Az az érzésem, hogy a "pcmcia-core" kellene neki, de a FW a "pcmciautils"-t használja és csomagütközés miatt nem lehet csereberélni... A FW0.4pre1 még ment, de utána cserélték le a "pcmcia-cs"-t a "pcmciautils"-ra.
Egyszerűen röhej, de a szerkesztők sem tudnak segíteni.
Hónapok óta van egy kis gondom a Frugalware-rel, mert nem ismeri fel a FastEthernet-kártyámat a notebook-omban és net tudok "vele" netezni.
Bootláskor ilyesmit ír ki:
SIOCSIFADDR: nem létezik eth0: unknown interface SIOCSIFNETMASK: nem létezik
Az "ifconfig"-ra csak az "lo"-t írja ki, az "ifconfig eth0"-ra pedig azt, hogy "unknown interface"
T-Online ADSL-em van, feltettem a Frugalware-ben a "pcnet_cs"-t, a "8390"-t, a "ne2k-pci"-t, de semmi...
Ugyanezen a gépen a Zenwalk 4.0 "csont nélkül" beállítja és használja a netet, de az "lsmod"-ban van "pcmcia-core", a Frugalware-ben viszont nincsen, ők a "pcmciautils"-t használják.
A Zenwalk 4.0 az "NE2000"-et adja meg bootoláskor.
Attól tartok hogy ez egy plug-and-play készülék, ami elméletileg azt jelenti, hogy minden magától szuperál, gyakorlatilag viszont azt, hogy szívás van vele... mit mond ez a parancs:
$ zgrep ISAPNP /proc/config.gz
(Folyt köv, de addig is gondoskodj róla, hogy legyen pnpdump és isapnp a gépeden (isapnptools vagy hasonló nevű csomag))
Igazad van, ha jó az irq 10 akkor no para, de ez egy isa kártya, nem biztos, hogy korrektül felismeri, bár te vagy a hardver szakértő én csak haladni akartam sorban :)
Win alatt kellett megadnod valamilyen beállítást vagy a routertől kapja az IP címet? Nézd meg, hogy az wines hardverkezelőben milyen megszakítással van beállítva, ha 10-es akkor felejdsd el amit előzőben írtam.
Régen a conf.modules-be kellett valami hasonlót beírni, nem tudom, hogy a modprobe.conf is használja-e: options 3c509 io=0x300 irq=11 ahol a megszakítást kell a te kártyádhoz korrektül megadni.
Win98-on az adsl működik, ugyanazon a gépen UHU-Linux 1.2-n nem.
D-Link DSL-360T adsl modemem van, 3Com Ehterlink III Isa hálózati kártya, alaplapon Intel 443BX chipset és 82371EB PCIset van. Az eszközkezelőben ezek ott is vannak, a gépbe rakott többi kártyával együtt, egyedül a hálózati kártya hiányzik a listából.
A modemen van egy Ethernet Link/Act nevű LED aminek világítani kéne, de Linux alatt nem világít, a modem nem tud kommunikálni a hálózati kártyával.
Beállítottam, hogy a 3c509 modul a rendszer indulásakor töltődjön be, az eszközkezelőben ezután sincs ott.
Olvasgattam a fórumot és az alábbiakon már túlvagyok:
/etc/modprobe.conf-ba beírtam: alias eth0 3c509
/etc/modprobe.preload-ot létrehoztam és beleírtam: 3c509
Adsl-setup-al minden beállítva, az Ethernet Interface eth0-ra állítva, ezután
root@:/# adsl-start ...............................TIMED OUT
root@:/# adsl-status adsl-status: Link is down (can't read pppoe PID file /var/run/x-adsl.pid.pppoe)
root@:/# /sbin/route -n Kernel IP routing table Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface 127.0.0.0 0.0.0.0 255.0.0.0 U 0 0 0 lo
root@:/# ifconfig -a eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:60:08:C1:48:07 BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1 RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:1000 RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b) Interrupt:10 Base address:0x300
imq0 Link encap:UNSPEC HWaddr 00-00-00-00-00-00-00-03-00-00-00-00-00-00-00-00 NOARP MTU:1500 Metric:1 RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:30 RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b)
Mi az, hogy a /lib/modules-ben nem volt semmi? És hol vannak a kernel moduljaid? Azért egy directory-nak csak kellene ott lennie... Ízlés dolga, melyik Linuxot választod, de lehetőleg egy új verzióval próbálkozz. A distrowatch.com-on ott a teljes választék.
Üdv! Megnéztem, de nincs meg az a fájl. A /lib/modules-ban nem volt semmi... A telepítőnél a kézi telepítésnél találtam egy olyat, hogy modulok betöltése, meg mindenféle hardver eszköz driver-t ki lehet keresni és betölteni, kikerestem a sis900-t, de nem tudta betölteni. Kijelöltem néhány hálózati eszközt, meg kernel bővítő cuccot, hogy telepítse újra, de a telepítés közben lefagyott az egész... Asszem szerzek valami tisztességes friss verziót, mert ettől még a vinyó is beszarik... Esetleg tudtok ajánlani valami jót? Semmi másra nem kelll a Linux, csak a netezésre, film nézésre, meg próbálgatnék ilyen perl, meg egyéb script nyelveket, mást nem nagyon. Melyik fajta Linux lenne megfelelő? Kösz a segítséget! üdv: sk8boardingsite