fidesz is felhívta magára a figyelmet, Aradszki András, a térség honatyája Kardosnéval együtt nyújtott be népszavazási kezdeményezést, lehessen-e Érden akkugyár – igaz, hogy erről addig sem esett szó.

Mindezek alapján nem véletlen, hogy Csőzik László néhány egyéni körzetben induló jelöltet leszámítva érdemben nem változtatott a csapatán. 

A polgármester Szövetség Érdért szervezetét 2019-hez hasonlóan az összes ellenzéki párt támogatja. Egyedül a hajdani DK-s Asztalos Éva különutassága borzolta valamelyest a helyi kedélyeket: a képviselő előbb pártjával veszett össze, miután kiderült, nem őt indítják a 2022-es országgyűlési voksoláson. Később saját frakciójával is összerúgta a port, mivel nem akarta lefolytatni a teljes körű vagyonnyilatkozat-tételi vizsgálatot Báccsal szemben, végül egy elvetélt méltatlansági vizsgálatot kezdeményezve kísérletet tett Csőzik leváltására. Asztalos ezúttal a V. É. D. Egyesület színeiben indul a képviselőségért, de megméreti magát a polgármesteri posztért is, amelyért a mi hazánkos Farkas Gáborné Szalai Tímea is versenybe száll. A szélsőjobboldali párt öt éve nem indított jelölteket Érden, míg a 2022-es parlamenti választáson 5 százalék alatt maradt. Mindez azt jelentheti, hogy az ellenzéki összefogás megtarthatja pozícióit, s Csőzik László kényelmes többséggel vezetheti tovább a települést. Forrásaink szerint ráadásul a kegyelmi ügyből a helyi ellenzék nemcsak Kardosné Facebook-posztjai miatt profitált, hanem a közfelháborodás felrázta szavazóikat is, így a mozgósítási versenytől sem kell túlzottan tartania.

Előzmény: RJancsi (74229)
KataPult2024 Creative Commons License 15 órája -1 0 74234
XANTIi Creative Commons License 15 órája -1 0 74233

Egyszerű okai vannak. Egyrészt a propaganda jó talaja.

De ami ennél fontosabb, hatalmas kifizetőhely. A kézzel nem fogható, bizonyítható teljesítések mutyizására. Adó milliárdok sima "közpénztelenítése". Egy úgymond játékos kinevelésére tetszőleges pénzt lehet elkönyvelni. Ha kell szponzorokon átfuttatva.

Előzmény: Leleplező Kata (74231)
Leleplező Kata Creative Commons License 15 órája -1 0 74232

egy egyszerű vérvételre nem lehet bejutni, elkeserítő. Ez nem szoftver hiba.

Előzmény: gunji jackdaw (74230)
Leleplező Kata Creative Commons License 15 órája -1 0 74231

Már annyi mindent kisajátított a fidesz, tényleg a sportot (is) miért kell?! Felháborító!

Előzmény: Fővadász fegyverhordozója (74227)
gunji jackdaw Creative Commons License 16 órája -1 0 74230

Nekem is ez jutott eszembe: ha nincs ember, aki ellássa a beteget, akkor nem tök mindegy, hogy foglal időpontot egy fél év múlvára.

Pl. https://444.hu/2024/05/22/het-honapot-kell-varni-urologiai-vizsgalatra-a-szekszardi-korhazban de ez is biztos csak a betépett sorosista libernyákok félrevezető aknamunkája :(

 

14 (35) év alatt hova jutottunk? Fél-egy éves várólisták, konténerben tanuló kisiskolások, összeomló gazdaság, ötvenes évekbeli demagóg közbeszéd, de minden f*sza. :(

És a várva várt messiás is miket nyög be: https://magyarnarancs.hu/belpol/magyar-peter-szerint-gyurcsany-vetett-be-fociultrakat-2006-ban-268183 De biztos csak a bizonytalankodó fideszeseket akarja megkörnyékezni, jah.

Csalódott vagyok nagyon. Az emberi hülyeség tényleg végtelen :(

Előzmény: RJancsi (74228)
RJancsi Creative Commons License 16 órája -1 0 74229

Akkor talán a fideszes politikusok mutassanak példát az aktív sportolásban (nem zabálóversenyre és félkezes söröskorsó szakításra gondolok). 

Orbán, Németh Szilárd, Tállai... sorolhatnám. De ha csak Érden nézünk körül, TMA sem a sportos testalkatáról híresült el és a helyi fidesz 13 aktuális vértanuja között is talán 3 akad, akinek 25 alatt van a BMI-je. 80% túlsúlyos vagy elhízott. Hogy is szól a mondás? Vizet prédikál...

 

 

Előzmény: Fővadász fegyverhordozója (74227)
RJancsi Creative Commons License 16 órája -1 0 74228

Ettől fog megszűnni az orvos és ápoló hiány? Ez megint csak egy olyan látszattevékenység, ami parasztvakításnak is alig felel meg, érdemi előrelépést nem fog okozni. Eddig is lehetett online időpontot foglalni, legalábbis Érden a Romicsba biztosan. Illetve elvben lehetett, de hiába az internetes felület, ha pl. kardiológiára fél év múlva sincs szabad időpont. És nem az időpont foglaló szoftver hibája miatt, hanem mert nincs elég orvos.

Előzmény: Fővadász fegyverhordozója (74226)
Fővadász fegyverhordozója Creative Commons License 17 órája -6 0 74227
Fővadász fegyverhordozója Creative Commons License 17 órája -6 0 74226

Csökkenhet a várakozási idő, applikációban is foglalhatunk időpontot

 

Ma az emberek legfontosabb elvárása az egészségügy szervezésével foglalkozók felé az, hogy minél hamarabb bejussanak az orvoshoz.

tucsok13 Creative Commons License 27 órája 0 0 74225

Télen jó lesz kabát alá.. anyámnak is mondtam, hogy ha a narancsos kabátját veszi fel, nem megyek vele sétálni:-)

Előzmény: RJancsi (74223)
tucsok13 Creative Commons License 27 órája 0 0 74224

Hát, sok sikert valóban..

Előzmény: KataPult2024 (74222)
RJancsi Creative Commons License 28 órája 0 1 74223

Miután némi közöm van az építőiparhoz, egy munkavédelmi webáruházban vettem "akciós" hosszú ujjú pólókat. Ha csomagban 5 db-ot vett az ember, nagyon baráti volt az áruk. Meg is jött a csomag, a "kommersz" fekete, szürke és sötétkék mellett kaptam egy rikító narancssárgát és egy pirosat is. Na, az utóbbi kettővel bajban vagyok, bármelyiket veszem is fel tuti, hogy valakinek nem fog tetszeni a "hovatartozásom". Pedig csak egyszerű egyszínű pólókról van szó. 

KataPult2024 Creative Commons License 1 napja -1 0 74222

Kint voltak mindkétszer. Meg lesznek is gyereknap címén.

 

Már az Érted egyesület is narancssárga molinoval nyomul. Persze politikamentesen.

 

Parkvárost el akarják orozni a fidesznek. Sok sikert!

 

 

Előzmény: tucsok13 (74221)
tucsok13 Creative Commons License 1 napja 0 0 74221

Hétvégén volt valami gyerekrendezvény a klímaparkban, séta közben láttuk, alig páran lézengtek.. nem volt nagy siker. Ellenben másnap ugyanitt a reformátusok sokan voltak. Lehet, egy időben kellett volna szervezni hogy többnek tűnjön.

Előzmény: KataPult2024 (74220)
KataPult2024 Creative Commons License 1 napja 0 0 74220

Kardosné nagyot akart, nem jött össze.

Pénteken lett volna Érdre Ága-Boga pénzből Ismerős Arcok koncert, esőre hivatkoznak, de igazából a zenekar mondta le, a gagyi színpad miatt.

 

Lehet újrázni, a zenekar csak június közepén ér rá!:D

 

 

 

 

gunji jackdaw Creative Commons License 1 napja 0 0 74219

Fontossági sorrend az indexen: https://uploads.disquscdn.com/images/f1b8cd4ecdf99f216e6c12e15042a37902b81cacb8f1e4f85e0b79b5e1ca1c1d.jpg

 

Hogy Budapesten 2026-ban foci BL-döntőt rendeznek az rendkívüli hír.

Hogy a köztársasági elnök részt vett volna törvénytelen földmutyikban, az csak fontos hír.

 

Nem lehetne körbeadni a címet, hogy mindenkinek járjon a havi 5 milla fizu meg a személyzet? xD

KataPult2024 Creative Commons License 1 napja 0 0 74218
Előzmény: tucsok13 (74217)
tucsok13 Creative Commons License 1 napja 0 0 74217

Én is ma voltam.. az enyém azon aggódott, Sóskúton ki lesz a polgármester, nem tudja kire szavazzanak mert egyik sem jobb. Nem ismerem a jelölteket, passz, mondtam neki hogy nálunk nem kérdés, hogy az értelmesebbje hova szavaz. És reméljük, mi leszünk többen.

Előzmény: RJancsi (74214)
tucsok13 Creative Commons License 1 napja 0 0 74216

Ezt játszotta be MP a gyűlésen szerintem.

Előzmény: gunji jackdaw (74209)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!