Keresés

Részletes keresés

harnas1207 Creative Commons License 2019.04.29 0 0 197

Szia! 

Köszönöm szėpen az infót, nagyon hasznos! Bevallom, ėn először fordítva terveztem az utat. Látom az össz idő 6 óra 50 perc, ez ugye pihenők nėlkül?

Előzmény: TrekkerLake (196)
TrekkerLake Creative Commons License 2019.04.29 0 0 196

Szia,

mi anno így mentünk, és egész napos túra volt. Bár tény, hogy akkor Kosodrevina-nál bolyongtunk egy keveset, mert hiányoztak a jelzések a kilátás meg nulla volt.

A Gyömbér felől jobb az út, szerintem célszerűbb a végére hagyni ;-)

Előzmény: harnas1207 (195)
harnas1207 Creative Commons License 2019.04.29 0 0 195

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy a Trangoska-Gyömbér-Chopok-Trangoska kör lanovka nélkül kb mennyi idő? Illetve melyik irányból érdemes belevágni?

rebkaaa Creative Commons License 2018.09.04 0 0 194

Köszönöm szépen az információt. Végül nem mentünk szombaton, mert nem mondott jó időt arrafelé, de tartalékolva van a túra, figyeljük az időjárást.

Előzmény: TrekkerLake (193)
TrekkerLake Creative Commons License 2018.09.03 0 0 193

Hmm, úgy néz ki 2012-től tényleg van délen is kabinos. Nem tudtam, rég jártam arra.

Tehát HELYREIGAZÍTÁS :)

Krupová - Kosodrevina (A5) és Kosodrevina - Chopok (A2)

szeptember végéig naponta 8:30 és 16:00 között, 30 percenként közlekedik

A jegy fenőtteknek 22 EUR / retúr, gyermek és kutya 15 EUR / retúr.

Előzmény: tcsusza (192)
tcsusza Creative Commons License 2018.09.03 0 0 192

https://sielok.hu/images/siterkepek/chopok.jpg

Ezt az infótérképet nézve azért van több lehetőség is.

TrekkerLake Creative Commons License 2018.09.03 0 0 191

Délen nincs kabinos felvonó.

Ami a kutyák szállítását illeti, az általános szabályzat, ami az összes felvonóra érvényes:

1. Kisebb méretű kutya szállítása engedélyezett, szájkosár és nyakörv használata mellett.

2. A kutyák és egyéb kis méretű állatok szállításához gyermekjegyet kell váltani.

3. Az üzemeltető fenntartja magának a jogot az esetek egyéni elbírálására.

Ez már csak szubjektív megjegyzés, de miután semmilyen súly- vagy magasságkorlát nincs feltüntetve, erősen kérdéses, hogy kinek, mi a kicsi...

Más kérdés, hogy a gyakorlatban kabinos felvonókon semmilyen gondot nem jelet egy felnőtt retriever méretű kutya szállítása, de tudok olyan esetről, hogy az ülőkés, nyitott verzión is felvitte az kutyáját. (Ezt mondjuk én már nem tenném, lévén nem egy ölebről volt szó.)

Előzmény: rebkaaa (190)
rebkaaa Creative Commons License 2018.08.31 0 0 190

sziasztok,

Valaki esetleg meg tudja mondani, hogy Chopokra ha nem a Liptói oldalról, hanem az ellentétes oldalról szeretnénk feljutni(nekünk ez Egerhez jóval közelebb van) ott kabinos felvonó van-e? Szeretnénk kutyával túrázni a Gyömbérre, de nem akarok gyalog felmenni.

Nemrég voltunk Svájcban, ott sok kutyát felhoztak(vagyonokért) még 4000m-re is. De nem tudom mi a helyzet a Chopokon? Az árlistában mindenesetre nem látok jegyet külön kutyákra. Ha nem mehet a felvonóra, akkor  itthon hagyjuk.

Köszönöm ha valaki tud infóval szolgálni

Dunadan94 Creative Commons License 2018.06.18 0 0 189

Üdv!

Júliusban tervezünk egy Alacsony-Tátra gerinctúrát pár barátommal Dóval (Donovaly) - Garamfő (Telgárt) útvonalon, a piros jelzést követve.

Ami elsősorban felmerült, hosszabb túra lévén, hogy milyen pontok vannak az útvonalon, ahol újra tudjuk tölteni készleteinket.

Első körben az érdekelne, hogy az Ördöglakodalma-hágó (Čertovica) Motorestje környékén van olyan bolt, vagy hasonló, ahol lehet olyan jellegű hideg élelmiszert vásárolni, ami alkalmas arra, hogy azt magunkkal vigyük a túra második felére?

Illetve, hogy mennyire sűrűn, esetleg pontosan hol vannak olyan források, patakok, ahol ivóvizet tudunk venni?

Köszönöm a segítséget!

vnuk Creative Commons License 2017.11.30 0 0 188

Hátha érdekel valakit:

Van egy Budapest-Dóval-Budapest buszjegyem szombatra.

oda

06:55, Kelenföld vasútállomás M, Etele tér

10:20, Dóval Centrum

vissza

16:40, Dóval Centrum

20:05, Kelenföld vasútállomás M, Etele tér

V43 1279 Creative Commons License 2017.10.24 -4 2 187
tcsusza Creative Commons License 2015.03.30 0 0 186

Húsvét vasárnapra szerettem volna uram'bocsá 1 éjszakára

szállást Garamfőn (2 fő részére). Nem jött össze. Ha valakinek lenne

szolid árfekvésű de mégis jó és megbízható, kipróbált  szállástippje,

E-mailben várnám a lehetőségeket. Köszi előre is.

Törölt nick Creative Commons License 2015.03.23 0 0 185

Egyszer augusztusban nekiindultam, de kicsit túlvállaltam magam. Túl meleg volt, túlpakoltam a táskám és túl hamar fogyott el a vízem. Első nap elmentem a Durková menedékházig, Második nap már csak a Chopok menedékházig jutottam és harmadik nap a Gyömbér után lementem a Deményfalvi-völgybe. Tele voltam vízhólyagokkal, nem tudtam lépni sem. Most Pünkösd körül ismét nekivágnánk, csak kényelmesebb tempóban.

Előzmény: TrekkerLake (183)
TrekkerLake Creative Commons License 2015.03.23 0 0 184

Márciusban még biztosan ilyen, viszont az időjárást nagyon csekkold le előtte, mert a Gyömbér hírhedt az embertelen ködről, úgy meg nem lesz meg az élmény. Jó opció lehet 1-2 éjszaka a Stefánikán, akkor (majdnem) tutira tudsz ilyen fotót lőni.

Előzmény: snorbii (180)
TrekkerLake Creative Commons License 2015.03.23 0 0 183

Bár időjós nem vagyok, de május elején már max. a Chabenec - Chopok - Dumbier térségében szokott lenni némi összefüggő hóréteg. Május végén már simán bevállalható egy gerinctúra, nem fogtok iglut építeni :)

Előzmény: Törölt nick (182)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.22 0 0 182

Szerintetek Pünkösdkor  (idén május 24-25) hó szempontjából mennyire lesz járható a gerinc? Végig lehet menni a gerinctúrán?

zoknee Creative Commons License 2015.03.18 0 0 181
Előzmény: snorbii (180)
snorbii Creative Commons License 2015.03.17 0 0 180

Sziasztok!

Szeretnénk elmenni a Gyömbérhez, mivel élőben is szeretném látni a vízszintes jégcsapokkal megvastagodott keresztet :)

Szerintetek ilyenkor még lehet így látni?

Ilyesmit szeretnék látni :)

Köszi!

blaze73 Creative Commons License 2015.01.16 -2 0 179

Sziasztok,

Vrbov környékét ismeri valaki ?  Pár napot ott szeretnénk eltölteni, pihenés-kirándulás.  Találtam ott egy kellemes hotelt, és érdekelne a környék. (nem síelés)

köszönöm !

zoknee Creative Commons License 2015.01.11 0 0 178

Sziasztok!

Megkérdezem a helyes topicban is, de itt rég volt aktivitás. Két hét múlva tervezünk egy kis Gyömbér Hótalpas túrát, és két féle túraterv van. Eredeti terv hogy felmegyünk a Gyömbérre a parkolóból és ugyanoda megyünk is vissza. Elvileg van felvonó van felvonó a Chopokra Délről, a Gyömbérről jó idő esetén kb mennyi idő átmenni a Chopokra, hogy onnan az utolsó felvonók egyikével lemenjünk a déli oldalra Trangoska felé? Vagy ez egy kb reggel 10 órai kezdéshez már túl sok és inkább két napba fér bele biztonsággal? A csapatban kevésbé edzettek is lennének, szóval nem a leggyorsabb haladással számolva. Ez azt milyen nehézségű?

oldbike Creative Commons License 2013.09.17 0 0 177

Bringásoknak túratipp....Kralova Hola mászás...

https://picasaweb.google.com/103258609401410747958/KralovaHola2

Helpáról az alacsony-tátra gerincén való átjutás után cierny vah-hoz....

https://picasaweb.google.com/103258609401410747958/CiernyVah

Jó bringázást...könnyen követhető az itiner.

heat123 Creative Commons License 2013.09.15 0 0 176

Sziasztok! A közeljövőben készülünk a Gyömbért megmászni a Trangoska parkoló felől. Lehetséges a Stefanika menedékháztól közevetlenül felfelé indulni a Gyömbérre? A térkép jelez egy ösvényt, de nem tudom le lehet-e térni a jelzett turistautakról, illetve hogy mennyire veszik itt szigorúan ezt pl. a Magas-Tátrához képest. Mert nem szeretnék semmilyen büntetést, de szívesebben választanám a nagyobb kihívást jelentő meredekebb útvonalat. Előre is köszönöm a segítséget!

kalika000 Creative Commons License 2013.09.08 0 0 175

Ez engem is érdekelne, mi lefelé vettünk jegyet még induláskor, de sajnos lekéstük a lanovkát, így megmaradt...

Előzmény: tcsusza (174)
tcsusza Creative Commons License 2013.09.01 0 0 174

Az MT topicban szóba került a felvonók/libegők használatához vett kártyák ára,

illetve az abban foglalt 'kaució' avagy 'kártyadíj', ami a kártya leadásával vissza-

kapható. Sajnos legutóbb mi sem gondoltunk bele, mikor Srdieckonál vettünk

jegyet a Chopokra, illetve csak Kosodrevináig. A Kosodrevina-Chopok-Gyömbér-

M.R.Stefanika chata-Trangoska-Srdiecko parkoló túra végén a jegypénztár már

zárva volt (talán 16 óráig vannak nyitva), így megmaradt a három kártyánk is.

A kártya hátoldalán van két dátum, a váltás és - gondolom - a felhasználhatóság

dátuma. Valószínű, hogy eddig az időpontig a kártya vissza is váltható.

Ha van valakinek infója a kártyavisszaválthatóság határidejéről és helyszínéről

(pl. Csorba-tónál visszaváltható-e) infója, írja már meg, talán mást is érdekelhet.

- bukter - Creative Commons License 2013.08.25 0 0 173

Sziasztok!

Breznóbánya környékén nem tudtok véletlenül magyarok által üzemeltetett panziót, apartmant ajánlani?

Szeptember végén mennék egy hosszú hétvégére, 4-6 fővel.

kalika000 Creative Commons License 2013.08.22 0 0 172

Köszi! kár, akivel mennék térdfájós, és lefelé eléggé megterhelő neki:/ lehet akkor idén kihagyjuk.:(Mártavaly is nagyon építkeztek, reméltem, hogy egy év alatt végeznek.

Jó felhős időtök volt....

Előzmény: tcsusza (171)
tcsusza Creative Commons License 2013.08.22 0 0 171

Tegnapelőtt felfelé nem működött. Persze lefelé sem :) Nagy felújításban vannak, egy kabin

megy időnként fel-le.  Az élőképen időnként látni is. Szerintem síszezonra nyitnak.

Előzmény: kalika000 (170)
kalika000 Creative Commons License 2013.08.22 0 0 170

Idén nyáron működik már a Chopokról lefelé, Srdiecko felé a lanovka? Tavaly mikor arra jártunk csak Kosodrevinától lehetett felszállni, akkor gyalogoltunk végig, de most jó lenne lefelé rövidíteni...

tcsusza Creative Commons License 2013.08.12 0 0 169

Köszönöm a tippet! Szeretem a kempingezést, így marad az északi oldali

ATC Bystrina vagy privát szálláshely.

Előzmény: highlaner (167)
kalika000 Creative Commons License 2013.08.07 0 0 168

Szia! szerintem max 5-6. persze a kb 1000 méteres szintkülönbség megterhelő, fel is le is, de simán teljesíthető egy nap alatt oda-vissza utazással. Mi tavaly voltunk pont ezen az útvonalon, előtte csak Magyarországon túráztunk, nagyon élveztük, szép kis kör. A legrosszabb talán a vége volt, a folyamatos lejtő eléggé megterheli a térdeket...

Előzmény: highlaner (166)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!