Zeusz aliasz JUPITER az ötödik planéta amelyik JÉLKÉPEZI az univerzum/isten jutalmazó kellemes sorsot adó aspektusát és kurzusát.
Ez éppen ellentétes az oszüvetségi SZATURNUSSZAL a zsidok csillagával emelyik a rossz sors nehéz idők illusztrálása.
Ez a kettő ugy viszonyul mint a tél és a nyár például.
Persze hogy az emberek komálják Zeuszt jupitert azaz konkréten a KELLEMES SORSOT és persze hogy ezt szeretik és dicsőitik.Miközben persze a nehéz idők is valahol indokoltak és megvan a hasznosságuk !
Középiskolai tanulmányaim alatt ismerkedtem meg a görög mitológiavilággal. Nagyon eltér a zsidó-keresztény bibliai mondavilágtól. A görögöknél valahogyan emberibbek az Istenek. Nagyon aranyos és bohém Isteneik vannak. Sokkal ember és életszeretőbbek, mint a bibliaiak. Kedvencem volt a pajzán Zeusz, aki hol ilyen hol olyan állat képében itt ott teherbe ejtett nőket. (nem tudom nem járt-e Izrael földjén is) Megvettem akkor a kétkötetes görög mítoszok könyvet is és ma is előszeretettel olvasom. Nektek milyen emlékeitek vannak az emberiségnek erről a mítoszáról. Ti is szeretitek Zeuszt?
A görögöknél azért legalább logikus úton születnek az istenek és a félistenek is. Nézzünk csak néhány Istent; Uránusz: az ég Istene Gaia: Földanya Isten Hébé: az Ifjúság Istennője Héra: a legfőbb Olimposzi Istennő, Zeusz felesége Aphrodité: a szépség és a szerelem Istennője Morpheusz: Szárnyas Isten (ismerős lehet a Mátrixból) Niké: a győzelem megtestesítője Pán: nyájak, erdők, és mezők Istene Plutó: Hádész, az alvilág urának másik neve Posszeidón: FőIsten, a tengerek Istene Dionüszosz (Liber, Bacchus) Zeusz és Személé fia, a szőlőtermelés, a bor, és a mámor istene.
Nézzük csak Zeusz gyerekeit:
"Héreklész, Perszeusz, a Dioszkuroszok, Szarpédón, híres királyok és bírák, mint Minósz,Rhadamanathüsz és Aikosz."
Nézzük csak Zeusz kalandjait, hogy milyen trükköket használt a csinos görög csajok magává tételére. Milyen alakban közelítette meg és kit;
aranyeső Danaéval bika Európa hattyú Léda kígyó Perszeponé Az is lehet, hogy egy Mária nevű zsidó hölgynél is ő járt szentléleknek álcázva magát
A görögöknél vannak nem csak isteni csajok, hanem Istencsajok is. Legyen itt egy női Isten is, Zeusz "kor"társa:
Apollón a rend és a fény istene, az ő temploma volt a híres delphoi jósda. A görögség körében igen népszerű madárjóslás is az ő védelme alatt állt. Hathúrú lantja a belső összehangoltság, a harmónia jelképe.
Zeusz: A legfőbb Isten. Istenek és emberek ura. Zeusz szerette a csajokat. Jézus (állítólag)nem. -Kit választasz? -Én Zeuszt.
Zeusz elsődlegesen NEM mint mitologiai alak lényeges hanem mint csillagbölcseleti tényező misik neve a JUPITER : amely az égi törvény alias Isten jóságos jósors szerencse siker aspektusa éppen ellentétes a Szarurnusszal a"zsidok csillagával"ami ugye büntető balsors .
Egyszer Ganümédész az Ida hegyen legeltette nyáját, amikor Zeusz megpillantotta a szépséges ifjút, és beleszeretett.Sas képében leszállt hozzá, és felvitte magával az Olümposzra. A fiú az istenek pohárnoka lett, és így megkapta a főistentől a halhatatlanságot is.
“Az ókori rómaiak Szaturnusz istent a görög Kronosszal azonosították. Szaturnuszt a zsidó Jahvéval szintén egy istennek vélték, akinek szabbatja (szombatja) Szaturnusz isten idejében, az ókori Rómában is ünnepelve volt.”
A latin „Saturni dies“ kifejezés szó szerinti fordításban „Szaturnusz napjá“-t, angolul „Satur(n)day“-t, magyarul pedig szombatot jelent!
„Megemlékezzél a szombatnapról, hogy megszenteljed azt.“
Jahve = Kronosz = Szaturnusz
A sarló v. kasza Szaturnusz kezében a világvégén történő "aratásra" (Máté 13:39) utal, az istentelenné vált tömegek kiirtására, ezért vált Szaturnusz a balsors v. végzet istenévé is. Az "öreg kaszás", ami a halál szinonimája a népnyelvben, valójában szintúgy Szaturnuszra utal.
.........................................
Jelenések könyve 2, 12-13:
12
A Pergámumbeli gyülekezet angyalának írd meg: Ezt mondja az, akinél a kétélű éles kard van:
13
Tudom a te dolgaidat, és hogy hol lakol, ahol a Sátán királyiszéke van; és az én nevemet megtartod, és az én hitemet nem tagadtad meg Antipásnak, az én hű bizonyságomnak napjaiban sem, aki megöleték nálatok, ahol a Sátán lakik.
A Sátán az ókori Görögországban a Jelenések könyve szerint is Pergámumban lakott, ahol a „királyiszéke” volt.
Melyik görög „istennek” is volt Pergámumban az oltára és temploma?