Keresés

Részletes keresés

eszterlanc1105 Creative Commons License 2010.12.11 0 0 52

Számomra a Pszf minden dícséretet megér. Mielőtt felvettek és elkezdtem én is sok rémhírt hallottam és ezért félve mentem az első zh-kra , vizsgákra, amik első nekifutásra nem sikerültek túl jól. Kis idővel rájöttem mi a dolog nyitja: tanulni kell és SOKAT. Nagyon sokat. Ellentétben mai sok felsőoktatási intézménnyel ez nem az a hely, ahol a vizsgákra az előző éjjel folyamán fel tudsz készülni és igenis venni kell a fáradtságot és a példatárakat oda-vissza megoldani , ha kell többször. A felduzzasztott hallgatói létszám ellenére igenis lehet a tanárokkal személyes kapcsolatot kialakítani: rengeteg fogadóórán voltam, ahol rajtam kívül senki nem jelent meg, de amikor feltettem a kérdéseket minden esetben készséges és kimerítő válaszokat kaptam. Kérdezem ekkor, hol van az a rengeteg diák akinek nem úgy sikerült a zh-ja ahol várta, vagy nem ért valamit... Ez az iskola a külső negatív hatások ellenére tudta és tudja tartani magát: aki elvégzi egy olyan diplomát kap amit kapkodnak a munkáltatók és aki csak egy kicsit is ért a felsőoktatáshoz elismerően bólint a név hallatára- de ezért küzdeni kell. Semmit nem adnak ingyen, és itt aki nem erőlteti meg magát és nem veszi a fáradtságot, ne számítson eredményre. Én nagyon hálás vagyok a Pszf-nek, mert egy nagyon értékes tudás mellett rengeteg pluszt adott a személyiségembe, és mindenkinek ajánlom , aki a kihívásoktól nem retten  meg, hanem bátran szembenéz azokkal.

 

Azért arra nagyon kíváncsi lennék, hogy nappalira felvett diákok közül hányan (csúszással is) végzik el ... :o 

javoriza Creative Commons License 2010.02.02 0 0 50

Mini kém headset bérbe vehető!


Vizsgára, nyelvvizsgára, zh-ra.
Tökéletes kapcsolat a hívó féllel, semmi nem zavarhatja meg a kontaktot.
A csomag tartozékai: +mini headset, +indukciós hurok (extra érzékeny beépített mikrofonnal)
+1db elem (3-4 óra működés)
Személyesen kipróbálható.
Bérleti díj: 5500 Ft / nap; 10000 Ft / 2 nap

 

 

Érdeklődni a részletekről e-mailben: javor.iza@gmail.com

javoriza Creative Commons License 2010.01.03 0 0 49

Mini kém headset bérbe vehető! Vizsgára, nyelvvizsgára, zh-ra.
Tökéletes kapcsolat a hívó féllel, semmi nem zavarhatja meg a kontaktot.
A csomag tartozékai: +mini headset, +indukciós hurok (extra érzékeny beépített mikrofonnal)
+1db elem (3-4 óra működés)
Személyesen kipróbálható.


Bérleti díj: 5500 Ft / nap ; 10000 Ft / 2 nap

Érdeklődni a részletekről e-mailben: javor.iza@gmail.com

zsofirst85 Creative Commons License 2009.12.30 0 0 48
Sziasztok!

Eladók a következő KVIF-es jegyzetek jó állapotban:

Controlling
Üzleti esettanulmányok
Pénzügyi ismeretek
Pénzügyi és számviteli beszámoló elemzés
Feladatgyűjtemény a gazdasági matematikához II:
Marketing (Esettanulmányok megoldásai)
Marketing
Szövegszerkesztési alapismeretek
Operációkutatás I-II
A kommunikáció alapjai I-II
Számvitel alapjai

Tankönyvek:

Analízis - Dr. Csernyák László
Valószínűségszámítás - Dr. Csernyák László
Általános Statisztika I. - Korpás Attiláné
Az üzleti jog alapjai I. - Halmai Gábor -Szalay László
Marketing - Kiss Mariann

Árban megegyezünk!

Tel: 06-20-346-2303
webmestar Creative Commons License 2008.05.02 0 0 47
Heimné!!!:)


----
aláírás:
kérdőív
Előzmény: Mat United (45)
katalink Creative Commons License 2004.09.20 0 0 46

PSZF-es tankönyvek olcsón eladók, kérésre küldök listát.

Mat United Creative Commons License 2004.07.14 0 0 45

Na, cserélhetünk tapasztalatot, kicsit felhozzuk a topicot... Én elvégeztem a PSZF-en az akkreditált kétéves képzést, de mi is kaptunk ám a jóból... Az első félév bocikám bocikám volt, csak a számvitel volt egy kissé nehéz. De utána... A negyedik félév volt a leghúzósabb, 400 emberből 100-an végeztük el, pedig csak egy nyamvadt kis papír. Nem is diploma. Szerencsére el tudtam helyezkedni, így nekem is csak a táv jut, így követlek ezen a téren....

Nálunk a gazdmatek, a számvitel, a statisztika, és a pénzügy volt a bukatótantárgy. Ja, és a hitelintézeti számvitel! 65-en mentünk uv-re, és 5-en mentünk át... Akinek nem sikerült, nem vizsgázhatott most, csak októberben...

 

A jogi tanár engem is tanított, de most nem jut eszembe a neve... Egy vidám nő, tanít ő mást is, mindig történeteket mesél, én is szerettem, pedgi kollokviumról majdnem kizavart...

Előzmény: Törölt nick (44)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.12 0 0 44

haha:-) most kezdem majd az 5 szemesztert, csak epp en tavra jarok. (igy a felenel jarok) felvettem a targyakat kov. felevre, es megmondom oszinten, hogy elore rosszul vagyok. idaig mindig volt egy-ket toltelek targy, amire beadtad a hazit, megajanlottak jegyet, vagy elmentel es iqbol megirtad a kollokviumot, most 9 olyan targyam lesz, hogy sztem a nyarat vegigtanulom, csak hogy legalabb ne minuszbol induljak..

egyebkent meg.. en nem vettem eszre annyira ezeket a bunkosagokat, inkabb a szervezessel lenne gondom, olyan forman, hogy sok mindent elvarnak, aztan kiderul hogy megsem ugy van, es mindenki a masikra mutogat, a konyveket jo, ha szemeszter vegen megkapjuk..

egyebkent a matek tanszeken a Szentelekine is meg a Juhasz is jo fej volt velem, a jogrol meg a jogtanarno (foggalmam sincs mi a neve) extra jo fej...

Kazimir, Majlath szinten.. jo, szigoruak, de pl kozgazbol ha ujra kellene kezdenem a sulit, csak a Melcsi oraira jarnek be..

olyan furcsasagok viszont vannak opkutbol, matekbol meg szamvitelbol, hogy tutira jot irt az illeto a dolgozatra, es epphogy 2 lett, meg hasonlok. ilyenkor a bicska nyilik az ember zsebeben, hogy tulkeppen akkor mennyire objektivek? lehet hogy ha egyebkent meghuznak, az meger egy 3ast?

jah, es a nemzetkozi kis genyo 2 kredites targy... elmondom, volt belole egy konyvunk, penteken makro zh (akkor meg volt, mar nincs zh) es szombaton nemzetkozi kg vizsga! ugy hogy pentek este meg kiosztottak hozza egy konyvet! ezt nem gondolhattak komolyan, mi kezimunkaszakkort csinaltunk aznap ejjelre. a 2 eloadoban voltunk, es mivel 30p kesobb kezdtunk, mint a tobbi terem, az osszes tanar nalunk koricalt a vegere. teszt volt, de kb azt sem tudtuk, mirol szol az anyag, epphogy egyszer at tudtuk olvasni. aki mar tanult nemzetkozit, tudja, hogy nem is olvasos az anyag, hanem tele van fuggvenyekkel. szoval a vegen meglett, de onnantol fogva javithatatlanul kancsal maradtam..

a fel evfolyamot kivagtak, es sok embernek a szigorlat is emiatta a kis fikarcnyi targy miatt nem sikerult. szerencsere a szigorlati hataridoket eltoroltek, most csak annyi van, hogy az utolso targytol szamitva x idon belul kell letenni a szigorlatot.

most hirtelen ennyi jutott az eszembe...

Előzmény: Mat United (43)
Mat United Creative Commons License 2004.07.12 0 0 43
Szerintem el sem olvasták neki. látom, két éve írtál ide. Hogy tetszik a suli?
Előzmény: Törölt nick (42)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.12 0 0 42
kiwancsi lennek hanyast kapott ra az illeto..
Előzmény: Dübörgő (36)
Mat United Creative Commons License 2004.07.07 0 0 41

Aki pszf-re jön, annak feltétlenül meg kell néznie a bölcs bagoly alapítványt a keletinél... Az összes pszf-es könyv megvan fénymásolva, 1000-1300 forintért, lefűzve.

Zak Mc Kracken Creative Commons License 2002.09.16 0 0 40
Hali!

Engem par KVIF-es tapasztalata erdekelne, mert jovore oda szeretnek felvetelizni, feltve ha addigra sikerul kideritenem hogy kell-e egyaltalan, mert most olyan szinten megkavartak a felveteli rendszert, hogy mar egy szot sem ertek belole. :-(

Szoval elsosorban vendeglato es szalloda, es kereskedelem szakosok, irjatok!

mogottem van mar 2 ev BME, szoval fel vagyok keszulve barmire. :)

Zak

Törölt nick Creative Commons License 2002.09.16 0 0 39
haliho, esetleg van itt valaki, aki szintén pszf távoktatásra jár?
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.07 0 0 38
sziasztok, idén beadtam a jelentkezésemet a távoktatásra. nem sokat lehet tudni erről a képzésformáról egyébként. ha valakinek van róla mondanivalója, örülnék neki.
köszi
dam
Lactarius Curtis Creative Commons License 2002.02.24 0 0 37
Jó az írás, ugyanakkor az első féléveseket azért szórják ki az analízis-számvitel-pénzügy tortúrán, hogy a második félévtől az évfolyam végre normális létszámmal működhessen. Sokkal több embert kénytelen a főiskola felvenni, mint amennyi a termekbe, előadókba beférne, illetve nincs is szükség ennyi végzősre. Lehet, hogy ez így elég durván hangzott, de - ellentétben a mostani kormány elképzeléseivel - rá kellene már jönni, hogy értelmetlen ennyi (a fiatalok 50%-a) képezni, a diplomákat elértékteleníteni stb.

LC

Előzmény: Dübörgő (36)
Dübörgő Creative Commons License 2002.02.22 0 0 36
Szasztok!
Én 2 éve végeztem a PSZF-en, és nekem jó véleményem van róla. Persze voltak olyan idegtépő dolgok is, melyeken manapság csak jókat mosolygok: pl. tanulmányi osztály:-)
Szvsz a tanárok nem rosszak, sőt igen jó is volt jónéhány, a vizsgák pedig kemények. Aki elvégezte, az nem bánja, akit kivágtak, az szidja.
Ezt ma kaptam, bocs, ha hosszú:

A pszf-es ember, és ami mögötte van
-esettanulmány etika tantárgyból-

motto: „Ne hergeld a krokodilokat amíg a vízben vagy! Aztán meg már minek…”

Ülök a kollégiumban a tévé előtt, körülöttem alkohol szaga és sűrű cigarettafüst terjeng. Azon gondolkozom, mért van az, hogy a mi iskolánkban nincsenek se szakmai, se szabadidős tevékenységek köré csoportosuló műhelyek, olyanok mint a szakkolégium, foci csapat, kosár csapat, filmklub vagy tőzsdeklub, tudományos diákkör? Önálló véleménynyilvánítás? Ha néha mégis beindul egy kezdeményezés, hamarosan kimúlik, akárcsak a láng a cigarettát meggyújtó gyufán. Aztán elszívjuk a cigarettát. A zh-kon és a csütörtökönkénti alkoholtúrákon kívül nincs szervezőerő, amelyik 2-5 fős baráti klikkeknél nagyobb csoportosulást hozna létre. Nem értem, hiszen annyi sok emberi értékkel találkozom. Vannak közöttünk művészek, zenészek, élsportolók (például Iván Gábor többszörös kenuvilágbajnok), életművészek, no és koboldok, gnómok, erdei manók, és gyerekek. Legalábbis kezdetben. Aztán szűkül a kör.
Korábban a pszf a klasszikus értelemben vett elitképző intézmény volt. Tanáraink nosztalgikus mosollyal arcukon mesélnek a régi szép időkről, amikor egy csoportba mindössze 10-12 ember járt, és az iskola teljes hallgatói létszáma nem haladta meg a 350 főt. Az maga volt a plátói idealizmus: mindenki ismert mindenkit, a tanárok szívesen töltötték szabadidejüket is a diákokkal: előfordult hogy együtt söröztek például. Persze akkoriban a tanároknak sem volt 2 magánvállalkozása, és volt értelme olyan valódi pedagógiai fogalmaknak is mint a csapatszellem-építés. Csakhogy azóta minden megváltozott. Az új jelszó így hangzik: „adjunk mindenkinek esélyt, de közben tartsuk fenn az elit iskola presztizsét.” Az tehát hogy sok embert vesznek fel, nem egyenlő azzal, hogy sok jó szakembert akarnak képezni. Ez az egyszerű mondat sok ember sorsának magyarázata.
A Pénzügyi és Számviteli Főiskola nappali tagozatán diplomázók átlagos életkora 1,5-2 évvel több mint, amennyi normális lenne. A lelkes, kevély, és vad 18 éveseket megbuktatják, félévismétlésre ítélik. A hangsúly a hogyanon van, és azon, hogy milyen hatásokat vált ki ez a húsdaráló stílus. A számonkérés színvonala messze meghaladja a gyakorlati órákon elsajátítható színvonal maximumát. Egy-egy első évfolyamos számvitel gyakorlaton annyi ember gyűlik össze, mint amennyi egy harmadéveseknek tartott előadáson A mennyiség-minőség összefüggés alapján jó pár feladattípusra nem jut idő órán. A példatár természetesen csak feladattípusonként tartalmaz megoldásokat, hiszen a tanárok arra hivatkoznak, hogy „járj be órára, és akkor megtudod, hogyan kell a megoldani a többit”. A valósághoz az is hozzá tartozik, hogy a jegyzetek gyakran a tanárok saját nyomdáiban készülnek, és anyagi érdekeiknek kifejezetten ellentmond, hogy megduplázott anyagköltségen a kombinált, illetve trükkös feladatokhoz is megoldást közöljenek. A kirúgott embereknek pedig jelentős része azzal az élménnyel hagyja el örökre a pszf-et, hogy tévedtek, amikor ezt a szakmát választották. Mások visszatérnek, és fogukat összeszorítva újra harcba szállnak, de már megváltozott értékekkel. Kedvezőtlen feltételek ide, korrektség oda (a sutba), valahogyan meg kell tudni felelni a számonkérés változatlanul magas színvonalának. Különös, informális csatornák alakulnak ki, részben a tudás megszerzésére, részben a vizsgák technikailag sikeres lebonyolításához. Nem ritka, hogy a diákok kilopják a dolgozatokat a vizsgákról, így kiküszöbölve az órai anyag és a számonkérés közötti színvonalkülönbséget. Ekkor végre nekiláthatnak a valódi felkészülésnek. Virágzik a puskaírás is, bár ezzel legalább a számítógépes és internetes ismeretségeink fejlődnek. No és ott vannak a magániskolák. Külön cégek alapultak kizárólag azzal a céllal, hogy súlyos tízezresekért megtanítsák azt az anyagot, amit az iskolában elmulasztottak. Önálló iparág ez, neve: menjünk át a pszf-es vizsgánkon. A csoportos foglalkozást tehát kezdi elveszíteni eredeti jelentőségét.
Ülök a kollégiumban, a tévé előtt. Körülöttem alkohol szaga, és sűrű cigarettafüst terjeng. Ma van a félévismétlők utolsó éjszakája. A veszteseké. Szomorú, csillogó szemű arcokba nézek. „Ki hiszi majd el, hogy mindent tudtam, amit az órán elmondtak, és még a kettesre sem volt elég?” Együtt érzek veletek, testvérek. Egy kedves angol úr, aki többször tanított már a sulinkban, azt mondta: furcsa hogy itt a tanári felfogás szerint meg kell törni a hallgatókat.
Az első számvitel szigorlatom jut az eszembe, ami nem sikerült. Késtem az eredményhirdetésről, ahol is Sztanó tanár úr körbehordozta a dolgozatomat, kérdezve: ki az a T. B.? Nem ismerik? Aztán megjegyezte: nézzék ez az ember akar könyvelő lenni. Mit keres ez a pszf-en? És bizony Csernyák tanár úrral is előfordul, hogy eredményhirdetésen mosolyogva mondja: Hármas. Nem. Egyes.
Ez itt egy agymosás, aminek a végére egészen másképp fogsz gondolkozni. Mire a képzés végére jutunk valóban megfelelünk majd a „kisszámú”, illetve az „elit” jelzők követelményeinek, de egészen másképpen, mint mondjuk Németországbeli „kollégáink”.
A harmadévbe lépve sokan megértik, hogy már nekünk sem érdekünk, hogy sok versenytársunk legyen, és megalkusznak a „szórjuk ki a tömeget” elvvel. Eszük ágában sincs felemelni a hangjukat az éppen most szenvedő elsősökért. Minek, hiszen én már finálés vagyok. Furcsa mód, az önálló véleményalkotás készségét csak a szakdolgozat elkészítésekor kéri számon az iskolavezetés. Csodálkoznak, hogy hiányoznak a kreatív, interdiszciplináris gondolatok. Igaz, hogy sokan közülünk soha nem tanulnak meg saját, autonóm álláspontot kialakítani, de azért van néhány dolog, ami kitörölhetetlenül bennünk marad. Belénk vésődik például, hogy az információ nagyon sokat tud néha érni, és kereskedni lehet vele. Hogy ha jól ismerjük fel az érdekeket, és a jó oldalra állunk a jó pillanatban, az is sokat tud érni. Méghozzá ropogós papírcsíkokban mérve. Hogy sose aggódj tetteid korrektsége miatt, hiszen mások sem korrektek. Vagyis akaratlanul belénk verik, hogy csak és kizárólag magunkban és legközelebbi barátainkban bízhatunk.
Ez utóbbira egy magyar gazdasági szakember (például egy tanárunk) nyilván azt mondaná, hogy szükséges rossz ez, hiszen a magyar gazdasági életben is ez az első számú norma.
Igen. Sajnos. Úgy lépünk ki a nagy „k” betűs életbe, hogy ugyan még egy percet sem töltöttünk a gazdasági életben, de értékrendünkben máris buzog bennünk a magyar „túlélő” szellem. Pedig a mi korosztályunk az, amellyel szemben oly magas az Európai Unió elvárása, hogy majd mi, az ezüst (a rendszerváltozás utáni második) nemzedék megszűntetjük a korrupciót, és közelítünk afelé, amit máshol becsületes ügyintézésnek neveznek. Bullshit.
Ja, és hogy miért nincs nálunk szakkolégium, filmklub, tőzsdeklub, vagy tudományos diákkör? Minek? És Kinek?

Garef Creative Commons License 2002.01.18 0 0 35
Hali!

Keresek olyan KVIF-est aki segit nekem megtalalni egy most 3 eves budapesti tanulot. Reszleteket mail-ben.
Koszi.

kisbogárka Creative Commons License 2001.10.10 0 0 34
Szuper vagy! Mél ment.
Előzmény: m0n0 (33)
m0n0 Creative Commons License 2001.10.10 0 0 33
Megkaptam kozben minden puskat .doc-ban szoval ha mondasz egy olyam emaitl amit olvasni is szoktal elkuldom szivesen a termszolgot
m0n0 Creative Commons License 2001.10.04 0 0 32
na a termszolg nincs meg, talaltam marketing, HEM, VezMo.-t. De gondolom ezek meg boven odebb vannak...
Tenyleg ismerkedj a nappalisokkal, foleg a koleszosokkal, sok erdekesseggel tudnak szolgalni:)
Előzmény: kisbogárka (31)
kisbogárka Creative Commons License 2001.09.29 0 0 31
ó én nagyon gátlástalanul tudok puskázni. :o) És már az előadók is pedzegették, hogy mindenki azt teszi...
Remélem sikerült megtalálnod azt a termszolg pusit. Persze ha másfajta is van, azt is méltányolnám.
Előzmény: m0n0 (30)
m0n0 Creative Commons License 2001.09.28 0 0 30
kisbogarka: nekem mar nem valoszinu hogy megvan, de azert utananezek majd hetvegen. Ez a puska dolog egyebkent az egesz management tanszekre igaz...a targyaik csak arra jok, hogy az ember megtanul "rizsazni", (most mar gond nelkul irok ket oldalt olyan temarol amirol meg csak nem is hallottam:) valamint fapofaval puskazni. A legfurcsabb az egeszben hogy ezt valoszinuleg ok is tudjak:)
Curtis: Neked pedig gratula az uv nelkuli iskolavegzeshez, en eddig osszesen ket ilyen embert ismertem:)
Lactarius Curtis Creative Commons License 2001.09.27 0 0 29
Üdv!

4 éve végeztem a PSZF-en. Tényleg elég durva volt, mégis megúsztam félévismétlés, UV-k nélkül. Tanulni kellett. A PSZF-nek pont az a nagy előnye, hogy aki elvégzi, legalább ért valamihez, mindez persze szemben áll a közgáz általános, semmitmondó tantervével és elméleti síkon mozgó végzőseivel, akiknek csak az arcuk nagy, gyakorlati tudásuk viszont kevés. Itt a topikban is azt látom, hogy páran nyaralásnak akarják felfogni a felsőoktatást, "napközit" akarnak szigorú követelményrendszer és használható tudás helyett. A PSZF-en egyébként jó társaság jött össze, a mai napig működik pl. a saját levelezőlistánk is. Másoddiplomának pedig megteszi mondjuk egy MBA képzés...a műszakin :). A közgázt mindenki, aki nem akar AISEC-ezni, reprezentálni és felesleges elméleti tárgyakat tanulni, messze kerülje el. A közgázról az elmond mindent, hogy "közgazdasági" jellege ellenére a csőd szélén áll(t), az oktatók krémje (pl. Sárközy - most már BMGE) fokozatosan elhagyja.

LC

kisbogárka Creative Commons License 2001.09.27 0 0 28
Azért remélem, hogy én is abban a rövid sorban fogok állni :o)
Előzmény: sarg (26)
kisbogárka Creative Commons License 2001.09.27 0 0 27
Kerestetik egy nappalis PSZF-es, aki meg tud dobni egy jó-kis term.szolg. puskával :o)

m0n0, Esetleg Te nem?

Előzmény: m0n0 (25)
sarg Creative Commons License 2001.09.26 0 0 26
bár ez a link terjeng a suliban, hátha valaki nem ismeri :
http://www.extra.hu/surfi/pszf.html

egyébként majd meglátod kisbogárka, hogy februárban sokkal rövidebb lesz az a sor.
negyedikre két perc alatt beiratkoztunk...

m0n0 Creative Commons License 2001.09.25 0 0 25
a termszolg.-ot nem is fogod megtudni mirol szol, mivel senki nem tudja...valoszinuleg meg az se aki tanitja.
Van belolle viszont remek elore gyartott puska, kb ot eve mindenki abbol irja a zh-kat/vizsgakat es nem is rosszul:) Szal kapj el valami nappalist es szedd ki belolle aztan ezzel le van tudva a targy:)
Előzmény: kisbogárka (24)
kisbogárka Creative Commons License 2001.09.25 0 0 24
...de eltűnt ez a topic.
...szóval elkezdtem a PSZF-et (távoktatás). Az eddigi tapasztalataim vegyesek. Az évnyitó szervezetlensége elég negatívan hatott rám (1 órás sorban állás, hogy bemutassam a csekkem). Meg az sem egy pozitívum, hogy pl. jogból 3 hét múlva be kell adni az első házidolgozatot, könyv pedig egy darab se. Viszont az előadók meglepő módon jók (analízis, mikro). Persze itt is van kivétel: term. szolg. menedzsment - még most sem tudom, hogy miről is szól a tantárgy, persze könyv az ebből sincs. Az analízis meg a mikro elég húzósnak tűnik...de igazából én szeretem ezeket a tárgyakat. De tudom, hogy sokan hadilábon állnak a matekkal, nekik még nehezebb lesz...szóval úgy hirtelen ennyi...
Sveriges fana Creative Commons License 2001.07.29 0 0 23
hátszal a fő porbléma, hogy nincs megfelelő szintű nyelvoktatás, holott mamár a nyelvtudás alapvető kritériumnak számít egy komolyabb helyen... amúgy a távosoknak szvsz sokkal jobban a tankönyveik, mint a nappalisoknak, akiké mondhatnám: használhatatlan...
GG
Előzmény: sarg (22)
sarg Creative Commons License 2001.07.16 0 0 22
Halihó,
Én jövőre végzek a pszf távoktatáson, hát nem fogom én se agyondícsérni, pedig abszolút idealistaként kezdtem el.
Mindenesetre nem osztom azok véleményét, akik szerint életelellenes és elvégezhetetlen intézménynek állítják be; nem mondom hogy a legkényelmesebb dolog itt tanulni, de hát ezt választottuk...
A legnagyobb bajom az egésszel; hogy bár elég komoly respektje van a diplomájának, maga az átadott ismeretanyag teljesen használhatatlan.
A tanterv abszolút nem követi a piaci trendeket. Valahogy hiányzik a felismerés, hogy az itt végzettek nem a Lófasz Bt könyvelését szeretnék csinálni nyugdíjig, viszont a nagyvállalati eszközök/módszerek még koncepciószinten sincsenek benne a tantervben. Pl. hogy lehet, hogy az ország -elvileg- legnagyobb számviteli oktatási intézményében nem lehet nemzetközi számvitelt tanulni? vagy vállalati treasuryt?
A pszf ugyanolyan diplomagyár mint az összes töbnbi; még -egyelőre- elég nagy respektje van, az elvégzése meg pusztán türelem és kitartás kérdése.
Hát én is másmilyennek gondoltam a felsőoktatást 5 évvel ezelőtt...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!